Resolutie 304 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Small Flag of the United Nations ZP.svg
Resolutie 304
Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties
Datum 8 december 1971
Nr. vergadering 1609
Code S/RES/304
Stemming
voor
15
onth.
0
tegen
0
Onderwerp Aanbeveling kandidaat VN-lidstaten
Beslissing Aanbeveling V.A.E. als VN-lidstaat
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1971
Permanente leden
Vlag van China China · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van de Sovjet-Unie Sovjet-Unie · Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Argentinië Argentinië · Vlag van Burundi Burundi · Vlag van België België · Vlag van Italië Italië · Vlag van Japan (1870–1999) Japan · Vlag van Nicaragua Nicaragua · Vlag van Polen (1928-1980) Polen · Vlag van Sierra Leone Sierra Leone · Vlag van Somalië Somalië · Vlag van Syrië (1963-1972) Syrië
Verenigde Arabische Emiraten.

Resolutie 304 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd met unanimiteit van stemmen aangenomen op 8 december 1971 en beval de Verenigde Arabische Emiraten aan voor VN-lidmaatschap.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Veiligheidsraad had de aanvraag van de Verenigde Arabische Emiraten voor lidmaatschap van de VN bestudeerd, en beval de Algemene Vergadering aan de V.A.E. het lidmaatschap te verlenen.

Verwante resoluties[bewerken | brontekst bewerken]

Werken van of over dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 304 op de Engelstalige Wikisource.