TUI Airlines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

TUI Airlines is de alliantie van de zes luchtvaartmaatschappijen van de TUI Group en vormt met meer dan honderdveertig toestellen de grootste vakantievloot van Europa. Het is de nummer zeven in de ranglijst van grootste Europese luchtvaartmaatschappijen. TUI Airlines voert vaste lijndiensten en chartervluchten uit naar meer dan 150 bestemmingen vanaf 60 luchthavens in negen Europese landen.

TUI Airlines groepeert TUI fly (Nederland), Corsair International (Frankrijk), TUIfly (Duitsland), TUI fly (België), Thomson Airways (Verenigd Koninkrijk) en TUIfly Nordic (Zweden).

Geschiedenis[bewerken]

De naam en alliantie werden opgericht in november 2005 ten gevolge van de nieuwe marketingstrategie van de groep die al zijn luchtvaartactiviteiten wilde onderbrengen onder dezelfde merknaam. Dit had als gevolg dat alle TUI Airlines hernoemd werden, waarbij de naam van de belangrijkste touroperator waarvoor ze vliegen of de naam die het meest bekend is op de lokale markt werd gebruikt met het achtervoegsel "-fly".

Op 13 mei 2015 maakte de TUI Group bekend dat ze alle TUI Airlines dochterondernemingen die ze bezit, met uitzondering van Corsair, gradueel gaat hernoemen onder één gemeenschappelijke naam "TUI fly". Elke maatschappij zal wel zijn nationale vliegvergunning (AOC) behouden. De operatie zou rond moeten zijn tegen 2018.

Maatschappijen[bewerken]

Externe link[bewerken]