Samsung Galaxy S III

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Samsung Galaxy S III i9300
Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S III Pebble Blue
Fabrikant Samsung
Introductie 29 mei 2012 (Europa)
Besturingssysteem Android 4.0.4 (ICS)
Scherm 12,2 cm (4,8 inch)
Super-amoled
Capacitief aanraakscherm
720x1280 px (HD ready)
Camera 8,0 megapixels met LED-flash (flits)
Camera 2 1,9 megapixels
Geheugen 1 GB RAM
Netwerk(en) GSM/GPRS/EDGE: 850, 900, 1800 en 1900 MHz
UMTS/HSDPA/HSUPA: 850, 900, 1900 en 2100 MHz
LTE in bepaalde regio's
Connectiviteit Bluetooth 4.0, wifi a/b/g/n, NFC, USB, A-GPS met GLONASS, All Share
SAR-waarde 0,342
Afmetingen 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Gewicht 133 gram
Batterij 2100mAh Li-ion
Processor Exynos 4412 1,4 GHz Quad-core SoC ARM Cortex-A9 28nm-processor
Opslag 16/32/64 GB intern
tot 64 GB MicroSDXC
50 GB via dropbox
GPU ARM Mali-400 MP
Serie Galaxy S
Voorganger Samsung Galaxy S II
Opvolger Samsung Galaxy S4
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Samsung Galaxy S III (GT-i9300) is een Android-smartphone van Samsung die werd aangekondigd op 3 mei 2012 in Londen. De Samsung Galaxy S III is de opvolger van de succesvolle Samsung Galaxy S II. De smartphone is te verkrijgen in Europa sinds 29 mei 2012, in Noord-Amerika en India is de smartphone te verkrijgen vanaf juni.

Kenmerken[bewerken | brontekst bewerken]

Behuizing[bewerken | brontekst bewerken]

De Samsung Galaxy S III heeft een afmeting van 136,6 mm x 70,6 mm x 8,6 mm. De slogan van het toestel is: Designed for Humans, Inspired by Nature. Dat zou zich allereerst in het design vertalen. Samsung zou de Galaxy S III de vorm van een kiezelsteen hebben gegeven; plat en elegant. Ook op het gebied van software zou de Galaxy S III geoptimaliseerd zijn om simpel en toegankelijk te zijn voor consumenten.

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de voorkant is plastic, met een scherm gemaakt van Gorilla Glass 2. Het materiaal dat voor de achterkant is gebruikt, heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig tot geen reliëf, maar bestaat wel uit een combinatie van plastic, aluminium en polycarbonaat. Het toestel is standaard verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: marmerwit en kiezelblauw, in het najaar bracht Samsung ook de kleuren amberbruin, safierzwart, en titaniumgrijs uit.

Scherm[bewerken | brontekst bewerken]

Het toestel heeft een capacitief HD Super AMOLED-Aanraakscherm met een diameter van 12,2 cm (4,8 inch). Het scherm is opgebouwd met de zogenaamde PenTile-indeling, een techniek waarbij pixels op een bepaalde manier worden gerangschikt. Dit type schermen wordt over het algemeen als minder "kleurecht" beschouwd. De verschillen zijn bij extreem inzoomen goed te zien.

Het scherm is bedekt met een verbeterde kwaliteit Gorilla Glass. Dat zou 15 tot 20 procent sterker zijn dan de vorige generatie, zo stelt de fabrikant.

Nieuwe mogelijkheden[bewerken | brontekst bewerken]

De nieuwe Samsung zal voorzien zijn van tal van nieuwe softwarefuncties en hardwareaccessoires waaronder:

Mogelijkheid Beschrijving
Smart Stay De telefoon blijft aan wanneer de gebruiker naar het scherm blijft kijken, kijkt de gebruiker x aantal seconden niet naar het scherm zal het scherm op stand-by gaan.
Direct Call Belt een beller op wanneer de gebruiker zijn of haar telefoon naar het oor verplaatst.
Pop-Up Play Laat een video en andere activiteiten op hetzelfde moment zien/draaien in een apart venstertje.
S Voice Een spraakherkenningsprogramma vergelijkbaar met Apples Siri. Nederlandse spraakherkenning zal nog niet ondersteund worden.
Draadloos opladen Met de Galaxy S III is het mogelijk draadloos op te laden, al moet het toestel zich binnen een vrij beperkte afstand bevinden en wordt deze functie er niet standaard bijgeleverd.
S Beam Met S Beam, de geüpgradede variant van de NFC-techniek die Samsung ook al in de Galaxy Nexus presenteerde, kun je je Galaxy in de buurt van eenzelfde toestel plaatsen en deel je snel inhoud.
AllCast Share Voor het delen van inhoud over meerdere platformen heeft Samsung de AllCast Share-functie ontwikkeld. Hiermee kan je, in combinatie met een Allcast Dongle, inhoud delen naar bijvoorbeeld tv-schermen en monitoren.
Buddy Photo Share Kan gezichten van vrienden waarvan foto’s in de telefoon zijn opgeslagen herkennen. Vanuit Gallery kan je zo heel makkelijk foto’s van vrienden sturen die op de foto staan.

Opslag[bewerken | brontekst bewerken]

Het toestel is te verkrijgen in een 16, 32 en 64 GB-versie. Samsung heeft echter bekendgemaakt dat in Nederland alleen de 16 GB-versie uitgebracht zal worden[1]. Het geheugen kan tevens nog uitgebreid worden door middel van een SD-kaartje. Tevens krijgen Galaxy S III-eigenaren gratis 50GB opslagruimte van Samsung met de dropbox-service. Dit is de eerste twee jaar gratis, daarna zal betaald moeten worden voor de Dropbox.

Olympische Spelen 2012[bewerken | brontekst bewerken]

Samsung en Visa presenteerden de Samsung Galaxy S III als het officiële Olympische toestel tijdens de Olympische en Paralympische spelen 2012 in Londen. Een gelimiteerde editie werd uitgereikt aan de gesponsorde atleten van de Koreaanse fabrikant en creditcardmaatschappij en werd voorzien met Visa’s PayWave-applicatie. Tijdens de spelen waren er bij verschillende kiosken Galaxy S III-testmodellen aanwezig met de PayWave-app aan boord voor demonstraties.

Leveringsproblemen[bewerken | brontekst bewerken]

Vlak voor de lancering van de Galaxy S III in Nederland kwam een probleem aan het licht aangaande de blauwe versie van het toestel. De van hyperglazuur gemaakte coating voor de achterkant vertoonde soms witte vlekken.[2] Zeshonderdduizend achterkantjes werden vernietigd en opnieuw gemaakt. Levering van de Samsung Galaxy S III in het blauw was daarom ook enkele weken vertraagd maar sinds 6 juni 2012 ook verkrijgbaar.[3] De witte versie van de S3 vertoonde dit probleem niet en werd wel direct op 29 mei 2012 op de markt gebracht. Sinds eind 2012 is de telefoon ook in rood, zwart, bruin en grijs verkrijgbaar.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]