Moppersmurf: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
86 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
De r de r het is niet goed is niet ytreeyytruy
k (Wijzigingen door 84.193.194.124 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door ErikvanB)
Label: Terugdraaiing
(De r de r het is niet goed is niet ytreeyytruy)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
In het album ''[[De zwarte Smurfen]]'' werd een smurf geïnfecteerd met een boosaardig virus doordat hij werd gestoken door een boze bzz-vlieg en zodoende een zwarte smurf werd; deze smurf beet andere Smurfen in de staart die ook in zwarte Smurfen werden veranderd. De gezonde blauwe Smurfen weten dankzij Grote Smurfs geneesmiddel het hoofd boven water te houden.
Deze gebeurtenis was echter niet zonder gevolgen, want in het begin van album 3, ''[[De Smurfin]]'', leunt een Smurf gedeprimeerd tegen een paddenstoelenhuisje, onwillig om mee te Smurfballen, picknicken of om het even wat leuks te doen. Het blijkt dat deze Smurf - in album 2 nog simpelweg ''Knorrige smurf'' genoemd - diegene was die oorspronkelijk was gestoken door de bzz-vlieg; het boosaardig virus dat het hele album in zijn bloed zat mocht dan uitgewerkt zijn, de Smurf heeft er wel een mopperig karakter aan overgehouden. Dit wordt getypeerd door zijn herhaaldelijk blijk van afkeer van talloze dingen in een plotseling intredend negatief affect ('Ik haat dit', 'ik hou niet van dat', 'ik heb een hekel aan die' etc.). ijver en het wordt
Ik heb het idee van u als uureuyy je me voeren van de gemeente de r
 
Toch blijkt dat Moppersmurf best in staat is om ook lief te hebben zoals blijkt in de televisie-aflevering 'De Smurfin'.
Deze aflevering besluit hij met de zin 'Ik haa.....ik hou van de Smurfin, maar ik haat het dat iedereen het weet' (een soortgelijke uitspraak over bloemen komt voor in een gag uit het stripboek ''[[Dat moet je smurfen!]]'').
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu