Reutte (district)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Reutte
District in Oostenrijk Vlag van Oostenrijk
Locatie van het district Reutte
Situering
Deelstaat Vlag van de Oostenrijkse deelstaat Tirol Tirol
Coördinaten 47°24'NB, 10°30'OL
Algemeen
Oppervlakte 1236,82 km²
Inwoners
(01-01-2020)
32.838
(25,7 inw./km²)
Overig
Kenteken RE
Plaats van bestuur Reutte
Gemeentenummer 708
Portaal  Portaalicoon   Centraal-Europa

Het district Reutte is een van de acht bestuursdistricten waarin de Oostenrijkse deelstaat Tirol is onderverdeeld. Het grenst in het noorden aan het Duitse Beieren (Oberallgäu, Ostallgäu en Garmisch-Partenkirchen), in het zuiden aan de districten Landeck en Imst en in het westen aan de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg (districten Bregenz en Bludenz).

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

Het district omvat het Lechtal, het Tannheimertal en het zogenaamde Zwischentoren tussen Reutte en de Fernpas. Het district wordt vaak gelijkgesteld aan de regio Außerfern. In het district bevinden zich delen van de Lechtaler Alpen, het Wettersteingebergte, de Allgäuer Alpen en de Tannheimer Berge. In het gebied bevinden zich enkele grote meren, waarvan de Plansee, de Heiterwanger See, de Haldensee en de Vilsalpsee de bekendste zijn.

Economie en infrastructuur[bewerken | brontekst bewerken]

De economie in het district wordt grotendeels bepaald door een grote dienstverleningssector en de industriesector. De belangrijkste impuls voor de plaatselijke economie wordt gegeven door het toerisme, met name in de gebieden rondom de Zugspitze en rondom de Plansee, het Tannheimer Tal, het Lechtal en diens zijdalen. Reutte, Elbigenalp, Höfen en Vils zijn de belangrijkste industriecentra, met productiebedrijven in de metaalindustrie en de bouwwereld. Het district heeft een vrij gesloten arbeidsmarkt. Er is slechts weinig woon-werkverkeer naar andere regio's van Tirol.

Gemeenten[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende gemeenten behoren tot het district Reutte: