Zweeler

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zweeler Ltd.
Logo
Oprichting St. Paul's Bay, Malta in 2010
Producten Wielrennen, Beurs, Voetbal, Formule 1, Schaatsen, MotoGP, Darts, Tennis
Website Zweeler.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Zweeler Ltd. is een in Malta gevestigd bedrijf dat Fantasy/Management spellen organiseert. Hierbij maken deelnemers een team op basis van hun verwachtingen van de uitslag van een sportevenement.

Geschiedenis[bewerken | bron bewerken]

Zweeler start begin jaren negentig met het organiseren van het Tour de France Spel. In het begin kunnen er niet meer dan vijftien mensen meespelen en worden alle gegevens in een schrift bijgehouden. Het enthousiasme groeit en al snel maakt het schrift plaats voor een spreadsheet zodat veel meer mensen kunnen meespelen. Niet alleen het aantal spelers stijgt, ook de spelkeuze neemt toe. Het Tour de France Spel krijgt al snel gezelschap van het Wielerjaarspel, het Giro Spel, het Vuelta Spel en in de winter het Schaatsspel.

In 2007 gaat Zweeler het World Wide Web op en worden de spellen voortaan via het internet georganiseerd en gespeeld. Eerst nog voor een kleine groep enthousiaste en fanatieke spellenliefhebbers, maar hun aantallen nemen snel toe. Om nog verder te groeien wordt Zweeler Ltd in 2010 officieel opgericht en krijgt het de benodigde licentie om betaalde spellen te organiseren met geldprijzen.

Sinds die tijd maakt Zweeler een gestage groei door en richten de blikken zich inmiddels ook over de landsgrenzen heen.[bron?]

Aanbod[bewerken | bron bewerken]

Wielrennen

Formule 1 en MotoGP

Per Grand Prix organiseert Zweeler een individueel spel.

Voetbal

Tennis

Schaatsen

  • EK/WK SchaatsSpel
  • SchaatsSpel

Overige

Externe link[bewerken | bron bewerken]