H2O: Just Add Water

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
H2O: Just Add Water
Genre Tienerserie
Speelduur 23 à 24 min. per aflevering
Bedenker Jonathan M. Shiff
Hoofdrollen Cariba Heine
Claire Holt
Phoebe Tonkin
Angus McLaren
Indiana Evans
Luke Mitchell
Muziek No Ordinary Girl
Land van oorsprong Vlag van Australië Australië
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van Australië 7 juli 2006
Vlag van Nederland 19 april 2007
Einde 2010
Afleveringen 78
Seizoenen 3
Netwerk of omroep Vlag van Australië Network Ten
Vlag van Nederland TROS
Vlag van België Ketnet
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

H2O: Just Add Water, beter bekend als H2O, is een Australische televisiereeks die opgenomen werd in zeezoogdierenpark Sea World en andere locaties aan de Gold Coast. De serie verscheen voor het eerst op het Australische 'Network Ten' en later op 'Disney Channel Australia'. De serie wordt nu in meer dan 120 landen uitgezonden en door meer dan 250 miljoen mensen bekeken. Het themalied No Ordinary Girl werd in de eerste serie door Ellie Henderson gezongen, in de tweede serie door Kate Alexa en in de derde door Indiana Evans (Bella).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1[bewerken]

Wanneer de drie vriendinnen Rikki, Cleo en Emma door een ongelukje op het eiland Mako terechtkomen, vinden ze er een grot met daarin een poel. Doordat het maanlicht op een bijzondere manier binnenvalt, gebeurt er iets magisch. Na deze gebeurtenis blijkt dat de meiden bij elk contact met water in zeemeerminnen veranderen.

De meiden blijken daarnaast ook speciale krachten op water te kunnen uitoefenen. Emma kan water bevriezen, Cleo kan het water laten stijgen en Rikki kan het water verwarmen – tot het kookpunt, als ze dat wil.

Lewis, hun beste vriend, wil de meiden graag helpen met hun 'meerminproblemen', maar dit gaat vaak met zinloze acties gepaard.

Cleo komt een mysterieuze oudere dame tegen, die van alles over haar geheim lijkt te weten. Deze dame heet Louise Chatham. Naast het feit dat zij ook een zeemeermin geweest is, vertelt ze de drie meiden alles over het zeemeermin zijn. Ze is niet echt rijk en bewaart haar dierbaarste spullen in een boot. Zane, de eigenwijze zoon van een rijke zakenman, eist als ze zijn boot beschadigd heeft, geld van Louise Chatham. Hij ontdekt dat er met Louise iets niet klopt. Hij gaat naar haar geliefde boot, die per ongeluk zinkt. Louise is radeloos, maar Emma zorgt ervoor dat Louise, en het geheim van haar en haar vriendinnen, veilig blijven. Maar bij haar vertrek kijkt ze niet goed uit; Zane ziet haar en zet daarna zijn jacht voort.

Later vertelt Louise Chatham over haarzelf en haar vriendinnen Gracie en Julia. Ze vertelt hoe zij ook ooit in de poel terechtkwamen en over halskettingen die speciaal voor hun drieën waren gemaakt als symbool van vriendschap. Ze schenkt deze halskettingen aan de meiden. Cleo krijgt die van Gracie omdat ze, ondanks haar angst voor de gevolgen van een staart, net als Gracie bleef doorzetten; Rikki krijgt die van Julia, omdat Julia ook zo koppig was, maar ondanks de problemen toch verstandig bleef; en Emma krijgt die van Louise Chatham zelf, omdat Emma net zo verstandig als Louise is.

Aan het einde van het eerste seizoen komt de zeebiologe Dr. Denman achter hun geheim doordat ze observatiecamera's rond Mako Island heeft geplaatst. Zanes vader blijkt Denmans opdrachtgever te zijn en hij herkent de drie zeemeerminnen. Wanneer Zane erachter komt dat de zeemeerminnen eigenlijk drie bekenden zijn, wisselt hij van partij. Hij bevrijdt Lewis, die door Denman gevangengenomen was, om zo samen de meiden te kunnen laten ontsnappen.

Nu zitten ze echter wel met een probleem: Denman zal op ze blijven jagen totdat ze de meiden aan een onderzoek kan onderwerpen. Louise Chatham heeft er een oplossing voor, namelijk een maansverduistering die komende nacht zal plaatsvinden. Wanneer ze tijdens de verduistering de poel ingaan, zullen ze hun krachten verliezen. Dan heeft Denman niets meer aan hen. Ze gaan voor de ogen van Denman de poel in, zodat deze ziet hoe haar onderzoek geen nut meer heeft. De volgende dag blijkt dat de meiden toch hun krachten weer terughebben, maar ze hebben geen idee hoe. Lewis bekent dat een verduistering hun krachten maar twaalf uur tenietdoet. Maar Denman en haar handlangers, evenals Zane, geloven nu dus wel dat ze geen zeemeerminnen meer zijn.

Seizoen 2[bewerken]

In het tweede seizoen komt er een nieuw meisje op school, Charlotte. Het nieuwe meisje krijgt onenigheid met de drie meiden, wanneer ze interesse krijgt in Lewis. Charlotte blijkt later de kleindochter te zijn van Gracie, een oude vriendin van Louise Chatham en een van de vorige drie zeemeerminnen. Charlotte ontdekt niet alleen dat haar grootmoeder een zeemeermin was, maar ook dat de drie meiden een vissenstaart hebben en magische krachten.
Met behulp van Gracies oude vriend Max ontdekt Charlotte hoe ze een zeemeermin kan worden. Lewis haalt de andere drie meiden over om Charlotte te helpen en haar goed uit te leggen hoe ze haar krachten moet gebruiken en ook waarvoor ze moet oppassen, zoals de volle maan. Charlotte blijkt over alle drie de krachten te beschikken waardoor ze zichzelf als een "superzeemeermin" gaat beschouwen. Wanneer Charlotte haar krachten tegen de andere drie begint te gebruiken, is de breuk definitief. Uiteindelijk ontdekt ook Lewis hoe fout Charlotte bezig is en dumpt haar. Dan ontdekt Lewis dat als alle planeten met de maan op een lijn staan (iets wat eens in de 50 jaar plaatsvindt), een zeemeermin haar kracht voor altijd kan verliezen wanneer ze op dat moment in de maanpoel is. Charlotte neemt de waarschuwing van de andere meiden niet serieus, ze ziet de volle maan en zij en haar krachten raken van slag. Lewis lokt Charlotte naar Mako Eiland, met de hoop haar krachten te ontnemen. Cleo, Emma en Rikki volgen en Charlotte onthult dat dit haar plan was, de andere drie meiden hun krachten ontnemen zodat zij de enige zeemeermin is. De twee kanten vechten met hun waterkrachten en uiteindelijk is het Charlotte die in het water belandt en haar krachten voor altijd verliest. De volgende dag blijkt ze haar fouten te hebben ingezien en ze belooft dat ze niemand iets zal vertellen. Aan het eind van het seizoen vertelt Emma het geheim aan Ash, een jongen met wie ze een relatie krijgt, nadat hij het hele seizoen merkwaardige dingen rond haar zag gebeuren.

Seizoen 3[bewerken]

Het is bijna het einde van de zomervakantie en Cleo en Rikki moeten hun laatste schooljaar afmaken zonder Emma, die op wereldreis is met haar ouders. Ze ontmoeten wel Bella, die ook een zeemeermin blijkt te zijn, en worden vrienden met haar. De meisjes en Lewis zijn ervan overtuigd dat ze alles van het eiland Mako te weten zijn gekomen en nu gewoon verder door het leven kunnen gaan als zeemeermin. Als Will (het nieuwe personage) Mako verkent met zijn boot ontdekt hij de maanpoel waar hij wordt aangevallen door het water. Dat water blijkt het gemunt te hebben op Cleo, Rikki en Bella. Als Bella verliefd wordt op Will staat ze voor een groot dilemma: Rikki vertrouwt Will niet en dwingt Bella om tussen de groep en Will te kiezen. Bella besluit Will te zeggen dat ze hem niet meer kan zien. Die is intussen gefascineerd door zijn ervaring op Mako en doet er, ondanks de tegenwerking van de anderen die hem gek verklaren en hem van het eiland proberen te houden, onderzoek naar. Hij merkt ook op dat Bella uit de buurt van water blijft. Ze weigert echter haar geheim te verraden en Will gooit dan maar een flesje water over haar hand. Daarop verandert Bella in een zeemeermin. Ze vertelt de meiden wat er gebeurd is. Rikki vindt het maar niets, maar Cleo is blij dat Bella de waarheid heeft verteld. Bella is bang dat hun geheim uitkomt, maar Will belooft Bella plechtig dat hij het geheim voor zich zal houden. Door een bepaalde gebeurtenis komt Will erachter dat ook Rikki en Cleo zeemeerminnen zijn. Maar ook Rikki moet oppassen dat Zane het geheim niet verraadt. Ze heeft namelijk een einde aan hun relatie gemaakt. Lewis is naar Amerika gegaan voor een project. Als Rikki erachter komt dat het water hen iets wil vertellen, wil ze eerst niets meer met Cleo te maken hebben, die op allerlei wetenschappelijke manieren onderzoek doet en zelfs de hulp inroept van een steendeskundige, Ryan. Volgens Rikki gaat dit te ver, en ze is bang dat Ryan hun geheim ontdekt. Will drukt Bella en Cleo met hun neus op het feit dat Rikki gelijk heeft. Wetenschappelijke manieren helpen niet. Maar Ryan gaat wel door met het onderzoek en wordt achterdochtig als Cleo niets meer wil loslaten. Hij roept de hulp in van Wills valse zus Sophie. Zij ontdekken de maanpoel en willen hem leegroven. Tijdens volle maan komen de meiden erachter dat het water al die tijd probeerde te vertellen dat er een komeet op de aarde afkomt en dat de zeemeerminnen de enigen zijn die kunnen voorkomen dat die komeet de aarde vernietigt. Maar dat is een buitengewoon zware opdracht.

Personages[bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken]

Emma Gilbert[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Emma Gilbert Claire Holt 26 afleveringen 25 afleveringen 0 afleveringen "Metamorphosis"

Emma, of Em onder de vrienden, ontdekt het eerst dat ze zeemeermin is geworden op een ochtend dat ze in zee is gaan zwemmen. Ze heeft het vermogen om elk object of elke vloeistof dat water bevat te bevriezen. In de tweede serie heeft ze nog meer kracht waardoor ze dingen nog harder kan doen bevriezen. In de eerste serie was ze verliefd op Byron, maar werd uiteindelijk verliefd op Ash, een paardrijder die les gaf aan Emma's jongere broer, Elliot. Eerst kon ze Ash niet uitstaan (omdat hij beter kon paardrijden dan zij), maar uiteindelijk werd ze (door Cleo en Rikki) verliefd op hem, maar haar zeemeermin geheim is nog een probleem. Op het einde van de tweede serie vertelt ze het toch aan Ash. In de derde serie hebben Emma en haar familie de stad verlaten en ze is bijgevolg niet te zien in de deze serie.

 • Claire Holt verscheen niet in de aflevering "The Gracie Code, Part 1", maar is te zien in een flashback.
 • Claire Holt was niet te zien in de derde serie omdat ze bezig was met de film Messengers 2: The Scarecrow.

Cleo Sertori[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Cleo Sertori Phoebe Tonkin 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen "Metamorphosis"

Cleo ontdekt dat ze een zeemeermin is wanneer ze in bad zit. Ze kan het water laten bewegen in elke vorm die zij wil. Ook kan ze meer water creëren dan de bron inhoudt, wat te zien is in de eerste aflevering. In de tweede serie kan ze ook de wind controleren. Ze is nogal verlegen. Later in de eerste serie ontwikkelen Cleo en Lewis een relatie. Door Lewis' perfectionisme en de scheiding van Cleo's ouders heeft ze het te druk voor een relatie en maakt ze het uit. Ze is jaloers omdat een nieuwkomer, Charlotte, dichter bij Lewis tracht te geraken en ze inziet dat ze eigenlijk nog van hem houdt. Charlotte geeft haar veel problemen, zoals de verhouding tussen Lewis en haar. Nadat Lewis eindelijk tot het besef is gekomen dat Charlotte verkeerd bezig was, maakt hij het met haar uit en wordt weer een koppel met Cleo.

Rikki Chadwick[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Rikki Chadwick Cariba Heine 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen "Metamorphosis"

Rikki ontdekt dat ze zeemeermin is wanneer ze door water wordt geraakt afkomstig van een tuinsproeier. Ze heeft als laatste ontdekt dat ze een magische kracht heeft. Ze kan water, of andere dingen die water bevatten, laten koken. In de tweede serie kan ze dingen doen branden. Ze is een rebel en een loner die zich aangetrokken voelt tot de lokale arrogante jongen Zane Benett. Eerst kon ze hem niet uitstaan. Hun relatie begon pas nadat ze samen vastzaten op het balkon van het bedrijf van Zanes vader. Op het einde van de eerste serie maken ze het uit, in de tweede serie raakt het weer aan en in de derde serie maken ze het weer uit omdat Zane heeft gekust met Sophie, de zus van Will, maar ze besluiten om toch vrienden te blijven. Rikki speelt ook mee in de laatste twee afleveringen van het derde seizoen van de spin-off Mako Mermaids.

Charlotte Watsford[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Charlotte Watsford Brittany Byrnes 0 afleveringen 25 afleveringen 0 afleveringen "Control"

Charlotte verschijnt voor het eerst in aflevering Control. Haar oma was een van de eerste zeemeerminnen. Ze haat Cleo en houdt van Lewis (met wie ze later ook een relatie krijgt). Later komt ze erachter dat Cleo, Emma en Rikki zeemeerminnen zijn. Wanneer ze later contact legt met Max Hamilton, komt ze erachter hoe het kan dat de meiden zeemeerminnen zijn. Later is ze bij volle maan in de maanpoel en wordt ze ook een zeemeermin. Eerst willen de meiden haar helpen, maar wanneer Charlotte haar krachten misbruikt, omdat ze jaloers is nadat Lewis het met haar heeft uitgemaakt omdat hij verliefd is op Cleo, stoppen ze ermee. Lewis komt er later achter dat eens in de 50 jaar alle planeten op een rij staan en dat een zeemeermin in de poel dan haar krachten voorgoed verliest. De meiden waarschuwen Charlotte, maar ze neemt de waarschuwing niet serieus, omdat ze al weet dat ze haar krachten kan verliezen. Vervolgens lokt ze de meiden in de val en dan ontstaat er een strijd die de meiden winnen en waarbij Charlotte in het water valt en haar krachten voor altijd verliest.

Will Benjamin[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Will Benjamin Luke Mitchell 0 afleveringen 0 afleveringen 26 afleveringen "The Awakening"

Will verschijnt voor het eerst in de derde serie, hij heeft een valse zus: Sophie. Hij wordt verliefd op Bella en duikt heel veel. Wanneer hij opzettelijk een glas water over Bella haar arm gooit en hij achter Bella aangaat, komt hij erachter dat ze een zeemeermin is. Eerst zegt ze dat alleen zij een zeemeermin is maar later komt hij erachter dat ook Cleo en Rikki zeemeerminnen zijn. Samen met Rikki, Cleo en Bella beleeft hij allerlei avonturen.

Bella Hartley[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Isabella 'Bella' Hartley Indiana Evans 0 afleveringen 0 afleveringen 26 afleveringen "The Awakening"

Isabella Hartley, beter bekend als Bella, werd een zeemeermin in Ierland toen ze negen jaar oud was.[1] Ze heeft het vermogen om water te laten veranderen in gelatine en kan het hard maken. In de derde serie werd ze verliefd op Will, een diepzeeduiker. Aan het begin waarschuwde Rikki Bella om zo ver mogelijk uit de buurt van Will te blijven zodat hij haar zeemeerminnengeheim niet te weten zou komen. Maar hij gooit een glas water over haar arm, waardoor hij achter haar geheim komt. Aan het begin loog ze dat zij de enige zeemeermin was, maar later komt hij erachter dat Cleo en Rikki ook zeemeerminnen zijn. Aan het eind van de serie denkt Bella dat Will Rikki leuk vindt omdat hij Rikki mee vraagt naar het schoolfeest, dus besloot ze om met Nate te gaan om Will jaloers te maken, maar ze kwam erachter dat Will haar leuk vond en ze krijgen een relatie.

Lewis McCartney[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Lewis McCartney Angus McLaren 26 afleveringen 26 afleveringen 14 afleveringen "Metamorphosis"

Lewis kende Cleo al vanaf dat hij vijf jaar oud was. Hij was de eerste die wist over het zeemeerminnengeheim. Hij is een goed visser en denkt een goed wetenschapper te zijn. Toen hij het geheim voor het eerst wist, wilde hij weten waarom. Nadat Cleo het uitmaakt in de tweede serie blijven ze nog vrienden, maar er is spanning. Charlotte en Lewis worden vrienden en ze worden verliefd. Lewis wordt later verliefd op Charlotte dan andersom. Op het einde van de tweede serie dumpt hij Charlotte, omdat ze lastig doet tegen Cleo. Op het einde van de tweede serie worden Cleo en Lewis terug een koppel. In de loop van de derde serie zal Lewis naar Amerika vertrekken voor een wetenschappelijk project.

Zane Bennett[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Zane Bennett Burgess Abertnethy 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen "Metamorphosis"

Zane Bennett is een rijke jongen met nogal een grote eigendunk, maar als hij wat met Rikki krijgt komt hij ook steeds dichter bij hun geheim. In seizoen 1 redt Emma Zane uit een gezonken boot, maar voor Zane zijn bewustzijn verliest ziet hij de staart van Emma nog en laat het hier niet bij zitten. Hij vraagt Lewis om hem te helpen het zeemonster te vinden waarvan hij de staart zag. Als Zane Rikki uiteindelijk redt uit een watersituatie, komt hij erachter dat ze een zeemeermin is en zweert hij dat aan niemand te vertellen.

Gastrollen/bijrollen[bewerken]

Ash Dove[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Ash Dove Craig Horner 0 afleveringen 17 afleveringen 0 afleveringen Riding for a Fall

Ash Dove geeft aan het begin van seizoen 2 paardrijles aan Eliot (Emma's kleine broer). Later begint hij met werken in het Juicenet Café en raakt ook bevriend met Zane en Lewis. Verder in de serie krijgt hij een relatie met Emma die in de laatste aflevering van seizoen 2 vooral op de proef gesteld wordt nadat Charlotte de meiden de lucht in had gegooid en Emma het niet uit wil leggen. Aan het einde van seizoen 2 besluit Emma om Ash te laten zien dat ze een zeemeermin is. Zijn enige reactie is: "Cool".

 • Waarschijnlijk is Ash meegegaan op wereldreis met Emma en haar ouders.
 • Craig Horner speelde niet mee in seizoen 3 omdat hij druk was met de film The Legend of the Seeker.

Amber[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Amber Rebekah Madden-Fisher 0 afleveringen 2 afleveringen 0 afleveringen Emma Rebel

Amber is voor het eerst te zien in Emma Rebel. Amber zei dat er voor een feest jongens nodig waren, waarop alle meiden jongens gingen sms'en om ze naar het feest te laten komen. Daardoor liep het feest uit de hand. Later in seizoen 2 werken Emma en Amber samen in het Juicenet Café.

Angela[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Angela Jade Paskins 1 afleveringen 0 afleveringen 0 afleveringen Hurricane Angela

Angela is een van de nichten van de Sertori's. Ze kwam logeren omdat haar ouders voor een tijdje weggingen. De vader van Cleo zag dit als een uitgelezen kans voor Cleo om verantwoordelijkheid te leren, maar Angela is een eigenwijze meid. Ze houdt ontzettend veel van water. Tijdens hun bezoek aan Marine Park verdwijnt Angela. Wanneer Cleo thuiskomt, vindt ze een pelikaan in de badkamer. Eerst geeft ze Kim de schuld, maar later blijkt dat Angela het had gedaan om Cleo en Kim af te leiden, zodat ze kon gaan buikborden. Cleo brengt de pelikaan terug naar Marine Park omdat ze denkt dat hij daar vandaan komt. Voor straf moet Angela pelikanenpoep opruimen, zodat ze haar lesje leert.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Rol Seizoen
Claire Holt Emma Gilbert 1 en 2
Phoebe Tonkin Cleo Sertori 1, 2 en 3
Cariba Heine Rikki Chadwick 1, 2 en 3
Indiana Evans Bella Hartley 3
Luke Mitchell Will Benjamin 3
Taryn Marler Sophie Benjamin en Julia Dove 2 en 3
Lara Cox Linda Denman 1
Alan David Lee Donald Sertori 1, 2 en 3
Deborah Coulls Bev Sertori 1
Matthew Okine Laurie 2 en 3
Andrea Moor Miss Geddes 1 en 2
Caroline Kennison Lisa Gilbert 1 en 2
Jared Robinsen Neil Gilbert 1 en 2
Andy McPhee Terry Chadwick 2
Penni Gray Samantha Roberts-Sertori 3
Brittany Byrnes Charlotte Watsford 2
Angus McLaren Lewis McCartney 1, 2 en 3
Burgess Abernethy Zane Bennett 1, 2 en 3
Cleo Massey Kim Sertori 1, 2 en 3
Trent Sullivan Elliot Gilbert 1 en 2
Annabelle Stephenson Miriam Kent 1
Alice Hunter Tiffany 1
Christopher Poree Byron 1
Craig Horner Ash Dove 2
Christine Amor Miss Louise Chatham 1
Teri Haddy Jonge Miss Chatham 1 en 2
Ashleigh Brewer Gracie Watsford 2
Tiffany Lamb Annette Watsford 2
Amrita Tarr Julia Dove 1
Matthew Scully Jonge Max Hamilton 2
Martin Vaughan Max Hamilton 2
Jamie Timony Nate 1, 2 en 3
Ariu Lang Sio Wilfred 1 en 2
Andrew Lees Ryan Tate 3
Mouche Phillips Miss Taylor 3

Afleveringen[bewerken]

Seizoen Afleveringen Uitgezonden (seizoen 1 en 2) Vlag van Australië (seizoen 3) Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitgezonden Vlag van Nederland Vlag van België op Nickelodeon
Start seizoen Seizoensfinale Start seizoen Seizoensfinale
1 26 7 juli 2006 29 december 2006 10 juni 2013 15 juli 2013
2 26 28 september 2007 21 maart 2008 6 januari 2014 10 februari 2014
3 26 26 oktober 2009 16 april 2010 26 mei 2014 30 juni 2014

Seizoen 1 (2006)[bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Australië
1 1 Metamorphosis Colin Budds 7 juli 2006
2 2 Pool Party Colin Budds 14 juli 2006
3 3 Catch of the Day Colin Budds 21 juli 2006
4 4 Party Girls Colin Budds 28 juli 2006
5 5 Something Fishy Colin Budds 4 augustus 2006
6 6 Young Love Colin Budds 11 augustus 2006
7 7 Moon Spell Colin Budds 18 augustus 2006
8 8 The Denman Affair Colin Budds 25 augustus 2006
9 9 Dangerous Waters Colin Budds 1 september 2006
10 10 The Camera Never Lies Colin Budds 8 september 2006
11 11 Sink or Swim Colin Budds 15 september 2006
12 12 The Siren Effect Colin Budds 22 september 2006
13 13 Shipwrecked Colin Budds 28 september 2006
14 14 Surprise! Jeffrey Walker 6 oktober 2006
15 15 The Big Chill Jeffrey Walker 13 oktober 2006
16 16 Lovesick Jeffrey Walker 20 oktober 2006
17 17 Under the Weather Jeffrey Walker 27 oktober 2006
18 18 Bad Moon Rising Jeffrey Walker 3 november 2006
19 19 Hurricane Angela Jeffrey Walker 10 november 2006
20 20 Hook, Line and Sinker Jeffrey Walker 17 november 2006
21 21 Red Herring Jeffrey Walker 24 november 2006
22 22 Fish Out of Water Jeffrey Walker 1 december 2006
23 23 In Too Deep Jeffrey Walker 8 december 2006
24 24 Love Potion #9 Jeffrey Walker 15 december 2006
25 25 Dr. Danger Jeffrey Walker 22 december 2006
26 26 A Twist in the Tail Jeffrey Walker 29 december 2006

Seizoen 2 (2007-2008)[bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Australië
27 1 Stormy Weather Jeffrey Walker 28 september 2007
28 2 Control Jeffrey Walker 5 oktober 2007
29 3 The One That Got Away Jeffrey Walker 12 oktober 2007
30 4 Fire and Ice Jeffrey Walker 19 oktober 2007
31 5 Hocus Pocus Jeffrey Walker 26 oktober 2007
32 6 Pressure Cooker Jeffrey Walker 2 november 2007
33 7 In Hot Water Jeffrey Walker 9 november 2007
34 8 Wrong Side of the Tracks Jeffrey Walker 16 november 2007
35 9 Riding for a Fall Jeffrey Walker 23 november 2007
36 10 Missed the Boat Jeffrey Walker 30 november 2007
37 11 In Over Our Heads Jeffrey Walker 7 december 2007
38 12 Fish Fever Jeffrey Walker 14 december 2007
39 13 Moonwalker Jeffrey Walker 21 december 2007
40 14 Get Off My Tail Colin Budds 28 december 2007
41 15 Irresistible Colin Budds 4 januari 2008
42 16 Double Trouble Jeffrey Walker 11 januari 2008
43 17 Moonstruck Colin Budds 18 januari 2008
44 18 The Heat is On Colin Budds 25 januari 2008
45 19 The Gracie Code, Part One Colin Budds 1 februari 2008
46 20 The Gracie Code, Part Two Colin Budds 8 februari 2008
47 21 And Then There Were Four Colin Budds 15 februari 2008
48 22 Bubble, Bubble, Toil and Trouble Colin Budds 22 februari 2008
49 23 Reckless Colin Budds 29 februari 2008
50 24 Three's Company Colin Budds 7 maart 2008
51 25 Sea Change Colin Budds 14 maart 2008
52 26 Unfathomable Colin Budds 21 maart 2008

Multimedia[bewerken]

Dvd-uitgaven[bewerken]

Serie één en serie twee zijn uitgebracht op dvd in Regio 4 PAL formaat. Serie één bevat zes aparte dvd-sets uitgegeven tussen september 2007 en november 2008, en de volledige serie één is uitgebracht in juni 2009. Serie twee bevat drie aparte delen uitgegeven tussen februari en september 2009, en de complete tweede serie is uitgebracht in november 2009. Alle drie series zijn in Nederland (regio 2) op dvd uitgebracht in de tweede helft van 2013.

Titel Datum uitgave Afleveringen
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 1
12 september 2007 1."Metamorphosis", 2."Pool Party", 3."Catch of the Day", 4."Party Girls"
 • Extra's: Trailer van serie één, profielen van de hoofdpersonages.
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 2
12 september 2007 5."Something Fishy", 6."Young Love", 7."Moon Spell", 8."The Denman Affair"
 • Extra's: Fotogalerij van serie één.
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 3
5 maart 2008 9."Dangerous Waters", 10."Sink or Swim", 11."The Camera Never Lies", 12."The Siren Effect"
 • Extra's: Karakterprofielen van Emma, Cleo, Rikki, Lewis en Zane
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 4
7 mei 2008 13."Shipwrecked", 14."Surprise!", 15."The Big Chill", 16."Lovesick"
 • Extra's: H2O quiz
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 5
9 juli 2008 17."Under the Weather", 18."Bad Moon Rising", 19."Hurricane Angela", 20."Hook, Line and Sinker", 21."Red Herring"
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 6
5 november 2008 22."Fish Out of Water", 23."In Too Deep", 24."Love Potion #9", 25."Dr Danger", 26."A Twist in the Tail"
H2O: Just Add Water:
Volledige serie 1
2 juni 2009 Alle afleveringen van serie één.
 • Extra's: H2O quiz game; karakterprofiel van Emma, Cleo, Rikki, Lewis en Zane; fotogalerij van serie één.
H2O: Just Add Water:
Serie 2: Volume 1
8 februari 2009 1."Stormy Weather", 2."Control", 3."The One That Got Away", 4."Fire and Ice", 5."Hocus Pocus", 6."Pressure Cooker", 7."In Hot Water", 8."Wrong Side of the Tracks"
 • Extra's: Serie één telemovie, trailer van serie twee.
H2O: Just Add Water:
Serie 2: Volume 2
2 juni 2009 9."Riding For a Fall", 10."Missed the Boat", 11."In Over Our Heads", 12."Fish Fever", 13."Moonwalker", 14."Get Off My Tail", 15."Irresistible", 16."Double Trouble", 17."Moonstruck"
 • Extra's: Fotogalerij
H2O: Just Add Water:
Serie 2: Volume 3
2 september 2009 18."The Heat is On", 19."The Gracie Code (Part 1)", 20."The Gracie Code (Part 2)", 21."And Then There Were Four", 22."Bubble, Bubble, Toil and Trouble", 23."Reckless", 24."Three's Company", 25."Sea Change", 26."Unfathomable"
 • Extra's: Achter de schermen special.
H2O: Just Add Water:
Complete Series Two
4 november 2009 Alle afleveringen van serie twee.
 • Extra's: Serie één telemovie, trailer serie twee, fotogalerij, Achter de schermen special.
H2O: Just Add Water:
Het complete 1e seizoen
augustus 2013 Alle afleveringen van serie één
H2O: Just Add Water:
Het complete 2e seizoen
september 2013 Alle afleveringen van serie twee
H2O: Just Add Water:
Het complete 3e seizoen
december 2013 Alle afleveringen van serie drie

Soundtrack[bewerken]

Een officiële soundtrack voor de tweede serie van de soap, genaamd H2O: Just Add Water en gezongen door Kate Alexa, is uitgebracht op 10 september 2007 in Australië. Het beginnummer, "No Ordinary Girl", is het themalied van de gehele serie. In seizoen 3 wordt de titelsong gezongen door Indiana Evans (Bella).

Boeken[bewerken]

Er zijn verschillende kinderboeken uitgegeven door Nickelodeon UK:[2]

 1. No Ordinary Girl - 2 februari 2009
 2. Living with Secrets - 2 februari 2009
 3. Fishy Business - 5 mei 2009
 4. A Sleepover Tail - 6 juli 2009
 5. Sequins for Sea Queens - 7 januari 2010
 6. First Crush - 29 april 2010
 7. Moon Spell - 5 augustus 2010
 8. Testing Times - 6 januari 2011
 9. Hot Stuff - 9 juni 2011
 10. In Too Deep - 4 augustus 2011
 11. Mermaid Emotions - 27 oktober 2011
 12. Siren Status - 2 februari 2012

Prijzen en nominaties[bewerken]

Prijzen[bewerken]

Nominaties[bewerken]

Trivia[bewerken]

 • Waardoor Charlotte alle drie de krachten heeft is mogelijk te verklaren doordat zij in haar eentje in de maanpoel was. Cleo, Emma en Rikki waren met zijn drieën in het water toen zij de krachten kregen. De drie krachten werden over hen verdeeld. Dit is niet officieel bevestigd.
 • Emma deed niet mee in het derde seizoen omdat Claire Holt toen een rol speelde in de film Messengers 2: The Scarecrow.
 • Er is een spin-off van H2O met de naam Mako Mermaids.
 • Bella is, in tegenstelling tot Emma, Rikki en Cleo, niet op Mako-eiland een zeemeermin geworden, maar in een zeegrot in Ierland toen ze 9 jaar oud was.
 • De broer van Jamie Timony (Nate) heeft een rol gehad in een aantal afleveringen van seizoen 3.
 • Er is een geanimeerde versie van de serie.

Externe links[bewerken]