Winston Haatrecht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Winnie Haatrecht
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Winston Haatrecht
Geboortedatum 5 november 1963
Geboorteplaats Paramaribo, Suriname
Lengte 178 cm
Positie Aanvaller
Clubinformatie
Huidige club Gestopt in 1995
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Winston ("Winnie") Haatrecht (Paramaribo, 5 november 1963) is een Nederlands/Surinaams zaakwaarnemer en oud-profvoetballer van onder andere Ajax, Willem II, AZ, Heerenveen, FC La Chaux-de-Fonds (Zwitserland), Cambuur Leeuwarden en TOP Oss

Haatrecht was halverwege het seizoen 1983/1984, in de laatste week van december 1983, samen met Gerald Vanenburg de uitblinker tijdens het zaalvoetbal-toernooi in Sporthal Amsterdam Zuid, waaraan ook PEC Zwolle, Haarlem, Nederland en de AllStars deelnamen. Desondanks werd hij door Ajax-trainer Aad de Mos verkocht aan Willem II in de zomer van 1984.

Haatrecht zou op 7 juni 1989 meegaan met het Kleurrijk Elftal naar Suriname, maar omdat hij met Heerenveen in de nacompetitie moest spelen, zei hij af. Zijn broer Jerry wilde ontzettend graag en daarom deed Winnie maar een goed woordje voor hem. Hij zei tegen coach Nick Stienstra iets in de trant van dat nu de profs massaal afgezegd hadden, hij maar de beste amateur mee moest nemen. Het 'toeval' wilde, zo zei hij zelf, dat zijn broer Jerry de beste amateurvoetballer was.

Na een korte stage wist Jerry, Stienstra te overtuigen en mocht hij mee. Tijdens de vlucht naar Suriname, wisselde Jerry van stoel met Edu Nandlal en na de crash hielpen reddingswerkers Nandlal eerst terwijl (volgens Nandlal) Jerry nog in leven was. Doordat er een schrijnend tekort aan manschappen was, kwam de hulp voor Jerry uiteindelijk te laat. Winnie heeft zich hierom jarenlang ontzettend schuldig gevoeld en hij vertrok daarom het jaar daarop uit Nederland om in de Zwitserse tweede divisie bij FC La Chaux-de-Fonds te gaan voetballen. Hier kwam daarna nog bij dat vóór 1989 de moeder van Jerry en Winnie het gevecht met kanker had overwonnen, maar dat na de dood van Jerry haar gezondheid weer verviel. Ze gaf het op en wilde geen chemokuren meer ondergaan. Ze stierf in december 1991 -aan verdriet, zegt Winnie.

Zie ook[bewerken]