Gebruiker:Josse.Cottenier/Archief/Archief voor vertrek naar WikiKids

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Westerse Geallieerden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse,

Ik heb het artikel Westerse Geallieerden hier ter boordeling gezet, omdat ik denk dat de doorverwijspagina Geallieerden beter is. Je kunt dan doorklikken om verder te lezen over de geallieerden van de eerste wereldoorlog, tweede wereldoorlog of andere oorlogen. Dat lijkt mij duidelijker.


Met vriendelijke groet, Halvar (overleg) 20 apr 2013 11:47 (CEST)

Kleuske → Overleg Kleuske → Josse.Cottenier[bewerken | brontekst bewerken]

Als je met negen jaar artikelen uit het engels vertaalt, neem ik met een diepe buiging mijn hoed voor je af. Als je met negen jaar artikelen schrijft, heb ik al diep respect. Mijn tip: maak je niet druk en probeer zoveel mogelijk engels te lezen, dan komen de woordenschat, idioom en spelling als vanzelf. In het nederlands redt je je in ieder geval uitstekend. Ik ken veel 19, 29, wat zeg ik? 49-jarigen die het er slechter afbrengen. Döm deurdoon zeggen ze hier in Twente. Kleuske (overleg) 27 apr 2013 11:04 (CEST)

Halvar → Overleg halvar → Josse.Cottenier[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse, Als ik informatie nodig heb gebruik ik ook vaak de Engelse Wikipedia. Daarnaast gebruik ik soms boeken die ik zelf heb, en bij sommige onderwerpen zijn er andere websites die ik gebruik, bijvoorbeeld http://www.soortenbank.nl/ voor onderwerpen in de biologie. Misschien bestaan er ook dat soort websites die vaak gebruikt worden in de onderwerpen die jij interessant vind, dan zou je dat eens kunnen nakijken bij de bronnen van soortgelijke onderwerpen op de Nederlandse of Engelse Wikipedia. Het is bij het gebruik van andere websites namelijk wel belangrijk dat deze als betrouwbare bron kunnen worden gezien, want bijvoorbeeld een blog kan iedereen schrijven. Met vriendelijke groet, Halvar (overleg) 27 apr 2013 11:11 (CEST)

Amerikaanse burgeroorlog[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse,

Dank je voor het compliment. Jij bent één van de eersten die er zich op toelegt om ook artikels hieromtrent te schrijven. Het beleg van Petersburg (appomattox-veldtocht) heb ik herschreven zodat de Richmond-Petersburgveldtocht volledig kon uitgeschreven worden. Normaal kan dit opgelost worden via een redirect omdat ik de oorspronkelijke naam van het Beleg van Petersburg veranderde heb naar de Derde slag bij Petersburg. Ik ben nu bezig de verschillende slagen van de Richmond-Petersburgveldtocht aan het schrijven. Het artikel over de Tweede slag bij Petersburg heb ik overgeslagen omdat ik gezien heb dat jij er mee bezig bent.

Tot nog eens,

Johnfc (overleg) 27 apr 2013 15:38 (CEST)

Sjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Josse,

Als je één van mijn andere artikels neemt met een zijbalk kan je door op "bewerken" te klikken meer informatie krijgen. Je ziet dan het artikel om te bewerken en als je naar beneden scrolled zie je Sjabloon: zijbalk staan. daar kan je op klikken en opnieuw op de "bewerken" klikken om de structuur te zien. Hieronder een voorbeeld: Gebruik

Zie als voorbeeld de toepassing in het sjabloon voor

Gevechten in de Dertigjarige Oorlog
Boheemse Opstand (1618 - 1620)
Pilsen· Lomnice · Záblati · Witte Berg
Paltsische fase (1620 - 1624)
Mingolsheim · Wimpfen · Höchst · Fleurus · Stadtlohn
Deense fase (1625 - 1629)
Dessau · Lutter · Stralsund · Wolgast
Zweedse fase (1630 - 1635)
Frankfurt · Maagdenburg · Werben
1ste Breitenfeld · Bamberg · Rain · Wiesloch · Alte Veste · Lützen · Oldendorf · Nördlingen
Zweeds-Franse fase (1635 - 1648)
Wittstock · Rheinfelden · Sint-Omaars · Breisach · La Marfée · Honnecourt 2de Breitenfeld · Rocroi · Tuttlingen · Freiburg Jüterbog · Jankau · Mergentheim · Allerheim · Zusmarshausen · Praag
'

Zo kan je voor alle veldtochten of oorlogen een overzicht maken met de veldslagen die er toe behoren. Het is ook zelf experimenteren om tot het mooiste resultaat te komen. Oefening baart kunst......Johnfc (overleg) 28 apr 2013 13:16 (CEST)

schrijven artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Natuurlijk mag je verder schrijven aan andere artikels. Het is toch vriendelijk dat je mij op de hoogte brengt (zo moet ik geen dubbel werk leveren :-)) Johnfc (overleg) 28 apr 2013 13:18 (CEST)

Hallo[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse,

Je had op mijn overlegpagina gevraagd of ik een bericht op jouw overlegpagina wilde zetten. Ik weet niet waarom, maar hierbij dus een berichtje. Het is op wikipedia verder de gewoonte om te reageren op dezelfde pagina waar het oorspronkelijke bericht op staat. Dus als jij op dit bericht wil reageren dan kun je dit gewoon op deze pagina doen. Ik zie dat dan omdat ik jouw overlegpagina op mijn volglijst heb staan.

Met vriendelijke groet Halvar (overleg) 4 mei 2013 00:25 (CEST)

Hoi Josse, dat geldt ook voor de vragen die jij stelt op de pagina van Kleuske. Op die manier blijft het overleg namelijk bij elkaar en blijft alles dus overzichtelijk.
Over je vraag op Kleuskes pagina: foto's kan je uploaden op Commons. Dqfn13 (overleg) 4 mei 2013 11:23 (CEST)

Overlegpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Imitatie is het meest oprechte compliment zeggen ze dan. Nee hoor. Geen probleem. Welkom en succes. Kleuske (overleg) 4 mei 2013 11:30 (CEST)

Foto's[bewerken | brontekst bewerken]

Foto's uploaden moet je op commons doen. Zie hier. Eenmaal daar aangekomen, kunnen foto's (maar ook andere media) door alle wikipedia's worden gebruikt. Kleuske (overleg) 4 mei 2013 11:45 (CEST)

Je vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Aanmaken dynamische handtekening
Beste Josse.Cottenier/Archief, het maken van een dynamische handtekening die gebruikt kan worden voor het ondertekenen van berichten op overlegpagina's gaat als volgt:
  1. Maak een pagina in je gebruikersnaamruimte aan, bijvoorbeeld Gebruiker:Josse.Cottenier/Archief/Handtekening.
  2. Ontwerp op die pagina je handtekening, met gebruik van wikisyntax. Hier kun je bijvoorbeeld een bepaald lettertype of afwijkende kleuren in je handtekening aanbrengen.
    Denk hierbij wel aan je medegebruikers, dus kies een niet te groot lettertype, en als je een illustratie of logo erbij wilt, houd die dan bescheiden van formaat zodat de regelopmaak in lopende teksten niet verstoord wordt. Zie de uitgangspunten op de pagina Wikipedia:Handtekening2!
  3. Sla de pagina op.
  4. Maak nu een andere pagina in je gebruikersnaamruimte aan, bijvoorbeeld Gebruiker:Josse.Cottenier/Archief/Handtekening2.
  5. Op die pagina zet je de volgende code:
    {{Gebruiker:Josse.Cottenier/Archief/Handtekening}}
  6. Sla ook die pagina op.
  7. Ga naar "Voorkeuren", tabblad "Gebruikersprofiel".
  8. Vul het tekstvak "Tekst voor ondertekening" in met de volgende code:
    {{subst:Gebruiker:Josse.Cottenier/Archief/Handtekening2}}
  9. Vink "Ondertekening bevat opmaak (wikisyntax)" aan.
  10. Klik op "Opslaan".

Nu kan simpel ondertekend worden met ~~~~ en verschijnt je nieuwe handtekening.

MoiraMoira overleg 5 mei 2013 08:13 (CEST)

Kleuske → Overleg Kleuske → Josse.Cottenier[bewerken | brontekst bewerken]

Glimlach Goed gedaan, jochie... Kleuske (overleg) 7 mei 2013 13:30 (CEST)

SouthParkfan → Overleg MoiraMoira → Josse.Cottenier[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Josse.Cottenier,
Ik ben geen MoiraMoira, maar ik zal je vraag beantwoorden. Een kladblok is een zogenaamde sub-pagina van iemands GP (Gebruikerspagina). Het wordt gebruikt als een pagina waar een gebruiker kan testen of handige dingen kan neerzetten. Het is in principe een pagina waarvan je van alles op mag zetten, zolang je er maar geen scheldwoorden enzovoort opzet. Boven (naast "Josse.Cottenier" en "Overleg") staat als het goed is iets met de naam "Kladblok". Daar klik je op, en dan kan je je eigen kladblok aan maken. Ik zie dat je best jong bent, als je de informatie uit artikelen niet snapt ken ik een website voor je waar dingen makkelijker zijn uitgelegd. :-) Met vriendelijke groeten, Southparkfan 8 mei 2013 22:51 (CEST)

xx-0[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse.Cottenier, In het verleden zijn alle xx-0 babel-sjablonen genomineerd voor verwijdering geweest en allen verwijderd uit de sjabloonnaamruimte, behalve nl-0, omdat deze Wikipedia gericht is op de Nederlandse taal en we anders een eindeloze rij zinloze xx-0 kunnen aanmaken voor allerhande talen. Als gebruikers toch iets dergelijks op hun gebruikerspagina willen zetten kunnen ze dat vrijelijk in in eigen gebruikersnaamruimte doen met behulp van o.a. Wikipedia:Gebruikersboxen. Groetjes - Romaine (overleg) 9 mei 2013 17:26 (CEST)

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

dag Josse,

Ik ken de andere sites ook die je vermeldt. ik gebruikt dit enerzijds als extra informatie of om de bestaande Engelstalige artikels op af te toetsen. Waarom gebruik ik de originele bronnen bij de vertaalde artikels? Ik doe dit om verschillende redenen. Ik controleer alle bronnen via internet, boeken in eigen bezit of via o.a. google books om de juistheid van de artikels die ik vertaal te controleren. Ik wil ook geen plagiaat plegen, daarom verwijs ik naar de bronnen waaruit het originele artikel opgebouwd is. En voor de mensen die geïnteresseerd zijn om andere boeken of sites te lezen of raadplegen, kunnen ze dit onmiddellijk zien op de Nederlandstalige Wikipedia zonder door te klikken naar de anderstalige delen van Wikipedia. En een laatste reden is dat ik een academische opleiding (geschiedkundig en archeologisch) heb gevolgd waar het bronnen- en voetnotenapparaat sowieso zeer belangrijk is.

Groeten,

Johnfc (overleg) 12 mei 2013 13:29 (CEST)


categorie[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie: overlegpagina op gebruikersoverleg zetten is ongewenst. groet, Tjako (overleg) 15 mei 2013 21:22 (CEST)

Bedankt dat je het me zegt, [maar wil jij alsjeblieft de categorie verwijderen want ik weet niet hoe ik pagina's moet verwijderen.] Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 16 mei 2013 16:43 (CEST)
Dat kan alleen een moderator. Gr, Diamant | ? 16 mei 2013 23:18 (CEST)
Oké, Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 17 mei 2013 07:25 (CEST)

Afrikaans[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse,

Ik zag zojuist je oproep op de Afrikaanstalige overlegpagina van JCIV w:af:Gebruikerbespreking:JCIV. Ik vroeg me af of je de pagina Verwantschap tussen Afrikaans en Nederlands op onze Wikipedia al gezien had. Hier staan de twaalf omzettingsregels van het Nederlands naar het Afrikaans beschreven. Je hoeft in principe slechts 12 regeltjes te leren en je kunt je Nederlands omtoveren in bijna helemaal correct Afrikaans. ;) Indien je echt Afrikaans wilt leren, bezoek gerust eens de website van Mieliestronk (echt heel handig als je een werkstuk over Zuid-Afrika wilt maken) of de website van JIP. Het klinkt stom, maar als je een beetje Afrikaans leest, dan leer je het hééééél snel. Nederlandstaligen kunnen in slechts drie middagen vloeiend Afrikaans leren lezen. ;P Als je vragen of opmerkingen hebt, reageer gewoon hieronder. :) I90Christian (overleg) 16 mei 2013 23:28 (CEST)

MoiraMoira → Overleg MoiraMoira → Josse.Cottenier[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Josse, de uitleg daarover kan je hier vinden. MoiraMoira overleg 17 mei 2013 08:02 (CEST)

Bondgenootschap[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse, wil je aub ophouden met spammen van andermans overlegpagina's m.b.t. dat 'bondgenootschap'? Het is ten eerste ongewenst om hetzelfde bericht bij verschillende gebruikers zomaar rond te sturen (en dan nog onder het mom van "Dit bericht werd automatisch verzonden", hetgeen helemaal niet waar is) en ten tweede is het nog meer ongewenst om kliekjes te gaan vormen in het wilde weg. Gelieve dus deze pagina te laten verwijderen of dit alleszins niet verder te zetten onder deze vorm. Wikipedia is geen gratis webruimte. Als je samen wilt werken op vlak van bepaalde onderwerpen, kan je best een project opzetten. Maar aub niet in deze vorm. - C (o) 18 mei 2013 14:27 (CEST)

Het helpt echt niet om dit bericht zomaar te laten verdwijnen. Echt niet. - C (o) 18 mei 2013 17:17 (CEST)

Gewoon uit nieuwsgierigheid[bewerken | brontekst bewerken]

Vanwaar dat mensen de lemma's onder dit kopje: nog aan te maken artikels (gelieve deze NIET aan te maken) niet aan te dienen maken? --Natuur12 (overleg) 18 mei 2013 20:35 (CEST)

Foutjes[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Josse,
Mag ik even wat foutjes verbeteren op je GP? Southparkfan 18 mei 2013 20:50 (CEST)

Natuurlijk SoutParfkan, je hebt alle vrijheid! Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 08:33 (CEST)

Militaire leiders van de Asmogendheden[bewerken | brontekst bewerken]

Dag, Josse.Cottenier. Ik zie dat je overweegt het artikel Militaire leiders van de Asmogendheden te schrijven. Zou je dit willen veranderen in Militaire leiders van de asmogendheden in verband hiermee. Het is maar een tip. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 19 mei 2013 00:17 (CEST)

Oké, zal ik zeker doen! Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 08:33 (CEST)

Bot[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Josse,
Jouw bot heeft geen bot-bitje. Wil je dat dan ook niet op de GP van je bot neerzetten? Groeten, Southparkfan 19 mei 2013 00:30 (CEST)k

Oké, maar ik ken de code niet om zo'n botpagina aan te maken dus heb ik die van een andere gebruiker ( Diamant | ?) gekopiëerd. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 08:33 (CEST)
Kleine aanwijzing: het is niet de bedoeling om de handtekeningen van anderen in je overlegbijdragen op te nemen (zoals hierboven van Diamant), gewoon de naam typen is meer dan voldoende. - C (o) 19 mei 2013 09:28 (CEST)
Oké, Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 09:34 (CEST)
Een beetje laat, maar wil je dat dan ook doen? Southparkfan 24 mei 2013 16:19 (CEST)
Gelieve als niet verzonden te beschouwen. Southparkfan 24 mei 2013 16:22 (CEST)

Coach of WikiKids[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Josse, je bent nog een vrij jonge persoon (9 jaar ?!?) en tevens beginnend gebruiker. Je gaat soms als een olifant door een porseleinkast met het aanmaken van sjablonen (waarvan de reikwijdte je wellicht compleet ontgaat) en subpagina's van je gebruikersnaamruimte (die geen enkel doel dienen; bovendien is Wikipedia geen gratis naamruimte). Dat kan dus echt niet. Ik stel 2 dingen voor:

  • Je neemt een coach.
  • Je verhuist naar WikiKids, waar meer op jouw maat geschreven projecten voorhanden zijn. Dit is immers een grotemensenencyclopedie met moeilijke woorden.

Je kan kiezen. Denk er even over na aub. - C (o) 19 mei 2013 11:58 (CEST)

Voor meer informatie. Southparkfan 19 mei 2013 12:01 (CEST)

Wikikids lijkt me wel wat, maar als je het niet erg vind blijf ik liever op de gewone wikipedia, dat vind ik wel wat leuker. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 12:06 (CEST)
P.S. Als dat niet kan, stuur me wel een bericht en ik denk er ondertussen wel over na.
Je moet het zo ongeveer maar zo zien: Als je je volwassen gedraagt (dus geen onzinnige subpagina's enz.), is de kans dat Capaccio je hier nog een keer op aanspreekt of dat wij je het nogmaals aanbevelen stukken kleiner. Voor jou raad ik echt aan om naar WikiKids te gaan, ik zit er ook nog op als elf-jarige. Southparkfan 19 mei 2013 12:32 (CEST)
Zit jij dan op Wikikids én Wikipedia? Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 12:35 (CEST)
Je kunt beter gaan naar Wikikids, Wikipedia lijkt me te serieus voor jou. Kom terug als je wat ouder bent en je volwassener kan gedragen. Gr, Diamant | ? 19 mei 2013 12:55 (CEST)
Ik ga misschien wel naar wikikids, maar ik blijf deels wel nog op wikipedia, goed? Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 12:58 (CEST)
P.S. Ik vind wikipedia veel leuker dan wikikids, want op wikipedia heb ik ondertussen samen met DimiTalen Johnfc de USA-ster gegeven, ik vind wikipedia kortweg leuker.
Jij vindt het leuker, maar de collega's zullen een andere mening hebben. Doe eerst wat ervaring op bij WikiKids. Gr, Diamant | ? 19 mei 2013 13:05 (CEST)
Best, ik wou net beginnen en dan krijg ik daar weer:

U heeft een nieuw bericht van een andere gebruiker. (laatste wijziging).

Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 13:10 (CEST)

Persoonlijke gebruikersruimtes[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Josse, wil je niet gebruikerspagina's van andere mensen gaan zitten bewerken. Sommigen vinden dat niet prettig. Bedankt. ErikvanB (overleg) 19 mei 2013 13:23 (CEST)

Oké, bedankt dat je het mij zegt. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 14:20 (CEST)

Andermans gebruikerspagina wijzigen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Jesse,

Zonet heb je de gebruikerspagina van Gilbertorius aangepast, waarbij een dp naar Games gewijzigd werd naar een link naar computerspel. Met de beste bedoeling natuurlijk, maar mogelijk niet wat Gilbertorius zelf bedoeld had? Ik denk dat het beter is als hij dit zelf aanpast of dat een dergelijke aanpassing na overleg met hem gedaan wordt, ik heb ErikvanB heeft de bewerking daarom ongedaan gemaakt. Zou je in het vervolg het aanpassen van gebruikerspagina's achterwege willen laten?

Met vriendelijke groeten, BlueKnight 19 mei 2013 13:32 (CEST)

Oké, bedankt dat je het mij zegt. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 14:20 (CEST)

Ster[bewerken | brontekst bewerken]

Josse,

Bedankt voor de ster! Het is een hele eer om zo iets te mogen ontvangen.

Groeten,

--Johnfc (overleg) 19 mei 2013 14:02 (CEST)

Het is niet alleen ik die het heb gedaan, vergeet ook DimiTalen niet te bedanken. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 19 mei 2013 14:20 (CEST)

Coachingsverzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Josse.Cottenier,

Ik zie dat je op de overlegpagina van DennisPeeters een coachingsverzoek hebt gedaan. DennisPeeters is echter zo te zien even afwezig en heeft nog niet gereageerd op je coachingsverzoek. Als je nog steeds een coach wil, kun je overwegen om via Wikipedia:Coachingsprogramma een andere coach een verzoek sturen, of op die pagina een algemeen verzoek doen aan alle coaches via de bovenste knop. Sum?urai8? 19 mei 2013 21:18 (CEST)

Maar ik zit voornamelijk op WikiKids, en niet meer op wikipedia. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 20 mei 2013 07:48 (CEST)
Ik heb je verzoek afgeblazen en de cat verwijderd, ik neem aan dat je geen coach nodig hebt. Gr, Diamant | ? 20 mei 2013 13:35 (CEST)
Bedankt, op wikikids heb ik geen "coach", maar gewoon iemand die me helpt via berichten op de overlegpagina. Op wikikids heb ik nu ook al een paar artikelen staan (misschien krijg ik nog wel eens de ster van: "Het meeste vlaggen van de staten in de verenigde staten uploaden") Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 20 mei 2013 15:05 (CEST)

Gebruikersruimte[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Josse.Cottenier, graag geen pagina aanmaken in mijn gebruikersruimte als je wilt. Het antwoord op je vraag is dat dat een alertmeldingpagina is die soms in gebruik is. MoiraMoira overleg 24 mei 2013 17:21 (CEST)

Sorry, Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 24 mei 2013 18:20 (CEST)