Toko (winkel): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pompidombot (overleg | bijdragen)
k lf, Help mee! met AWB
Halandinh (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Een '''toko''' (''toko'' is [[Maleis]] voor ''winkel'') is een oosterse winkel, waarvan de eigenaars in Nederland meestal Indonesisch, Chinees of Surinaams zijn. In de toko zijn vaak kant-en-klare oosterse gerechten zoals [[bami]] en [[nasi (voedingsmiddel)|nasi]] goreng te verkrijgen, maar vooral ook een grote diversiteit aan ingrediënten en snoep hiervoor en andere producten uit Oost- en [[Zuidoost-Azië]], zoals:
Een '''toko''' (''toko'' is [[Maleis]] voor ''winkel'') is een oosterse winkel, waarvan de eigenaars in Nederland meestal Vietnamees, Indonesisch, Chinees of Surinaams zijn. In de toko zijn vaak kant-en-klare oosterse gerechten zoals [[bami]] en [[nasi (voedingsmiddel)|nasi]] goreng te verkrijgen, maar vooral ook een grote diversiteit aan ingrediënten en snoep hiervoor en andere producten uit Oost- en [[Zuidoost-Azië]], zoals:
{{Kolommen
{{Kolommen
|Kolom1=
|Kolom1=

Versie van 12 jan 2010 22:49

Een toko (toko is Maleis voor winkel) is een oosterse winkel, waarvan de eigenaars in Nederland meestal Vietnamees, Indonesisch, Chinees of Surinaams zijn. In de toko zijn vaak kant-en-klare oosterse gerechten zoals bami en nasi goreng te verkrijgen, maar vooral ook een grote diversiteit aan ingrediënten en snoep hiervoor en andere producten uit Oost- en Zuidoost-Azië, zoals:

In de omgangstaal wordt de term toko ook gebruikt voor andere winkels en meer in het algemeen voor bedrijven, organisaties ("hoe lang werk jij al bij deze toko?") of zelfs voor studentensociëteiten. Bij de marine word het kleine winkeltje aan boord van de schepen of op de kazerne ook wel Toko genoemd. in dit winkeltje kun je kleine dingen zoals shampoo en scheerschuim kopen of een blikje fris en een zakje snoep.