Wikipedia:Verzoekpagina voor bots

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Nieuwe verzoeken graag in de eerste sectie toevoegen: afgehandelde verzoeken graag verplaatsen naar onderen.
1rightarrow.png WP:VPB
Op deze pagina kunnen de gebruikers verzoeken plaatsen aan eigenaren van bots. Bijvoorbeeld om een bepaalde categorie van een heleboel pagina's te verwijderen.

Gelieve uw verzoek te ondertekenen met vier tildes: ~~~~.

Een verzoek toevoegen...

Verzoeken voor een botbitje kunnen worden geplaatst op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers.

Verzoeken tot botimport van nieuwe artikelen kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina botimport nieuwe artikelen geplaatst worden.

Overzicht beheerpagina's

Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Uitgelichtjes[bewerken]

Ik zou graag een lijst van de Uitgelichtjes van de hoofdpagina willen, zoals ik al eens had op Gebruiker:Ciell/Lijst van uitgelicht hoofdpagina 2006-2008. Kan iemand die voor mij in een sorteerbaar tabelletje [[1]] neerzetten? Vriendelijke groet, Ciell 19 jul 2014 22:32 (CEST)

Sjabloon {{largethumb}}[bewerken]

Het sjabloon largethumb veroorzaakt onduidelijkheden bij bewerken met de Visual editor. Is er een botoperator in de zaal die een botrun kan dien die de sjabloon sjabloon invoeging aanpast zodat het gewenste effect van largethumb blijft en de VE er goed mee overweg kan? Stratoprutser, 11 juli. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Stratoprutser (overleg · bijdragen)

Tegen Tegen - we hoeven onze gehele wiki niet aan te passen omdat de software niet met een van de meest eenvoudige sjablonen overweg kan. Dat is het paard achter de wagen spannen. Romaine 11 jul 2014 00:57 (CEST)
Tegen Tegen - (na bwc) Als er een probleem is met lang bestaande sjablonen dient de VE aangepast te worden. Natuur12 (overleg) 11 jul 2014 00:58 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

16 km², waarvan 16 land en 0 water[bewerken]

Rare formulering, misschien door een bot gemaakt. De tekst komt heel vaak voor. Zie bijvoorbeeld [2]. Ik heb er al een paar verwerkt en het kan volgens mij volautomatisch. Handige Harrie (overleg) 23 jun 2014 12:31 (CEST)

vlakbij > vlak bij[bewerken]

Misschien is dichtbij–dicht bij al eens botmatig nagelopen maar vlakbij nog niet. Het zijn twee woorden indien er iets op volgt ("Het dorp ligt vlak bij de grens.") en anders niet ("Het dorp ligt vlakbij."). De zoekresultaten laten veel fouten zien. ErikvanB (overleg) 2 jun 2014 02:17 (CEST)

Ruim 2700 maal keer vlakbij. Ik zal er zo nu en dan 100 doen. Het duurt dus wel even. Japiot (overleg) 22 jun 2014 20:02 (CEST)
Ook dichtbij komt teveel voor. Ik bedoel te veel. Handige Harrie (overleg) 22 jun 2014 20:59 (CEST)
Japiot en ik hebben inmiddels tot en met C verwerkt. Handige Harrie (overleg) 23 jun 2014 12:28 (CEST)

Overzeese Chinezen[bewerken]

In het Sjabloon:Navigatie overzeese Chinezen staan verwijzingen naar pagina's met overzeese chinezen. Nu heb ik over de juistheid van de titels van al deze pagina's nogal m'n twijfels. Bijvoorbeeld Chinese Malagassiërs lijkt mij onjuist: iemand is óf Chinees, óf Malagassisch. Chinezen in Madagaskar lijkt mij in dit geval juister, maar om dit voor alle pagina's door te voeren is monnikenwerk.

Om een al veel te lang verhaal kort te maken: zou een bot hier uitkomst in kunnen brengen en al deze pagina's om noemen naar Chinezen in -landnaam-? heinGlas z3.pngnlein'' 16 apr 2014 14:20 (CEST)

In het kader van consequent doorvoeren, zie het Sjabloon:Navigatie migrantengroepen in Nederland... heinGlas z3.pngnlein'' 16 apr 2014 15:38 (CEST)

Voortgang[bewerken]

Mijn bovenstaande vraag staat nu anderhalve maand open, wachten we nog op antwoord van Gebruiker:Helanhuaren? heinGlas z3.pngnlein'' 2 jun 2014 08:49 (CEST)

Commonscat[bewerken]

Zou het mogelijk zijn om pagina's waar er in andere talen al een link is naar commons, deze link ook de Nederlandstalige versie te plaatsen? Dus als dit sjabloon al op de Engelstalige pagina staat, dit ook doen op de nederlandstalige doen: sjabloon:Commonscat. --PJ Geest (overleg) 12 mrt 2014 14:55 (CET)

Het kan, maar dat zou zonde zijn van de tijd. Als we ervoor zorgen dat alle incorrecte commons gefixt zijn en de commonscat die nog niet op Wikidata staan aan Wikidata toevoegen, kunnen we over naar Wikidata voor dit sjabloon. Dat bespaart werk, want dit verzoek zou anders erg intensief zijn. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 mrt 2014 15:13 (CET)
Heel veel artikelen hebben inderdaad op WikiData al aangegeven of/waar een commonscat te vinden is. ed0verleg 12 mrt 2014 15:49 (CET)
Sorry, maar wat PJ Geest zegt is toch zinnig. Waar het om gaat is om artikelen waarop geen Commonscat is toegevoegd, maar er wel een mogelijk is en reeds gekoppeld staat. Dat lost Wikidata en een overschakeling naar Wikidata niet op. Er zal daarvoor nog steeds een bot nodig blijven. Voor het overschakelen op Wikidata is trouwens nog geen discussie geweest, terwijl dat wel een grote wijziging is waarvoor denk ik voorafgaand overleg benodigd is. Het wordt lekker rooskleurig voorgesteld, maar er kleven ook nadelen aan en we dienen daar ook bewust van te zijn. Romaine 21 apr 2014 08:07 (CEST)

Noord-oosten e.d.[bewerken]

'Noord-oosten', 'noord-westen', 'zuid-oosten', zuid-westen': deze samengestelde windstreekaanduidingen zouden alle zonder koppelstreepje moeten, is onder meer hier te lezen. Het geldt ook voor hun vervoegingen 'noord-oostelijk' enz. Bij elkaar opgeteld geteld gaat het om honderden gevallen, vandaar dat ik hier aanklop. Over "Noord-Oost-X" etc. heb ik het niet, dat is een geval apart. Groet, Apdency (overleg) 3 feb 2014 20:48 (CET)

Ik zal even scannen. Dankjewel voor de tip. Grashoofd (overleg) 4 feb 2014 10:42 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd, vooral noord-oosten kwam vaak voor. Grashoofd (overleg) 4 feb 2014 11:12 (CET)
Klopt, juist die term vormde de aanleiding voor het verzoek. Dank voor het vervangen! Groet, Apdency (overleg) 5 feb 2014 11:27 (CET)
Hmm, met deze zoekactie vond ik nog wel meer dan 100 voorkomens van 'noord-oosten'. Apdency (overleg) 5 feb 2014 11:56 (CET)
Even een scan gemaakt en kom om ruim 2000 zuid-west, zuid-oost, noord-oost en noord-west fouten. Ook noord-westelijk etc meegenomen. Deze kunnen niet met een automatische bot aangepast worden i.v.m. oude titels en jpg's. Gaat best wel veel tijd inzitten, ben op de helft. Japiot (overleg) 9 feb 2014 19:39 (CET)
Dank! Ik pak af en toe ook wat gevallen mee. Groet, Apdency (overleg) 12 feb 2014 11:15 (CET)

Niet-uitgevoerde verzoeken[bewerken]

Spin-offs[bewerken]

Gisteren heb ik Lijst van media-spin-offs aangemaakt, als afsplitsing van Spin-off. Nu wil het geval dat vrijwel alle (ruim 400) links naar laatstgenoemde pagina betrekking hebben op die media-spin-offs (hoewel het als de secundaire betekenis wordt aangeduid). Het lijkt me daarom een goede zaak dat die links worden aangepast. Misschien kan dat gewoon in één actie en kunnen de weinige 'terechte' links achteraf worden teruggeplaatst. Groet, Apdency (overleg) 2 mrt 2014 11:57 (CET)

Je wilt zo'n link aanleggen naar een artikel dat uitlegt wat een spin-off is, niet naar een lijst of categorie met voorbeelden van zulke spin-offs. Volgens mij is dit gewoon een ongewenste wijziging, zoals het nu staat, staat het goed. ed0verleg 2 mrt 2014 17:14 (CET)
Wie op de pagina Spin-off terechtkomt ziet daar eerst (dat was voor mijn ingreep ook al zo) een uitleg over wat dat in het bedrijfsleven betekent. Dat van de media is daar iets secundairs. De bezoeker van de Lijst van media-spin-offs ziet allereerst een uitleg van wat 'spin-off' betekent in de media, vervolgens komt de lijst. De koppeling daar naar toe lijkt me dan ook de meest logische.
Ik ben het eens met Edo, linken naar een lijst is niet logisch. Als je al de splitsing wilt maken moet je van mediaspin-off een apart artikel maken, los van de lijst. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 2 mrt 2014 19:14 (CET)
Linken naar lijsten wordt heel veel toegepast. Bijvoorbeeld 'Lijst van presidenten van X', als er geen artikel 'President van X' is. Apdency (overleg) 2 mrt 2014 19:38 (CET)
Ik vind dat geen goede analogie. Ik vraag me of of spin-off (media) als artikel stand houdt, tot die tijd is het artikel spin-off naar mijn smaak goed genoeg. Linken naar een lijst bij een president vind ik al tricky, maar hier vind ik het puur onwenselijk. Uiteraard puur mijn mening. ed0verleg 2 mrt 2014 22:32 (CET)
Het was maar een voorbeeld, er zijn meer analogieën. Het belangrijkste vind ik dat een link terecht komt in een artikel dat inhoudelijk het meest overeenkomt met het door de link gemarkeerde begrip. Als er geen draagvlak is voor het voorstel zal ik dat evenwel niet sterk betreuren, omdat het onderwerp mij niet erg aangaat. Apdency (overleg) 3 mrt 2014 19:10 (CET)
Maar naar niet-afgehandeld, is geen consensus voor. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 jun 2014 21:15 (CEST)

Herstel van "verpeste" redirects[bewerken]

Zie Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Toegevoegd 2013 week 43#Toegevoegd woensdag 23/10, te verwijderen vanaf 06/11

Aan veel redirects is een R-sjabloon toegevoegd. Hierdoor hebben deze redirects een geschiedenis gekregen en is het niet meer mogelijk een lemma over zo'n redirect te hernoemen. Iemand sprak over verpeste redirects.

Het verwijderen van deze sjablonen (waarover nog beslist moet worden) kan voorkómen dat nog meer redirects verpest worden. Voor de redirects die al verpest zijn, is dat geen oplossing. Het verwijderen van de sjablonen kan zelfs averechts werken. Er zijn namelijk redirect zonder geschiedenis met R-sjabloon. Die zijn nog niet verpest. Zou men het R-sjabloon van deze redirects verwijderen, dan worden ze alsnog verpest.

Voorstel: zoek naar redirects met geschiedenis. Controleer of de geschiedenis uitsluitend bestaat uit het toevoegen (en eventueel verwijderen) van R-sjablonen. Verwijder deze redirects en maak ze nieuw aan.

Het lijkt mij verstandig deze actie pas uit te voeren nadat beslist is over het verwijderen van de R-sjablonen. Blijven de R-sjablonen gehandhaafd, dan zal deze actie naderhand vaker uitgevoerd worden.

Voor deze actie is een botaccount met moderatorrechten nodig. Handige Harrie (overleg) 11 nov 2013 14:32 (CET)

Zo'n redirect kan nog wel hernoemd worden, maar enkel door een moderator. Ik heb me inderdaad wel al heel vaak afgevraagd wat voor zin die {{R}}-sjablonen nu toevoegen. Voor mij niks ;-) ed0verleg 11 nov 2013 16:21 (CET)
Inmiddels is er beslist dat de R-sjablonen verwijderd moeten worden. De zaak is gisteren en vandaag grootscheeps aangepakt. Misschien dat dat uiteindelijk gunstig is, maar in eerste instantie is het gevolg averechts geweest: er zijn nu nog veel meer redirects verpest. Als voorbeeld noem ik Gornji Jalsovec, maar er zijn er nog veel meer. Ik heb nog gewaarschuwd tegen dit effect, maar naar mijn waarschuwingen wordt meestal niet geluisterd.
Mijn verzoek voor een bot is daarmee nog dringender geworden. Handige Harrie (overleg) 10 dec 2013 21:38 (CET)
 • Tegen Tegen: er is mijns inziens geen noodzaak voor een dergelijke botactie. Ik denk dat hier ten onrechte wordt gedaan alsof dit een groot probleem zou zijn. Als je een pagina wilt hernoemen en dat lukt je om technische redenen niet, dan vraag je op WP:AV een moderator om je daarbij te helpen. Simpel zat. Mathonius 10 dec 2013 21:47 (CET)
  • Tsja, Mathonius, ik heb er ook niet zo veel problemen mee. Maar anderen wel, vandaar die grootscheepse actie (die ik zelf ook niet zo nodig vond). Misschien had je je mening moeten geven voordat die actie begon. Handige Harrie (overleg) 10 dec 2013 21:55 (CET)
   • Als ik 't had geweten... ;) Mathonius 10 dec 2013 22:06 (CET)
    • Ik lees ook lang niet alle overlegpagina's, dus mij ontgaat ook wel eens wat. Je kunt 't nalezen op [3] en verder in het verleden. Handige Harrie (overleg) 10 dec 2013 22:12 (CET)
 • Staat al een tijd open, is geen consensus voor om het te fixen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 jun 2014 21:15 (CEST)

Uitgevoerde verzoeken[bewerken]

instandhouden > in stand houden[bewerken]

Het is instandhouding, maar het is in stand houden. Desondanks komt instandhouden ruim 400 keer voor. Kan iemand een bot doen, waardoor "instandhouden" veranderd wordt in "in stand houden"? Alvast bedankt. - Paul-MD (overleg) 10 jun 2014 13:26 (CEST)

400 is ook overdreven, een stuk of 70 (zie hier). Filter je alleen op hoofdnaamruimte, blijven er 30 over. Sjoerd de Bruin (overleg) 10 jun 2014 14:14 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - 34 bewerkingen. JurgenNL (overleg) 10 jun 2014 14:26 (CEST)
Bedankt. Bij volgende verzoeken zal ik geen aantallen noemen; daarbij zie ik blijkbaar iets over het hoofd Onaangenaam. - Paul-MD (overleg) 10 jun 2014 14:40 (CEST)
Haha, dat komt doordat de zoekmachine soms op iets meer zoekt dan je zelf wilt. Door de zoekterm tussen quootjes te zetten ("instandhouden"), zoekt ie exact op de gegeven term en dan kom je wel op 40 uit Knipoog. Groet, JurgenNL (overleg) 10 jun 2014 14:46 (CEST)

NGC catalogus[bewerken]

In alle 7840 artikels over NGC objecten staat een externe link naar SEDS, echter deze link is overal fout (je krijgt een 404 fout). Bijvoorbeeld in NGC 7365 staat http://seds.org/~spider/ngc/revngcic.cgi?NGC7365?NGC7365 dit moet zijn http://spider.seds.org/ngc/ngc.cgi?7365 Volgens mij is de verandering overal hetzelfde (behalve het nummer). Kan dat door een bot gedaan worden? Hobbema (overleg) 7 mei 2014 02:36 (CEST)

  • Klaar, wel gezien dat er links zijn die in de oude vorm een 404 gaven, en in het nieuwe formaat geen resultaat, omdat er voor "dat nummer" gewoon geen data is. Ik vermoed dat die links nooit gewerkt hebben, NGC 3292-2 is hier een voorbeeld van. Maar de Russische wiki heeft wel een werkende link, maar weer met een net iets andere opbouw. ed0verleg 7 mei 2014 08:02 (CEST)
   • Blijkbaar gedaan, naar afgehandeld. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 jun 2014 22:08 (CEST)

Verwijderen links naar staatsbladclip.zita.be[bewerken]

Tot een tijdje terug kon je via de website http://staatsbladclip.zita.be verwijzen naar publicaties ih staatsblad. Die website werd offline gehaald. Er staat nu heel wat links naar die website, die dus doodlopen. We kunnen nu enkel de officiële website gebruiken, jammer genoeg is dit een gedrocht van een website...

Hoe kunnen we alle verwijzingen naar staatsbladclip omzetten naar de nieuwe website? MADe (overleg) 11 nov 2013 10:53 (CET)

Opgelost door links te vervangen. Bedankt voor het melden. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 11 jun 2014 09:51 (CEST)

Bezoekdatum/Bezochtdatum[bewerken]

Sinds vlak na ik actief werd op Wikipedia begin dit jaar gebruik ik Phrase Express, een text expander. In dat programmaatje heb ik ingesteld dat de tekst .cw automatisch wordt veranderd in het sjabloon Citeer web, maar er zat lange tijd een fout in. "Bezochtdatum", de datum waarop de bron bezocht werd, had ik namelijk ingevoerd als "Bezoekdatum", en ik heb geen idee meer op welke pagina's ik deze fout heb gemaakt. Daarom vraag ik of iemand de tekst "bezoekdatum=" met een bot kan vervangen door "bezochtdatum=". Bijvoorbaat dank. Fey|Bart - 15 jun 2014 14:29 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 26 edits - Kippenvlees (overleg‽) 15 jun 2014 15:14 (CEST)
Top, Kip! Bedankt! Fey|Bart - 15 jun 2014 15:47 (CEST)