Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2019 week 50

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 11/12, af te handelen vanaf 25/12[bewerken | brontekst bewerken]

1. 'De tijd van 476 tot 221 v.C. staat bekend als de periode van de Strijdende Staten.' Lemma: Chinese geschiedenis §2. Tsjow-dynastie (ca. 1050–256 v.C.).
2. 'Het Klassiek Chinees of Wényán is de taal waarin tot in de 20ste eeuw vrijwel alle Chinese teksten werden geschreven. De syntaxis en woordenschat ervan zijn gebaseerd op de spreektaal van de Periode van de Strijdende Staten (4de–3de eeuw v.C.).' Lemma: Chinese taal §4. Klassiek Chinees.
Als je "periode van de Strijdende Staten" ook invoert op dbnl.org, dan kun je die term bijvoorbeeld al in 1973 een keer vinden:
3. 'De klucht wordt geacht te spelen in de periode van de strijdende staten (476-221 v. Chr.) toen China verdeeld was in talrijke staten die streden om de hegemonie.' Tijdschrift: Maatstaf. Jaargang 20 (1972-1973).
Als je "periode van de Strijdende Staten" bovendien invoert bij Google Boeken, kun je tientallen Nederlandstalige bronnen vinden van vóór 2008, waarvan de oudste stamt uit 1930:
4. 'Het was immers de zoogenaamde „periode van de strijdende staten", waarin de kamp van de verschillende leenheeren om de opperheerschappij haar hoogtepunt bereikt had, en de bevolking steeds zwaarder onder de aanhoudende oorlogen te lijden...'. Boek: De Chineesche sophisten en de filosofie van het uitleven der persoonlijkheid (1930).
Voor mij lijdt het dus geen enkele twijfel dat het een al minstens 90 jaar bekende term is in de Nederlandstalige historiografie, en geen recente introductie. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 17 dec 2019 09:18 (CET)[reageer]

Toegevoegd vrijdag 13/12, af te handelen vanaf 27/12[bewerken | brontekst bewerken]

motivatie: Bij Alkmaar en voetbal denkt iedereen meteen aan AZ. De inhoud van de categorie gaat echter enkel en alleen over VV Alkmaar.

motivatie: Er is geen mannen afdeling in de VV Alkmaar. Het woord "vrouwenvoetbal" is dus overbodig. Er bestaat al een Categorie:VV Alkmaar naar seizoen waar Categorie:VV Alkmaar vrouwenvoetbal naar seizoen de enigste en dus overbodige ondercategorie van is. De pagina's kunnen het best direct in Categorie:VV Alkmaar naar seizoen zitten.

Voor beide veranderingen geld bovendien dat het woord "vrouwenvoetbal" enkel gebruikt word voor mannen eredivisieclubs met een vrouwen afdeling in de Categorie:Nederlandse vrouwenvoetbalclub Dutchy45 (overleg) 29 nov 2019 01:16 (CET)[reageer]