Vlindertempel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vlindertempel
Entree naar de kas
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Wildlands Adventure Zoo Emmen
Themagebied Jungola
Soort attractie Tropische kas
Vlindertuin
Opening 25 maart 2016
Thematisering en muziek
Thema jungle-ruïne
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Vlindertempel is een tropische kas in Wildlands Adventure Zoo Emmen. In het gebouw bevinden zich diverse vlindersoorten, en daarnaast enkele terraria en aquaria met onder meer reptielen en vissen. Er worden in wisselende samenstelling ongeveer 20 verschillende vlindersoorten gehouden. Gedurende een jaar worden er meer dan 100 verschillende soorten gehouden. De Vlindertempel bevindt zich in het themagebied Jungola en fungeert als entreegebouw naar dit gebied.

Constructie[bewerken | brontekst bewerken]

Het publiekelijk toegankelijke deel van de kas heeft een oppervlakte van circa 1000 m². Daarmee is de kas een stuk kleiner dan Wildlands' andere kas; Rimbula. De vorm van de kas is geïnspireerd door de ruïnes van Angkor. Het dak bestaat uit luchtkussens van ETFE, terwijl een groot deel van de tropische beplanting is geïmporteerd uit Costa Rica. Achter de schermen bevinden zich onder meer een planten- en vlinderkweek.

Binnen[bewerken | brontekst bewerken]

De kas is zowel van binnen als van buiten vormgegeven als een tempelruïne. Boven de ingang bevinden zich meerdere grote koppen van een fictieve vogel; de laya laya. In het tochtportaal bevinden zich in een groot terrarium netpythons. In het terrarium zijn muurschilderingen te zien die het verhaal achter de tempel uitbeelden.

In het centrale deel van de tempel bevindt zich een groot paludarium met breedvoorhoofdkrokodillen, driekielstraalschildpadden en vissen. Langs een klim- en klauterroute, de zogenaamde Tempel Trail, bevindt zich een terrarium met smaragdvaranen en Afrikaanse reuzenmiljoenpoten. Naast het paludarium is een pleintje met in het midden een nagemaakte wurgvijg. In de boom bevindt zich een terrarium met klepschildpadden. Aan de rand van het plein staan een aquarium met diverse soorten vissen en een zogenaamde poppenkast, waar de poppen en rupsen van de vlinders te zien zijn.

Diersoorten[bewerken | brontekst bewerken]

Diersoorten in de kas:

Diersoorten in een afzonderlijk, eigen verblijf: