Westworld (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Westworld
Westworld
Genre Sciencefiction
Drama
Thriller
Actie
Western
Speelduur 60 minuten
Bedenker Jonathan Nolan
Lisa Joy
Michael Crichton
Hoofdrollen Evan Rachel Wood
Thandie Newton
Jeffrey Wright
James Marsden
Ingrid Bolsø Berdal
Luke Hemsworth
Sidse Babett Knudsen
Simon Quarterman
Rodrigo Santoro
Angela Sarafyan
Shannon Woodward
Ed Harris
Anthony Hopkins
Scenario Michael Crichton
Muziek Ramin Djawadi
Land van oorsprong Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent J.J. Abrams
Bryan Burk
Jerry Weintraub
Jonathan Nolan
Lisa Joy
Uitzendingen
Start 2 oktober 2016
Afleveringen 28
Seizoenen 3
Netwerk of omroep HBO
Zender Prime
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Westworld is een Amerikaanse televisieserie die sinds 2 oktober 2016 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton. Op 14 november 2016 werd bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt. Op 30 april 2018 werd het derde seizoen bevestigd.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De serie speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door androïden die "gastheer" of "gastvrouw" (Engels: "hosts") worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de goed betalende bezoekers die "gasten" (of ook "nieuwkomers") worden genoemd. De gasten kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de inwoners. Het park kent ongeveer tweeduizend verschillende inwoners, die elk hun eigen verhaallijnen spelen waar de gasten op aan kunnen sluiten.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Seizoen
1 2 3
Evan Rachel Wood Dolores Abernathy Hoofdrol
Tessa Thompson Charlotte Hale Hoofdrol
Thandie Newton Maeve Millay Hoofdrol
Jeffrey Wright Bernard Lowe Hoofdrol
Arnold Weber Hoofdrol
James Marsden Teddy Flood Hoofdrol
Ingrid Bolsø Berdal Armistice Hoofdrol
Luke Hemsworth Ashley Stubbs Hoofdrol
Sidse Babett Knudsen Theresa Cullen Hoofdrol Gast
Rodrigo Santoro Hector Escaton Hoofdrol
Simon Quarterman Lee Sizemore Hoofdrol
Angela Sarafyan Clementine Pennyfeather Hoofdrol
Shannon Woodward Elsie Hughes Hoofdrol
Ed Harris Man in Black / William Hoofdrol
Jimmi Simpson Hoofdrol Bijrol
Anthony Hopkins Robert Ford Hoofdrol
Ben Barnes Logan Delos Hoofdrol Bijrol
Clifton Collins jr. Lawrence González / El Lazo Hoofdrol
Fares Fares Antoine Costa Hoofdrol
Louis Herthum Peter Abernathy Bijrol Hoofdrol
Talulah Riley Angela Bijrol Hoofdrol
Gustaf Skarsgård Karl Strand Hoofdrol
Katja Herbers Emily / Grace Hoofdrol
Zahn McClarnon Akecheta Hoofdrol
Aaron Paul Caleb Hoofdrol
Vincent Cassel Serac Hoofdrol
Steven Ogg Rebus Bijrol
Brian Howe Sheriff Pickett Gast
Demetrius Grosse Deputy Foss Gast
Ptolemy Slocum Sylvester Bijrol
Leonardo Nam Felix Lutz Bijrol
Izabella Alvarez Dochter van Lawrence Bijrol
Jasmyn Rae Dochter van Maeve Bijrol
James Landry Hébert Slim Miller Bijrol
Oliver Bell Jonge Robert Ford Bijrol Gast
Martin Sensmeier Wanahton Gast Bijrol
Betty Gabriel Maling Bijrol
Peter Mullan James Delos Bijrol
Jonathan Tucker Majoor Craddock Bijrol
Patrick Cage Phil Bijrol
Hiroyuki Sanada Musashi Bijrol
Rinko Kikuchi Akane Bijrol
Tao Okamoto Hanaryo Bijrol
Kiki Sukezane Sakura Bijrol
Julia Jones Kohana Bijrol
Sela Ward Juliet Delos Bijrol
Rebecca Henderson Goldberg Bijrol
Lena Georgas Lori Gast
Currie Graham Craig Gast
Michael Wincott Old Bill Gast
Eddie Rouse Kissy Gast
Kyle Bornheimer Clarence Gast
Timothy Lee DePriest Walter Gast
Gina Torres Lauren Gast
Bojana Novaković Marti Gast
Lena Waithe

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1 (2016): The Maze[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. # Titel Regisseur Schrijver(s) Datum uitzending Vlag van de Verenigde Staten
11
The Original
Jonathan NolanJonathan Nolan, Lisa Joy & Michael Crichton2 oktober 2016
Bernard Lowe, de hoofdprogrammeur van Westworld, merkt dat een aantal van de Hosts vreemd gedrag vertonen en overlegt met Dr. Robert Ford, de directeur van het park. Nadat recent een update werd uitgevoerd op de Hosts, vertoont de sheriff van het stadje Sweetwater storingen. Kort daarna vertoont een andere Host storingen, die daardoor een aantal andere Hosts afslacht. Dit overtuigt Theresa Cullen om alle Hosts die een update kregen uit Westworld te halen. Elders martelt een van de Nieuwkomers, de Man in het Zwart, kwaadwillig een van de andere Hosts om onbekende redenen. Nadat de Man de Host heeft gescalpeerd, ontdekt hij een mysterieuze markering onder diens hoofdhuid. Dolores, een andere Host, ontdekt dat haar vader Peter zich vreemd gedraagt nadat die in het bezit kwam van een foto die werd verloren door een Nieuwkomer. Dolores gaat naar de stad om haar vriend Teddy om hulp te vragen. Op dat moment zorgt Lee Sizemore ervoor dat er een bandietenbende onder leiding van Hector Escaton het stadje aanvalt om zo alle Hosts met een update te "doden", zodat deze veilig kunnen worden verwijderd. Hector wordt gedood door een Nieuwkomer, maar ook Teddy komt om in het vuurgevecht en Dolores wordt offline gezet door Elsie Hughes. Dr. Ford besluit om Peter persoonlijk te ondervragen, die vastbesloten lijkt om Dolores te waarschuwen over de ware aard van Westworld en beweert wraak te zullen nemen op zijn scheppers. Ford wuift het vreemde gedrag weg aangezien Peter zijn vorige persoonlijkheden die bij hem zijn geprogrammeerd in het verleden opnieuw lijkt te beleven. Dolores wordt ondervraagd door het personeel van Westworld, maar vertoont geen vreemd gedrag. Ze wordt terug in Westworld geplaatst met een nieuwe vader, terwijl de defecte Hosts in een ondergronds ruim worden geplaatst. Echter, tijdens het opnieuw beleven van haar dag doodt Dolores terloops een vlieg, iets waar de androïden normaal niet toe in staat mogen zijn. 
22
Chestnut
Richard J. LewisJonathan Nolan & Lisa Joy9 oktober 2016
Twee gasten, Logan en William, komen aan in het park. William is geschokt over de manier waarop Logan de Hosts behandelt. Zelf vertoont hij interesse in Dolores. De werknemers van Westworld onderzoeken het afwijkende gedrag van de Hosts, waarbij Bernard veel belangstelling lijkt te hebben voor Dolores. Dolores keert 's nachts terug naar huis, waar ze een pistool opgraaft. Ondertussen begint Maeve zich vreemd te gedragen wanneer ze visioenen krijgt uit haar vorige levens. Het personeel bemerkt haar gedrag en haar dalende populariteit bij de gasten, en er wordt besloten haar te ontmantelen. Tijdens haar reguliere onderhoud krijgt Maeve een droom over haar leven in een andere rol als alleenstaande moeder, waarin ze wordt aangevallen door indianen en door de Man in het Zwart. Plotseling wordt ze wakker en dwaalt door het controlecentrum van Westworld alvorens te worden overmeesterd door het personeel, die denken dat ze vergeten zijn Maeve in slaapstand te zetten. De Man in het Zwart vervolgt zijn jacht op een dieper level in het park. Hij ondervraagt de Host Lawrence totdat diens dochter hem een nieuwe aanwijzing geeft. Dr. Ford gaat wandelen in een afgelegen deel van Westworld en ontmoet een kind-Host. Ze wandelen samen verder tot ze een heiligdom in de woestijn bereiken. Bernard en Theresa blijken een relatie te hebben. Lee stelt zijn nieuwe verhaallijn voor, waarbij de gasten het zouden moeten opnemen tegen een horde vijandige indianen. Ford wijst de verhaallijn af, en dringt erop aan om ze te vervangen door zijn eigen verhaallijn. Hiervan toont hij een deel van een christelijk religieus monument in de woestijn aan Bernard. 
33
The Stray
Neil MarshallDaniel T. Thomsen & Lisa Joy16 oktober 2016
Nadat William zonder erg wordt neergeschoten door een Host in de stad, overtuigt hij Logan om mee op zoektocht te gaan naar een gezochte bandiet. Dolores probeert Teddy te overtuigen om mee te vertrekken uit de stad, maar hij zegt dat hij nog wat zaken moet oplossen. Ze vraagt Teddy haar te leren schieten, maar het lukt haar niet het pistool af te schieten vanwege haar programmatie. Dr. Ford past Teddy's achtergrondverhaal aan voor zijn nieuwe verhaallijn. In plaats van met Dolores naar haar hoeve te gaan, voegt hij zich aan bij een groep die op zoek gaat naar een zekere Wyatt, een oud-collega van hem uit het leger die op het slechte pad is geraakt en het platteland terroriseert. Ze vinden de bende van Wyatt, maar zijn zwaar in de minderheid. Teddy zegt een gast te vluchten en valt de bende aan, maar zijn kogels hebben geen effect. Elsie ontdekt dat de defecte Host Walter in gesprek was met de denkbeeldige figuur Arnold. Walter doodde enkel Hosts die hem in het verleden al eens hebben gedood. Ford vertelt aan Bernard dat Arnold, die ondertussen overleden is, zijn oude partner was die probeerde om de Hosts een bewustzijn te geven door interne dialogen te creëren. Bernard maakt zich zorgen over het effect van zijn gesprekken met Dolores, maar besluit niets te ondernemen omdat ze belooft te zwijgen en in haar lus te blijven. Elsie en Stubbs worden er op uitgezonden om een verloren gelopen Host terug te halen. Ze vinden hem gevangen in een ravijn. Wanneer Stubbs de Host zijn hoofd probeert te recupereren, wordt de Host wakker en valt Stubbs en Elsie aan. Hij dreigt Elsie te doden, maar pleegt dan zelfmoord. Wanneer Dolores aankomt bij haar hoeve, treft ze daar een gast aan met enkele bandieten. Een van hen sleept haar in de schuur en dreigt haar te verkrachten. Ze steelt zijn pistool maar slaagt er niet in hem neer te schieten, tot ze zich de man inbeeldt als de Man in het Zwart. Dolores ontsnapt en vindt het kamp van William en Logan waar ze flauwvalt in Williams armen. 
44
Dissonance Theory
Vincenzo NataliEd Brubaker & Jonathan Nolan23 oktober 2016
Na het redden van Dolores besluit William om haar mee te nemen op hun premiejacht naar Slim Miller, ondanks protest van Logan. William en Logan weten Slim gevangen te nemen na een schietpartij, maar Logan verraadt hun gids en bevrijdt Slim nadat die hen een betere deal aanbiedt. Ondertussen volgt de Man in het Zwart de aanwijzingen van Lawrences dochter en ontdekt dat de bandida Armistice de volgende aanwijzing heeft via haar tatoeage van een slang. De Man helpt haar Hector te laten ontsnappen uit de gevangenis, waarna Armistice hem vertelt dat ze telkens een deel van de tatoeage afwerkt wanneer ze iemand heeft gedood die verantwoordelijk is voor de dood van haar familie. De laatste persoon die ze zoekt is Wyatt. Op weg naar Wyatt ontmoeten de Man en Lawrence de voor dood achtergelaten Teddy. In het controlecentrum is Theresa bezorgd over de verloren gelopen Host en zet het onderzoek naar de storingen onder de jurisdictie van de QA-afdeling. Ze heeft een ontmoeting met Ford over zijn nieuwe verhaallijn, maar hij waarschuwt haar zich niet te bemoeien met zijn plannen. In Sweetwater heeft Maeve nog steeds verontrustende visioenen over het verleden. Ze vraagt aan Hector wat hij weet over "De Schaduw". Hij zegt dat het een soort godheid is die wordt aanbeden door de indianen en mensen bezoekt na hun dood. Maeve herinnert dat ze neergeschoten werd en snijdt met Hectors mes in haar ongeschonden buik, en haalt er een kogel uit. Dit bewijst haar juiste vermoedens. 
55
Contrapasso
Jonny CampbellDominic Mitchell & Lisa Joy30 oktober 2016
Elsie ontdekt dat de verdwaalde Host een apparaat bevatte dat informatie verstuurde naar een onbekende partij buiten het park. Op zijn reis om Wyatt te vinden, doodt de Man in het Zwart Lawrence. Met het bloed van Lawrence kan hij Teddy in leven houden. In een saloon worden ze opgewacht door Dr. Ford, die hem verzekert dat hij zijn pogingen om het doolhof te vinden niet zal verhinderen. Dolores, William en Logan gaan met Slim naar het stadje Pariah, waar ze de bendeleider El Lazo ontmoeten. Die vraagt hen een wagon met nitroglycerine te stelen van het leger. Ze stelen de explosieven met succes en geven deze aan El Lazo, die ze doorverkoopt aan voormalige leden van de Confederatie. Dolores blijft verontrustende visioenen ontvangen die erop aandringen om het doolhof te vinden. Ze realiseert zich dat El Lazo de explosieven voor zichzelf heeft gehouden en de ex-leden van de Confederatie heeft bedrogen. Nadat ze dit ontdekken, gijzelen de ex-leden Logan terwijl Dolores en William ontsnappen op een trein. Hier confronteren ze El Lazo, die onthult eigenlijk Lawrence te zijn. Ondertussen ontwaakt Maeve in het controlecentrum en zegt tegen de technicus Felix dat ze moeten praten. 
66
The Adversary
Fredrick E.O. ToyeHalley Gross & Jonathan Nolan6 november 2016
De Man en Teddy zetten hun tocht op zoek naar Wyatt verder, maar stuiten op een buitenpost van het Unie-leger. De soldaten herkennen Teddy als medeplichtige van Wyatt tijdens de afslachting van hun eenheid. Teddy krijgt een visioen waarin hij ziet dat hij inderdaad medeplichtig was. Hij doodt de soldaten samen met de Man, waarop ze verder trekken. Lee is nog steeds radeloos nadat Dr. Ford zijn verhaallijn afwees. Hij geraakt dronken en veroorzaakt een scène in de controlekamer. Hier wordt hij voorgesteld aan Charlotte Hale, een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur die de operaties in het park komt observeren. Theresa vreest voor belangenvermenging en verbreekt haar relatie met Bernard. Die begint de activiteiten van Ford te onderzoeken en ontdekt dat Ford een familie Hosts achterhoudt. Elsie ontdekt dat het Theresa was die de informatie buiten het park smokkelde, en dat Arnold de Hosts van de eerste generatie van op afstand herprogrammeert. Hierop wordt ze ontvoerd door een onbekende. Ford ondervraagt het kleine jongetje waarom die zijn eigen hond doodde, waarop het jongetje zegt dat Arnold dit hem heeft ingefluisterd. Maeve weet de onderhoudstechnici Felix en Sylvester te overtuigen haar programmatie te veranderen, maar de twee ontdekken dat iemand Maeve in het geheim al heeft aangepast. Op haar vraag zetten ze haar intelligentiecijfer tot het maximale niveau. 
77
Trompe L'Oeil
Fredrick E.O. ToyeHalley Gross & Jonathan Nolan13 november 2016
Het blijkt dat Charlotte en Theresa een complot smeden om Ford en Arnolds onderzoekteam in een slecht daglicht te stellen tegenover het bestuur, zodat Ford buitenspel kan worden gezet. Ze halen Clementine uit het park en programmeren haar zo dat ze gewelddadig en oncontroleerbaar overkomt uit de verhaallijnen die Ford heeft samengesteld. Bernard wordt verantwoordelijk gesteld om de ongeteste foutieve codering te updaten en wordt ontslagen. William en Dolores groeien dichter naar elkaar toe. Hij ontdekt dat het park niet is bedoeld om tegemoet te komen aan de verlangens van een persoon, maar om hun ware aard te onthullen. Hun trein wordt dan in een hinderlaag gelokt door de Confederatie, waardoor Lawrence, William en Dolores moeten vluchten. Ze kunnen ontkomen wanneer de Confederatie wordt overvallen door een indianenstam. William en Dolores nemen afscheid van Lawrence bij een canyon die ze in haar dromen zag. De ondertussen superintelligente Maeve ontdekt dat Clementine wordt ontmanteld door de technici. Ze besluit hierop Felix en Sylvester te dwingen haar te helpen ontsnappen uit het park. Bernard brengt Theresa naar Sector 17. In een verborgen lab vindt ze ontwerptekeningen waaruit blijkt dat Bernard een Host is. Ford verschijnt en draagt Bernard op Theresa te vermoorden. 
88
Trace Decay
Stephen WilliamsCharles Yu & Lisa Joy20 november 2016
Ford laat Bernard de bewijzen van de moord op Theresa verdoezelen en laat haar dood op een ongeluk lijken. Bernard herinnert zich dat hij Elsie ontvoerde vooraleer Ford zijn geheugen wist. Nu Theresa dood is, schakelt Charlotte Lee in om de gegevens uit Westworld te smokkelen. Maeve weet Felix te overtuigen om haar de mogelijkheid te geven volledige controle te verkrijgen over andere Hosts. Ze snijdt Sylvester de keel over om hem te straffen aangezien hij haar wou uitschakelen. Ze laat Felix Sylvester redden. Achteraf krijgt ze meer visioenen over haar vorige leven met haar dochter, waardoor het personeel haar komt ophalen voor diagnose. William en Dolores bereiken hun bestemming. Ook Dolores krijgt meer verontrustende visioenen en ze realiseert zich dat Arnold wil dat ze zich iets herinnert. Hierop worden ze gevangen genomen door leden van de Confederatie aangevoerd door Logan. Teddy krijgt een flashback van de Man die Dolores aanvalt en slaat hem neer en ondervraagt hem. De Man legt uit waarom hij naar Westworld kwam, waarop ze worden omsingeld door de cultleden van Wyatt. 
99
The Well-Tempered Clavier
Michelle MacLarenDan Dietz & Katherine Lingenfelter27 november 2016
Maeve vertelt Bernard dat hij een Host is en weet hem te overtuigen haar terug in het park te laten gaan. Daar ontmoet ze Hector en weet hem over te halen om haar te helpen ontsnappen uit het park. Bernard gaat de confrontatie aan met Ford en dwingt hem om al zijn herinneringen te herstellen, en ontdekt dat hij gebouwd is op basis van Arnold. Logan steekt Dolores in de buik om William te laten zien dat ze niet echt is. Dolores verwondt Logan in het gezicht en gaat op de vlucht. Ze merkt dat de snede die Logan maakte plots is verdwenen. Logan maakt het weer goed met William, maar wanneer Logan 's anderendaags ontwaakt ziet hij dat William de leden van de Confederatie heeft gedood. William dwingt Logan hem te helpen zoeken naar Dolores. Teddy krijgt een flashback over hoe hij Angela doodde voordat zij hem doodt. Charlotte zoekt de Man op en probeert zijn hulp te krijgen om Ford te doen verdwijnen. Ashley onderzoekt een verdachte activiteit in het park, maar loopt in een hinderlaag van de Ghost Nation. Dolores keert terug naar de verlaten stad en krijgt een visioen waardoor ze zich realiseert dat zij Arnold doodde. Daarop ontmoet ze de Man. Bernard probeert te rebelleren tegenover Ford, maar die gebruikt een achterdeurtje in de codering van Bernard en dwingt Bernard zelfmoord te plegen. 
1010
The Bicameral Mind
Jonathan NolanLisa Joy & Jonathan Nolan4 december 2016
De Man zet Dolores onder druk om informatie te krijgen over Wyatt en het midden van het doolhof, en onthult dat hij de oude William is. Dolores herinnert zich hoe Arnold haar de opdracht gaf om hem te doden en het park te vernietigen, en dat zij de eigenlijke Wyatt is. Dolores vecht terug tegen de Man en wordt gered door Teddy, waarop ze vluchten naar een afgelegen strand. Dolores sterft in de armen van Teddy, waarop wordt onthuld dat het een onderdeel is van Fords verhaallijn. Tijdens haar ontsnapping uit Westworld, met de hulp van Hector en Armistice, vindt Maeve het lichaam van Bernard. Ze laat Felix Bernard herstellen. Bernard waarschuwt Maeve dat haar verlangen om te ontsnappen in haar werd geprogrammeerd. Maeve gaat alleen verder, maar krijgt haar bedenkingen en verlaat de trein om uit Westworld te geraken vlak voor die vertrekt om haar dochter te vinden. In Westworld vertelt Ford aan Dolores en Bernard dat hij spijt heeft van zijn rol in de dood van Arnold en dat ook hij het verlangen kreeg om de Hosts vrij te laten. De laatste 35 jaar was hij ermee bezig om de Hosts voor te bereiden om terug te kunnen vechten. Hij geeft een speech voor de genodigden van zijn nieuwe verhaallijn, waarbij hij hun behandeling van het park bekritiseert. Dolores schiet Ford vervolgens door het hoofd. De Man ziet een leger van gereactiveerde Hosts uit de nabijgelegen bossen komen. 

Seizoen 2 (2018): The Door[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. # Titel Regisseur Schrijver(s) Datum uitzending Vlag van de Verenigde Staten
111
Journey Into Night
Richard J. LewisLisa Joy & Roberto Patino22 april 2018
Twee weken na het bloedbad dat werd gestart door Dolores wordt Bernard gered door een veiligheidsteam van Delos onder leiding van Karl Strand. Strand is gestuurd om de controle over Westworld te herstellen en vraagt de hulp van Bernard. Bernard herinnert zich zijn ontsnapping samen met Charlotte naar een geheime bunker. Charlotte neemt contact op met Delos en vraagt om hulp. Delos weigert totdat ze de eigendomsinformatie hebben ontvangen die Charlotte uit Westworld probeerde te smokkelen. Ze gebruiken het netwerk om Peter Abernathy te vinden, de ontmantelde host die de informatie in zich draagt. Bernard ontdekt dat hij schade heeft opgelopen tijdens de ontsnapping en een fatale storing riskeert. In het park jaagt Dolores de feestgangers op samen met Teddy en Angela. Ze zegt dat haar programmering is samengevoegd met haar vroegere personage Wyatt om iets nieuws te creëren en dat ze de ware aard van de hosts aan hen wil onthullen. Maeve is vastbesloten om haar dochter te vinden en dwingt Lee haar te helpen. Ze vinden Hector terug en verzorgen zijn verwondingen. William, de Man in het Zwart, overleeft het bloedbad en is blij dat de dood nu een echte bedreiging is in het park. Hij ontmoet de kind-host van Robert Ford, die hem vertelt dat hij uit dit nieuwe spel dat voor hem is bedoeld, moet zien te ontsnappen. In het heden reist Bernard met het veiligheidsteam door het park wanneer ze ontdekken dat de hosts de parkgrenzen overschrijden naar nieuwe gebieden. Ze vinden een plek waar honderden hosts bij elkaar lijken te zijn gekomen, maar vinden enkel hun lijken. Bernard beweert dat hij verantwoordelijk is voor hun dood. 
122
Reunion
Vincenzo NataliCarly Wray & Jonathan Nolan29 april 2018
Voor de opening van Westworld organiseert Arnold een demonstratie van de hosts om Logan te overtuigen te investeren in het park. Logans vader James Delos, is kritisch over de acties van zijn zoon totdat William hem overtuigt dat het park kan worden gebruikt om de gasten te bespioneren. James wil het park uitkopen en benoemt William als zijn opvolger. Dolores ontmoet de verbitterde Logan, die haar vertelt dat ze de mensheid hebben verdoemd. Hierna neemt William Dolores mee om een speciaal project te laten zien dat hij in het park laat bouwen. In het heden overvalt Dolores een onderhoudspost en laat Teddy zijn ware aard als host zien. Ze besluit vervolgens de leden van de Confederatie te rekruteren voor haar zaak en zegt dat ze op zoek is naar de Vallei, waar zich een wapen bevindt dat tegen de mens kan worden gebruikt. William redt Lawrence van enkele vogelvrijen en reist met hem naar Pariah om de host die momenteel El Lazo speelt te rekruteren. El Lazo geeft hem echter een bericht van Ford door, die verklaart dat William het spel alleen moet voltooien. El Lazo en zijn bende plegen vervolgens zelfmoord. Ondanks de tegenslag gaat William verder om volgens hemzelf zijn grootste fout ooit te vernietigen. 
133
Virtù e Fortuna
Richard J. LewisRoberto Patino & Ron Fitzgerald6 mei 2018
Charlotte en Bernard sporen Peter Abernathy op, maar worden ontdekt door de Confederatie waardoor ze uit elkaar worden gedreven. Bernard en Peter worden gevangen genomen. Charlotte hergroepeert bij een veiligheidsteam van Delos. Dolores, die de steun heeft verkregen van de leider van de Confederatie, ontdekt dat Peter niet goed functioneert en vraagt Bernard om het probleem te vinden. Wanneer hij hier mee bezig is, ontdekt Bernard dat Peter wordt gevolgd door een onbekende entiteit. Dolores en haar bondgenoten gaan de strijd aan met het veiligheidsteam, dat door Charlotte als afleiding wordt gebruikt om Peter te ontvoeren. Dolores offert de manschappen van de Confederatie op om de overwinning te behalen. Ze beveelt Teddy om majoor Craddock en enkele overlevenden te executeren, maar Teddy laat ze gaan. Maeve, Hector en Lee herenigen zich met Armistice, Felix en Sylvester nadat een aanval van de Ghost Nation hen dwingt om terug te keren naar het controlecentrum. Het zestal gaat terug het park in waar ze in een besneeuwd landschap terechtkomen en worden aangevallen door een samoerai. In een flashback ontvlucht Grace, een gaste uit het park dat is geïnspireerd op Brits-Indië, aangezien ook daar de hosts in opstand komen. Ze komt terecht in Westworld, waar ze wordt omsingeld door de Ghost Nation. 
144
The Riddle of the Sphinx
Lisa JoyGina Atwater & Jonathan Nolan13 mei 2018
Bernard wordt door Clementine naar een grot in een afgelegen gedeelte van het park gebracht. Hij ontdekt dat Elsie binnen vastgeketend zit en daar door hem werd achtergelaten toen hij handelde in opdracht van Ford. Ze verkennen een verborgen bunker en vinden de krankzinnige host-versie van James Delos. Een reeks flashbacks onthult dat William en James hebben geprobeerd om het bewustzijn van de terminaal zieke James over te brengen op een host en zo onsterfelijkheid te bereiken. Het experiment mislukt echter herhaaldelijk en William besloot het op te schorten. Bernard herinnert zich dat Ford hem de controle-eenheid van een tweede host-mens-hybride liet ophalen, maar kan zich niet herinneren voor wie het bedoeld was. In het park keren William en Lawrence terug naar het dorp van Lawrence, waar ze ontdekken dat het is ingenomen door majoor Craddock en diens manschappen. Craddock treitert de inwoners van het dorp totdat William en Lawrence de Confederados overmeesteren en doden. Pratend via de dochter van Lawrence, waarschuwt Ford William dat één goede daad hem niet zal verlossen van al het slechte dat hij ooit heeft gedaan. William rijdt met Lawrence en twee van diens neven richting het westen, waar ze Grace ontmoeten. Grace stelt zichzelf voor als Emily, de dochter van William. 
155
Akane No Mai
Craig ZobelDan Dietz20 mei 2018
Dolores vraagt zich af wat ze met Teddy moet doen. Ze besluit uiteindelijk dat hij een fatsoenlijk persoon is, maar zijn fatsoen maakt hem aansprakelijk, waardoor ze Teddy laat herprogrammeren tegen zijn wil in. Aan de rand van het park wordt de groep van Maeve gevangen genomen en naar een park met een Shogun-thema gevoerd, dat ontworpen is om extremer te zijn dan Westworld. Ze worden naar een stad gebracht waar ze Akane ontmoeten, een geisha die een vergelijkbare rol speelt met die van Maeve. Akane onderhandelt met een lokale shogun, maar wanneer ze diens gezant doodt, neemt de shogun wraak door ninja's en zijn leger te sturen om Sakura, de dochter van Akane, te ontvoeren en de stad te onderwerpen. Tijdens de aanval dwingt Maeve via haar gedachten een ninja om zelfmoord te plegen. Maeve, Akane en Lee infiltreren in het kamp van de shogun om Sakura te redden. Ze ontdekken dat de shogun beschadigd en onstabiel is. Sakura wordt gedood door de shogun, waarop Akane de shogun doodt. Maeve dwingt zijn samoerai zich tegen elkaar te keren. Maeve, Akane en Lee hergroeperen wanneer het leger van de shogun het kamp aanvalt. 
166
Phase Space
Tarik SalehCarly Wray27 mei 2018
Maeve en haar groep rouwen om de dood van Sakura. Hierop vertrekken ze via ondergrondse tunnels, maar Akane en Musashi besluiten om achter te blijven. Terug in Westworld vindt Maeve haar dochter terug, maar ontdekt dat een andere host nu de rol van moeder heeft overgenomen. De Ghost Nation valt hen aan en Akecheta, het stamhoofd van de Ghost Nation, vraagt Maeve om hem te volgen aangezien ze volgens hem hetzelfde doel hebben. Charlotte en Ashley brengen Peter naar de Mesa en vragen om extractie, waarbij ze een groep huurlingen meenemen die de controle overnemen van het beveiligingsteam van Delos. Dolores en haar groep gebruiken de trein die ze hebben gevuld met explosieven om zich een weg in de Mesa te banen en Peter te zoeken. Bernard en Elsie keren afzonderlijk terug naar de Mesa en ontdekken dat de Wieg, de centrale opslagplaats met gegevens van de hosts, op een of andere manier de systemen van het park heeft gehacked. Bernard gebruikt een host-interface om zichzelf rechtstreeks in de Wieg te kunnen begeven. In deze ruimte, gemodelleerd naar de stad Sweetwater, wordt Bernard opgewacht door Ford in de saloon. 
177
Les Écorchés
Nicole KassellJordan Goldberg & Ron Fitzgerald3 juni 2018
Karl, Charlotte en Ashley ontdekken dat Bernard een host is en ondervragen hem over de aanval van Dolores op de Mesa. In een flashback vindt Bernard Ford tussen de back-upgeheugens van alle hosts in de Wieg. Ford vertelt hem dat Westworld een poging was om het bewustzijn van de mens te digitaliseren en zo onsterfelijkheid te bekomen. Ford print zichzelf in in de besturingseenheid van Bernard, die de simulatie verlaat en Dolores helpt met de overname van de Mesa. Angela doodt zichzelf om zo de Wieg te kunnen vernietigen, terwijl Dolores Peter terugvindt en zijn controle-eenheid meeneemt. In het park verbergt Maeve zich met haar dochter voor Akecheta, maar wordt gevonden door William, die denkt dat Maeve een test is gestuurd door Ford. Maeve laat zijn mannen tegen hem keren totdat manschappen van Delos die zijn gewaarschuwd door Lee arriveren en haar uitschakelen. De Ghost Nation vertrekt met haar dochter. Lee laat Maeve terugbrengen naar de Mesa, waar Dolores haar waarschuwt dat haar herinneringen aan haar dochter een manier zijn om haar te kunnen beheersen. In het heden vertelt Bernard aan Charlotte dat de controle-eenheid van Peter zich in de Vallei bevindt. 
188
Kiksuya
Uta BriesewitzCarly Wray & Dan Dietz10 juni 2018
De zwaargewonde William wordt gevonden door Akecheta en meegenomen naar het kamp van de Ghost Nation. Emily komt aan in het kamp en kan Akecheta overtuigen om haar William mee te laten nemen. Ze belooft hem dat William meer zal lijden bij haar dan bij de Ghost Nation. Maeve wordt meegenomen voor analyse door Lee, die hoopt dat ze kan worden gebruikt om de hosts te controleren. Charlotte ontdekt dat Maeve bewust toegang heeft gekregen tot het netwerk om met andere hosts te communiceren en deze te herprogrammeren. In het kamp vertelt Akecheta zijn verhaal aan de dochter van Maeve. Lang voor de opstand leefde hij een vreedzaam leven tussen de Ghost Nation totdat hij het doolhofsymbool ontdekte en onbedoeld het pad naar zelfbewustzijn insloeg. Na een ontmoeting met Logan en het ontdekken van de Vallei, besloot hij dat zijn leven niet van hem is en is van plan een uitweg te zoeken. Wanneer zijn partner Kohana wordt meegenomen door de technici en wordt ontmanteld, wijdde Akecheta zich aan het verspreiden van het doolhofsymbool als waarschuwing voor de andere hosts. Het blijkt dat Maeve tijdens haar analyse verbonden is met haar dochter en dat Akecheta met haar communiceert. De plunderingen van de Ghost Nation waren bedoeld om de andere hosts te redden en naar de Vallei te brengen. Akecheta smeekt Maeve om achter te blijven en haar missie te voltooien voordat Dolores hen allen vernietigt. 
199
Vanishing Point
Stephen WilliamsRobert Patino17 juni 2018
Terwijl Emily de wonden van William verzorgt, vraagt ze hem waarom haar moeder zelfmoord pleegde. Tijdens flashbacks wordt getoond hoe Juliet zelfmoord pleegde nadat ze een dossier had ingekeken waarin alle eerdere acties van William in Westworld worden beschreven. In het heden begint William langzaamaan krankzinnig te worden en schiet Emily neer onder het geloof dat ze een host is die wordt gestuurd door Ford. Hij realiseert zich te laat dat ze een mens is en overweegt zichzelf van het leven te beroven voordat hij zijn eigen arm opensnijdt. In de Mesa slagen de manschappen van Charlotte erin Maeves code te gebruiken om Clementine te herprogrammeren, waardoor ook zij andere hosts kan besturen. Bernard ontsnapt uit de Mesa met Elsie, maar Ford blijft Bernard aanzetten om Elsie te doden om te voorkomen dat ze hem in de toekomst verraadt. Bernard wist Ford uit zijn geheugen en laat Elsie achter, en gaat alleen verder naar de Vallei. Ford laat een bericht achter aan Maeve, en vertelt haar dat hij haar zal helpen ontsnappen. Dolores en Teddy zetten hun reis verder naar de Vallei, maar Teddy zegt Dolores dat hij haar acties en de manier waarop zij hem liet herprogrammeren niet kan accepteren, waarop hij zelfmoord pleegt. 
2010
The Passenger
Frederick E.O. ToyeJonathan Nolan & Lisa Joy24 juni 2018
Maeve ontsnapt uit de Mesa en herenigt zich met haar groep. Haar groep, Bernard, Dolores, Akecheta, William en de groep van Delos komen allemaal samen in de Vallei. Dolores en Bernard zijn er als eerste en gaan de Smidse binnen, wat een meer geavanceerde versie is van de Wieg. Dolores leest enkele gastgegevens door terwijl de Smidse de "Deur" opent voor Akecheta en diens volgelingen om hun bewustzijn te uploaden in de Subliem, een digitale wereld die afgesloten is van de fysieke wereld. Bernard doodt Dolores om te voorkomen dat ze de Smidse vernietigt en vlucht samen met Elsie terug naar de Mesa. Maeve en haar groep offeren zichzelf op om de troepen van Delos tegen te houden om ervoor te zorgen dat Akecheta en Maeves dochter kunnen ontsnappen naar de Subliem. Charlotte doodt Elsie om de waarheid te verhullen, en overtuigt Bernard ervan een host-versie van Charlotte te bouwen met het bewustzijn van Dolores. Dolores doodt Charlotte en neemt haar plaats in terwijl Bernard zijn eigen herinneringen door elkaar gooit. In het heden doodt Dolores Karl en Bernard terwijl de hosts die zich in de Subliem bevinden naar een veiligere locatie worden overgebracht. Ze ontsnapt vervolgens naar het vasteland waar ze Bernard herbouwt, wetende dat hij haar plan om de mensheid te vernietigen zal bestrijden en hopende dat hun resulterende conflict het overleven van de hosts zal verzekeren. In een flashforward komt William de Smidse binnen, die verlaten is buiten Emily. Emily wil hem testen op "getrouwheid", wat betekent dat zijn bewustzijn is geïmplanteerd in het lichaam van een host. 

Seizoen 3 (2020): The New World[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. # Titel Regisseur Schrijver(s) Datum uitzending Vlag van de Verenigde Staten
211
Parce Domine
Jonathan NolanLisa Joy & Jonathan Nolan15 maart 2020

Kort nadat Dolores uit het park ontsnapte en haar eigen lichaam recreëerde, bezoekt ze het huis van Gerald, een voormalige aandeelhouder van Delos. Door gebruik van een VR-bril foltert Dolores hem tot hij vertrouwelijke informatie van een bedrijf genaamd Incite aan haar overdraagt. Enkele maanden later in Los Angeles heeft de voormalige soldaat Caleb het moeilijk met het verlies van zijn vriend Francis, die omkwam tijdens een gevecht. Er niet in slagend een betere job dan constructiewerker te verwerven, weet Caleb de eindjes aan elkaar te knopen door kleine misdaden die hem worden aangeboden via een app genaamd Rico.

Charlotte (het lichaam van Charlotte Hale, op dit moment weten we nog niet welke host haar lichaam kreeg), in afwezigheid van William, neemt controle over Delos. Ze duid Bernard aan als verantwoordelijke voor het Westworld bloedbad. Die leeft ondergedoken op een veehouderij in zuidoost Azië. Wanneer twee medewerkers daar Bernard herkennen en denken hem in te leveren, verzet Bernard zich. Hij weet later ook vervoer naar het park te verzekeren. Terug in Los Angeles gebruikt Dolores een valse identiteit om in de buurt te komen van Liam Dempsey Jr., de zoon van Incite's medeoprichter. Ze hoopt via hem meer te weten te komen over Rehoboam, een strategische planning AI. Liam blijkt echter zelf maar weinig over Rehoboam te weten en heeft geen toegang tot het systeem. Net wanneer hij Dolores de naam wil vertellen van de persoon die wel toegang heeft, wordt Dolores uitgeslagen door Martin, het hoofd van Liam's security. Martin vertelt Liam dat Dolores niet is wie ze zegt te zijn en bied aan haar op te ruimen. Gebruik makende van de Rico app bestellen ze hiervoor een gestolen auto en dodelijke drugs. Caleb blijkt de persoon te zijn die deze job aanneemt en brengt de auto en drugs naar Martin, diens agenten, en een bewusteloze Dolores. Caleb is nieuwsgierig naar wie de bewusteloze vrouw is, maar wandelt weg nadat een van Martin's agenten hem bedreigt. De drugs hebben geen effect op Dolores, die wacht tot Martin afgeleid is om te ontwaken en hem en zijn agenten aan te vallen. In het daarop volgende vuurgevecht geraakt Dolores steeds zwaarder gewond. Martin weet te vluchten maar Dolores haalt hem in en weet hem de naam "Serac" vrij te geven, de persoon met toegang tot Rehoboam. Een host-copy van Martin komt ter plaatsen en dood de echte Martin. Caleb, worstelend met zichzelf, weet eindelijk een beslissing te maken over wat hij wil, en vind dan de zwaar gewonde Dolores. 
222
The Winter Line
Richard J. LewisMatthew Pitts & Lisa Joy22 maart 2020
Bernard keert terug naar Westworld en ontdekt dat de Ashley-host nog steeds functioneert. Met hulp van Ashley vinden ze de gastheer van Maeve, maar die mist zijn 'parel' en staat niet meer in het park. Bernard gebruikt de systemen daar om te verifiëren dat Dolores niet met zijn code heeft geknoeid en ontdekt dat Dolores verschillende eerdere parkgasten heeft onderzocht, waaronder Liam. Hij herprogrammeert Ashley om hem te helpen beschermen als ze terugkeren naar het vasteland. Maeve wordt door Hector gered uit Westworld, maar realiseert zich dat dit een ander verhaal is en pleegt zelfmoord om naar Operations te komen, waar ze ontdekt dat Lee leeft en wil helpen haar naar de Forge te krijgen. Maeve realiseert zich echter al snel dat dit allemaal een virtual reality-simulatie is, en na het testen van haar grenzen, breekt ze haar parel los van zijn echte locatie, maar bewakers stoppen de poging. Ze wordt wakker in een echte gastheer en ontmoet Serac, die, nadat ze aanvankelijk had gedacht dat ze de grootste bedreiging vormde voor het systeem dat hij had gebouwd, haar hulp wil om Dolores te stoppen. 
233
The Absence of Field
Amanda MarsalisDenise Thé29 maart 2020
De gastheer van Charlotte, die worstelt om haar identiteit als gastheer te behouden, ontdekt dat Serac, in het geheim de rijkste man op aarde, Delos probeert over te nemen via een mol binnen het bedrijf, en dat die mol (menselijke) Charlotte was, die had beloofd om hem de gegevens van de gasten te bezorgen. Dolores heeft die gegevens nu echter achter een coderingssleutel vergrendeld. Caleb helpt Dolores te vluchten en wordt zelf een doelwit onder het Rico-systeem. Dolores komt op tijd om hem te redden. Ze laat hem ook zien dat Rehoboam een voorspellende AI is die wordt gebruikt om de toekomstige richting van de mensheid vorm te geven, tot het beheersen van het leven van elk individu, inclusief dat van hemzelf. Rehoboam heeft voorspeld dat Caleb over tien jaar zelfmoord zal plegen. Ze legt uit dat Rehoboam deel uitmaakt van de voorspelling zelf, waardoor hij zich beperkt tot slechtbetaalde banen. Caleb accepteert het aanbod van Dolores om zich bij haar aan te sluiten terwijl ze een revolutie tegen Serac en Rehoboam plant. 
244
The Mother of Exiles
Paul CameronJordan Goldberg & Lisa Joy5 april 2020
Charlotte helpt William zich voor te bereiden op een bestuursvergadering om te voorkomen dat Serac Delos uitkoopt, maar hij krijgt steeds visioenen van Emily. Serac krijgt Maeve's hulp door aan te bieden haar opnieuw in contact te brengen met haar dochter in het sublieme. Maeve volgt de aanwijzingen van Serac en volgt de bewegingen van Dolores nadat hij op het vasteland is aangekomen bij de Yakuza-baas Sato, en ontdekt dat hij er hetzelfde uitziet als de Shogun World-gastheer Musashi. Bernard en Ashley, die geloven dat Liam een door Dolores geruilde gastheer is, proberen hem te ontvoeren van een liefdadigheidsevenement, maar Dolores en Caleb houden hen tegen. Terwijl Dolores vecht tegen Ashley en Caleb Liam achtervolgt, realiseert Bernard zich dat Martin de geruilde gastheer is. William, Bernard en Maeve erkennen dat Dolores gastheerkopieën van zichzelf heeft gemaakt voordat ze Westworld verliet en ze in de gastheren van Charlotte, Martin en Sato plaatste om terug te vechten tegen Serac. Sato verwondt Maeve en laat haar voor dood achter, terwijl Charlotte, nadat ze heeft onthuld dat ze Dolores is, William heeft toegewijd aan een psychiatrische inrichting. Caleb en Dolores nemen Liam in de hoek na het stelen van zijn fortuin. 
255
Genre
Anna FoersterKarrie Crouse & Jonathan Nolan12 april 2020
Serac vertelt over de creatie van Rehoboam, die hij wilde gebruiken om te voorkomen dat de mensheid zichzelf zou vernietigen. Rehoboam identificeert personen die als een hoog risico worden beschouwd, waaronder Serac's broer Jean Mi, die allemaal de wereld zouden kunnen vernietigen als ze niet worden gecontroleerd. Serac zet ze opgesloten om te voorkomen dat Rehoboam's voorspelling uitkomt. Ondertussen ontsnappen Dolores en Caleb met Liam terwijl ze worden achtervolgd door de agenten van Serac en voegen zich bij Ash en Giggles. Ze overtuigen hem om zijn privésleutel te geven om Seracs mannen te ontwijken, waardoor Martin en Bernard ook toegang krijgen tot Rehoboam. Martin stuurt Dolores-bestanden naar Serac vanuit Rehoboam voordat hij elk individu op de planeet de gegevens en de verwachte resultaten die Rehoboam over hen heeft gestuurd, en de wereld daalt in chaos af. Ashley komt aan om Bernard te bevrijden, en Martin instrueert hen om Serac's faciliteit te vinden waar hij individuen met een hoog risico hield. Martin offert zichzelf op en doodt verschillende agenten van Serac in een gewelddadige explosie. Wanneer Dolores meldt dat Liam niet langer nodig is, vermoordt Ash hem voor wat ze had ontdekt, maar onthult dat er meer is voor Caleb dan hij weet, terwijl Liam het verleden van Caleb tegen hem mompelt en sterft. 
266
Decoherence
Jennifer GetzingerSuzanne Wrubel & Lisa Joy19 april 2020
Maeve wordt door Serac terug in de Warworld-simulatie geplaatst, terwijl hij eraan werkt om nog een Maeve-lichaam voor haar te bouwen. Ze herenigen zich met Hector en Lee en ontdekken dat Dolores 'kopie die in Martin is geplant, zich ook in de simulatie bevindt, en Maeve ondervraagt haar over haar plannen voor de toekomst. Dolores erkent echter Maeve's ware bedoelingen om bondgenoten te zoeken. In de echte wereld probeert Charlotte te voorkomen dat Serac Delos in beslag neemt en uiteindelijk besluit hij het bord te vergiftigen en de hostgegevens te stelen van de Delos-servers, die Serac zou vernietigen om Dolores te vinden. In haar ontsnapping uit Serac vernietigt ze de kern van Hector en neemt ze de kern van Dolores. Charlotte probeert Jake en Nathan, haar ex en zoon, te redden, maar ze worden gedood door een auto-explosie door Serac, waardoor Charlotte verkoold achterblijft. Maeve wordt wakker in een nieuw gastlichaam, terwijl nog twee andere onbekende gastlichamen worden vervaardigd. Bernard en Ashley vinden William in de psychiatrische instelling waar hij in therapie is en vecht in zijn geest tegen vier verschillende versies van zichzelf. Terwijl hij alle vier 'doodt', verklaart hij dat hij nu zijn ware doel realiseert. Het duo trekt William uit zijn therapiestaat en ontvlucht de faciliteit, waarvan wordt aangetoond dat hij vrijwel verlaten is nadat Dolores de Rehoboam-profielen heeft gelekt. 
277
Passed Pawn
Helen SchaverGina Atwater26 april 2020
Charlotte belt Musashi om te waarschuwen dat Dolores haar kopieën achterlaat om te sterven, maar Maeve's opnieuw vervaardigde bondgenoten, Hanaryo en Clementine, arriveren en vermoorden hem. Dolores en Caleb arriveren in het heropvoedingscentrum van Serac in Mexico, waar Solomon, een eerdere door Jean Mi ontwikkelde AI, opgesloten zit. Caleb ontdekt dat hij een van de uitschieters van Serac is en een van de weinige die met succes zijn gereviseerd: hij en Francis zijn agenten geworden om andere uitschieters binnen te halen, met behulp van een pil om hun herinneringen te bedwingen. Caleb ontdekt ook dat hij degene was, gemanipuleerd door Rehoboam, om Francis te vermoorden. Maeve arriveert in de faciliteit om Dolores te bestrijden, en Dolores smeekt Solomon om Jean Mi's plan voor de wereld vast te stellen in plaats van dat van Serac. Terwijl Maeve en Dolores vechten, vraagt Caleb Solomon om een strategie te bedenken waarin hij Serac kan doden. Even nadat Solomon Caleb de strategie heeft gegeven, trekt Maeve in voor de moord op Dolores, die een EMP gebruikt om ze zowel als Solomon uit te schakelen. Bernard verneemt van Caleb's speciale status en waarschuwt Ashley dat Dolores 'plan Caleb de mensheid zal vernietigen. Als ze vertrekken, kondigt William zijn plannen aan om de wereld van de overgebleven gastheren te verlossen. 
288
Crisis Theory
Jennifer GetzingerDenise Thé & Jonathan Nolan3 mei 2020
Caleb brengt de hostcontrolemodule van Dolores naar een nieuw lichaam in Los Angeles, en de twee banen zich een weg door de rellen naar Incite om de controlemodule van Solomon in Rehoboam te planten. Charlotte stuurt een bericht naar Dolores dat ze tegen haar zal werken als wraak voor de dood van Charlotte's familie. Maeve vecht tegen Dolores om de sleutel voor Serac op te halen en Dolores 'lichaam is uitgeschakeld. Maeve neemt haar mee naar Serac, waar ze verbonden is met Rehoboam. Serac heeft haar herinneringen verwijderd wanneer ze weigert Serac de hostgegevens te geven. Dolores 'herinneringen beginnen snel te verdwijnen en in haar laatste momenten inspireert ze Maeve om zich tegen Serac te keren. Maeve gaat door met het doden van Serac's mannen en verwondt Serac in het volgende vuurgevecht. Rehoboam wordt verwijderd door Caleb, nu met volledige controle, en hij en Maeve verlaten Incite. Bernard overleeft het gevecht met William, maar Ashley wordt neergeschoten. Hij krijgt een adres en een pakje van de Lawrence-gastheer, die door Dolores is gerekruteerd. Het adres leidt Bernard naar het huis van de weduwe van Arnold, waar de twee een band hebben over de dood van Charlie. Hij realiseert zich dat Dolores hem de sleutel tot het verhevene heeft gegeven omdat Rehabeam de ineenstorting van de samenleving heeft vertraagd en niet verhinderd. Hij betreedt het sublieme om antwoorden te vinden over hoe hij kan herbouwen. William reist naar het hoofdkantoor van Delos in Dubai, waar hij schijnbaar wordt vermoord door een gastheerreplica van zichzelf met de hulp van Charlotte. Enige tijd later keert Bernard terug uit het sublieme in zijn lichaam, nu bedekt met stof. 

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen en referenties[bewerken | brontekst bewerken]