Veep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Veep
Genre komische serie, satire
Speelduur per afl. 26-30 minuten
Bedenker Armando Iannucci
Hoofdrollen Julia Louis-Dreyfus
Anna Chlumsky
Tony Hale
Muziek Rupert Gregson-Williams
Christopher Willis
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 22 april 2012
Afleveringen 65
Seizoenen 7
Netwerk of omroep HBO
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Veep is een Amerikaanse komische serie uitgezonden op HBO met als decor het kantoor van Amerikaans vicepresident Selina Meyer, gespeeld door Julia Louis-Dreyfus. Het programma werd bedacht en gemaakt door Armando Iannucci en werd geïnspireerd door zijn eerdere politieke satires, de BBC-serie The Thick of It en de voor beste bewerkte scenario in 2010 Oscar-genomineerde film In the Loop. Veep is een informele afkorting voor vicepresident.

Het eerste seizoen startte op 22 april 2012 en telde acht afleveringen, het tweede seizoen startte op 14 april 2013 en telde tien afleveringen en het derde seizoen, uitgezonden in de loop van 2014, telt eveneens tien afleveringen. Julia Louis-Dreyfus won tijdens de 64e Primetime Emmy Awards in 2012 de trofee voor beste vrouwelijke hoofdrol in een komische serie. In 2013 won ze tijdens de 3e Critics' Choice Television Awards eveneens de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Voormalig senator Selina Meyer, gescheiden vrouw met een dochter is vicepresident van de Verenigde Staten en heeft een gespannen relatie met de president, onder meer door haar frustraties over hoe weinig invloed ze heeft en de frustraties van haar medewerkers. Toch probeert ze met haar mantra "politics is about people" kleine projecten op de rails te krijgen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Louis-Dreyfus met vicepresident Joe Biden in het Witte Huis

Hoofdbezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]