InSight: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
11 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (→‎Waarom Mars?: Zo doen we dat hier niet)
k
De InSightmissie gebruikt dezelfde methoden als de Orionlander van de [[Phoenix (ruimtesonde)|Phoenixmissie]] in 2007 die het oppervlakteijs onderzocht op de noordpool van Mars. Die missie was een succesvol ontwerp van [[Lockheed Martin]] Space Systems in Colorado zodat het niet opportuun was om een nieuwe technologie te ontwerpen.
 
De lading bestaat uit de volgende wetenschappelijke instrumenten: het seismisch experiment voor bepaling van de inwendige structuur (SEIS), het experiment voor de meting van de warmtestromen en een experiment voor het meten van diverse fysische parameters (HP3). Ten slotte is er het Rotatie en Inwendige Structuur Experiment (RISE) van het [[Jet Propulsion Laboratory]] dat de communicatie van de proberuimtesonde zal gebruiken voor een zeer nauwkeurige meting van de rotatie van de planeet.
 
=== Mars Cube One ===
* Landing: de landing op 26 november 2018 was succesvol. Ook de twee meegestuurde MarCO’s, werkten naar behoren. Om 19:54 UTC kwam het signaal dat de “touchdown” bevestigde binnen. Enkele minuten later volgde een eerste foto van de camera van InSight. Zo’n 16 minuten na de landing moesten de zonnepanelen uitvouwen. Telemetrie daarover liet echter nog op zich wachten omdat dit via Mars-satelliet [[2001 Mars Odyssey|Mars Odyssey]] moest worden verstuurd. De MarCO’s waren op dat moment al buiten bereik geraakt. Rond 03:00 UTC op 27 november kwam het bericht binnen dat de zonnepanelen waren ontplooid en in werking waren.
* Instrumenten gereed: op 4 februari 2019 wordt verwacht dat de meeste instrumenten gebruiksklaar zijn.
* Heat Flow and Physical Properties Package gebruiksklaar: op 25 maart 2019 wordt verwacht dat dehet hitte probehitteinstrument in de bodem geplaatst is.
 
== Acroniemen ==
2.580

bewerkingen

Navigatiemenu