Wikipedia:Wikiproject/WK 2014

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Inactief Dit project vertoont geen activiteit, en is in de archiefcategorie voor Wikiprojecten opgenomen.
Dit project kan in principe altijd weer geactiveerd worden, haal dan dit sjabloon weg en voeg het project toe op Wikipedia:Wikiproject.

Welkom bij het WK 2014-project

Dit project had tot doel alle voetballers, bondscoaches,
scheidsrechters, wedstrijden en teams een artikel te geven op Wikipedia.

Voetballers - Landen - Bondscoaches - Scheidsrechters - Wedstrijden - Lijsten
Zie WP:WK2014
Blatter maakt bekend dat Brazilië het gezicht zal zijn van het wereldkampioenschap voetbal 2014. De loting was vooral een formaliteit: concurrenten Argentinië en Colombia trokken zich in 2006 respectievelijk 2007 terug. Inleiding

Op 12 juni 2014 startte een van de belangrijkste sporttoernooien: het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Vóór het begin van het toernooi werd tot doel gesteld alles wat direct ermee te maken had een pagina op Wikipedia te geven. De grootste prioriteit hadden de spelers, maar ook bijvoorbeeld scheidsrechters en bondscoaches verdienden een artikel. Het streven was alles af te hebben voorafgaand aan of gedurende het toernooi, begin juni.

Voetballers

Onderstaand volgt een overzicht van gekwalificeerde landen en de verwijzing naar een sub-pagina, waar de nog niet beschreven voetballers van de betreffende selectie staan.

Landen

Hieronder volgt een overzicht van de deelnemende landen. Elk land heeft een pagina met daarop de selectie, staf, wedstrijden en eventuele additionele informatie. Dit gebeurde ook bij het Wereldkampioenschap voetbal 2010 en het Europees kampioenschap voetbal 2012. Zie hier voor een voorbeeld wat betreft de structuur van de pagina.


Algerije · Argentinië · Australië · België · Bosnië en Herzegovina · Brazilië · Chili · Colombia · Costa Rica · Duitsland · Ecuador · Engeland · Frankrijk · Ghana · Griekenland · Honduras · Iran · Ivoorkust · Italië · Japan · Kameroen · Kroatië · Mexico · Nederland · Nigeria · Portugal · Rusland · Spanje · Uruguay · Verenigde Staten · Zwitserland · Zuid-Korea

Scheidsrechters

Hieronder staat een selectie van scheidsrechters die nog een artikel nodig hebben. Klik op het kopje om naar de sub-pagina te gaan.

Afgerond

Wedstrijden

Onderstaand volgt een overzicht van gespeelde wedstrijden. De pagina's over deze wedstrijden moeten bij voorkeur dezelfde opmaak hebben als gebeurde bij het Europees kampioenschap voetbal 2012.

Bondscoaches en voetbalbonden


Veel bondscoaches zullen al een artikel hebben op Wikipedia, maar veel van die pagina's zijn toe aan een goede onderhoudsbeurt. Hieronder volgt het restje van nog niet beschreven coaches - pagina's die bijgewerkt of verbeterd moeten worden verschijnen ook op de sub-pagina. Daarnaast zouden alle voetbalbonden, voor zover die dat nog niet hebben, een artikel moeten krijgen.


Afgerond

Lijsten

Hieronder staat een selectief overzicht van (soorten) lijsten die met betrekking tot het wereldkampioenschap voetbal 2014 een artikel verdienen. Op de subpagina staat ook de prioriteit vermeld, daar veel lijsten niet noodzakelijk zijn maar wel een verrijking van de verzameling informatie over het toernooi kunnen betekenen.

Afgerond

Deelname

Meedoen? Graag! Laat hier je naam achter en laat daarmee zien dat je meewerkt aan het project rondom het wereldkampioenschap voetbal 2014.