CM (telecombedrijf)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CM Telecom is een bedrijf dat de techniek levert om een sms te kunnen versturen en mobiele betaaldiensten te verwerken. Zij maken het mogelijk bedrijven zoals televisiezenders, overheid, banken en content providers, sms-berichten kunnen versturen naar consumenten en mobiele betalingen kunnen afhandelen. Het bedrijf vergelijkt zichzelf met de postbode die de post bezorgt.

CM Telecom wil de schakel zijn tussen de aanbieders van mobiele telefonie en de aanbieders van sms-diensten. Zij stellen dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud van deze diensten en er enkel voor zorgen dat betalende sms'en tot bij de klanten van hun klanten geraken. De kosten die aangerekend worden voor het gebruik van deze diensten worden door de operator ingehouden op de telefoonrekeningen.

Het bedrijf is zowel actief in België als Nederland. Het werd in 1999 opgericht door Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers en heeft zijn hoofdkantoor in Breda in Nederland.

Aanleiding tot ongewenste facturen[bewerken | brontekst bewerken]

Hun diensten geven soms aanleiding tot ongewenste en ongevraagde onkosten op de factuur van de mobieletelefonieaanbieder. Op de website www.klacht.nl werden reeds 144 klachten gemeld over dit telecombedrijf (stand eind juli 2017)[1]. In 2019 ontving het bedrijf 66 klachten, waarbij 83% tot nu toe werden opgelost. Met dit percentage scoorde CM een nummer 1 positie in de categorie 'SMS diensten'. [2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]