Naar inhoud springen

Kappa Mikey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kappa Mikey
Genre Animatie, avontuur, humor
Speelduur per afl. 22 minuten
Bedenker Larry Schwarz
Hoofdrollen Michael Sinterniklaas
Stephen Moverly
Annice Moriarty
Sean Schemmel
Gary Mack
Jesse Adams
Evelyn Lanto
Dan Green
Wayne Grayson
Bella Hudson
Muziek John Angier
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Larry Schwarz
Sergei Aniskov
Sean Lahey
Christopher Fauci
Michael Gold
Uitzendingen
Start 25 februari 2006
Einde 20 september 2008
Afleveringen 52
Seizoenen 2
Netwerk of omroep Nicktoons Network
Nickelodeon
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Kappa Mikey is een Amerikaanse animatieserie, uitgezonden op Nickelodeon. De serie is een parodie op de Japanse animeseries. De serie is bedacht door Larry Schwarz. In totaal bestaat de serie uit 2 seizoenen met 52 afleveringen.

De serie is in nagesynchroniseerde vorm uitgezonden in Nederland.

Titel[bewerken | brontekst bewerken]

De titel van de show is een woordspeling op kappamaki, een type sushi. Andere bronnen beweren dat de naam “kappa” is afgeleid van de Kappa uit Japanse folklore.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

De serie draait om Mikey Simon, een 19-jarige acteur die zojuist is afgestudeerd van de middelbare school. Hij wint bij een wedstrijd een reis naar Japan om daar aan de slag te gaan als acteur in de populaire animeserie LilyMu. Al snel wordt hij de grootste ster van Japan.

Fragmenten uit LilyMu worden getoond aan het begin en eind van elke aflevering, maar de afleveringen draaien voornamelijk om Mikey’s activiteiten buiten de set om. Mikey moet zich aan zien te passen aan de Japanse cultuur, wat hem niet altijd goed af gaat.

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Kappa Mikey is anders dan andere animatieseries. Zo is de serie eigendom van de studio zelf in plaats van een agentschap. De afleveringen worden geschreven door een fulltime staff.

In de serie worden twee tekenstijlen door elkaar heen gebruikt. De meeste personages, alsmede de decors, zijn getekend in traditionele animestijl, terwijl Mikey zelf getekend is in een stijl die voor Amerikaanse animatieseries standaard is. Om dit effect beter te verkrijgen is de serie door twee verschillende teams van tekenaars getekend: een team voor de animegedeeltes en een team voor Mikey.

De serie werd aanvankelijk aangeprezen als “de eerste Amerikaanse anime”, maar hier werd al snel afstand van gedaan daar in het Engels de term anime uitsluitend gereserveerd wordt voor Japanse series.

Een pilotaflevering van de serie werd geproduceerd voor MTV Networks. Deze was getekend in de stijl van Perfect Hair Forever. MTV keurde de serie af, maar Nickelodeon zag wel wat in het idee. Wel moest de show hiervoor sterke veranderingen ondergaan zodat hij geschikter werd voor een jong publiek.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Stemacteur Amerikaanse versie
Mikey Simon Michael Sinterniklaas
Gonard Sean Schemmel
Guano Gary Mack
Lily Annice Moriarty
Mitsuki Evelyn Lanto
Ozu Stephen Moverly
Yes Man Jesse Adams

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse versie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]