Station Bruchmühlen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bruchmühlen
Spoorwegstation in Duitsland
Stationsgebouw van Bruchmühlen. In het midden het oude eilandperron dat vervangen is door een zijperron, links buiten beeld (2009)
Algemeen
DS100-code HBUE
Stationscode 903
Categorie 6
Type Bf
Vervoerder(s) Westfalenbahn
Stationsbouw
Perrons in gebruik 2
Perronsporen 2
Spoorlijn(en)
Spoorlijn(en) DB 2992 Löhne - Rheine
Ligging
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Nedersaksen Nedersaksen
Plaats Bruchmühlen
Stadsdeel Steinbrink
Adres Meller Straße 1
Coördinaten 52° 12′ NB, 8° 27′ OL
Station Bruchmühlen (Duitsland)
Station Bruchmühlen
Deutsche Bahn - S-Bahn - U-Bahn
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Duitsland

Station Bruchmühlen (Bahnhof Bruchmühlen) is een spoorwegstation bij de uit twee delen bestaande Duitse plaats Bruchmühlen, in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Het dorp Bruchmühlen zelf hoort van oorsprong bij de gemeente Rödinghausen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het station staat binnen de grenzen van het in 1969 nieuw gebouwde dorp, dat ook Bruchmühlen heet, ten zuidwesten van de Autobahn A30, dat in de gemeente Melle in de deelstaat Nedersaksen ligt. Het station bevindt zich op maar 100 meter voor de grens van Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen op Meller grondgebied in de Siedlung Steinbrink.

Het station ligt aan de spoorlijn Löhne - Rheine. Het station telt twee perronsporen. In het verleden lag een perron als een eilandperron tussen spoor 1 en 2. Door middel van onbeveiligde overwegen kon dit perron bereikt worden. In heel Duitsland kwam deze indeling met een eilandperron en een zijperron voor. Tegenwoordig worden deze eilandperrons gesloten en vervangen door een zijperron. In het station zijn de restanten van het eilandperron nog te vinden. Op het station stoppen alleen treinen van de Westfalenbahn.

Treinverbindingen[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende treinserie doet station Bruchmühlen aan:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
20350 RB 61 Stoptrein/Regionalbahn (Keolis) HengeloBad BentheimRheineOsnabrück HbfBruchmühlenBünde(Westf)Bielefeld Hbf Wiehengebirgsbahn
Zie de categorie Bahnhof Bruchmühlen van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.