Naar inhoud springen

The Amanda Show

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Amanda Show
Genre Komedie
Speelduur per afl. 22 minuten
Bedenker Schneiders
Hoofdrollen Amanda Bynes
Drake Bell
Nancy Sullivan
Josh Peck
Christina Milian
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Joe Davola
Brian Robbins
Dan Schneider
Uitzendingen
Start 6 november 1999
Einde 14 september 2002
Afleveringen 39
Seizoenen 3
Zender Nickelodeon
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Amanda Show is een comedyserie uit de Verenigde Staten die werd uitgezonden van 6 november 1999 tot 14 september 2002 in Amerika op Nickelodeon. De serie is ook een tijdje op de Nederlandse Nickelodeon te zien geweest. De hoofdrollen werden gespeeld door Amanda Bynes, Drake Bell en Nancy Sullivan. De show is een spin-off van de komedieserie All That.

Opmerkelijke sketches

[bewerken | brontekst bewerken]
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
  • Judge Trudy (Rechter Trudy) - Deze sketch is een parodie op de Amerikaanse televisieserie Judge Judy. De sketch heeft een aantal overeenkomsten met de show. Judge Trudy draagt bijvoorbeeld eenzelfde soort kant als Judge Judy. De pedel van Judge Trudy is, net als de pedel van Judge Judy Afro-Amerikaans. Judge Trudy werd gespeeld door Amanda. In de sketches zeurde de beschuldigde Judge Trudy ervan veel te jong te zijn om rechter te kunnen zijn. In de sketch kwam er meestal een tiener-aanklager, die meestal zijn of haar ouders aanklaagde, omdat hij of zij onterecht huisarrest had gekregen of moest nablijven. Trudy geeft de kinderen altijd gelijk. Judge Trudy geeft de ouders dan altijd de vreemdste straffen. Judge Judy, uit het echte televisieprogramma deed vaak kleine zaken, Judge Trudy behandelt de ouders als zware criminelen. Aan het einde van elke Judge Trudy-sketch riep Judge Trudy de Dancing Lobsters (de Dansende Kreeften).
  • When ... Attack! (Als ... aanvallen!) - Deze sketch was een parodie op drama's, zoals "Als dieren aanvallen". Amanda presenteerde, steeds onder een andere naam, een show waarin werd gekeken naar hoe een groep mensen of dingen, zoals oude vrouwen, cheerleaders en Brady's mensen aanvielen. Ze liet de kijker twee fragmenten van de aanval zien, en daarna nog eens in slow motion. De mensen die werden aangevallen, worden daarna geïnterviewd, wat ze zeggen is net daarvoor precies door Amanda gezegd. Aan het einde van de scène vraagt Amanda de kijker om een telefoonnummer te bellen wat lijkt op de volgende: "1-500-Ik-Zag-Net-Dat-De-Cheerleaders-Iemand-Aanvielen-En-Nu-Bel-Ik-Naar-Dit-Nummer-Om-Te-Vertellen-Wat-Ik-Net-Heb-Gezien". Dan komen de cheerleaders, of welke groep die dan in de sketch wordt genoemd, in de studio. Ze rennen dan achter Amanda aan en uiteindelijk nemen ze de cameraman te grazen.
  • Moody's Point - Een over-de-top parodie op tiener soaps en dramaseries. Amanda speelt de zwaar emotionele Moody, van wie de moeder is omgekomen bij een ongeluk met een luchtballon. Bij de sketch komen ook haar vrienden voor, zoals Misty, die erg snel wordt beledigd en Spalding, die ontzettend verliefd is op Moody, maar haar steeds bekritiseert, waardoor hij steeds wordt geslagen met spullen die zomaar verschijnen. Elke aflevering heeft zijn eigen verhaallijn en stopt ook steeds met een cliffhanger.
  • Penelope Taynt - Penelope Taynt is Amanda's superfan, die helemaal is bezeten door Amanda. Penelope wordt gespeeld door Amanda. In de show heeft ze een eigen website, AmandaPlease.com, die eigenlijk werd gebruikt als website voor de show. Penelope zegt steeds "please", in bijna elke zin. Dit komt volgens haar doordat haar altijd is geleerd om alstublieft te zeggen wanneer ze iets wil, en ze wil Amanda graag ontmoeten. Penelope probeert om de vreemdste manieren om Amanda te ontmoeten, maar ze mist haar altijd nét.
  • A Hillbilly Moment - Amanda en Drake worden verkleed als domme boerenkinkels. Amanda begint altijd met de klop-klop grap. Drake vraagt dan altijd "Wie is daar?", Amanda zegt dan "Ik ga je slaan met een ...", en daarna heeft ze opeens een voorwerp in haar hand waarmee ze Drake slaat.
  • The girls room - Groepje vriendinnen in de meisjes-wc's (hun gasten zijn wie dan ook maar binnen komt lopen). Amanda speelt Amber, een meisje dat heel erg populair is. Christina Millian speelt Sheila, een gewelddadig meisje.

Dan is er nog Tammy, een uitwisselingsstudent uit Tennessee en Debbie, die heel erg dom is.

Seizoen Aantal Eerste uitzending Laatste uitzending
Seizoen 1 13 6 november 1999 19 februari 2000
Seizoen 2 17 15 juli 2000 7 april 2001
Seizoen 3 9 19 januari 2002 14 september 2002