Naar inhoud springen

Wikipedia:Arbitragecommissie/Mededelingen: verschil tussen versies

Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 maanden geleden door Japiot in het onderwerp Reactie Checkuser
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 11: Regel 11:
== Ontslag Checkuser==
== Ontslag Checkuser==
Checkuser Japiot heeft, op vraag van de Arbitragecommissie, ontslag genomen als checkuser van de Nederlandstalige Wikipedia. Een steward heeft [https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Steward_requests/Permissions&diff=prev&oldid=25309901 inmiddels] dit ontslag gehonoreerd en het bitje ingetrokken. De Arbitragecommissie zag de kwaliteit van de verrichte werkzaamheden, alsmede de onzorgvuldigheid waarmee met persoonlijke data werd omgesprongen, als struikelblok. De Arbitragecommissie dankt Japiot voor diens jarenlange inzet en verdiensten als checkuser. '''De Arbitragecommissie''' 17 jul 2023 05:11 (CEST)
Checkuser Japiot heeft, op vraag van de Arbitragecommissie, ontslag genomen als checkuser van de Nederlandstalige Wikipedia. Een steward heeft [https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Steward_requests/Permissions&diff=prev&oldid=25309901 inmiddels] dit ontslag gehonoreerd en het bitje ingetrokken. De Arbitragecommissie zag de kwaliteit van de verrichte werkzaamheden, alsmede de onzorgvuldigheid waarmee met persoonlijke data werd omgesprongen, als struikelblok. De Arbitragecommissie dankt Japiot voor diens jarenlange inzet en verdiensten als checkuser. '''De Arbitragecommissie''' 17 jul 2023 05:11 (CEST)
==Reactie Checkuser==
* Ik ben veroordeeld in een zaak waarvan ik niet wist dat die bestond.
* Ik ken de aanklacht niet.
* Ik heb mij niet kunnen verdedigen.
* Ik ben alleen op de hoogte gesteld van het ontslag.
* Het voelt alsof ik in een Russische nachtmerrie ben beland.
* Voor de niet ingewijde lezers. De relatie artbitragecommissie/checkuser is een werkgever/werknemer relatie, dus van een rechtzaak (eerste punten) is geen sprake. Maar in die 13 jaar heb ik geen enkel functioneringsgesprek gehad.
* Ik ben 13 jaar checkuser, waarbij ik per mail communiceerde met dienstdoende moderators over de verzoeken. De check werd in de mail (en besloten IRC) gedeeld en er werd bij twijfelgevallen ook gediscuteerd met de dienstdoende moderator. Sinds een aantal maanden mag dat niet meer ipv met de verscherpte regels betreffende ip-adressen. IP-adressen mogen immers ook niet meer gedeeld worden met moderators. Ik ben ik het voorjaar nog in de fout gegaan door een mail te sturen aan 2 moderators met een ip-adres erin. Ipv mij op de fout te wijzen, werd er geklikt naar een Steward van de Wikimedia organisatie. Ik heb mij verdedigd en ik beloofde dat niet meer te doen. Kous af.
* Waarschijnlijk is het toen gaan borrelen bij aantal moderatoren, "die Japiot is niet te vertrouwen!" want mijn bevindingen werden plots een aantal keer publiekelijk in twijfel getrokken. Ik kan en wil me op de verzoekpagina niet verdedigen; twijfels over checks vonden immers plaats per mail of besloten IRC.
* Door de gewijzigde werkwijze voelde me ook niet prettig, de laatste maand nam ik ook geen zaken meer aan en dacht na over terugtreden. Ik was in al die 13 jaar veruit de meest actieve checkuser, maar ik had het eigenlijk wel gezien.
* Zaterdagavond las met verbijstering een mail van de arbitragecommissie dat ik ontslagen ben. Ik mocht de eer aan mijzelf kon houden door ontslag te nemen. Gezien mijn eigen twijfel besloot ik dat te doen.
* Nu het ontslag publiekelijk bekend is gemaakt voel ik mij op zijn minst verdrietig. [[Gebruiker:Japiot|Japiot]] ([[Overleg gebruiker:Japiot|overleg]]) 17 jul 2023 09:58 (CEST)

Versie van 17 jul 2023 09:59


Overzicht beheerpagina's
Arbitragecommissie
Mededelingen van de arbitragecommissie
Op deze pagina kan de arbitragecommissie algemene mededelingen doen die losstaan van een specifieke zaak.


Alleen de leden van de arbitragecommissie mogen deze pagina inhoudelijk bewerken.
Op Wikipedia:Arbitragecommissie/Mededelingen/Archief zijn de oudere mededelingen gearchiveerd.

Terug van reces

De leden van de arbitragecommissie hebben na het kerstreces weer vergaderd. De liggende zaken zijn besproken. De zaak deblokkade YAOUMFA (2) is afgewezen. Er is afgesproken dat deze mededelingenpagina vaker bijgewerkt gaat worden, zodat de gemeenschap beter op de hoogte gehouden wordt van de voortgang van zaken. Namens de commissie, hiro the club is open 16 jan 2023 22:07 (CET)Reageren

Toevoeging; Cycn heeft zich teruggetrokken uit de arbitragecommissie. Namens de commissie, hiro the club is open 17 jan 2023 17:05 (CET)Reageren

Ontslag Checkuser

Checkuser Japiot heeft, op vraag van de Arbitragecommissie, ontslag genomen als checkuser van de Nederlandstalige Wikipedia. Een steward heeft inmiddels dit ontslag gehonoreerd en het bitje ingetrokken. De Arbitragecommissie zag de kwaliteit van de verrichte werkzaamheden, alsmede de onzorgvuldigheid waarmee met persoonlijke data werd omgesprongen, als struikelblok. De Arbitragecommissie dankt Japiot voor diens jarenlange inzet en verdiensten als checkuser. De Arbitragecommissie 17 jul 2023 05:11 (CEST)

Reactie Checkuser

  • Ik ben veroordeeld in een zaak waarvan ik niet wist dat die bestond.
  • Ik ken de aanklacht niet.
  • Ik heb mij niet kunnen verdedigen.
  • Ik ben alleen op de hoogte gesteld van het ontslag.
  • Het voelt alsof ik in een Russische nachtmerrie ben beland.
  • Voor de niet ingewijde lezers. De relatie artbitragecommissie/checkuser is een werkgever/werknemer relatie, dus van een rechtzaak (eerste punten) is geen sprake. Maar in die 13 jaar heb ik geen enkel functioneringsgesprek gehad.
  • Ik ben 13 jaar checkuser, waarbij ik per mail communiceerde met dienstdoende moderators over de verzoeken. De check werd in de mail (en besloten IRC) gedeeld en er werd bij twijfelgevallen ook gediscuteerd met de dienstdoende moderator. Sinds een aantal maanden mag dat niet meer ipv met de verscherpte regels betreffende ip-adressen. IP-adressen mogen immers ook niet meer gedeeld worden met moderators. Ik ben ik het voorjaar nog in de fout gegaan door een mail te sturen aan 2 moderators met een ip-adres erin. Ipv mij op de fout te wijzen, werd er geklikt naar een Steward van de Wikimedia organisatie. Ik heb mij verdedigd en ik beloofde dat niet meer te doen. Kous af.
  • Waarschijnlijk is het toen gaan borrelen bij aantal moderatoren, "die Japiot is niet te vertrouwen!" want mijn bevindingen werden plots een aantal keer publiekelijk in twijfel getrokken. Ik kan en wil me op de verzoekpagina niet verdedigen; twijfels over checks vonden immers plaats per mail of besloten IRC.
  • Door de gewijzigde werkwijze voelde me ook niet prettig, de laatste maand nam ik ook geen zaken meer aan en dacht na over terugtreden. Ik was in al die 13 jaar veruit de meest actieve checkuser, maar ik had het eigenlijk wel gezien.
  • Zaterdagavond las met verbijstering een mail van de arbitragecommissie dat ik ontslagen ben. Ik mocht de eer aan mijzelf kon houden door ontslag te nemen. Gezien mijn eigen twijfel besloot ik dat te doen.
  • Nu het ontslag publiekelijk bekend is gemaakt voel ik mij op zijn minst verdrietig. Japiot (overleg) 17 jul 2023 09:58 (CEST)Reageren