Naar inhoud springen

Summer in Transylvania

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Summer in Transylvania
Genre Drama
Speelduur per afl. ± 25 minuten
Bedenker Andy Watts
Hoofdrollen Sophie Stuckey
Amy Wren
Kane Ricca
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk: 25 oktober 2010
Vlag van Nederland Nederland: 9 januari 2012
Afleveringen 17 (uitgezonden in UK)
Seizoenen 1
Netwerk of omroep MTV Networks
Zender Nickelodeon
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Summer in Transylvania is een live-actionjongerenprogramma dat in oktober 2010 werd uitgezonden op Nickelodeon UK. De naam van het programma was eigenlijk Freaky Farleys maar is later veranderd in Summer in Transylvania. Het programma is gefilmd in Hendon dicht bij Londen. Het is Nickelodeon Engeland zijn eerste zelf geproduceerde programma na Genie in the House.

Het programma was in 2012 te zien op Nickelodeon NL.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Tiener Summer Farley (Sophie Stuckey) verhuist met haar broer en vader naar Transsylvanië. Ze gaat naar een nieuwe middelbare school daar, genaamd Stoker High. Op deze school zitten allemaal zombies, weerwolven, vampiers, mummies en vele andere monsters. Ze probeert deze school te overleven met haar vrienden, Heidi de zombie (Amy Wren) en Bobby de weerwolf (Kane Ricca). Bobby blijkt sterke gevoelens voor Summer te hebben.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Sophie Stuckey Summer Farley Summer is lief, slim en erg geestig. Summer is echt een knap meisje en sommige hebben al snel een oogje op haar. Ze heeft twee beste vrienden, Heidi en Bobby. Ze is er net achter dat Bobby een oogje op haar heeft, ze vindt hem leuk, maar niet op die manier.
Eros Vlahos Jake Farley Jake is de jongere broer van Summer, waar verder nog niks van bekend is.
Richard Lumsden Dr Mike Farley Mike is de vader van Summer en haar jongere broertje Jake, voor de rest is er ook niks over dit personage bekend.
Amy Wren Heidi Heidi is Summer's beste vriendin. Ze is leuk maar ze durft te vertellen wat ze van iemand vindt. Ze draagt altijd erg opvallende kleding. Heidi is een zombie.
Kane Ricca Bobby Bobby is lief, grappig en een beetje vreemd. Hij is erg verliefd op Summer, hij vindt het dan ook niet leuk dat Summer andere jongens leuker vindt. Bobby is een weerwolf.
Dan Black Rolf De meiden vinden hem erg hot, maar hij is ongewoon stil. Zijn adem stinkt erg, en blijkbaar is hij in het geheim verliefd op Summer. Rolf is de vriend van Serena. Rolf is een weerwolf.
Charlie Evans Serena Ze is mooi en erg mysterieus. Ze zorgt ervoor dat Summer's leven een hel is. Toch is Serena in de aflevering Banned erg aardig, omdat Summer haar kan helpen. Ze lijkt op momenten vriendelijk te zijn, maar dat is ze dan toch niet. Serena is de vriendin van Rolf. Serena is een vampier.
Andrew Harrison Dr Tempest Dr Tempest is een leraar op het Stoker High. Hij geeft Engelse les en is hoofd van het duister. Dr Tempest is een vampier.