Gebruiker:Klaas van Buiten/Archief20

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Archief OP Klaas van Buiten van 3 januari t/m 5 december 2020
Zie ook vorig, blok of elk archief van Klaas `Z4us` van B. V

*Psssst*[bewerken | brontekst bewerken]

Hi KlaasZ4usV,

Als je dit vergeet geeft dat na "Nieuw kopje toevoegen" vreemde resultaten Glimlach -- martix (overleg) 3 jan 2020 01:15 (CET)

Italië (doorverwijspagina)[bewerken | brontekst bewerken]

hoi Klaas, ik heb je artikel Italië (doorverwijspagina) genomineerd op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200127. Het lijkt me wat vergezocht om zo'n dp aan te maken vanwege een attractie in Disneyland. Cordiali saluti, il Geo dal Valdarno/De Geo (overleg) 27 jan 2020 12:03 (CET)

Zag ik, beste De Geo, maar we hebben ook nog Koninkrijk Italië en wellicht (komen er) nog meer. Bovendien zijn er aardig wat andere taalversies die er een dvp van hebben. Goed dat je het hier meldt, want ik mag me van WP:ARBCOM niet verdedigen op TBP :(. Wat heb je überhaupt tegen gewone doorverwijspagina's ten opzichte van aparte constructies als Amsterdam- (ook wel Allah betere 't hoofdbetekenis genoemd) en Paraguayconstructies (een voorbeeld hiervan was 't voor mijn verbetering) en weet ik veel wat er nog meer in het leven is of gaat worden geroepen. Collegiale geografiedoorverwijsgroeten en aveKlaas `Z4␟` V:  27 jan 2020 12:27 (CET)
hoi Klaas, nu je er nog meer betekenissen bij hebt gevoegd, heb ik de nominatie er weer afgehaald. groet De Geo (overleg) 27 jan 2020 14:16 (CET)

Jubileumster 15 jaar[bewerken | brontekst bewerken]

Voor mensen die zich al 15 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. Aangezien u nog altijd actief bent, dan is deze ster hier wel op zijn plaats. MVG, Arch (Overleg) 6 feb 2020 03:28 (CET)

Dank, D'Arch. Geweldig om je weer terug te zien op deze gedenkwaardige dag. Klaas `Z4␟` V:  6 feb 2020 09:59 (CET)

De Croÿ[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Collega, U voegde een paragraaf toe aan het artikel gewijd aan 'De Crombrugghe', gewijd aan 'Henri de Croÿ'. Ik ben zo vrij geweest het te verwijderen, want de Croÿ heeft niets te maken met de familie de Crombrugghe.

Ik heb daarop een artikel gewijd aan 'Henri de Croÿ-Solre' waar de problemen van de beschuldigingen tegen hem te pas komen.

Ik verhoop dat u het hiermee eens zijt. met vrie,ndelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 7 feb 2020 17:33 (CET)

Uiteraard Duim omhoog Hartelijk dank voor het creëren van 'n relevante biografie. Collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  8 feb 2020 10:50 (CET)

Bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Klaas van Buiten, als je een tekst afsplitst van een bestaand artikel op nl:wiki en daarvan een nieuw artikel maakt - zoals je hebt gedaan met Lijst van personen uit Groenlo - dan moet je daarbij (i.v.m. de auteursrechten) wel duidelijk het oorspronkelijke artikel/de bron vermelden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van het sjabloon Bronvermelding Nederlandstalige Wikipedia. Je zou ook kunnen kiezen voor een duidelijke vermelding van het bronartikel in de bewerkingssamenvatting bij het aanmaken van de nieuwe pagina. Het is het duidelijkst wanneer je in dat geval melding maakt van de versie van het artikel waar je het nieuwe artikel hebt afgesplitst. Iets als < Groenlo is minder duidelijk. Allereerst vergt het wat interpretatie om te begrijpen waar < aan refereert. Ten tweede verwijst de link naar het gehele artikel en niet naar een specifieke versie in de geschiedenis. Ecritures (overleg) 17 feb 2020 20:55 (CET)

Plaatsnaam-beginnetjes met overlappende teksten in ingevoegde Infographics[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Klaas,

Je was net te laat om mijn opmerking nog mee te krijgen; wat jij bedoelde met onleesbare naburige plaatsen in de 'InfoGraphics', daar heb ik al eens een beginnetje van een inventarisatie van gemaakt, zie: Gebruiker:Martix/IG-lijst – ik zag toevallig dat in de eerste kandidaat ⟨Lynch (Kentucky)⟩ in die lijst de IG door jou al verwijderd was.

Die minimale of beginnetje-artikelen, en/of InforGraphics daarin zijn vziw allemaal 'automatisch' aangemaakt of er ingezet door RobotMichiel1972; omdat de manier waarop mijn script probeert te determineren of verschillende plaatsnamen (mogelijk, dan wel onmogelijk) in elkaar over zouden kunnen lopen/door elkaar heen staan, is gebaseerd op een zoekopdracht d.m.v. een normale http-query, krijg ik nooit meer dan 100.000 resultaten per zoekopdracht terug (dat is een feature, geen bug). Ik heb het (omstreeks de datum van waaruit die IG-lijst[en] stammen) ook eens aangekaart in het Geografiecafé, het lijkt me meer iets voor een bot-verzoek, waarbij de bot de database kan query'en met onder meer als zoekvoorwaarde de aanmaker/bewerker en de aanwezigheid van een InfoGraphic, in plaats van resultaten uit een http-query te halen zoals ik probeerde te doen; dat is echt monnikenwerk. Groeten -- martix (overleg) 16 apr 2020 22:10 (CEST)

Dank voor de info, collega! Zal als de ArbCom mijn verzoek tot deblokkade in positieve zin heeft afgehandeld kan ik er misschien iets mee. Is geen belofte, slechts een intentie. Erger me al geruime tijd aan de nukken van Michiels bot die zich op oneigenlijke manier met geografische gegevens bezighoudt. Mensen kunnen dat m.i. niet zo snel, maar kwalitatief (veel) beter. H.G. en dank, Klaas `Z4␟` V:  17 apr 2020 21:18 (CEST)
Zie ook deze toevoeging. -- martix (overleg) 19 apr 2020 01:59 (CEST)

Maayke Bouten[bewerken | brontekst bewerken]

Goedemiddag Klaas,

Heb je nog wat meer over Maayke Bouten? Wat er nu in het artikel (met de vereiste drie feiten) staat is echt te weinig voor een artikel, één rol staat er vermeld en op basis daarvan kan iemand niet een actrice genoemd worden, laat staan van encyclopedisch belang. Daarnaast ontbreken er bronnen, terwijl die bij levende personen verplicht zijn i.v.m. WP:BLP. Dqfn13 (overleg) 27 apr 2020 18:08 (CEST)

IMDb-profiel staat vermeld, maar als ik je daar een plezier mee doe, wil ik wel op zoek naar meer bronnen. Ik heb trouwens de film gezien (ze speelt er de hoodrol!) en er is een artikel over waarvan we hier een beginnetje hebben om de rode links daar blauw te maken. Wat is daar fout aan en in hoeveel films moet iemand hoofd- en/of bijrollen hebben gespeeld om E te worden? Voor mijn part nomineer je het, maar dan mag ik 't op genomineerde pagina's niet verdedigen...
Dank voor je bericht, Dqfn13 en collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  27 apr 2020 21:26 (CEST)
IMDb is net als Wikipedia een wiki, en kan dus niet echt als een betrouwbare bron gezien worden. Overigens heeft Thieu al twee bronnen geplaatst, dus van nominatie zal van mijn kant geen sprake meer zijn. Ik denk dat het artikel nu wel al voldoet. Fijne nacht alvast. Dqfn13 (overleg) 27 apr 2020 21:56 (CEST)
Dank aan jou voor het melden en vooral aan de collega die het beginnetje heeft uitgebreid met door jou gesuggereerde tekortkomingen. Zo zie je maar weer dat het onderhavige sjabloon heel nuttig is: men krijgt tegengas en materiedeskundigen gaan aan des slag. Ik heb een hele goede nacht gehad, want werd pas rond 08:00u wakker.
Plezierige voortzetting van dit etmaal, Klaas `Z4␟` V:  28 apr 2020 09:34 (CEST)
Jij ook een fijne dag Klaas en blijf gezond. Dqfn13 (overleg) 28 apr 2020 11:38 (CEST)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Klaas van Buiten,

De Arbitragecommissie heeft de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Deblokkade Klaas van Buiten niet aangenomen.

De Arbitragecommissie, 29 apr 2020 17:41 (CEST)

Nominatie Gina Lollobrigida (doorverwijspagina)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Klaas van Buiten, zoals hier te lezen zien meerdere gebruikers hier geen voordeel in. De constructiewijziging lijkt me op zijn best BTNI, wat bij elkaar de reden is om deze doorverwijspagina ter beoordeling voor te dragen. Mvg, Encycloon (overleg) 23 mei 2020 18:10 (CEST)

Na deze uitbreiding niet meer van toepassing. Encycloon (overleg) 23 mei 2020 19:50 (CEST)
Als ik je goed heb begrepen is twee verwijzingen te weinig en pas drie lemmata voldoende voor een doorverwijspagina? Waar staat dat? Klaas `Z4␟` V:  23 mei 2020 23:25 (CEST)

Waar?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ga niet in een archief overleggen, maar het antwoord is: hier. Encycloon (overleg) 23 mei 2020 23:30 (CEST)

Heet hangijzer, beste collega. Er zijn mensen met wensen om alle bijzondere doorverwijsconstructies af te schaffen ten gunste van gewone doorverwijspagina's. Voorheen had ik ook wel enige sympathie voor de door jou "opgehemelde" Paraguayconstructie waar slechts twee pagina's betrokken zijn. De noodzaak ervan zie ik niet zo in, vooral omdat het uitbreiding een beetje in de weg staat. Je hebt bij dit voorbeeld gezien dat uitbreiden van een ongekunstelde doorverwijspagina gemakkelijker, sneller en effectiever is. Wat zijn de voordelen van Amsterdam- (ook bekend als hoofdbetekenis-) en Paraguayconstructies volgens jou? Dank voor het feit dat je er nog nader op terug wilde komen; dit waardeer ik zeer, Encycloon!
Hartelijke doorverwijsgroeten, Klaas `Z4␟` V:  24 mei 2020 09:41 (CEST)
Beste Klaas van Buiten, ik ben voorstander van
  • Doorverwijsconstructies die al bestaan niet of niet na overleg aanpassen. Voordeel: zie WP:BTNI#Doorverwijsconstructies.
  • Als er nog geen constructie bestaat, zoveel mogelijk de 'standaard'-constructie. Voordeel: het neutraalste en bij veel onderwerpen geen duidelijke hoofdbetekenis.
  • Bij Paraguay is de huidige constructie prima. Voordeel: de lezer hoeft niet een extra keer te klikken en veruit de meesten zullen op zoek zijn naar het land. Als een nieuwe betekenis gevonden/aangedragen wordt, kan wmb daarna een constructie met dp opgezet worden. Met dezelfde redenering zou je anders voor ieder artikel alvast een doorverwijspagina kunnen aanmaken, voor het geval er ooit een nieuwe betekenis gevonden wordt. Lijkt me niet echt nodig... Groet, Encycloon (overleg) 24 mei 2020 11:05 (CEST)


Het is redelijk voorspelbaar dat mensen gaat stuiteren wanneer je een vreemde doorverwijsconstructie vervangt voor een gewone doorverwijspagina. Mijn advies: voor je dat gaat doen, doe je huiswerk. In de voorkeuren/uitbreidingen is een optie "wdsearch" waardoor je in een keer zowel NLWP als Wikidata kan doorzoeken. Als je drie of meer opties kan vinden voor een doorverwijspagina, dan heeft het vervangen van de rare constructies zin. The Banner Overleg 24 mei 2020 11:08 (CEST)
Je hebt helemaal gelijk beste Encycloon. Ik heb het weer eens helemaal verkeerd gedaan. Blokkeer me maar en we zullen zien wie hier de waardering krijgen die zij verdienen. Mijn werk wordt vooralsnog door bijna niemand voor vol aangezien. Story of my life. Het zij zo. Ave leden van het modcorps. Morituri te salutantKlaas `Z4␟` V:  24 mei 2020 11:26 (CEST)
Nee joh, er is geen enkele reden om te gaan blokkeren. Encycloon (overleg) 24 mei 2020 11:33 (CEST)
Dat scheelt een flinke slok op een borrel Glimlach. Ik hoop van harte dat al je collegamods er net zo over denken, want ik ben het bijdragen aan dit fantastische samenwerkingsproject en zijn zusterprojecten nog lang niet moe. Integendeel: juist door dat tegengas van tijd tot tijd geeft het steeds meer voldoening en wordt het meewerken steeds genoeglijker. Thank you very much indeed, Encycloon et al. Gaat zo door en ge zult spinazie eten. Tot de volgende verfrissende discussie kanjers, Klaas `Z4␟` V:  24 mei 2020 12:03 (CEST)

Beoordelingsnominatie Gina Lollobrigida (doorverwijspagina)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Gina Lollobrigida (doorverwijspagina) dat is genomineerd door Thieu1972.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200523#Chapman Taylor en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 24 mei 2020 00:56 (CEST)

Vaag. Ik heb die DP niet genomineerd, en Chapman Taylor is niet door jou aangemaakt. Het botje is de weg een beetje kwijt. Thieu1972 (overleg) 24 mei 2020 08:20 (CEST)
Een mogelijke bug in een of meer van de bots vrees ik ook, beste Thieu. Zie je OP. Beste nominatiegroeten, Klaas `Z4␟` V:  24 mei 2020 09:45 (CEST)

Vertaling van Stadt wikificeren[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rutger215,
Hierboven schreef u op een archiefpagina. Ik heb 't naar mijn OP verplaatst. Dat ik het was is hoogst onwaarschijnlijk aangezien ik al een jaar of drie niet in de WP-naamruimte mag bewerken. Heeft u misschien een linkje naar die bewerking? Ik "ken" nog minimaal twee andere Klazen: collega's Klaas1978 en Wikiklaas
Herzliche Grûsse, Klaas `Z4␟` V:  26 mei 2020 10:43 (CEST)
Beste Klaas, dat verzoek plaatste je toen het naamruimteverbod nog niet gold. Wikificeren van een vertaald artikel lijkt me ook niet in strijd met de geest van de arbitragecommissie-uitspraak, al zal ik - als de vertaling af is - voor de vorm de 'ruwe' vertaling dan wel even voor je naar de gebruikersnaamruimte verplaatsen in plaats van in de Wikipedia-naamruimte zoals gebruikelijk. Encycloon (overleg) 26 mei 2020 10:58 (CEST)
Encycloon! Jij was me voor, *gromt*. Ik ben het overigens met je eens, in dit geval lijkt er mij zeker wel een uitzondering op de uitspraak mogelijk. Dqfn13 (overleg) 26 mei 2020 11:00 (CEST)
Het voordeel van de reageerfunctie. Knipoog Maar fijn dat we het eens zijn. Encycloon (overleg) 26 mei 2020 11:09 (CEST)
Heet een van jullie (toevallig) Rutger? Aardig dat jullie uitzonderingen suggereren op de regels van de ArbCom, maar is dat geen taak die voorbehouden is aan voornoemde commissie? Tweemaal zitten jullie op stoelen van collegae ;) Schoenmakers, blijft bij uw leesten alstublieft. Al eerder heb ik om versoepeling gevraagd en die is afgewezen. Wie weet kunnen jullie een of meer van de arbiters helpen ompraten :).
Hartelijk dank, beste moderatoren!
Ik heb nog steeds geen link naar (kennelijk mijn) bewerking op het vertaalproject gezien. Al zo'n vier jaar geleden en pas nu krijgt het de aandacht? Altijd gedacht dat 'wiki' snel was (inderdaad "was" Glimlach) Zie vertalersOPKlaas `Z4␟` V:  26 mei 2020 11:18 (CEST)
Tja, ik heb zo'n idee dat Rutger weinig afweet van arbcom-uitspraken en gaf er dan meteen ook maar even de link bij. Verder is er m.i. geen sprake van een aanpassing van of uitzondering op de uitspraak, noch in letter noch in geest (Het doel van de Arbitragecommissie blijft nog steeds om het patroon van niet-constructieve bewerkingen in te dammen, voor zover mogelijk zonder KlaasZ4usV de mogelijkheid te ontnemen om zinvol aan de opbouw van de encyclopedie bij te dragen.), zolang de te wikificeren tekst niet in de Wikipedia-naamruimte staat. Encycloon (overleg) 26 mei 2020 11:33 (CEST)
Precies dat is met het hele vertaalproject aan de hand. Pas wanneer de verta(a)l(st)er haar of zijn werk buiten de WP-naamruimte beschikbaar stelt mag ik er veranderingen in aanbrengen. Tot die tijd moet ik het doen met tips en/of opmerkingen op 't Gebruikersoverleg, de e-mailfunctie of andere omzeilingen. Als jij zo strikt wil zijn volgens de regeltjes (Wikipedia kent geen vaste regels!) kan ik dat ook. Hartelijke groeten, Klaas `Z4␟` V:  26 mei 2020 11:40 (CEST)
Arbcom-uitspraken zijn definitief en bindend, dus inderdaad zal het zo strikt moeten zijn. Maar nogmaals: als de te wikificeren tekst in je gebruikersnaamruimte komt - dat is met een beetje goede wil prima te regelen -, is er geen probleem meer toch? Encycloon (overleg) 26 mei 2020 11:50 (CEST)
Dat zal Rutger215 zelf moeten doen, toch? Klaas `Z4␟` V:  26 mei 2020 11:52 (CEST)
Ja, of iemand anders hernoemt de pagina even voor hem. Encycloon (overleg) 26 mei 2020 11:59 (CEST)
Het zal wel goed komen Klaas. Rutger215, weet nu in ieder geval wel dat deze bij de juiste Klaas terecht is gekomen, dus dan kunnen er vast en zeker afspraken gemaakt worden. Daarnaast zijn er twee moderatoren op de hoogte, die bereid zijn om de pagina zo nodig te verplaatsen naar jouw naamruimte. Dqfn13 (overleg) 26 mei 2020 12:27 (CEST)
Ik heb Rutger zelf op de OP benaderd. Het is geheel aan hem en mij om het contact hierover goed te houden. Als twee anderen zich ermee gaan bemoeien is er meer kans dat er ergens verwarring gaat ontstaan. Zo zie je hoe onpraktisch de arbiters in 2017 zijn te werk gegaan en ze mijn werk nog steeds niet naar waarde weten te schatten. Klaas `Z4␟` V:  26 mei 2020 12:36 (CEST)
Ik merk dat het goed is om af te ronden. Succes beiden (respectievelijk met vertalen en wikificeren/verwerken in een artikel) en mochten jullie er onderling niet uitkomen trek je maar ergens aan de bel. Encycloon (overleg) 26 mei 2020 13:07 (CEST)

Duim omhoogje bent het met me eens dat de arbcomuitspraak niet praktisch is in dit geval? Klaas `Z4␟` V:  26 mei 2020 15:10 (CEST)

Ik begeleid de stagiaire Rutger215 vanuit Wikimedia Nederland. Hartelijk dank aan iedereen die bijspringt om hierbij te helpen. Ik zal de desbetreffende pagina('s) ook in de gaten houden, en laat me vooral weten als ik nog ergens actie bij kan ondernemen. Groet, Sandra Fauconnier (WMNL) (overleg) 28 mei 2020 09:20 (CEST)
Het lijkt me goed als Rutger215, jij en ik dit met z'n drieën afhandelen. Als de vier anderen die hun stem hebben laten horen zich ermee gaan bemoeien, is chaos te vrezen, want dan weten teveel mensen niet wie wat moet doen of laten. Collegiale vertaalgroeten, Klaas `Z4␟` V:  gew. 17 jun 2020 12:34 (CEST)
Hoi Klaas, ik beloof alleen op verzoek te handelen. Gelukkig heb ik het druk zat met artikelen die ik nog op mijn verschillende kladblokken heb staan. Dqfn13 (overleg) 17 jun 2020 12:53 (CEST)
Goed. Je was wel de eerste die reageerde, terwijl niemand je iets vroeg... Ben je het wel met me eens dat dit een zaak is voor Sandra, Rutger en mij?  Klaas `Z4␟` V:  17 jun 2020 13:42 (CEST)
Ik had het over een artikel verplaatsen, ongewenst helpen met vertalen, of iets dergelijks Klaas. Ik had jouw OP nog op mijn volglijst staan om eventueel behulpzaam te zijn aangaande jouw vertaalverzoek en heb daarom al eens eerder in deze discussie gereageerd. Vanmiddag was alleen om aan te geven dat ik rustig af zal wachten op een hulpvraag. Dqfn13 (overleg) 17 jun 2020 18:12 (CEST)
Van wie van voornoemde drie verwacht je dan een vraag om hulp? Of van iemand anders? Klaas `Z4␟` V:  18 jun 2020 09:15 (CEST)
Laat maar Klaas. Op een vriendelijke manier tonen dat ik wil blijven helpen is blijkbaar niet wat jij wilt. Ik haal deze OP van mijn volglijst, dus verder reageren hoeft niet. Dqfn13 (overleg) 18 jun 2020 10:36 (CEST)
Natuurlijk mag je overal bij helpen, maar met wikificeren hoef je iemand met bijna 15,5 jaar ervaring echt niet bij te staan, beste collega.
'n Bemoeial minder als volger ;) Klaas `Z4␟` V:  18 jun 2020 11:36 (CEST)

Vertaling Duits artikel Stadt[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Klaas,

Met wat redirects ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen, dus ik hoop dat ik de juiste Klaas aanschrijf.

Als het goed is, heb je enige tijd geleden aangegeven op de wikipagina van ITV Hogeschool Tolken en Vertalen dat je het Duitse artikel over het verschil tussen stad en dorp graag vertaald zou zien naar het Nederlands. Per 1 mei ben ik als stagiair vertaler Duits begonnen bij Wikimedia. Ik vind het artikel erg interessant en ben al begonnen met een deel van de vertaling.

Groet, Rutger215 (overleg) 22 mei 2020 21:11 (CEST)

Speciale pagina[bewerken | brontekst bewerken]

Zojuist hiervoor een speciale pagina aangemaakt. Klaas `Z4␟` V:  18 jun 2020 09:37 (CEST)

Werk aan de winkel :)[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Klaas, Aangezien mensen aan plaatsen en datums koppelen een hobbie van je is, hierbij een paar namen die je mogelijk wil nalopen: Willem Jan Louis Verbeek , Carel Naret Oliphant , Christiaan Messemaker , Charles Eliza Adrien Dupré , Etc. Veel plezier :) Chescargot (overleg) 1 jul 2020 21:08 (CEST)

Dankjewel, hoewel ik niet echt om liefdewerk, oud papier verlegen zit ;)
  • Verbeek, Oliphant, Messemaker en Dupré Uitgevoerd Uitgevoerd

 Klaas `Z4␟` V:  2 jul 2020 11:11 (CEST)

irc Deze collega babbelt soms @#wikipedia-nl.
Zie ook laatste, blok-, klad- of elk archief


zonder titel juli 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Klaas,

Sorry voor de late reactie! Moet er nog erg inkomen.

Grazie mille! Un cordiale saluto,

Betty Parodo. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Parodo65 (overleg · bijdragen)

Perché? Di niente, Betty
Hartelijke groeten uit (tijdelijk) Velsen-Zuid,

 Klaas `Z4␟` V:  8 jul 2020 10:08 (CEST)

Mangrovekust van noordelijk Zuid-Amerika[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Klaas van Buiten, jij had (gisteren) een artikel Mangrovekust van noordelijk Zuid-Amerika hernoemd naar Mangrovekust. Ik kwam de titelwijziging tegen op Wikidata en heb de oorspronkelijke titel weer hersteld naar 'Mangrovekust van noordelijk Zuid-Amerika'. Dit omdat er meer mangrovekusten in de wereld zijn. Ecritures (overleg) 11 jul 2020 19:08 (CEST)

Wij hebben er maar eentje beschreven dus maakt die toevoeging het zoeken gecompliceerder voor onze lezers. Dat is verre van klantvriendelijk. Als er meer komen maak je gewoon Mangrovekust (doorverwijspagina) aan en voeg je het sjabloon {{Zie dp|Mangrovekust}} aan de eerste toe, maar andersom kan ook; nu is het voorbarig hier al op in te spelen: simple comme fietspomp; voorbeeld van KISS-principe bekend door wijlen een van onze illustere landgenoten op mijn vakgebied.
Je bent best wel een goede mod, beste Ecritures, maar soms heb je de neiging zaken die eenvoudig zijn ingewikkelder te maken dan nodig, zoals je 26 mei jl. hier deed en jij en twee à drie anderen zich bemoeiden (of dat lieten doen) met de taken van vertaler Rutger215, de collega die hem begeleidt (je naaste collega Spinster die je hiermee in de wielen reed) en
de aanvrager Klaas `Z4␟` V:  12 jul 2020 09:58 (CEST)
P.S. hier dacht je zelfs te kunnen weten wat ik dacht... ben je helderziende? #dtv

File of Bestand[bewerken | brontekst bewerken]

Beste collega,

'k Zag dat u op Lijst van personen uit Piacenza overal File: veranderde in Bestand: Het spijt me dat ik het bij aanmaak kennelijk helemaal verkeerd(?) heb gedaan in een vlaag van ongeoorloofde(?) bandbreedtebesparing, maar zou graag willen weten wat uw beweegredenen zijn geweest voor deze vernederlandsing. Bovendien ziet niemand het die niet naar de brontekst kijkt. Werkt het sneller (wat ik me nauwelijks kan voorstellen) misschien? Klaas `Z4␟` V:  20 jul 2020 10:51 (CEST)

(verplaatst van mijn OP) Dag Klaas, nee u hebt niets verkeerds gedaan hoor. 'k Kwam op de pagina om de verwijzing naar een doorverwijspagina (dp) naar Piacenza op te lossen. In een vlaag van hypercorrectie heb ik toen ook File in Bestand veranderd. Dat was een wat doorgeslagen aanpassing, het spijt me dat ik u daardoor in verwarring heb gebracht. Ga gewoon door met uw vele bijdragen aan doorverwijspagina's. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 20 jul 2020 11:32 (CEST)

Duim omhoog Klaas `Z4␟` V:  20 jul 2020 11:41 (CEST)

stuur mij een foto waarop geen copyright rust van Joop Donkervoort[bewerken | brontekst bewerken]

hoi alsjeblieft, stuur me alsjeblieft een niet-auteursrechtelijk beschermde foto van Joop Donkervoort, of upload deze zelf op Wikipedia.

bedankt! RejsHajredini95 (overleg) 29 jul 2020 15:48 (CEST)

Daar kan ik u helaas niet aan helpen. Vraag 't eens in de kroeg of in Donkervoorts OPKlaas `Z4␟` V:  29 jul 2020 16:46 (CEST)

Ik besta weer…[bewerken | brontekst bewerken]

Geen idee of je je mij nog kunt herinneren maar ik wilde je even laten weten dat ik, Equinoxepart5, voorheen (door omstandigheden) Oxygene7-13, weer terug ben op Wiki. Ik heb te kampen met de nodige beperkingen (computertechnisch, niet lichamelijk of mentaal) waardoor ik niet weet hoe lang dit goed gaat… Dit berichtje kopieer en plak ik op diverse profielen waar ik eerder veel contact mee heb gehad of op een andere manier een warm hart toedraag. Ik hoop op een goede verdere samenwerking en ik ben blij dat ik weer terug ben! Groeten: Equinoxe part5 (Overleg) 3 sep 2020 18:50 (CEST)

Jazeker herinner ik me je (bijdragen) nog en de goede contacten die we in hett verleden hadden. Laten we dat zo houden. Er zijn helaas collegae die iets tegen jou en/of mij lijken te hebben. Het zij zo. Het spijt me dat ik door dreigementen van een van hen niet eerder kon antwoorden op je plezierige herintroductie. Collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  8 sep 2020 14:39 (CEST)
Er zijn helaas collegae die iets tegen jou en/of mij lijken te hebben. Dat klinkt uiterst spijtig... In mijn geval kan ik mij geen vijandigheid herinneren, hoor..! Mocht je denken dat dat de reden is geweest voor mijn afwezigheid kan ik je mededelen dat dat niet het geval was. (dat dat dat dat...!?!?) Ik weet niet wat bij jou de reden zou kunnen zijn maar mij is wel opgevallen dat (toen al) de sfeer af en toe best grimmig kan worden, ja... Weet in ieder geval dat ik hier weer (dagelijks) aanwezig ben en altijd te porren ben voor een babbeltje! Equinoxe part5 (Overleg) 8 sep 2020 15:43 (CEST)

Proszę sprawdzić email[bewerken | brontekst bewerken]

Witaj, Klaas van Buiten/Archief20: Proszę sprawdzić email! Temat: "The Community Insights survey is coming!" Jeśli masz jakieś pytania, wyślij e-mail na adres surveys@wikimedia.org.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, you can read my explanation here.

MediaWiki message delivery (overleg) 25 sep 2020 18:24 (CEST)

Onlogisch[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Klaas,

Dat citaten op wikiquote kunnen - overigens alleen als ze al elders vermeld zijn - wil niet zeggen dat ze niet ergens anders mogen of kunnen. Bij diverse schrijvers op Wikipedia worden soms citaten vermeld. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 5 dec 2020 13:32 (CET)

Een enkel treffend citaat is ok, maar te veel (uiteraard is dat arbitrair en POV) hier zorgt dat een biografie uit balans raakt. Dat het ergens vermeld moet zijn, is niets meer of minder dan voldoen aan verifieerbaarheid, beste Hans. Collegiale groeten uit Amsterdam, Klaas `Z4␟` V:  5 dec 2020 21:39 (CET)