Sheila Sitalsing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sheila Sitalsing
Sitalsing (2019)
Sitalsing (2019)
Algemene informatie
Geboren 26 september 1968
Geboorteplaats Paramaribo
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journaliste
Portaal  Portaalicoon   Media

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 26 september 1968) is journaliste en columniste.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Een deel van haar jeugd bracht zij door op Curaçao. Ze kwam op haar 17e naar Nederland om te studeren. Ze begon haar journalistieke carrière, nadat ze haar studie economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam had afgerond, als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad.

Daar vertrok ze in 1996 om redacteur te worden bij het weekblad Elsevier. Voor dit blad werd ze in 1998 correspondent Europese Unie. Aan het begin van 2004 vervolgde ze haar loopbaan als chef van de economieredactie van de Volkskrant. In juli 2007 verruilde ze haar functie met die van politiek redacteur bij dezelfde krant.

Sinds januari 2011 is ze freelance journalist en twee maanden later begon ze columns voor de Volkskrant te schrijven. Daar heeft ze een plek op pagina twee, die ze om de dag deelt met Bert Wagendorp, en sinds begin februari 2014 een plek in de zaterdagbijlage. Zaterdag 20 september 2014 presenteerde ze voor het eerst een uitzending van Met het oog op morgen. Sitalsing maakt geregeld haar opwachting in de rubriek Schuim en As van het discussieprogramma Buitenhof.

In april 2010 kwam het boek De kiezer heeft altijd gelijk uit. Ze schreef dit samen met Hans Wansink, redacteur bij de Volkskrant.

Sheila Sitalsing heeft de Heldringprijs gewonnen voor de beste Nederlandse columnist. De prijs werd op 25 oktober 2013 uitgereikt tijdens De Nacht van NRC in de Stadsschouwburg Amsterdam. De jury prees Sitalsing om haar degelijke feitenkennis, humorvolle benadering en de afwezigheid van enig cynisme.

In september 2016 verscheen de door haar geschreven biografie van Mark Rutte 'Mark. Portret van een premier'.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Sheila Sitalsing is een nicht van Martin Sitalsing en van Karin Sitalsing.[1]