DOCdata: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pompidombot (overleg | bijdragen)
12345danNLBot (overleg | bijdragen)
k →‎Activiteiten: Verbetering(en) met AWB
Regel 15: Regel 15:


== Activiteiten ==
== Activiteiten ==
Docdata distribueert productcategorieën als speelgoed, bruingoed en witgoed, en is vertegenwoordigd in de mode-industrie. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen met behulp van lasertechnologie. Een toepassing daarvan is de ondertiteling van films. Verder is het vooral actief op het gebied van e-commerce voor klanten als [[De Bijenkorf (warenhuis)|De Bijenkorf]], [[Hewlett-Packard|HP]] en [[V&D]]. De dochter Docdata Payments, vroeger Triple Deal, biedt haar financiële betalingsdienstverlening aan in de landen [[Duitsland]] [[Belgie]] [[Italie]] [[United Kingdom]] en [[Spanje]].
Docdata distribueert productcategorieën als speelgoed, bruingoed en witgoed, en is vertegenwoordigd in de mode-industrie. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen met behulp van lasertechnologie. Een toepassing daarvan is de ondertiteling van films. Verder is het vooral actief op het gebied van e-commerce voor klanten als [[De Bijenkorf (warenhuis)|De Bijenkorf]], [[Hewlett-Packard|HP]] en [[V&D]]. De dochter Docdata Payments, vroeger Triple Deal, biedt haar financiële betalingsdienstverlening aan in de landen [[Duitsland]], [[België]], [[Italië]], [[United Kingdom]] en [[Spanje]].


== Externe link ==
== Externe link ==

Versie van 26 feb 2015 16:44

DOCDATA NV
Beurs Euronext: DOCD
Oprichting 1987
Hoofdkantoor Waalwijk, Nederland
Werknemers 1100
Producten Payment Service Provider, fulfilment, internet, lasertechnologie, return logistics, productfotografie
Website DOCDATA N.V.
Portaal  Portaalicoon   Economie

Docdata is een Nederlandse technologiebedrijf met hoofzetel in Waalwijk. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en is behalve in Nederland ook actief in Duitsland, Engeland en Italië. In 2013 had het bedrijf 100 medewerkers en een omzet van ongeveer 150 miljoen euro. Docdata is Nederlands grootste dienstverlener in e-commerce.[1]

Geschiedenis

Docdata werd opgericht in 1987 als cd- en dvd-producent. Enige jaren later ging het bedrijf zich toeleggen op het verzenden van deze beeld- en geluidsdragers. Tien jaar later maakte Docdata de gang naar de beurs. In 1999 ging het bedrijf een langdurige samenwerking aan met Bertelsmann On-line, het latere bol.com. Zes jaar later werd Docdata via een overname uitgebreid met een eigen e-commerce-tak, en een jaar later kreeg het ook haar internetdivisie "e-solutions" voor de afhandeling van online betalingen.[2]

Activiteiten

Docdata distribueert productcategorieën als speelgoed, bruingoed en witgoed, en is vertegenwoordigd in de mode-industrie. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen met behulp van lasertechnologie. Een toepassing daarvan is de ondertiteling van films. Verder is het vooral actief op het gebied van e-commerce voor klanten als De Bijenkorf, HP en V&D. De dochter Docdata Payments, vroeger Triple Deal, biedt haar financiële betalingsdienstverlening aan in de landen Duitsland, België, Italië, United Kingdom en Spanje.

Externe link