Dave Bautista: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
87lieven (overleg | bijdragen)
k typo
MenoBot (overleg | bijdragen)
Regel 62: Regel 62:
[[pt:Dave Batista]]
[[pt:Dave Batista]]
[[ro:Dave Batista]]
[[ro:Dave Batista]]
[[ru:Батиста]]
[[ru:Батиста (рестлер)]]
[[simple:Dave Batista]]
[[simple:Dave Batista]]
[[sv:Dave Bautista]]
[[sv:Dave Bautista]]

Versie van 12 okt 2008 08:52

Dave Bautista
[[Bestand:|266px|alt=Dave Bautista]]
Persoonlijke informatie
Volledige naam David Michael Bautista, Jr.
Bijnaam Batista
The Animal
Geboortedatum 18 januari 1969
Geboorteplaats Arlington, Virginia
Lengte 1.98 m (6 ft 6 in)
Gewicht 130 kg (300 lb)
Sportieve informatie
Discipline Professioneel worstelen
Trainer/coach Afa Anoa'i
Portaal  Portaalicoon   Sport

David Michael Bautista, Jr. , beter gekend met zijn worstenaam Batista (Arlington (Virginia), 18 januari 1969) is een Amerikaanse professionele worstelaar die werkt voor World Wrestling Entertainment (WWE). Batista worstelt momenteel voor RAW.

David kwam in contact met worstelen toen hij Tyrone Talarico en Road Warrior Animal (beiden worstelaars) ontmoette op een bodybuildingbeurs en maakte zijn debuut in 1997. Zijn finishing move is de Batista Bomb (sitout powerbomb).

2008

RAW

Op 23 juni werd Batista tijdens de WWE Draft naar RAW geloot waar hij de week erop direct een impact maakte. Hij gaf Edge een pak slaag waardoor CM Punk zijn Money in the Bank-koffer kon incasseren om World Heavyweight Champion te worden. Batista vond dat Punk de titel voor een groot deel aan hem te danken had en na zijn overwinning op drie anderen (John Cena, JBL en Kane) in een Fatal Four Way Match daagde hij Punk uit voor de titel op The Great American Bash. De partij liep echter uit op een diskwalificatie door de aanval van Kane op Batista, waardoor Punk zijn titel behield.

Batista raakte na de Bash in een vete met John Cena, die hem in een gevecht met JBL per ongeluk sloeg. De nieuwe General Manager van RAW, Mike Adamle, boekte de twee vervolgens in een partij voor SummerSlam. Op 4 augustus wonnen Cena en Batista wonnen de World Tag Team Championship van Ted DiBiase en Cody Rhodes, maar een week later verloren ze de titel terug aan diezelfde twee. Op SummerSlam wist Batista Cena te verslaan.

Kampioenschappen

Externe links