Tatiana Calderón

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tatiana Calderón

Tatiana Calderón Noguera (Bogotá, 10 maart 1993) is een Colombiaans autocoureur.

Carrière[bewerken]

In 2005-2006 reed Calderón in het karting, waar ze het Easykart National Championship won. In het daaropvolgende seizoen eindigde ze als derde in de Rotax-divisie van het Colombiaanse kartkampioenschap. In 2008 werd ze de eerste vrouw die de Snap-On-Stars of Karting Divisional Championship-JICA Eastern-kampioenschap won en was ze ook de kampioen van de IAME International Challenge. In 2009 eindigde ze als tweede in de Radical European Master Series - SR5 en was ze ook tweede in de Colombiaanse Rotax Senior Max Challenge.

In 2010 begon Calderón haar carrière in het formuleracing in het Star Mazda Championship voor het team Juncos Racing. Ze eindigde hier in haar eerste seizoen als tiende met als beste resultaat een zevende plaats in race 1 op de Autobahn Country Club. Ook won ze dat jaar het Colombiaanse Rotax-kampioenschap. In 2011 eindigde ze in de Star Mazda als zesde in het kampioenschap met twee derde plaatsen, waarmee ze de eerste vrouw werd die op het podium stond in het kampioenschap.

In 2012 stapte Calderón over naar het racen in Europa in de Formule 3 in de Europese F3 Open voor het team EmiliodeVillota Motorsport. Met als beste resultaat een vierde plaats op de Hungaroring eindigde ze als negende in het kampioenschap.

In 2013 stapte Calderón over naar het nieuwe Europese Formule 3-kampioenschap, waar ze voor het team Double R Racing rijdt.