H2O: Just Add Water

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
H2O: Just Add Water
Genre Tienerserie
Speelduur 23 à 24 min. per aflevering
Bedenker Jonathan M. Shiff
Hoofdrollen Cariba Heine
Claire Holt
Phoebe Tonkin
Angus McLaren
Indiana Evans
Luke Mitchell
Muziek No Ordinary Girl
Land van oorsprong Vlag van Australië Australië
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van Australië 7 juli 2006
Vlag van Nederland 19 april 2007
Einde 2010
Afleveringen 78
Seizoenen 3
Netwerk of omroep Vlag van Australië Network Ten
Vlag van Nederland TROS
Vlag van België Ketnet
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

H2O: Just Add Water, beter bekend als H2O, is een Australische televisiereeks die opgenomen werd in zeezoogdierenpark Sea World en andere locaties aan de Gold Coast. De serie verscheen voor het eerst op het Australische 'Network Ten' en later op 'Disney Channel Australia'. De serie wordt nu in meer dan 120 landen uitgezonden en door meer dan 250 miljoen mensen bekeken. Het themalied No Ordinary Girl werd in de eerste serie door Ellie Henderson gezongen, in de tweede serie door Kate Alexa en in de derde door Indiana Evans (Bella).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1[bewerken]

Wanneer de drie vriendinnen Rikki, Cleo en Emma een ritje maken met Zane's boot en zonder brandstof komen te zitten in het midden van de open zee, besluiten ze om naar het eiland Mako te peddelen. Om een signaal op Emma's mobiel te krijgen om te bellen voor hulp, gaan ze naar een hoger gelegen stuk. Als ze een rivier met gevaarlijke, gladde rotsen passeren valt Cleo in een kleine grotdoorgang, en vinden ze een grot met daarin een vijver, die ze later de maanvijver zouden gaan noemen. Emma ziet getijdenringen en springt daarom in de vijver omdat ze denkt dat er misschien een weg naar buiten is, wat later ook zo blijkt te zijn. Doordat het maanlicht van de volle maan op een bijzondere manier binnenvalt, gebeurt er iets magisch. Als alle drie de meiden in de vijver zijn, begint deze te bubbelen, en kleine, magische, gele lichtballen af te geven. Uiteindelijk worden ze gevonden door de lokale waterpolitie. Na deze gebeurtenis blijkt dat de meiden bij elk contact met water in zeemeerminnen veranderen.

De meiden blijken daarnaast ook speciale krachten op water te kunnen uitoefenen. Emma kan water bevriezen, Cleo het water laten stijgen, en ze kan het water in elke vorm maken die zij wil en Rikki kan het water verwarmen – tot het kookpunt, als ze dat wil.

Lewis, hun beste vriend, wil de meiden graag helpen met hun 'meerminproblemen', maar dit gaat vaak met zinloze acties gepaard.

Cleo komt een mysterieuze oudere dame tegen, die van alles over haar geheim lijkt te weten zonder dat Cleo haar ooit gezien heeft of haar iets verteld heeft. Deze dame heet Louise Chatham. Naast het feit dat zij ook een zeemeermin geweest is, vertelt ze de drie meiden alles over het zeemeermin zijn. Ze is niet echt rijk en bewaart haar dierbaarste spullen in een boot. Zane eist geld van Miss Chatham nadat ze per ongeluk zijn boot beschadigd heeft, maar ze heeft geen geld. Daarom gaat hij naar de havenmeester die Miss Chatham vertelt dat ze nog nooit betaalde rekeningen open heeft staan, en ook verklaart de havenmeester haar boot onmiddellijk onveilig waardoor Miss Chatams boot in beslag genomen wordt. Miss Chatham slaapt tijdelijk bij Emma, maar Miss Chatham liet zich niet misleiden, en sluipt 's nachts weg uit Emma's huis om haar boot in veiligheid te brengen, en ze vaart ermee weg. Hierbij beschadigt ze Zane's Jet-ski. Zane komt hierachter, en daarom gaat hij naar haar geliefde boot. Miss Chatham krijgt een hartaanval, en Emma en Lewis brengen haar naar het ziekenhuis met de boot van Lewis. Zane blijft nog op de boot, maar die zinkt per ongeluk. Emma ziet dat de boot van Miss Chatham aan het zinken is met Zane nog aan boord, en ze springt in het water te springen om hem te redden. Met haar staart slaat ze een deuk in de deur waardoor de deur opengaat, maar hierbij let Emma niet goed op, en ziet Zane een stuk van haar staart. Na deze gebeurtenis besluit Zane om de jacht te openen naar hetgeen wat hij dat moment onderwater zag.

Later vertelt Louise Chatham over haarzelf en haar vriendinnen Gracie en Julia. Ze vertelt hoe zij ook ooit in de vijver terechtkwamen, en ze vertelt over een paar halskettingen die speciaal voor hun drieën waren gemaakt als symbool van vriendschap door een jongen genaamd Max. Ze schenkt deze halskettingen aan de meiden. Cleo krijgt de halsketting die Emma had gevonden op de bodem van de maanvijver, omdat ze haar staart verborgen kon houden tijdens het slaapfeestje van Emma. Ook net als Gracie bleef Cleo doorzetten. Rikki ziet een mooie halsketting in een juwelierszaak, maar Zane koopt deze ketting, en schenkt deze aan Miriam. Uiteindelijk dumpt Miriam de ketting, en krijgt Rikki de ketting. Deze was ooit van Julia. Rikki krijgt deze ketting omdat Rikki net als Julia ook zo koppig was, maar ondanks de problemen toch verstandig bleef, en Emma krijgt die van Louise Chatham zelf, omdat Emma net zo verstandig is als Louise.

Aan het einde van het eerste seizoen komt de zeebioloog Dr. Denman achter hun geheim door observatiecamera's die ze rond Mako Island had geplaatst. Zanes vader blijkt Denmans opdrachtgever te zijn en hij herkent de drie zeemeerminnen. Samen besluiten ze om Lewis op te sluiten, en een valstrik berichtje via zijn mobiel naar de drie dames te sturen om ze te vertellen om naar de maanvijver te komen want Lewis zou in de problemen zitten. Als de drie meiden arriveren wordt er een hek geplaatst onder water om de onderwaterdoorgang af te sluiten zodat de drie meiden niet kunnen ontsnappen. Denman is nu van plan om testen op de drie meiden uit te voeren. Wanneer Zane erachter komt dat de zeemeerminnen eigenlijk drie bekenden zijn, wisselt hij van partij. Hij bevrijdt Lewis, om zo samen de meiden te kunnen laten ontsnappen.

Nu zitten ze echter wel met een probleem: Denman zal op ze blijven jagen tot dat de meiden mee zullen doen aan een onderzoek. Louise Chatham heeft er een oplossing voor, namelijk een maansverduistering die komende nacht zal plaatsvinden. Wanneer ze tijdens de verduistering de vijver ingaan, zullen ze hun krachten voor altijd verliezen. Dan heeft Denman niets meer aan hen. Ze gaan voor de ogen van Denman de maanvijver in, zodat Denman ziet dat haar onderzoek geen nut meer heeft.

De volgende dag blijkt dat de meiden toch hun krachten terughebben. Rikki is op het strand aan het wandelen en gaat met haar voeten in het zeewater staan. Ze denkt dat ze geen staart zal krijgen, maar ze heeft het mis en ze krijgt haar staart weer terug. Cleo zit in bad als ze haar staart weerkrijgt en Emma is in het zwembad bij haar huis aan het zwemmen als haar hetzelfde overkomt. De meiden hebben geen idee hoe dit kan. Lewis arriveert bij Emma's huis, en bekent dat een verduistering hun krachten maar voor 12 uur laat verdwijnen en niet voor altijd. Lewis vindt dit grappig, en hierop nemen de meiden wraak, en laten ze Lewis op een arm van water zweven in de lucht om hem terug te pakken, maar Denman en haar handlangers, evenals Zane, geloven nu dus wel dat ze geen zeemeerminnen meer zijn.

Seizoen 2[bewerken]

In het tweede seizoen vindt Lewis een nieuw computerprogramma waarmee hij denkt de opkomst van iedere volle maan te kunnen berekenen zodat de meiden zich geen zorgen hoeven te maken, maar ze hebben het allemaal verkeerd. Het programma heeft alles verkeerd berekend, en de drie meiden zien de volle maan waardoor ze doordraaien. De drie meiden vertrekken naar Mako, en Lewis volgt hun. Als Lewis de meiden probeert te overtuigen om mee naar huis te gaan, worden de meiden heel boos, en gebruiken ze hun krachten op Lewis in een vorm die Lewis nog nooit heeft gezien. De meiden komen de volgende dag erachter dat hun krachten onbeheersbaar sterk zijn, en ze kunnen zich alle drie niets meer herinneren. Ook komen ze erachter dat er zich afgelopen nacht een orkaan heeft ontwikkeld boven Mako. Ook Lewis is verdwenen, en ze besluiten hem te gaan zoeken. Ze vinden hem, maar hij is doodsbang. De meiden stellen hem gerust. Maar wat nog steeds een mysterie blijft is dat hun krachten onbeheersbaar sterk zijn, en hiervoor willen ze een oplossing zoeken.

Er komt een nieuw meisje op school, Charlotte. Cleo ontmoet haar als eerste als ze een watersproeier met haar krachten de andere kant op wil zetten, en het fout gaat waardoor Charlotte helemaal nat wordt. Lewis vindt uiteindelijk een middel voor de meiden om hun krachten op een goede manier te kunnen beheersen. Dat gaat door het gebruik van een speciale verftechniek om schilderijen mee te maken. Hij probeert dit aan Cleo uit te leggen, maar ze raakt geïrriteerd omdat het niet lukt en ze maakt het uit met Lewis omdat ze het gevoel heeft dat ze helemaal geen ruimte en privacy meer heeft door Lewis, maar uiteindelijk geeft ze wel de verftechniek door aan Rikki en Emma, om de bewegingen die in de techniek gebruikt worden ook met hun krachten te gebruiken, en het lukt. Ze hebben hun krachten nu allemaal weer onder controle.

Charlotte krijgt interesse in Lewis, en later krijgen ze ook een relatie. Het blijkt later dat Charlotte de kleindochter is van Gracie, een oude vriendin van Louise Chatham en een van de vorige drie zeemeerminnen. Charlotte ontdekt niet alleen dat haar grootmoeder een zeemeermin was, maar ook dat Cleo, Rikki en Emma een zeemeermin zijn en magische krachten hebben.

Met behulp van Gracies oude vriend Max ontdekt Charlotte hoe ze een zeemeermin kan worden. Lewis haalt de andere drie meiden over om Charlotte te helpen en haar goed uit te leggen hoe ze haar krachten moet gebruiken en ook waarvoor ze moet oppassen, zoals de volle maan. Charlotte blijkt over alle drie de krachten te beschikken waardoor ze zichzelf als een "superzeemeermin" gaat beschouwen. Charlotte begint zich zelf steeds meer af te zonderen van de andere meiden, en ze begint ook steeds gemener te doen tegen de andere drie. Wanneer Charlotte haar krachten tegen de andere drie begint te gebruiken, is de breuk definitief. Charlotte probeert Lewis af te sluiten van Cleo, Emma en Rikki op welke manier dan ook. Uiteindelijk ontdekt ook Lewis hoe fout Charlotte bezig is en dumpt haar. Charlotte is gevaarlijk, en hier moeten Cleo, Rikki, Emma en Lewis iets aan doen.

Dan ontdekt Lewis dat als alle planeten met de maan op een lijn staan (iets wat eens in de 50 jaar plaatsvindt), een zeemeermin haar kracht voor altijd kan verliezen wanneer ze op dat moment in de maanvijver is. Charlotte neemt de waarschuwing van de andere meiden niet serieus. Ze ziet de volle maan en zij en haar krachten raken van slag. Lewis lokt Charlotte naar Mako Eiland, met de hoop haar krachten te ontnemen. Cleo, Emma en Rikki volgen Lewis, en Charlotte onthult dat het haar plan was om de andere drie meiden hun krachten ontnemen zodat zij de enige zeemeermin zou zijn. De drie meiden en Charlotte vechten met hun waterkrachten tegen elkaar en uiteindelijk is het Charlotte die in het water belandt en haar krachten voor altijd verliest. De volgende dag blijkt ze haar fouten te hebben ingezien en ze belooft dat ze niemand iets zal vertellen.

Aan het eind van het seizoen vertelt Emma haar geheim aan Ash, een jongen met wie ze een relatie krijgt, nadat hij het hele seizoen merkwaardige dingen rond haar zag gebeuren.

Seizoen 3[bewerken]

Het is bijna het einde van de zomervakantie en Cleo en Rikki moeten hun laatste schooljaar afmaken zonder Emma, die op wereldreis is met haar ouders. Rikki en Cleo denken nu alles over Mako en de maanvijver te weten, maar ze hebben het fout. Zane schenkt Rikki een café vernoemd naar haar: Rikki's. Op de openingsavond wordt Rikki ontvoerd door een grote watertentakel terwijl Bella erbij staat. Bella ziet een stukje van Rikki's staart, en Cleo denkt dat Bella een normaal meisje is, en vreest het ergste. Cleo springt in het water om Rikki achterna te gaan, en ziet meteen daarna Bella in zeemeerminnenvorm. Cleo is verbaasd, maar toch gaan ze Rikki achterna. De twee meiden bevrijden Rikki, en Cleo en Rikki worden vrienden met Bella. Maar tijdens de avond van Rikki's ontvoering vonden ze een jongen genaamd Will in de grot van de maanvijver. Ze denken dat hij meer weet, maar willen niets met hem te maken hebben op het gebied van de maanvijvergrot en het incident. Bella vertelt Rikki en Cleo hoe ze een zeemeermin geworden was, en laat hun haar krachten zien. Bella kan van water een gelei-achtige stof maken, en dat vervolgens verharden tot een glas-achtige stof.

Will is intussen heel erg gefascineerd in het incident dat toen in de maanvijvergrot heeft plaatsgevonden, en besluit om terug te gaan naar de grot. Rikki is hier niet blij mee, maar Bella dringt zich op, en gaat met Will mee want ze heeft beloofd aan Rikki dat ze hem in het oog zou houden. Will vindt de grot, maar Bella vertelt hem uiteindelijk dat er niets is gebeurd. Will en Bella gaan weg, maar Will blijft nog steeds denken dat er die avond toch iets gebeurd is.

Bella raakt verliefd op Will, maar staat voor een hele grote keuze. Rikki dwingt haar om tussen de vriendengroep of Will te kiezen, omdat ze vindt dat Will te dicht bij hun geheim aan het komen is, en uiteindelijk kiest Bella toch voor haar vriendinnen. Ze gaat naar Will toe om hem dat te vertellen, maar Will verraadt haar. Hij is erachter gekomen dat Bella erg vreemd doet als ze in contact komt met water, en gooit een bekertje met water over haar handen. Bella rent weg en springt het water in. Will volgt haar, en komt erachter dat Bella een zeemeermin is. Bella besluit Will te vertellen hoe dit mogelijk kon zijn, en ze smeekt Will om niets te vertellen, aan niemand niet. Ook neemt Bella haar vriendinnen in bescherming door op Wills vraag nee te zeggen, of zij ook meerminnen zijn. Will is in shock, en kan Bella niet beloven of hij het geheim zal houden. Bella vertelt het incident aan Cleo en Rikki. Cleo bedankt Bella dat ze Cleo en Rikki in bescherming heeft genomen door nee te antwoorden op Wills vraag over hun, maar vooralsnog is Rikki niet blij met het incident tussen Will en Bella, en Rikki zwemt boos weg. Uiteindelijk laat Will toch weten dat hij Bella's geheim niet zal doorvertellen.

Als Will wat eten gaat bezorgen bij iemand die iets besteld had bij Rikki's café, krijgt hij vals geld mee, maar dit heeft hij niet in de gaten. Rikki komt hierachter, en gaat terug naar de boot van de besteller van het eten. Die is hier niet van gediend, en sluit haar op. Will, Cleo en Bella komen erachter wat er met Rikki is gebeurd, en komen zo snel mogelijk om Rikki te bevrijden. Ondertussen breekt er brand uit in de boot van de oplichter en staan een paar gasflessen naast Rikki ontploffen. Will, Cleo en Bella bevrijden Rikki, en ze springen alle drie net op tijd het water in om aan de explosie van de gasflessen te ontkomen. Hierbij ziet Will alle drie de meiden in zeemeerminnenvorm.

Rikki moet ook oppassen dat Zane het geheim niet verraadt. Ze heeft namelijk een einde aan hun relatie gemaakt. Lewis is naar Amerika gegaan voor een project. Cleo neemt een stuk steen mee uit de grot van de maanvijver, en doet er allerlei experimenten mee. Als Rikki erachter komt dat de tentakel hen iets wil vertellen, wil ze eerst niets meer met Cleo en Bella te maken hebben, die op allerlei wetenschappelijke manieren onderzoek doen naar de steen en zelfs de hulp inroepen van een deskundige genaamd Ryan. Volgens Rikki gaat dit te ver, en ze is bang dat Ryan hun geheim ontdekt. Will drukt Bella en Cleo met hun neus op het feit dat Rikki gelijk heeft. Wetenschappelijke manieren helpen niet volgens hem.

Rikki, Cleo en Bella komen erachter dat er een grote komeet de kant van de Aarde opkomt, en deze zal neerstorten op de Aarde omdat het magnetisch veld van Mako de komeet aantrekt. Als dit gebeurt, dan zal de hele planeet verwoest worden. De meiden komen erachter dat ze een toren van licht moeten maken, maar hebben geen idee hoe. Deze informatie dat er een komeet op de Aarde zal neerstorten, weet Cleo te overtuigen dat ze niets meer tegen Ryan moet vertellen over de steen, maar Ryan probeert toch om door te gaan omdat hij erachter is gekomen dat de steen een onverklaarbaar hoog magnetisch veld heeft. Hij gaat terug naar de maanvijvergrot, en komt erachter dat de grot boordevol zit met mysterieuze kristallen die heel kostbaar zijn. Ryan wil de steen van Cleo nog eens bekijken, en probeert dit door zijn charme te gebruiken op Cleo, maar zij trapt hier niet in. Ryan geeft Cleo zelfs een telescoop. Uiteindelijk roept Ryan de hulp in van Wills valse zus Sophie. Ze hebben een bommenset nodig die de grot opblaast zodat ze bij de kristallen kunnen. Ryan kan deze spullen niet van het werk krijgen, dus vragen ze Zane of dat hij die spullen niet kan kopen. Zane stemt hiermee in, en koopt de spullen voor Ryan en Sophie. Daarna zoeken ze de maanvijvergrot op en sluiten ze de explosieven aan op de muren. Ze blazen de grot op, en Sophie wil de grot leegroven, maar de wanden zijn instabiel geworden, en Ryan wil haar evacueren uit de grot. Dit lukt hem niet, maar dan komt Will de grot binnen. Die dwingt Sophie om de kristallen terug te leggen, en gewoon mee naar huis te komen, want als ze dit niet doet, dan verliest ze Will voorgoed. Nu luistert Sophie wel, en ze vertrekken allemaal uit de grot.

Ondertussen arriveren Cleo, Bella en Rikki bij een gesloten onderwaterdoorgang. De onderwaterdoorgang is geblokkeerd door grote rotsen die bij de explosie ervoor zijn gevallen. Ze verwijderen de rotsen, en zwemmen de maanvijver binnen die helemaal verwoest is. De muur van de tentakel is te erg beschadigd, en alle magie is verdwenen. De tentakel verschijnt helaas niet door de beschadiging, en de drie meiden komen erachter dat de toren van licht geen licht was maar water. Samen creëren ze de toren van licht, en redden ze de aarde van de neerstortende komeet.

Personages[bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken]

Emma Gilbert[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Emma Gilbert Claire Holt 26 afleveringen 25 afleveringen 0 afleveringen "Metamorphosis"

Emma, haar vrienden noemen haar Em, ontdekt als eerste dat ze zeemeermin is geworden op een ochtend dat ze in zee gaat zwemmen. Ze heeft het vermogen om elk object of elke vloeistof dat water bevat of nat is te bevriezen. In de tweede serie heeft ze nog meer kracht waardoor ze dingen nog harder kan doen bevriezen. In de eerste serie was ze verliefd op Byron, maar werd uiteindelijk verliefd op Ash, een paardrijder die les gaf aan Emma's jongere broer, Elliot. Eerst kon ze Ash niet uitstaan (omdat hij beter kon paardrijden dan zij), maar uiteindelijk werd ze (door Cleo en Rikki) verliefd op hem, maar haar zeemeermin geheim was nog een probleem. Op het einde van de tweede serie vertelt ze het toch aan Ash. In het derde seizoen is Emma op wereldreis gegaan met haar ouders, en is ze dus niet te zien in de afleveringen van dit seizoen.

 • Claire Holt verscheen niet in de aflevering "The Gracie Code, Part 1", maar is te zien in een flashback.
 • Claire Holt was niet te zien in de derde serie omdat ze bezig was met de film Messengers 2: The Scarecrow.

Cleo Sertori[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Cleo Sertori Phoebe Tonkin 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen "Metamorphosis"

Cleo ontdekt dat ze een zeemeermin is wanneer ze in bad zit. Ze kan het water laten bewegen in elke vorm die zij wil. Ook kan ze meer water creëren dan de oorspronkelijke bron inhoudt, wat te zien is in de eerste aflevering. Ook heeft Cleo een ketting die ooit van Gracie is geweest. In de tweede serie kan ze ook de wind controleren. Ze is nogal verlegen. Later in de eerste serie ontwikkelen Cleo en Lewis een relatie. Door Lewis' perfectionisme en de scheiding van Cleo's ouders heeft ze het te druk voor een relatie en maakt ze het uit. Ze is jaloers omdat een nieuwkomer, Charlotte, dichter bij Lewis komt en ze inziet dat ze eigenlijk nog van hem houdt. Charlotte geeft haar veel problemen, zoals de verhouding tussen Lewis en Cleo. Nadat Lewis eindelijk tot het besef is gekomen dat Charlotte verkeerd bezig was, maakt hij het met haar uit en wordt weer een koppel met Cleo. In seizoen 3 wordt Cleo ook een soort van studie nerd zoals Lewis, en probeert ze zelfs er zeker van te zijn dat Rikki en Bella ook goed hun huiswerk maken en goed leren voor toetsen en examens.

Rikki Chadwick[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Rikki Chadwick Cariba Heine 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen "Metamorphosis"

Rikki ontdekt dat ze zeemeermin is wanneer ze nat wordt gesproeid door een tuinsproeier. Rikki ontdekt als laatste haar staart en magische krachten. Ze kan water, of andere dingen die water bevatten of nat zijn, laten koken. In de tweede serie kan ze dingen doen verbranden en zelfs bliksem en onweer creëren. Ze is een rebel en een loner die zich aangetrokken voelt tot de lokale arrogante jongen Zane Benett. Eerst kon ze hem niet uitstaan. Hun relatie begon pas nadat ze samen vastzaten op het balkon van het bedrijf van Zanes vader. Op het einde van de eerste serie maken ze het uit, omdat Zane meehielp aan het onderzoeksproject van Denman op de drie meiden als zeemeermin. In de tweede serie krijgen ze weer een relatie en in de derde serie maken ze het in de helft van de serie weer uit omdat Zane heeft gekust met Sophie, de zus van Will. Hierdoor dreigt Zane om haar geheim te verklappen, maar hij ziet later in dat hij fout bezig was en biedt zijn excuses aan. Ze besluiten om toch vrienden te blijven. Rikki speelt ook mee in de laatste twee afleveringen van het derde seizoen van de spin-off Mako Mermaids. Daarin is ze een professionele duiker die duikt naar eeuwenoude artefacten die op de zeebodem liggen. Hierbij heeft ze ooit een drakenarmband gevonden die later in seizoen 3 van Mako Mermaidsnodig is om een groot mysterie op te lossen en om dierbare mensen terug te krijgen die verloren leken.

Charlotte Watsford[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Charlotte Watsford Brittany Byrnes 0 afleveringen 25 afleveringen 0 afleveringen "Control"

Charlotte verschijnt voor het eerst in aflevering Control. Haar oma was een van de eerste zeemeerminnen. Ze ontmoet Cleo voor de eerste keer als ze op school wordt natgespoten door een tuinsproeier die Cleo een andere kant op wilde zetten, maar dat ging fout. Cleo kwam hiervoor haar excuses aanbieden aan Charlotte, maar Charlotte wist niet waarom. Charlotte vindt Lewis leuk en als Cleo het uitmaakt met Lewis, grijpt ze haar kans en krijgen Lewis en Charlotte een relatie. Later komt Charlotte erachter dat Cleo, Emma en Rikki foto's van haar oma op hun kamers hebben hangen, en ziet ze een foto waarop te zien is dat haar oma een zeemeermin is. Ook vindt ze op Cleo's kamer een oude film waarop duidelijk te zien is dat haar oma een zeemeermin is. Charlotte komt te weten via een paar oude tekeningen dat ze op Mako moet zijn, en uiteindelijk vindt ze de maanvijvergrot. Hierbij komt ze er ook achter dat Cleo, Emma en Rikki zeemeerminnen zijn. Wanneer ze later contact legt met Max Hamilton, komt ze erachter hoe het kan dat de meiden zeemeerminnen zijn en hoe ze zelf een zeemeermin kan worden. Ze gaat terug naar Mako, en wacht af tot er iets gebeurt. Ze heeft de hoop al bijna opgegeven als het licht van de volle maan op de maanvijver schijnt, en de maanvijver begint te bubbelen. Ze springt in het bubbelende water, en wordt ook een zeemeermin. Eerst willen de meiden haar helpen, maar wanneer Charlotte haar krachten misbruikt op Cleo, Emma en Rikki, stoppen ze met het helpen van Charlotte. Lewis komt er later dat achter Cleo is weggelopen van huis en dat Charlotte zijn mobiel had gestolen, en dat ze al zijn contact met Cleo wilde verhinderen. Hierop beslist hij om het met Charlotte uit te maken en gaat hij Cleo zoeken. Later komt Lewis erachter dat eens in de 50 jaar alle planeten op een rij staan en dat een zeemeermin die op dat moment in de maanvijver is haar krachten dan voorgoed verliest. De meiden waarschuwen Charlotte, maar ze neemt de waarschuwing niet serieus, omdat ze al weet dat ze haar krachten kan verliezen. Vervolgens lokt ze de meiden in de val en dan ontstaat er een strijd die de meiden winnen en waarbij Charlotte in het water valt en haar krachten voor altijd verliest. Nu ziet Charlotte in hoe verkeerd ze bezig was, en belooft ze Lewis om niets te vertellen over het geheim van de meiden.

Will Benjamin[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Will Benjamin Luke Mitchell 0 afleveringen 0 afleveringen 26 afleveringen "The Awakening"

Will verschijnt voor het eerst in het derde seizoen. hij heeft ook een valse zus: Sophie. Hij vindt de maanvijvergrot, en ontmoet de tentakel als eerste, maar de tentakel valt hem aan en hij raakt bewusteloos. Als hij bijkomt ontmoet hij Bella, en hij raakt verliefd op Bella en hij duikt ook heel veel. Wanneer hij opzettelijk een glas water over Bella's arm gooit en hij Bella achterna gaat, komt hij erachter dat ze een zeemeermin is. Eerst zegt ze dat alleen zij een zeemeermin is maar later komt hij erachter dat ook Cleo en Rikki zeemeerminnen zijn. Maar in het begin als hij Bella's geheim kent, vindt hij alleen Bella in zeemeerminnenvorm leuk en niet haar normale mensenvorm. Dit vindt Bella niet leuk, maar uiteindelijk leert Will om Bella in haar mensenvorm ook leuk te vinden. Samen met Rikki, Cleo en Bella beleeft hij allerlei avonturen.

Bella Hartley[bewerken]

Personage Actrice Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Isabella 'Bella' Hartley Indiana Evans 0 afleveringen 0 afleveringen 26 afleveringen "The Awakening"

Isabella Hartley, beter bekend als Bella, werd een zeemeermin in Ierland toen ze negen jaar oud was.[1] Ze heeft het vermogen om water te laten veranderen in gelatine en kan het hard maken. In de derde serie wordt ze verliefd op Will, een diepzeeduiker. Aan het begin waarschuwde Rikki Bella om zo ver mogelijk uit de buurt van Will te blijven zodat hij haar zeemeerminnengeheim niet te weten zou komen. Maar hij gooit een glas water over haar arm, waardoor hij achter haar geheim komt. In het begin dat Will Bella's geheim kent, vindt Will alleen haar meerminnenvorm leuk, en niet haar normale mensenvorm. Dit vindt Bella niet leuk, en ze neemt afstand van Will. Uiteindelijk leert Will om Bella's normale mensenvorm toch leuk te vinden. Aan het begin loog ze dat zij de enige zeemeermin was, maar later komt hij erachter dat Cleo en Rikki ook zeemeerminnen zijn. Aan het eind van de serie denkt Bella dat Will Rikki leuk vindt omdat hij Rikki mee vraagt naar het schoolfeest, dus besloot ze om met Nate te gaan om Will jaloers te maken, maar ze kwam erachter dat Will haar leuk vond en ze krijgen een relatie.

Lewis McCartney[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Lewis McCartney Angus McLaren 26 afleveringen 26 afleveringen 14 afleveringen "Metamorphosis"

Lewis kende Cleo al vanaf dat hij vijf jaar oud was. Hij was de eerste die wist over het zeemeerminnengeheim. Hij is een goede visser en denkt een goede wetenschapper te zijn. Toen hij het geheim voor het eerst kende, wilde hij weten waarom. Nadat Cleo het uitmaakt in de tweede serie blijven ze nog vrienden, maar er zijn spanningen. Charlotte en Lewis worden vrienden en ze worden verliefd. Lewis wordt later verliefd op Charlotte dan andersom. Op het einde van de tweede serie dumpt hij Charlotte, omdat ze lastig doet tegen Cleo. Op het einde van de tweede serie worden Cleo en Lewis terug een koppel. In de loop van de derde serie zal Lewis naar Amerika vertrekken voor een wetenschappelijk project.

Zane Bennett[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Zane Bennett Burgess Abertnethy 26 afleveringen 26 afleveringen 26 afleveringen "Metamorphosis"

Zane Bennett is een rijke jongen die denkt dat hij alles mag en kan, maar als hij wat met Rikki krijgt komt hij ook steeds dichter bij hun geheim. In seizoen 1 redt Emma Zane uit een gezonken boot, maar voor Zane zijn bewustzijn verliest ziet hij nog een stuk van Emma's staart en laat het hier niet bij zitten. Hij vraagt Lewis om hem te helpen het zeemonster te vinden waarvan hij de staart zag. Hij huurt een sonar die de vissen kan zien die onderwater zitten en hun grootte kan weergeven. Maar Lewis wil de meiden beschermen, en gooit het apparaat expres in het water, en doet dan alsof het per ongeluk ging. Als Zane Denman ontmoet in seizoen 1, vertelt hij haar dat ze moet blijven zoeken rond Mako. Als Zane hoort dat Denman foto's heeft van zeemeerminnen kan hij zijn ogen niet geloven. Maar als hij voor het eerst binnenkomt in de maanvijvergrot, en hij Rikki met een staart ziet, schrikt hij zich rot en wil hij ze bevrijden. Dat doet hij samen met Lewis. Hij heeft Rikki en de andere meiden bevrijd, maar Rikki wil niets meer met hem te maken hebben en maakt het uit.

In seizoen 2 ontdekt Zane dat Rikki nog steeds een zeemeermin is. Rikki neemt de anderen in bescherming, en zegt dat Cleo en Emma dat niet meer zijn. Uiteindelijk krijgen ze toch weer een relatie, en komt Zane er ook achter dat Cleo en Emma ook nog steeds zeemeerminnen zijn.

In seizoen 3 schenkt Zane een café aan Rikki, en vernoemt het café naar Rikki's, maar omdat Zane met Sophie kust, de gemene zus van Will, maakt Rikki het uit met Zane. Zane probeert nog voor haar te vechten, maar helaas, Rikki geeft niet toe. In seizoen 3 koopt Zane een explosievenset voor Sophie en Ryan zodat ze de maanvijvergrot kunnen opblazen, om de kristallen die in de wanden zitten mee te nemen.

Gastrollen/bijrollen[bewerken]

Ash Dove[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Ash Dove Craig Horner 0 afleveringen 17 afleveringen 0 afleveringen Riding for a Fall

Ash Dove geeft aan het begin van seizoen 2 paardrijles aan Eliot (Emma's kleine broer). Later begint hij met werken in het Juicenet Café en raakt ook bevriend met Zane en Lewis. Verder in de serie krijgt hij een relatie met Emma die in de laatste aflevering van seizoen 2 vooral op de proef gesteld wordt nadat Charlotte de meiden de lucht in had gegooid en Emma het niet uit wil leggen. Aan het einde van seizoen 2 besluit Emma om Ash te laten zien dat ze een zeemeermin is. Zijn enige reactie is: "Cool".

 • Waarschijnlijk is Ash meegegaan op wereldreis met Emma en haar ouders.
 • Craig Horner speelde niet mee in seizoen 3 omdat hij druk was met de film The Legend of the Seeker.

Amber[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Amber Rebekah Madden-Fisher 0 afleveringen 2 afleveringen 0 afleveringen Emma Rebel

Amber is voor het eerst te zien in Emma Rebel. Amber zei dat er voor een feest jongens nodig waren, waarop alle meiden jongens gingen sms'en om ze naar het feest te laten komen. Daardoor liep het feest uit de hand. Later in seizoen 2 werken Emma en Amber samen in het Juicenet Café.

Angela[bewerken]

Personage Acteur Serie een Serie twee Serie drie Eerste verschijning
Angela Jade Paskins 1 afleveringen 0 afleveringen 0 afleveringen Hurricane Angela

Angela is een van de nichten van de Sertori's. Ze kwam logeren omdat haar ouders voor een tijdje weggingen. De vader van Cleo zag dit als een uitgelezen kans voor Cleo om verantwoordelijkheid te leren, maar Angela is een eigenwijze meid. Ze houdt ontzettend veel van water. Tijdens hun bezoek aan Marine Park verdwijnt Angela. Wanneer Cleo thuiskomt, vindt ze een pelikaan in de badkamer. Eerst geeft ze Kim de schuld, maar later blijkt dat Angela het had gedaan om Cleo en Kim af te leiden, zodat ze kon gaan buikborden. Cleo denkt dat de pelikaan uit Marine Park komt en brengt hem daarheen. Angela moet voor straf pelikanenpoep opruimen, zodat ze haar lesje leert.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Rol Seizoen
Claire Holt Emma Gilbert 1 en 2
Phoebe Tonkin Cleo Sertori 1, 2 en 3
Cariba Heine Rikki Chadwick 1, 2 en 3
Indiana Evans Bella Hartley 3
Luke Mitchell Will Benjamin 3
Taryn Marler Sophie Benjamin en Julia Dove 2 en 3
Lara Cox Linda Denman 1
Alan David Lee Donald Sertori 1, 2 en 3
Deborah Coulls Bev Sertori 1
Matthew Okine Laurie 2 en 3
Andrea Moor Miss Geddes 1 en 2
Caroline Kennison Lisa Gilbert 1 en 2
Jared Robinsen Neil Gilbert 1 en 2
Andy McPhee Terry Chadwick 2
Penni Gray Samantha Roberts-Sertori 3
Brittany Byrnes Charlotte Watsford 2
Angus McLaren Lewis McCartney 1, 2 en 3
Burgess Abernethy Zane Bennett 1, 2 en 3
Cleo Massey Kim Sertori 1, 2 en 3
Trent Sullivan Elliot Gilbert 1 en 2
Annabelle Stephenson Miriam Kent 1
Alice Hunter Tiffany 1
Christopher Poree Byron 1
Craig Horner Ash Dove 2
Christine Amor Miss Louise Chatham 1
Teri Haddy Jonge Miss Chatham 1 en 2
Ashleigh Brewer Gracie Watsford 2
Tiffany Lamb Annette Watsford 2
Amrita Tarr Julia Dove 1
Matthew Scully Jonge Max Hamilton 2
Martin Vaughan Max Hamilton 2
Jamie Timony Nate 1, 2 en 3
Ariu Lang Sio Wilfred 1 en 2
Andrew Lees Ryan Tate 3
Mouche Phillips Miss Taylor 3

Afleveringen[bewerken]

Seizoen Afleveringen Uitgezonden (seizoen 1 en 2) Vlag van Australië (seizoen 3) Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitgezonden Vlag van Nederland Vlag van België op Nickelodeon
Start seizoen Seizoensfinale Start seizoen Seizoensfinale
1 26 7 juli 2006 29 december 2006 10 juni 2013 15 juli 2013
2 26 28 september 2007 21 maart 2008 6 januari 2014 10 februari 2014
3 26 26 oktober 2009 16 april 2010 26 mei 2014 30 juni 2014

Seizoen 1 (2006)[bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Australië
1 1 Metamorphosis Colin Budds 7 juli 2006
2 2 Pool Party Colin Budds 14 juli 2006
3 3 Catch of the Day Colin Budds 21 juli 2006
4 4 Party Girls Colin Budds 28 juli 2006
5 5 Something Fishy Colin Budds 4 augustus 2006
6 6 Young Love Colin Budds 11 augustus 2006
7 7 Moon Spell Colin Budds 18 augustus 2006
8 8 The Denman Affair Colin Budds 25 augustus 2006
9 9 Dangerous Waters Colin Budds 1 september 2006
10 10 The Camera Never Lies Colin Budds 8 september 2006
11 11 Sink or Swim Colin Budds 15 september 2006
12 12 The Siren Effect Colin Budds 22 september 2006
13 13 Shipwrecked Colin Budds 28 september 2006
14 14 Surprise! Jeffrey Walker 6 oktober 2006
15 15 The Big Chill Jeffrey Walker 13 oktober 2006
16 16 Lovesick Jeffrey Walker 20 oktober 2006
17 17 Under the Weather Jeffrey Walker 27 oktober 2006
18 18 Bad Moon Rising Jeffrey Walker 3 november 2006
19 19 Hurricane Angela Jeffrey Walker 10 november 2006
20 20 Hook, Line and Sinker Jeffrey Walker 17 november 2006
21 21 Red Herring Jeffrey Walker 24 november 2006
22 22 Fish Out of Water Jeffrey Walker 1 december 2006
23 23 In Too Deep Jeffrey Walker 8 december 2006
24 24 Love Potion #9 Jeffrey Walker 15 december 2006
25 25 Dr. Danger Jeffrey Walker 22 december 2006
26 26 A Twist in the Tail Jeffrey Walker 29 december 2006

Seizoen 2 (2007-2008)[bewerken]

No. Aflevering Titel Regisseur Uitzenddatum Vlag van Australië
27 1 Stormy Weather Jeffrey Walker 28 september 2007
28 2 Control Jeffrey Walker 5 oktober 2007
29 3 The One That Got Away Jeffrey Walker 12 oktober 2007
30 4 Fire and Ice Jeffrey Walker 19 oktober 2007
31 5 Hocus Pocus Jeffrey Walker 26 oktober 2007
32 6 Pressure Cooker Jeffrey Walker 2 november 2007
33 7 In Hot Water Jeffrey Walker 9 november 2007
34 8 Wrong Side of the Tracks Jeffrey Walker 16 november 2007
35 9 Riding for a Fall Jeffrey Walker 23 november 2007
36 10 Missed the Boat Jeffrey Walker 30 november 2007
37 11 In Over Our Heads Jeffrey Walker 7 december 2007
38 12 Fish Fever Jeffrey Walker 14 december 2007
39 13 Moonwalker Jeffrey Walker 21 december 2007
40 14 Get Off My Tail Colin Budds 28 december 2007
41 15 Irresistible Colin Budds 4 januari 2008
42 16 Double Trouble Jeffrey Walker 11 januari 2008
43 17 Moonstruck Colin Budds 18 januari 2008
44 18 The Heat is On Colin Budds 25 januari 2008
45 19 The Gracie Code, Part One Colin Budds 1 februari 2008
46 20 The Gracie Code, Part Two Colin Budds 8 februari 2008
47 21 And Then There Were Four Colin Budds 15 februari 2008
48 22 Bubble, Bubble, Toil and Trouble Colin Budds 22 februari 2008
49 23 Reckless Colin Budds 29 februari 2008
50 24 Three's Company Colin Budds 7 maart 2008
51 25 Sea Change Colin Budds 14 maart 2008
52 26 Unfathomable Colin Budds 21 maart 2008

Multimedia[bewerken]

Dvd-uitgaven[bewerken]

Serie één en serie twee zijn uitgebracht op dvd in Regio 4 PAL formaat. Serie één bevat zes aparte dvd-sets uitgegeven tussen september 2007 en november 2008, en de volledige serie één is uitgebracht in juni 2009. Serie twee bevat drie aparte delen uitgegeven tussen februari en september 2009, en de complete tweede serie is uitgebracht in november 2009. Alle drie series zijn in Nederland (regio 2) op dvd uitgebracht in de tweede helft van 2013.

Titel Datum uitgave Afleveringen
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 1
12 september 2007 1."Metamorphosis", 2."Pool Party", 3."Catch of the Day", 4."Party Girls"
 • Extra's: Trailer van serie één, profielen van de hoofdpersonages.
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 2
12 september 2007 5."Something Fishy", 6."Young Love", 7."Moon Spell", 8."The Denman Affair"
 • Extra's: Fotogalerij van serie één.
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 3
5 maart 2008 9."Dangerous Waters", 10."Sink or Swim", 11."The Camera Never Lies", 12."The Siren Effect"
 • Extra's: Karakterprofielen van Emma, Cleo, Rikki, Lewis en Zane
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 4
7 mei 2008 13."Shipwrecked", 14."Surprise!", 15."The Big Chill", 16."Lovesick"
 • Extra's: H2O quiz
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 5
9 juli 2008 17."Under the Weather", 18."Bad Moon Rising", 19."Hurricane Angela", 20."Hook, Line and Sinker", 21."Red Herring"
H2O: Just Add Water:
Serie één: Volume 6
5 november 2008 22."Fish Out of Water", 23."In Too Deep", 24."Love Potion #9", 25."Dr Danger", 26."A Twist in the Tail"
H2O: Just Add Water:
Volledige serie 1
2 juni 2009 Alle afleveringen van serie één.
 • Extra's: H2O quiz game; karakterprofiel van Emma, Cleo, Rikki, Lewis en Zane; fotogalerij van serie één.
H2O: Just Add Water:
Serie 2: Volume 1
8 februari 2009 1."Stormy Weather", 2."Control", 3."The One That Got Away", 4."Fire and Ice", 5."Hocus Pocus", 6."Pressure Cooker", 7."In Hot Water", 8."Wrong Side of the Tracks"
 • Extra's: Serie één telemovie, trailer van serie twee.
H2O: Just Add Water:
Serie 2: Volume 2
2 juni 2009 9."Riding For a Fall", 10."Missed the Boat", 11."In Over Our Heads", 12."Fish Fever", 13."Moonwalker", 14."Get Off My Tail", 15."Irresistible", 16."Double Trouble", 17."Moonstruck"
 • Extra's: Fotogalerij
H2O: Just Add Water:
Serie 2: Volume 3
2 september 2009 18."The Heat is On", 19."The Gracie Code (Part 1)", 20."The Gracie Code (Part 2)", 21."And Then There Were Four", 22."Bubble, Bubble, Toil and Trouble", 23."Reckless", 24."Three's Company", 25."Sea Change", 26."Unfathomable"
 • Extra's: Achter de schermen special.
H2O: Just Add Water:
Complete Series Two
4 november 2009 Alle afleveringen van serie twee.
 • Extra's: Serie één telemovie, trailer serie twee, fotogalerij, Achter de schermen special.
H2O: Just Add Water:
Het complete 1e seizoen
augustus 2013 Alle afleveringen van serie één
H2O: Just Add Water:
Het complete 2e seizoen
september 2013 Alle afleveringen van serie twee
H2O: Just Add Water:
Het complete 3e seizoen
december 2013 Alle afleveringen van serie drie

Soundtrack[bewerken]

Een officiële soundtrack voor de tweede serie van de soap, genaamd H2O: Just Add Water en gezongen door Kate Alexa, is uitgebracht op 10 september 2007 in Australië. Het beginnummer, "No Ordinary Girl", is het themalied van de gehele serie. In seizoen 3 wordt de titelsong gezongen door Indiana Evans (Bella).

Boeken[bewerken]

Er zijn verschillende kinderboeken uitgegeven door Nickelodeon UK:[2]

 1. No Ordinary Girl - 2 februari 2009
 2. Living with Secrets - 2 februari 2009
 3. Fishy Business - 5 mei 2009
 4. A Sleepover Tail - 6 juli 2009
 5. Sequins for Sea Queens - 7 januari 2010
 6. First Crush - 29 april 2010
 7. Moon Spell - 5 augustus 2010
 8. Testing Times - 6 januari 2011
 9. Hot Stuff - 9 juni 2011
 10. In Too Deep - 4 augustus 2011
 11. Mermaid Emotions - 27 oktober 2011
 12. Siren Status - 2 februari 2012

Prijzen en nominaties[bewerken]

Prijzen[bewerken]

Nominaties[bewerken]

Trivia[bewerken]

 • Waardoor Charlotte alle drie de krachten heeft is mogelijk te verklaren doordat zij in haar eentje in de maanpoel was. Cleo, Emma en Rikki waren met zijn drieën in het water toen zij de krachten kregen. De drie krachten werden over hen verdeeld. Dit is niet officieel bevestigd.
 • Emma deed niet mee in het derde seizoen omdat Claire Holt toen een rol speelde in de film Messengers 2: The Scarecrow.
 • Er is een spin-off van H2O met de naam Mako Mermaids.
 • Bella is, in tegenstelling tot Emma, Rikki en Cleo, niet op Mako-eiland een zeemeermin geworden, maar in een zeegrot in Ierland toen ze 9 jaar oud was.
 • De broer van Jamie Timony (Nate) heeft een rol gehad in een aantal afleveringen van seizoen 3.
 • Er is een geanimeerde versie van de serie.

Externe links[bewerken]