Naar inhoud springen

Mako: Island of Secrets: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k Sjablooneinde
Regel 747: Regel 747:
| Overig2 =
| Overig2 =
| Uitzenddatum = NNB (Eleven)
| Uitzenddatum = NNB (Eleven)
|}
}}


== Trivia ==
== Trivia ==

Versie van 17 jun 2015 11:05

Mako: Island of Secrets
Alternatieve titel Mako Mermaids: An H2O Adventure
Genre Kinderprogramma / Tienerserie
Fantasy
Speelduur per afl. ± 26 min. per aflevering
Bedenker Jonathan M. Shiff
Hoofdrollen Lucy Fry (seizoen 1)
Ivy Latimer (seizoen 1)
Amy Ruffle
Chai Romruen
Isabel Durant (seizoen 2)
Allie Bertram (seizoen 2)
Alex Cubis (seizoen 2)
Linda Ngo (seizoen 3)
Regie Evan Clarry
Grant Brown
Scenario Sam Carroll
Anthony Morris
Chris Roache
Intromuziek I Just Wanna Be door Chantelle Defina en Jack Dacy
Land van oorsprong Vlag van Australië Australië
Taal Engels
Locatie Gold Coast, Queensland, Australië
Productie
Producent Jonathan M. Shiff in samenwerking met Netflix
Uitzendingen
Start Vlag van Australië 26 juli 2013
Einde *
Afleveringen 52
Seizoenen 3
Netwerk of omroep Vlag van Australië Network Ten (2013)
Vlag van Australië Eleven (2013 - heden)
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Mako: Island of Secrets, internationaal bekend als Mako Mermaids: An H2O Adventure, is een Australische televisiereeks voor kinderen en tieners. Het is een spin-off van de reeks H2O: Just Add Water. De serie verscheen voor het eerst op het Australische 'Network Ten' en later op 'Eleven'. Het themalied I Just Wanna Be wordt door Chantelle Defina en Jack Dacy gezongen. De serie wordt geproduceerd door Jonathan M. Shiff in associatie met 'Network Ten' en 'Nickelodeon'.[1]

Productie

Seizoen 1

De show werd aangekondigd in juli 2011 en zou bestaan uit zesentwintig afleveringen van zesentwintig minuten, met een optie voor een aflevering van negentig minuten. Het filmen ging in april 2012 beginnen, maar werd uitgesteld tot mei. Op 8 mei 2012 kondigde Shiff Productions de hoofdrolspelers en de startdatum van het filmen aan. Het filmen duurde tot 12 oktober 2012. De serie ging uitgezonden worden in de tweede helft van 2013[2] en een tweede seizoen werd bevestigd voordat het eerste verscheen.[3] De totale productie van het eerste seizoen kwam op 12,3 miljoen Australische dollars.

De serie kreeg eerst de titel Mako: Island of Secrets. Daarna werd dit Secret of Mako Island en vervolgens Mako Mermaids. In Australië verscheen de serie als Mako: Island of Secrets, op 26 juli 2013.[4] Netflix is de exclusieve internettelevisie-verschaffer voor het televisieprogramma. De eerste dertien afleveringen werden vrijgegeven op 26 juli 2013. De tweede helft van het seizoen werd vrijgegeven op 15 september 2013.[5]

Op 8 november 2013 werd de serie niet meer op Network Ten uitgezonden, maar op Eleven. Het verscheen voor het eerst op Eleven elke vrijdagochtend om acht uur 's morgens. Dit veranderde naar elke zondagochtend om elf uur 's morgens. Jonathan M.Shiff heeft op zijn instagram bevestigt dat het eerste seizoen in januari 2015 uitgezonden gaat worden in nederland.

Seizoen 2

Een tweede seizoen werd bevestigd in februari 2013. De productie begon in de tweede helft van 2013. Het wordt gefinancierd door Screen Australia.Inmiddels zijn de opnames van het tweede seizoen klaar.[6] Seizoen 2 zal op netflix verschijnen 13 februari 2015. En vanaf 15 februari zal het uitgezonden worden op network 10.

Seizoen 3

De productie van seizoen 3 is inmiddels bevestigt en ook is er bevestigt dat het in ieder geval 13 afleveringen zal hebben.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1

Drie zeemeerminnen, Sirena, Nixie en Lyla, worden de opdracht toegewezen om hun magische Mako Island van indringers te beschermen, maar hun plannen worden gedwarsboomd door de komst van een zestienjarige landbewoner Zac. Hij belandt in het magische gedeelte van het eiland en valt in de Maanpoel. Hij krijgt een blauwe visachtige staart en verbazingwekkende waterkrachten. Hij is een zeemeerman geworden. Bedreigd door zijn bestaan, verhuizen de zeemeerminnen (ookwel genoemd de pod) naar ergens anders in de oceaan. Ze laten Sirena, Nixie en Lyla achter omdat ze gefaald zijn in hun taak. Ze moeten ervoor zorgen dat Zac`s krachten worden weggenomen of ze worden voor altijd verstoten. Hiervoor moeten ze benen krijgen en dit lukt ze ook dankzij de maanring die Sirena van haar zus Aquata heeft gekregen. Al snel ontdekken ze dat Zac`s krachten stelen niet zo makkelijk is als het lijkt. Na een aantal pogingen proberen ze het over een andere boeg te gooien: vrienden met hem worden en zijn vertrouwen winnen. Tijdens die eerste pogingen ontmoeten ze Rita; zij is ook een zeemeermin en de directrice van de middelbare school waar Zac naartoe gaat. Zij wordt lang geleden uit haar zeemeerminnengroep verbannen, omdat ze verliefd was op een mens. Ze besluit om de drie zeemeerminnen in huis te nemen en ervoor te zorgen dat hun taak wordt volbracht. Zac onthult zijn krachten aan zijn beste vriend Cam. Die wordt erg jaloers op Zac`s nieuwe krachten en mogelijkheden. Zac bewaart zijn nieuw geheim echter voor zijn vriendin Evie. Die vindt die drie nieuwe "nichtjes" van Rita heel verdacht. Sirena, Nixie en Lyla worden vrienden met Zac zonder dat hij van hun taak en geheime identiteit als zeemeerminnen weet heeft. Ondanks dat Lyla niet positief is over mensen, wordt ze al gauw gehecht aan Zac.

Door Rita ontdekken de meerminnen dat de zeemeermannen eeuwen geleden een verschrikking waren. De zeemeerminnen wisten hun te stoppen en verborgen de drietand - het machtigste wapen van de zeemeermannen - ergens op Mako Island. Terwijl Zac op een gegeven moment onder de invloed is van de volle maan, ontdekt Zac deze drietand wanneer hij door een portaal gaat en in een verlaten stuk van de oceaan terechtkomt. Hij besluit om de drietand de volgende volle maan te gaan halen. Dit doet hij ook, maar de drie meerminnen gaan achter hem aan. Hierdoor ontdekt hij hun ware identiteit. De spanningen stijgen en Zac beziet ze niet meer als vrienden. Hij vertrouwt nu nog enkel Cam. Zac ontdekt ook Rita's geheim. Sirena wordt intussen verliefd op David, een werknemer van het Ocean Café waar ook Evie werkt. Nixie, Lyla en Sirena proberen Zac te vertellen dat de drietand een gevaarlijk object is, maar hij wil er niets van geloven. Ze proberen dan de drietand van hem te stelen. Dit mislukt echter een paar keer, maar ze weten hem te bemachtigen. Zac krijgt het echter weer in handen. Zijn krachten blijven groeien en toenemen. Hij vindt het uiteindelijk zelf te gevaarlijk en plaatst de drietand weer door het portaal. Cam ziet zijn kans schoon om van deze chaos gebruik te maken zodat hij zelf ook een meerman wordt en de controle kan nemen over Mako Island. Nixie - niet wetend wat Cam werkelijk van plan is - geraakt betrokken in zijn leugens. Door Cam krijgt Evie ook de waarheid te horen wanneer ze dreigt te verdrinken in het portaal. Samen met Zac kunnen Lyla, Sirena en Nixie Cam stoppen. De drietand wordt hierbij vernietigd en verliest dus zijn kracht. Evie accepteert hoe Zac nu is en verontschuldigt zich bij de drie meerminnen. Evie was immers niet vriendelijk de laatste tijd, deels omdat ze dacht dat Lyla en Zac een geheime relatie hadden. Rita beloont de zeemeerminnen met elk hun eigen Maanring. Zac, Lyla, Nixie en Sirena die samen in de zee zwemmen is de laatste scène van het eerste seizoen.

Seizoen 2

Seizoen 2 verschijnt in 2015 in Australië op het scherm.

Nixie en Lyla zijn naar de pod in de oceaan vertrokken en Sirena blijft achter. Een meermin van de meermin council geeft Sirena de opdracht om Zac`s krachten nogmaals proberen te ontnemen want die nacht zou het kunnen lukken. Daarna ontmoet Sirena, Odina en Mimmi die hebben een plan om Zac`s krachten te ontnemen. Die nacht wordt Zac door het eiland naar de poel getrokken. Evie is bezorgd om Zac en gaat achter hem aan, maar ze komt in de poel terecht en daardoor verandert ze in een meermin.Zac komt daardoor een groot geheim tegen.

Seizoen 3

In het derde seizoen komt Weilan een chinese tiener meermin een onderwater grot tegen, ze laat daar een oude magische draak vrij per ongeluk. Ze vlucht naar Mako maar de draak volgt haar. Samen met Sirena,Mimmi,Ondina,Evie en Zac werkt Weilan samen om de draak te vernietigen voordat het te laat is.

Personages

(Beschrijving van karakters kunnen SPOILERS bevatten)

Hoofdpersonages

Lyla

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Lyla Lucy Fry 26 afleveringen 0 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Lyla is een hoofdpersonage in "Mako: Island of Secrets" en één van de drie zeemeerminnen die Zac`s krachten moeten stelen. Er werd beweerd dat Lyla de rebelse zeemeermin zou zijn, net zoals Rikki in H2o. Ze is een vurige, slimme en vastberaden zeemeermin. Ondanks dat ze eerst in Zac geïnteresseerd is omwille van het verwijderen van zijn krachten, ontwikkelt ze gevoelens voor hem.

  • Lucy Fry zal niet in het tweede seizoen verschijnen omdat ze tijdens de opnames van het tweede seizoen bezig was met het filmen van de film vampire acemedy.

Nixie

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Nixie Ivy Latimer 26 afleveringen 0 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Nixie is een hoofdpersonage in "Mako: Island of Secrets" en één van de drie zeemeerminnen die Zac`s krachten moeten stelen. Nixie is heel avontuurlijk en houdt ervan om eens gek te doen. Ze belandt soms in problemen omdat ze niet stil kan zitten. Ze doet enkel waarvan ze gelooft dat dat het juiste is.

  • Ivy zal niet in het tweede seizoen voorkomen omdat ze een contract aangeboden heeft gekregen van een Amerikaanse zender

Sirena

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Sirena Amy Ruffle 26 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Sirena is een hoofdpersonage in "Mako: Island of Secrets" en één van de drie zeemeerminnen die Zac`s krachten moeten stelen. Sirena is de tussenpersoon en vredesbewaarder voor Nixie en Lyla. Ze heeft een mooie persoonlijkheid en is een beetje naïef dat in haar nadeel kan werken. Haar zus Aquata vertrekt in het begin van de serie met de rest van de pod. Zij heeft in seizoen als enige een Maanring van de drie. Doorheen seizoen één krijgt ze gevoelens voor David en later zoenen ze. Als ze dankzij Aquata de kans krijgt om terug te mogen keren naar de pod doet ze dat niet want ze wil Nixie en Lyla niet achterlaten.

Zac Blakely

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Zac Blakely Chai Romruen 26 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Zac Blakely is een hoofdpersonage in de serie en is het onderwerp van Sirena's, Nixie's en Lyla's taak. Hij wordt een zeemeerman nadat hij in de Maanpoel valt tijdens een volle maan (eigenlijk was hij dat al de hele tijd). Dit gebeurt tijdens een kampeertripje naar Mako Island met zijn beste vriend Cam. Hij is surfend opgegroeid en is sportief. Vooral watersporten zijn zijn favoriet. Hij woont in de garage van zijn ouders die hem toelieten om de garage zo te maken als hij wou. Hij heeft iets met Evie gehad maar Evie heeft het later met hem uitgemaakt. In aflevering 13 van seizoen 2 blijkt dat Zac nooit een 'normale' jongen is geweest. Zac is geadopteerd en zijn echte moeder blijkt de krachtigste zeemeermin aller tijden te zijn geweest. Zij betoverde Zac waardoor dat hij geen staart zou krijgen wanneer hij in contact kwam met water, deze betovering werd verbroken toen Zac in de maanpoel viel. Zac blijkt de broer van Mimmi te zijn.

Ondina

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Ondina Isabel Durant 0 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "The Seventh Cycle"

Ondina is een nieuwe protagonist en zeemeermin in het tweede seizoen. Ondina is vastberaden om Zacs connectie met Mako Island te verbreken. Ondina denkt soms dat alles op haar eigen kan doen en luistert dan niet naar haar beste vriendin Mimmi. Zo belandt ze soms in vervelende situaties. Ondina en Erik zullen doorheen het tweede seizoen een koppel worden. Ze vertrouwt Sirena in het begin niet, omdat Sirena nu een band heeft met het land door Rita en David.

Mimmi

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Mimmi Allie Bertram 0 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "The Seventh Cycle"

Mimmi is een nieuwe protagonist en een canadese zeemeermin in het tweede seizoen. Mimmi is een prachtige zeemeermin van Mako Island. Ze is zoet, maar twijfelt aan haarzelf en onhandig. Ze is extreem intelligent en lijkt kennis op te rakelen zonder er moeite voor te doen. Haar beste vriendin is Ondina, maar soms zijn er spanningen tussen de twee wanneer Ondina niet naar Mimmi wil luisteren. Daardoor moet Mimmi Ondina soms redden uit netelige situaties. Ze vertrouwt Sirena in het begin niet, omdat Sirena nu een band heeft met het land door Rita en David. Haar hobby is drankjes maken en 1 van haar krachten is de taal van walvissen te kunnen spreken. En nadat Evie een meermin is geworden is Mimmi heel ondersteunend naar Evie toe en helpt haar ook. Haar reactie op dat Evie een meermin is geworden was "Welkom in onze wereld". In aflevering 13 van seizoen 2 blijkt dat Mimmi de zus van Zac is. Ook blijkt doordat ze Zac`s zus is dat ze daardoor op sommige momenten kunnen zien wat de ander ziet.

Erik

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Erik Alex Cubis 0 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "The seventh cycle"

Erik is een meerman en verschijnt voor het eerst in het tweede seizoen als een antagonist. Erik is eenzaam en ongrijpbaar, maar wordt een rivaal voor Zac. Hij is gechoqueerd wanneer blijkt dat Zac al de enige zeemeerman in de stad is. Hierdoor ontstaat er een rivaliteit tussen de twee waarbij ze vechten voor de plaats als de ultieme meerman van Mako. Ondina en Mimmi verwarren Zac echter met Erik als degene die Mako wil overnemen. Doorheen het tweede seizoen worden alle problemen opgelost en kunnen Ondina, Mimmi, Sirena en Zac hem volledig vertrouwen. Samen met Ondina vormt hij een koppel.

Evie Mclaren

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Evie Mclaren Gemma Forsyth 21 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Evie is Zac`s vaste vriendin. Er wordt duidelijk gemaakt dat de twee al een tijdje voor de start van de serie samen zijn maar later maakt Evie het uit met Zac. Ze werkt in de Ocean Cafe bij het klerenstandje. Wanneer ze Lyla, Sirena en Nixie ontmoet, verdenkt ze het trio er eerst van dat ze haar "stalken". Ze wordt toenemend jaloers wanneer Zac meer tijd doorbrengt met Lyla en hem er zelfs van beschuldigd dat hij haar bedriegt. Ondanks Zacs eindeloze verklaringen blijft ze wantrouwend tegenover de drie meisjes. Maar wanneer ze uiteindelijk wordt geïnformeerd over de wereld van de zeemeerminnen, wordt alles opgelost en verontschuldigt ze zich bij de drie voor hen veel te snel te veroordelen. In seizoen twee komt ze per ongeluk terecht in de Maanpoel tijdens een volle maan en wordt ze een zeemeermin. In eerste instantie vindt ze het helemaal niets en hoopt dat Mimmi en Ondina haar weer normaal kunnen maken maar later leert ze ermee te leven en krijgt ze er zelfs plezier in. In seizoen 2 wordt ook duidelijk gemaakt dat Evie alleen woont met haar vader (die een zaak heeft in het duiktoertjes) en dat haar moeder Sarah een aantal jaren in overleden.

Weilan

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Weilan Linda Ngo 0 afleveringen 0 afleveringen N.b afleveringen "N.b"

Nadat Weilan per ongeluk een eeuwenoude zeedraak heeft gewekt vlucht ze naar Mako Island maar de draak volgt haar. Met behulp van de andere meerminnen en Zac moeten ze tegen de draak vechten voordat de draak de gold coast vernietigt. Ook is bekend dat Weilan goed is in vechtsporten.

Bijrollen

Cam

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Cam Dominic Deutscher 25 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Cam is Zac`s beste vriend die als eerste zijn meermangeheim te horen krijgt. Hij helpt Zac vaak met het verbergen van zijn geheim, maar wordt al snel jaloers en nijdig omwille van Zacs krachten. Naar het einde van het eerste seizoen wordt hij de hoofdantagonist en wil zelf een meerman worden. Hij vormt ook een kleine liefdesinteresse voor Nixie. In seizoen 2 raakt haar bevriend met Erik en daar ergert Zac zich heel erg aan..

Rita Santos

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Rita Santos Kerith Atkinson 24 afleveringen 9 afleveringen 0 afleveringen "Meeting Rita"

Rita is de schooldirectrice voor Zac en zijn vrienden. Ze is ook een meermin, maar heeft haar pod jaren geleden verlaten zodat met een mensenjongen kon samenzijn. Ze was verliefd op hem. De twee werden verloofd, maar hij ging dood voordat ze konden trouwen. Ze fungeert als een bron van kennis en geschiedenis als een verzorger voor de drie meisjes. Ze zet ze zelfs in "zeemeermin-school" door hen aan te leren hoe ze hun krachten moeten gebruiken. Hoewel ze het leven aan land gewend is geworden, vindt ze vriendschap en jolijt wanneer de drie zeemeerminnen haar leven inlopen. Dat Evie een meermin is geworden is voor haar de normaalste zaak ter wereld ze hoopt dat Evie leert omgaan met haar leven als meermin.

David

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
David Rowan Hills 24 afleveringen 13 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

David is lief, eerlijk en nuchter en wil altijd helpen als het kan. David werkt in zijn vaders café "Ocean Cafe". Zijn familie is de eigenaar van deze plek en zijn geliefd in de lokale gemeenschap. Hij heeft een enorme crush op Sirena. David en Sirena houden elkaars handen vast, vertellen elkaar hoe ze zich voelen en kussen voor de eerste keer in aflevering 15 "Sirena's Secret". Hij heeft één broer genaamd Joe.

Carly

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Carly Brooke Nichole Lee 17 afleveringen 8 afleveringen 0 afleveringen "Meeting Rita"

Carly werkt in de Ocean Cafe en is goed bevriend met medewerkster Evie. Ze wordt vaak gevraagd om werkjes te doen en nodigde David uit voor Zac`s zwembadfeest in aflevering zeven "Zac's Pool Party". Ze is verliefd op David en ergert zich vaak aan Sirena.

Aquata

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Aquata Jenna Rosenow 3 afleveringen 0 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Aquata is de oudere zus van Sirena, nadat Sirena,Nixie en Lyla Zac in de maanpoel hebben gelaten moet ze samen met de pod vertrekken tijdens hun afscheid geeft Aquata Sirena haar moonring. Aquata is beste vrienden met Maya (een andere meermin uit de pod)

Maya

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Maya Angelee Snow 1 afleveringen 0 afleveringen 0 afleveringen "Outcasts"

Maya is een meermin uit de pod en is beste vrienden met Aquata.

Poseidon

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Poseidon Monte 8 afleveringen 2 afleveringen 0 afleveringen "Blizzard"

Poseidon is de kat van Rita. Hij heeft het er niet zo op dat Rita de 3 meerminnen in huis neemt. In de aflevering 'Evie times two' komt Poseidon in aanraaking met een toverdrankje uit Rita`s grotto en daardoor neemt hij de vorm aan van de eerste persoon die hij ziet en dat was Evie.

Veridia

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Veridia Natalie O`Donnell 0 afleveringen 3 afleveringen 0 afleveringen "The seventh Cycle"

Veridia is het hoofd van de mermaid council gaat over wat de meerminnen doen en wat ze wel en niet mogen doen. Zij geeft Sirena de opdracht om nogmaals te proberen Zac`s krachten af te nemen want die avond zou het moeten lukken vanwege een speciale stand van de maan. In aflevering 13 verbant ze Mimmi en Ondina uit de pod.

  • Veridia zal gedurende episode 14 t/m 26 van seizoen 2 van tijd tot tijd voorkomen

Rolverdeling

Acteur Rol Seizoen
Lucy Fry Lyla 1
Ivy Latimer Nixie 1
Amy Ruffle Sirena 1 en 2 en 3
Chai Romruen Zac Blakely 1 en 2 en 3
Isabel Durant Ondina 2 en 3
Allie Bertram Mimmi 2 en 3
Alex Cubis Erik 2 en 3
Dominic Deutscher Cam 1 en 2 en 3
Gemma Forsyth Evie Mclaren 1 en 2 en 3
Kerith Atkinson Rita Santos 1 en 2 en 3
Rowan Hills David 1 en 2 en 3
Brooke Nichole Lee Carly 1 en 2 en 3
John O'Brien Rob Blakely 1 en 2
Laura Keneally Mrs. Blakely 1 en 2
Nick Wright Joe 1 en 2 en 3
Angelee Snow Maya 1
Jenna Rosenow Aquata 1
Monte Poseidon 1 en 2
Emma Wright Hannah 1
Angourie Rice Neppy 2
Steve Harman Doug Mclaren 2
Natalie O`Donnell Veridia 2
Reiko Austen Lid Mermaid Council #1 2
Natalie Prigoone Lid Mermaid Council #2 2
Linda Ngo Weilan 3

Afleveringen

Overzicht

Seizoen Aantal afleveringen Uitgezonden Vlag van Australië
Begin Einde
1 26 26 juli 2013 12 januari 2014
2 26 15 februari 2015 29 mei 2015

Seizoen 1 (2013-2014)

No. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Uitzenddatum Vlag van Australië
1 1 Outcasts Evan Clarry Sam Carroll 26 juli 2013 (Network Ten)
2 2 Getting Legs Evan Clarry Anthony Morris 2 augustus 2013 (Network Ten)
3 3 Meeting Rita Evan Clarry Max Dann 9 augustus 2013 (Network Ten)
4 4 Lyla Alone Evan Clarry Simon Butters 16 augustus 2013 (Network Ten)
5 5 Blizzard Evan Clarry Sam Carroll 23 augustus 2013 (Network Ten)
6 6 Dolphin Tale Evan Clarry Chris Roache 30 augustus 2013 (Network Ten)
7 7 Zac's Pool Party Evan Clarry Michael Joshua 6 september 2013 (Network Ten)
8 8 Zac's Return to Mako Evan Clarry Sam Carroll 13 september 2013 (Network Ten)
9 9 The Siren Evan Clarry Simon Butters 20 september 2013 (Network Ten)
10 10 Zac Returns to Mako Evan Clarry Chris Roache 27 september 2013 (Network Ten)
11 11 I Don't Believe in Mermaids Evan Clarry Max Dann 4 oktober 2013 (Network Ten)
12 12 Close Call Evan Clarry Anthony Morris 11 oktober 2013 (Network Ten)
13 13 Betrayal Evan Clarry Michael Joshua 18 oktober 2013 (Network Ten)
14 14 Battlelines Grant Brown Sam Carroll 25 oktober 2013 (Network Ten)
15 15 Sirena's Secret Grant Brown Max Dann 1 november 2013 (Network Ten)
16 16 Truce Grant Brown Chris Roache 8 november 2013 (Eleven)
17 17 Moon Ring 2 Grant Brown Anthony Morris 15 november 2013 (Eleven)
18 18 The Trident Job Grant Brown Michael Joshua 22 november 2013 (Eleven)
19 19 Where's the on Button? Grant Brown Justin Gillmer 29 november 2013 (Eleven)
20 20 Nowhere to Hide Grant Brown Sam Carroll 6 december 2013 (Eleven)
21 21 Aquata Returns Grant Brown Anthony Morris 13 december 2013 (Eleven)
22 22 Evie Times Two Grant Brown Max Dann 15 december 2013 (Eleven)
23 23 Zac's Choice Grant Brown Chris Roache 22 december 2013 (Eleven)
24 24 Trust Grant Brown Anthony Morris 29 december 2013 (Eleven)
25 25 Betrayed Grant Brown Mark Shirrefs 5 januari 2014 (Eleven)
26 26 Decision Time Grant Brown Sam Carroll 12 januari 2014 (Eleven)

Seizoen 2 (2015)

No. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Uitzenddatum Vlag van Australië
27 1 The Seventh Cycle     NNB (Eleven)
28 2 Sticky Situation     NNB (Eleven)
29 3 Discovery     NNB (Eleven)
30 4 A New Tail     NNB (Eleven)
31 5 Bad For Business     NNB (Eleven)
32 6 Stormy Seas     NNB (Eleven)
33 7 Awakening     NNB (Eleven)
34 8 Land School     NNB (Eleven)
35 9 Stowaway     NNB (Eleven)
36 10 Keeping The Secret     NNB (Eleven)
37 11 Only As Young As You Feel     NNB (Eleven)
38 12 Supersized     NNB (Eleven)
39 13 Reunion     NNB (Eleven)
40 14 A new man     NNB (Eleven)
41 15 Careful what you wish for     NNB (Eleven)
42 16 First date     NNB (Eleven)
43 16 The merman code     NNB (Eleven)
44 17 The Siren     NNB (Eleven)
45 18 Suprise!     NNB (Eleven)
46 19 The job     NNB (Eleven)
47 20 New orders     NNB (Eleven)
48 21 The last dance     NNB (Eleven)
49 22 Stay or go     NNB (Eleven)
50 23 The truth about Evie     NNB (Eleven)
51 24 The trident stone     NNB (Eleven)
52 25 The chosen one     NNB (Eleven)


Trivia

  • Voor de karakters Aquata,Rita en Neppy zijn de staarten van h2o just add water gebruikt gezien het feit dat hun geen scenes hebben waarin het nodig is om een op maat gemaakte staart te hebben. Ook zijn voor hun behalve Neppy de h2o tops hergebruikt.
  • De acteur die de vader van Evie speelt regelt ook de stunts voor Mako Mermaids.
  • Voor de rol van Poseidon worden er 3 katten gebruikt 2 echte en 1 neppe genaamd: Monte,Tilly en Stuffy
  • Jonathan m.shiff heeft bevestigt dat er een vierde seizoen komt en dat er in seizoen 3 iemand van de hoofdcast uit h2o terugkomt
  • Linda Ngo is bevestigt als actrice die de rol van Weilan op haar zal nemen