Schooltv

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Schooltv
Genre jeugd, educatie
Speelduur ca. 30 minuten
Presentatie Jurre Bosman en Mylène Gordinou
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Locatie Studio 8
Uitzendingen
Start 8 september 1981
Einde 2014
Netwerk of omroep NTR
Zender Zappelin, Zapp en Nederland 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Schooltv maakt in Nederland tv-programma's met begeleidend materiaal voor peuters, kleuters, leerlingen in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). De meeste programma's zijn gebaseerd op lesprogramma's op school. De scholen kunnen op deze manier de door hen behandelde lessen combineren met televisie.

Internet speelt daarbij een belangrijke rol en bij veel projecten is dan ook op een website verdieping en verwerking van de lesstof te vinden. Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen terecht op de centrale website Eigenwijzer.

Voor dezelfde doelgroepen bestaat er ook de Schooltv-beeldbank, een database met educatieve clips voor peuters, kleuters en leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Schooltv voortgezet onderwijs naar Nederland 2[bewerken]

Vanaf 7 september 2006 om 9.30 uur werden alle schooltelevisieseries voor het voortgezet onderwijs wekelijks op donderdagochtend uitgezonden via Nederland 2. De verhuizing van het voortgezet onderwijs hing samen met de herprofilering van de publieke televisiezenders.

De schooltelevisieseries voor het voortgezet onderwijs pasten beter bij de dagprogrammering van Nederland 2, de zender voor informatieve en verdiepende programma's van NTR.

25-jarig bestaan[bewerken]

Op 8 september 2006 bestond het Schooltv-weekjournaal exact 25 jaar, de eerste uitzending was op 8 september 1981. Dit programma is eind juni 2014 gestopt.

Externe links[bewerken]