TUI Airlines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

TUI Airlines (voorheen TUIfly) is de alliantie van de zes luchtvaartmaatschappijen van de TUI Group en vormt met meer dan honderddertig toestellen de grootste vakantievloot van Europa. Het is de nummer vijf in de ranglijst van grootste Europese luchtvaartmaatschappijen. TUI Airlines voert vaste lijndiensten en chartervluchten uit naar meer dan 150 bestemmingen vanaf 60 luchthavens in negen Europese landen.

TUI Airlines groepeert TUI (Nederland), Corsair International (Frankrijk), TUIfly (Duitsland), Jetairfly (België), Thomson Airways (Verenigd Koninkrijk) en TUIfly Nordic (Zweden).

Geschiedenis[bewerken]

De naam en alliantie werden opgericht in november 2005 ten gevolge van de nieuwe marketingstrategie van de groep die al zijn luchtvaartactiviteiten wilde onderbrengen onder dezelfde merknaam: TUIfly. Dit heeft als gevolg dat alle TUI Airlines hernoemd werden, waarbij de naam van de belangrijkste touroperator waarvoor ze vliegen of de naam die het meest bekend is op de lokale markt werd gebruikt. Alle toestellen zijn herkenbaar aan de lichtblauwe romp en het rode TUI-logo op de staart.

Maatschappijen[bewerken]

Externe link[bewerken]