Calling Elvis: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Addbot (overleg | bijdragen)
k Robot: Verplaatsing van 4 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q1923827
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 17: Regel 17:
}}
}}


'''"Calling Elvis"''' is een single van de Britse band [[Dire Straits]]. Het nummer werd geschreven door [[Mark Knopfler]], en verscheen voor het eerst op het laatste studioalbum van de band, ''[[On Every Street (Dire Straits)|On Every Street]]'' (1991). Tevens verscheen het nummer op het live-album ''[[On The Night (Dire Straits)|On the Night]]'' uit 1993.
'''"Calling Elvis"''' is een single van de Britse band [[Dire Straits]]. Het nummer is geschreven door [[Mark Knopfler]], en verscheen voor het eerst op het laatste studioalbum van de band, ''[[On Every Street (Dire Straits)|On Every Street]]'' (1991). Tevens verscheen het nummer op het live-album ''[[On The Night (Dire Straits)|On the Night]]'' uit 1993.


De videoclip van het nummer werd geregisseerd door [[Gerry Anderson]] en bevatte beelden van de televisieserie [[Thunderbirds]]. Voor de clip werden enkele Thunderbird-marionetten, zoals die van [[Jeff Tracy]] en [[Lady Penelope Creighton-Ward]] zelfs weer uit de kast gehaald. Daarnaast werden er voor de clip marionetversies gemaakt van de leden van Dire Straits zelf.
De videoclip van het nummer is geregisseerd door [[Gerry Anderson]] en bevat beelden van de televisieserie [[Thunderbirds]]. Voor de clip werden enkele Thunderbird-marionetten, zoals die van [[Jeff Tracy]] en [[Lady Penelope Creighton-Ward]] zelfs weer uit de kast gehaald. Daarnaast werden er voor de clip marionetversies gemaakt van de leden van Dire Straits zelf.


De tekst beschrijft iemand die probeert [[Elvis Presley]] op te bellen. Knopfler maakte in een interview bekend dat hij dit idee kreeg tijdens een mislukte poging zijn familie op te bellen. Zijn zwager verzuchtte toen dat het wellicht gemakkelijker was om Elvis te bellen dan om in contact te komen met z’n eigen zus. Feitelijk gaat het lied dus over non-communicatie.
De tekst beschrijft iemand die probeert [[Elvis Presley]] op te bellen. Knopfler maakte in een interview bekend dat hij dit idee kreeg tijdens een mislukte poging zijn familie op te bellen. Zijn zwager verzuchtte toen dat het wellicht gemakkelijker was om Elvis te bellen dan om in contact te komen met z’n eigen zus. Feitelijk gaat het lied dus over non-communicatie.

Versie van 26 mei 2013 14:50

"Calling Elvis"
Single van:
Dire Straits
Van het album:
On Every Street
Uitgebracht 1991
Genre Rock
Duur 04:42
Label Vertigo
Schrijver(s) Mark Knopfler
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
  • #21 (Verenigd Koninkrijk)
Dire Straits
"Your Latest Trick"
(1986)
  "Calling Elvis"
(1991)
  "Heavy Fuel"
(1991)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"Calling Elvis" is een single van de Britse band Dire Straits. Het nummer is geschreven door Mark Knopfler, en verscheen voor het eerst op het laatste studioalbum van de band, On Every Street (1991). Tevens verscheen het nummer op het live-album On the Night uit 1993.

De videoclip van het nummer is geregisseerd door Gerry Anderson en bevat beelden van de televisieserie Thunderbirds. Voor de clip werden enkele Thunderbird-marionetten, zoals die van Jeff Tracy en Lady Penelope Creighton-Ward zelfs weer uit de kast gehaald. Daarnaast werden er voor de clip marionetversies gemaakt van de leden van Dire Straits zelf.

De tekst beschrijft iemand die probeert Elvis Presley op te bellen. Knopfler maakte in een interview bekend dat hij dit idee kreeg tijdens een mislukte poging zijn familie op te bellen. Zijn zwager verzuchtte toen dat het wellicht gemakkelijker was om Elvis te bellen dan om in contact te komen met z’n eigen zus. Feitelijk gaat het lied dus over non-communicatie.

Het lied bevat qua tekst echter ook meerdere referenties naar Elvis Presley en diens liedjes. Zo zitten in een couplet de titels love me tender, Don't Be Cruel en Return to sender verwerkt.

Radio 2 Top 2000

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Calling Elvis - - - - - - - 1484 1565 1967 1530 1493 1808 1421