Wikipedia:Verzoekpagina voor bots

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Nieuwe verzoeken graag in de eerste sectie toevoegen: afgehandelde verzoeken graag verplaatsen naar onderen.
1rightarrow.png WP:VPB
Op deze pagina kunnen de gebruikers verzoeken plaatsen aan eigenaren van bots. Bijvoorbeeld om een bepaalde categorie van een heleboel pagina's te verwijderen.

Gelieve uw verzoek te ondertekenen met vier tildes: ~~~~.

Een verzoek toevoegen...

Verzoeken voor een botbitje kunnen worden geplaatst op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers.

Verzoeken tot botimport van nieuwe artikelen kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina botimport nieuwe artikelen geplaatst worden.

Overzicht beheerpagina's

Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Activiteit mods[bewerken]

Ik denk dat ik dit al eerder gevraagd heb, maar doe het dan nog een keer. Het is een hele klus om regelmatig de modactiviteit te checken en te updaten. Vroeger deed Lolsimon dit dan ook met een bot, totdat hij stopte op Wikipedia. Ik heb totaal geen verstand van bots, maar is er iemand die dit karweitje over zou willen nemen met een bot? De check hoeft nmm maar 1x per maand of zo, maar het is mij teveel werk om hier mee door te gaan (desondanks is het wel belangrijk dat dit periodiek gecontroleerd wordt aangezien de activiteit officieel beschreven staat in de RvM). Elke hulp zou ik zeer op prijs stellen! Trijnsteloverleg 17 sep 2014 15:49 (CEST)

16 km², waarvan 16 land en 0 water[bewerken]

Rare formulering, misschien door een bot gemaakt. De tekst komt heel vaak voor. Zie bijvoorbeeld [1]. Ik heb er al een paar verwerkt en het kan volgens mij volautomatisch. Handige Harrie (overleg) 23 jun 2014 12:31 (CEST)

vlakbij > vlak bij[bewerken]

Misschien is dichtbij–dicht bij al eens botmatig nagelopen maar vlakbij nog niet. Het zijn twee woorden indien er iets op volgt ("Het dorp ligt vlak bij de grens.") en anders niet ("Het dorp ligt vlakbij."). De zoekresultaten laten veel fouten zien. ErikvanB (overleg) 2 jun 2014 02:17 (CEST)

Ruim 2700 maal keer vlakbij. Ik zal er zo nu en dan 100 doen. Het duurt dus wel even. Japiot (overleg) 22 jun 2014 20:02 (CEST)
Ook dichtbij komt teveel voor. Ik bedoel te veel. Handige Harrie (overleg) 22 jun 2014 20:59 (CEST)
Japiot en ik hebben inmiddels tot en met C verwerkt. Handige Harrie (overleg) 23 jun 2014 12:28 (CEST)

Overzeese Chinezen[bewerken]

In het Sjabloon:Navigatie overzeese Chinezen staan verwijzingen naar pagina's met overzeese chinezen. Nu heb ik over de juistheid van de titels van al deze pagina's nogal m'n twijfels. Bijvoorbeeld Chinese Malagassiërs lijkt mij onjuist: iemand is óf Chinees, óf Malagassisch. Chinezen in Madagaskar lijkt mij in dit geval juister, maar om dit voor alle pagina's door te voeren is monnikenwerk.

Om een al veel te lang verhaal kort te maken: zou een bot hier uitkomst in kunnen brengen en al deze pagina's om noemen naar Chinezen in -landnaam-? heinGlas z3.pngnlein'' 16 apr 2014 14:20 (CEST)

In het kader van consequent doorvoeren, zie het Sjabloon:Navigatie migrantengroepen in Nederland... heinGlas z3.pngnlein'' 16 apr 2014 15:38 (CEST)

Voortgang[bewerken]

Mijn bovenstaande vraag staat nu anderhalve maand open, wachten we nog op antwoord van Gebruiker:Helanhuaren? heinGlas z3.pngnlein'' 2 jun 2014 08:49 (CEST)

Het lijkt mij dat dit er een is die net zo goed met de hand kan worden gedaan. Volk -> land (Malagassiërs -> Madagaskar) is geen 'simpele' vervanging, dat zul je toch met de hand moeten invoeren, en als je toch voor elke pagina met de hand iets moet invoeren, is elke pagina met de hand verplaatsen ook weer niet zoveel méér werk. - André Engels (overleg) 7 aug 2014 14:56 (CEST)
Het lijkt veel: [2], maar als je het sjabloon [3] gewijzigd hebt valt het heel erg mee. --VanBuren (overleg) 7 aug 2014 16:44 (CEST)

Commonscat[bewerken]

Zou het mogelijk zijn om pagina's waar er in andere talen al een link is naar commons, deze link ook de Nederlandstalige versie te plaatsen? Dus als dit sjabloon al op de Engelstalige pagina staat, dit ook doen op de nederlandstalige doen: sjabloon:Commonscat. --PJ Geest (overleg) 12 mrt 2014 14:55 (CET)

Het kan, maar dat zou zonde zijn van de tijd. Als we ervoor zorgen dat alle incorrecte commons gefixt zijn en de commonscat die nog niet op Wikidata staan aan Wikidata toevoegen, kunnen we over naar Wikidata voor dit sjabloon. Dat bespaart werk, want dit verzoek zou anders erg intensief zijn. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 mrt 2014 15:13 (CET)
Heel veel artikelen hebben inderdaad op WikiData al aangegeven of/waar een commonscat te vinden is. ed0verleg 12 mrt 2014 15:49 (CET)
Sorry, maar wat PJ Geest zegt is toch zinnig. Waar het om gaat is om artikelen waarop geen Commonscat is toegevoegd, maar er wel een mogelijk is en reeds gekoppeld staat. Dat lost Wikidata en een overschakeling naar Wikidata niet op. Er zal daarvoor nog steeds een bot nodig blijven. Voor het overschakelen op Wikidata is trouwens nog geen discussie geweest, terwijl dat wel een grote wijziging is waarvoor denk ik voorafgaand overleg benodigd is. Het wordt lekker rooskleurig voorgesteld, maar er kleven ook nadelen aan en we dienen daar ook bewust van te zijn. Romaine 21 apr 2014 08:07 (CEST)

Niet-uitgevoerde verzoeken[bewerken]

Sjabloon {{largethumb}}[bewerken]

Het sjabloon largethumb veroorzaakt onduidelijkheden bij bewerken met de Visual editor. Is er een botoperator in de zaal die een botrun kan dien die de sjabloon sjabloon invoeging aanpast zodat het gewenste effect van largethumb blijft en de VE er goed mee overweg kan? Stratoprutser, 11 juli. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Stratoprutser (overleg · bijdragen)

Tegen Tegen - we hoeven onze gehele wiki niet aan te passen omdat de software niet met een van de meest eenvoudige sjablonen overweg kan. Dat is het paard achter de wagen spannen. Romaine 11 jul 2014 00:57 (CEST)
Tegen Tegen - (na bwc) Als er een probleem is met lang bestaande sjablonen dient de VE aangepast te worden. Natuur12 (overleg) 11 jul 2014 00:58 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - per bovenstaanden. JurgenNL (overleg) 13 aug 2014 15:08 (CEST)

Uitgevoerde verzoeken[bewerken]

Bezoekdatum/Bezochtdatum[bewerken]

Sinds vlak na ik actief werd op Wikipedia begin dit jaar gebruik ik Phrase Express, een text expander. In dat programmaatje heb ik ingesteld dat de tekst .cw automatisch wordt veranderd in het sjabloon Citeer web, maar er zat lange tijd een fout in. "Bezochtdatum", de datum waarop de bron bezocht werd, had ik namelijk ingevoerd als "Bezoekdatum", en ik heb geen idee meer op welke pagina's ik deze fout heb gemaakt. Daarom vraag ik of iemand de tekst "bezoekdatum=" met een bot kan vervangen door "bezochtdatum=". Bijvoorbaat dank. Fey|Bart - 15 jun 2014 14:29 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 26 edits - Kippenvlees (overleg‽) 15 jun 2014 15:14 (CEST)
Top, Kip! Bedankt! Fey|Bart - 15 jun 2014 15:47 (CEST)

Uitgelichtjes[bewerken]

Ik zou graag een lijst van de Uitgelichtjes van de hoofdpagina willen, zoals ik al eens had op Gebruiker:Ciell/Lijst van uitgelicht hoofdpagina 2006-2008. Kan iemand die voor mij in een sorteerbaar tabelletje hier neerzetten? Vriendelijke groet, Ciell 19 jul 2014 22:32 (CEST)

Niet sorteerbaar, maar afgezien daarvan Uitgevoerd Uitgevoerd - André Engels (overleg) 7 aug 2014 13:14 (CEST)
Dankjewel! Ciell 7 aug 2014 13:24 (CEST)

Noord-oosten e.d.[bewerken]

'Noord-oosten', 'noord-westen', 'zuid-oosten', zuid-westen': deze samengestelde windstreekaanduidingen zouden alle zonder koppelstreepje moeten, is onder meer hier te lezen. Het geldt ook voor hun vervoegingen 'noord-oostelijk' enz. Bij elkaar opgeteld geteld gaat het om honderden gevallen, vandaar dat ik hier aanklop. Over "Noord-Oost-X" etc. heb ik het niet, dat is een geval apart. Groet, Apdency (overleg) 3 feb 2014 20:48 (CET)

Ik zal even scannen. Dankjewel voor de tip. Grashoofd (overleg) 4 feb 2014 10:42 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd, vooral noord-oosten kwam vaak voor. Grashoofd (overleg) 4 feb 2014 11:12 (CET)
Klopt, juist die term vormde de aanleiding voor het verzoek. Dank voor het vervangen! Groet, Apdency (overleg) 5 feb 2014 11:27 (CET)
Hmm, met deze zoekactie vond ik nog wel meer dan 100 voorkomens van 'noord-oosten'. Apdency (overleg) 5 feb 2014 11:56 (CET)
Even een scan gemaakt en kom om ruim 2000 zuid-west, zuid-oost, noord-oost en noord-west fouten. Ook noord-westelijk etc meegenomen. Deze kunnen niet met een automatische bot aangepast worden i.v.m. oude titels en jpg's. Gaat best wel veel tijd inzitten, ben op de helft. Japiot (overleg) 9 feb 2014 19:39 (CET)
Dank! Ik pak af en toe ook wat gevallen mee. Groet, Apdency (overleg) 12 feb 2014 11:15 (CET)