Wikipedia:De kroeg/Archief/20150331

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Project Natuur: Libellen op Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Weidebeekjuffer Calopteryx splendens in het Nationaal Park De Drentse Aa, juli 2013

Hallo allen, Na het afronden van het project en fotowedstrijd Wiki Loves Earth in 2014 zijn we als groep van gebruikers/vrijwilligers verder gegaan als Project Natuur met als doel om meer materiaal ter beschikking te krijgen voor gebruik op Wikipedia diens zusterprojecten en zo onze wiki's te verrijken. Dit proberen we voor elkaar te krijgen door samenwerking te zoeken met derde organisaties die zich op wat voor manier dan oom zich bezig houden met de natuur als geheel of een deelaspect daarvan. Met een samenwerking willen we proberen om materiaal onder een vrije licentie online te krijgen. Het kan daarbij gaan om foto's, geluidsbestanden, video's, data en tekstuele informatie.

Dit project zijn we aangegaan voor de tijd van (de komende) twee jaar en daarbinnen zullen er meerdere samenwerkingen aangegaan worden. Een van de samenwerkingen die nu al vruchten afgeworpen heeft is die met De Vlinderstichting. Na overleg met ons besloten zij begin dit jaar om de informatie van Libellennet beschikbaar te stellen onder een Creative Commons-licentie (CC-BY-SA-3.0). Een actieve vrijwilliger maakte het dit overzicht.

Wie interesse heeft om Wikipedia-artikelen over libellen uit te breiden met informatie kan daarin meehelpen en kan de tekst van de website van Libellennet gebruiken en kopiëren (met bronvermelding!). Zie voor meer informatie de projectpagina's op Wikipedia:Wikiproject/Natuur/Libellen en Wikipedia:Wikiproject/Natuur/Libellen/lijst. Romaine (overleg) 24 mrt 2015 10:46 (CET)[reageer]