Wikipedia:Verzoekpagina voor bots

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Nieuwe verzoeken graag in de eerste sectie toevoegen: afgehandelde verzoeken graag verplaatsen naar onderen.
1rightarrow.png WP:VPB
Op deze pagina kunnen de gebruikers verzoeken plaatsen aan eigenaren van bots. Bijvoorbeeld om een bepaalde categorie van een heleboel pagina's te verwijderen.

Gelieve uw verzoek te ondertekenen met vier tildes: ~~~~.

Een verzoek toevoegen...

Verzoeken voor een botbitje kunnen worden geplaatst op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers.

Verzoeken tot botimport van nieuwe artikelen kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina botimport nieuwe artikelen geplaatst worden.

Overzicht beheerpagina's

Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

RTL Z[bewerken]

RTL Z naar RTL Z (televisieprogramma) (of RTL Z (televisiezender)) Frankbergnl (overleg) 22 apr 2015 22:18 (CEST)

Beter even mee wachten gezien de verwijdernominatie van RTL Z (televisiezender) (want na eventuele verwijdering zal RTL Z (televisieprogramma) teruggeplaatst worden naar RTL Z). Ik vermoed overigens zomaar dat in alle artikelen waar RTL Z genoemd wordt, het televisieprogramma bedoeld wordt (maar dat terzijde). EvilFreD (overleg) 22 apr 2015 23:30 (CEST)

Externe links op artikelen over het OV[bewerken]

Is het mogelijk dat een bot eens langs alle Nederlandse spoor-, bus-, metro- en tramvervoerders + de Nederlandse spoor-, bus-, metro- en tramstations/haltes te gaan om te kijken of er kapotte externe links tussen zitten? Heb het idee dat dat al even niet gebeurd is en ik ben er al aardig wat tegengekomen die kapot waren (zijn inmiddels gefixt. BakkertjeWouter. 16 apr 2015 20:01 (CEST)

Opmerking Opmerking WP:L - waarom ben jij nog geen deelnemer? Lach. Wat je botverzoek betreft: dat kan wel, maar bots halen er ook niet alle links uit. Ik stel voor dat je een lijst maakt van artikelen die je gecontroleerd wilt hebben, dan kunnen we 't samen doen (ik kan je nog tips mbt software-instellingen geven om dode links snel/goed op te lossen). Bij voorkeur op een subpagina van Wikipedia:Wikiproject/Linkonderhoud, bijvoorbeeld Wikipedia:Wikiproject/Linkonderhoud/OpenbaarVervoerNederland. Groetjes, Face-smile.svg4ever(Overleg) 17 apr 2015 09:54 (CEST)
Ik zal binnenkort wel even een lijst maken met pagina's die ik gecontroleerd wil hebben. Pagina's die ik op actualiteit nakijk kijk ik ook wel gewoon na op externe links. Ik wil graag wel tips van je ontvangen mbt software instellingen. BakkertjeWouter. 17 apr 2015 19:29 (CEST)

Harmonisering gebruik namen Creative Commons-licenties[bewerken]

Er wordt in lemma's vaak verwezen naar Creative Commons-licenties, het is mij opgevallen dat de manier waarop verwezen wordt naar CC-licenties vaak niet goed vormgegeven is[1]. De structuur van de vermelding van de licenties is CC <licentie-elementen gescheiden door een ->. Ik heb een tabel gemaakt van de voorkomende foutieve manieren waarop dit voorkomt:

Slecht Goed
CC-BY CC BY
CC-BY-NC CC BY-NC
CC-BY-SA CC BY-SA
CC-BY-NC-SA CC BY-NC-SA
CC-BY-ND CC BY-ND
CC-BY-NC-ND CC BY-NC-ND
cc-by CC BY
cc-by-nc CC BY-NC
cc-by-sa CC BY-SA
cc-by-nc-sa CC BY-NC-SA
cc-by-nd CC BY-ND
cc-by-nc-nd CC BY-NC-ND

Ik kan handmatig gaan zoeken naar locaties waar dit voorkomt en deze aanpassen, maar door de hoeveelheid en doordat ze zoekopdracht het streepje negeert (zie de false positifs hier) is het wellicht handiger dat een bot hier langs gaat.

Full disclosure: Ik werk voor Creative Commons Nederland, ik wil niet de indruk wekken dat ik reclame maak voor het gebruik van de licenties, enkel dat ze op een uniforme manier worden weergegeven.

Wie wil mij helpen? --Martsniez (overleg) 16 apr 2015 14:32 (CEST)

Voor de zekerheid toch maar even een week wachten, ik vermoed dat er een BTNI-discussie van kan komen. Maar met AWB of pywikibot is zo iets wel aan te passen. ed0verleg 16 apr 2015 14:37 (CEST)
Ik weet niet wat een BTNI discussie is, maar een week wachten om zeker te weten dat het geen controversiële aanpassing is, is niet meer dan verstandig. --Martsniez (overleg) 16 apr 2015 14:40 (CEST)
Het is een week stil geweest rondom dit verzoek. Volgens mij is er geen kritiek om dit structureel aan te passen. Martsniez (overleg) 23 apr 2015 09:32 (CEST)
WP:BTNI gaat er kort gezegd over dat je geen dingen moet 'verbeteren' die niet fout zijn. Wat mij betreft mag de bot hier aan de slag. - FakirNLoverleg 23 apr 2015 15:16 (CEST)
Ga vanavond naar kijken. Japiot (overleg) 23 apr 2015 18:20 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - ongeveer 60 lemma's aangepast. Komt nog best vaak voor in titels van afbeeldingen, daar blijf ik vanaf. Japiot (overleg) 23 apr 2015 22:49 (CEST)

Infoboxen Nederlandse politici[bewerken]

L.s. Na overleg te hebben gepleegd, zijn er wat wijzigingen doorgevoerd aan het Sjabloon:Infobox politicus Nederland. Ik zie nu dat oudere wijzigingen aan dit sjabloon ook nog niet zijn doorgevoerd in de infoboxen van Nederlandse politici. Ter vergelijking kan gekeken worden naar de infobox in het lemma van Henk Kamp. Verder hoop ik nog een discussie op touw te krijgen om nog wat andere informatie aan dit sjabloon toe te voegen. Is het dan handiger om dit eerst af te wachten, zodat alle wijzigingen in een keer doorgevoerd kunnen worden? Of is het net zo handig om nu eerst het achterstallige onderhoud aan te pakken en op een later moment de eventuele vernieuwingen nog eens te doen? Persoonlijk heb ik nog geen ervaring met bots. Hoor graag van u. Mvg, Histogenea22 (overleg) 8 apr 2015 18:44 (CEST)

Opmerking Opmerking: Histogenea22 had veranderingen doorgevoerd zonder rekening te houden met de bestaande parameters waardoor informatie niet meer zichtbaar was. Tevens lijkt mij wel duidelijk wat de parameter "partij" in de infobox inhoudt. Sjoerd de Bruin (overleg) 8 apr 2015 18:48 (CEST)
Tevens zie ik geen overleg over deze wijziging (partij). Ook is het vrij lastig om dit soort botbewerkingen te doen. Sjoerd de Bruin (overleg) 8 apr 2015 18:49 (CEST)
Excuses voor het ongemak, ik wist niet dat mijn wijziging dit gevolg zou meebrengen. Ik dacht persoonlijk dat een wijziging in het sjabloon automatisch alle infoboxen zou wijzigen. Over de teruggedraaide wijziging waar u het over heeft is inderdaad geen overleg aan vooraf gegaan. Voor die wijziging leek mij dat niet nodig. Hier kan alsnog overleg over gevoerd worden, maar ik vind dat punt niet erg belangrijk. Mvg, Histogenea22 (overleg) 8 apr 2015 18:56 (CEST)

Voor de duidelijkheid heb ik links weergegeven hoe het sjabloon nu uitziet, en rechts hoe bijvoorbeeld de infobox uit het lemma van Henk Kamp er nog uit ziet. Het gaat dus om veel wijzigingen. Klik op bewerken voor een duidelijke weergave. | naam = naam | afbeelding = volledige naam | onderschrift = afbeelding | volledige naam = onderschrift | geboren = geboren | geboorteplaats = overleden | overleden = huidige functie | overlijdensplaats = partij | partij = | huidige functie = | sinds = | religie = | titulatuur = . Histogenea22 (overleg) 8 apr 2015 19:13 (CEST)

Vlaams Parlement[bewerken]

De website van het Vlaams Parlement is vernieuwd waardoor links naar die website veranderd zijn. De oude werken nog wel, maar verwijzen door. Op de nieuwe pagina staat dat de oude pagina niet meer bestaat en ze raden aan om eventuele bladwijzers aan te passen. Het lijkt me dan ook nuttig de links hier aan te passen. Gelukkig lijkt dat automatiseerbaar. Voorbeeld: link http://www.vlaamsparlement.be/Proteus5/showBioLex.action?id=2485 werd https://www.vlaamsparlement.be/vlaamse-volksvertegenwoordigers/2485. De oude id-parameter wordt hier dus het laatste deel van de URL. Kan een bot dit aanpassen a.u.b.? --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 6 apr 2015 17:31 (CEST)

Ik denk een mooi klusje voor Gebruiker:Smile4ever, die zich zo ik weet veel bezighoudt met het linkherstel van websites. Pompidom (overleg) 6 apr 2015 22:02 (CEST)
Eenvoudig klusje wat linkherstel betreft. Uitgevoerd Uitgevoerd Bedankt voor het vertrouwen, Pompidom! Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 7 apr 2015 10:02 (CEST)
Dankjewel! --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 7 apr 2015 10:26 (CEST)

Infobox schip[bewerken]

Een heleboel artikelen over schepen hebben inmiddels een hernoeming ondergaan, en dat zullen er nog meer worden. Dat kan gevolgen hebben voor de naam van het schip zoals die door {{infobox schip}} getoond wordt; als de parameter Schip naam niet gebruikt wordt, is de verstekwaarde namelijk de naam van het artikel. Ik het mogelijk om botmatig alle artikelen (niet eventuele redirects) in de categorie:schip op naam als volgt aan te passen: áls er gebruik gemaakt wordt van 'infobox schip' en de parameter 'Schip naam' wordt nog niet gebruikt, dán wordt die parameter toegevoegd met als waarde de titel van het artikel zonder de toevoeging tussen haakjes? Zie hier voor een voorbeeld. Richard 16 jan 2015 13:22 (CET)

Met AWB kan het wel semi-handmatig, ben met de eerste begonnen. Een goed bewijs waarom je gewoon altijd het veld 'naam' in moet vullen, want de naam van een artikel kan meermalen wijzigigen, de naam die je wilt laten zien doorgaans niet. ed0verleg 16 jan 2015 16:04 (CET)
Ik zag het (dat je bezig bent). Om je niet onnodig af te leiden met zo'n rood cijfertje bovenaan je scherm wilde ik niet de 'bedankt'-knop gebruiken, maar hier kan ik je natuurlijk wel heel hartelijk 'persoonlijk' bedanken. Bij deze! Duim omhoog Richard 16 jan 2015 16:57 (CET)
Ik denk dat ik de bedankjes voor Edoderoobot heel niet zie. Zeker niet in AWB. ed0verleg 16 jan 2015 17:12 (CET)
Dat zou natuurlijk kunnen, maar dan hebben ze ook helemaal geen zin ;) Richard 16 jan 2015 17:15 (CET)
Het gaat dus in etappes, vandaar. Ik wilde al aan de bel trekken. Ziet er goed uit. Stunteltje (overleg) 17 jan 2015 08:25 (CET)
Ik ben nu over de helft, ik hoop er iedere week een paar te doen. ed0verleg 23 mrt 2015 12:01 (CET)
De eerste is reeds teruggedraaid, sommige mensen hebben liever geen infoboxen. Edoderoobot (overleg) 19 apr 2015 19:55 (CEST)
In dat specifieke geval was het geen verbetering van de bestaande infobox, maar het toevoegen van een infobox zonder dat er feitelijk informatie in stond. Ik kan me herinneren je daarover een vraag gesteld te hebben, een andere collega ging nog een stapje verder. Richard 20 apr 2015 14:14 (CEST)
In deze run doe ik inderdaad twee zaken: ik controleer of de naam in de bestaande infobox staat, en als er helemaal geen infobox staat, voeg ik deze toe. Omdat de velden beter door een kenner ingevuld kunnen worden, doe ik die stap inderdaad niet. In de gevallen waar er wel al een afbeelding staat, vul ik deze wel in samen met de naam. Ik herinner me daar geen specifieke vragen over, wat niet betekent dat ze ook niet gesteld zijn. ed0verleg 20 apr 2015 15:05 (CEST)
Nee hoor, dat zeg ik ook niet. Het is alleen een vollediger weergave van de gang van zaken. Richard 20 apr 2015 16:28 (CEST)

Appendix[bewerken]

Ik kom op veel artikelen lege {{appendix}}en tegen. Deze artikelen bevatten dus geen referenties, een appendix is dan onnodig. Is het mogelijk om hier een bot op los te laten? Sjoerd de Bruin (overleg) 5 jan 2015 21:01 (CET)

op het nummer > in het nummer (en ook het meervoud: de nummers)[bewerken]

Een keer of 500 valt te lezen "Hij speelt gitaar op het nummer I Love You" en "Ze werd bekend door de samenwerking met Fort Minor op het nummer Where'd You Go". Dat stoort me mateloos. Men is in de war met: op het album, op de single, op de cd, op de plaat. Kan dit een keertje verfraaid worden? De verbeteringen moeten wel visueel gecontroleerd worden, want "lijkt op het nummer" of "geïnspireerd op het nummer" is natuurlijk goed. Ik heb wel een AutoWikiBrowser (lang niet gebruikt), maar ja. ErikvanB (overleg) 10 nov 2014 05:45 (CET)

Doe ik wel even. De eerste hit is al gevonden. Handige Harrie (overleg) 21 nov 2014 13:26 (CET)

Rangtelwoorden in cijfers[bewerken]

Volgens dit taaladvies zijn dingen als 1ste, 2e en dergelijke fout. 1ste en 2e mag allebei. Het gaat er met name om dat er geen superscript gebruikt hoort te worden (in ieder geval niet in een Nederlandse tekst – sporadisch zou er bijvoorbeeld een Frans tekstfragment voor kunnen komen waar superscript niet verkeerd gebruikt wordt). In de wikitekst komt het erop neer dat er vrijwel geen [0-9]<sup> voor hoort te komen. Als een artikel op dit punt gecorrigeerd wordt en er wordt geconstateerd dat bovendien zowel '1e, 2e, 3e' als '1ste, 2de, 3de' gebruikt wordt, zou standaardisatie op dat punt gelijk meegenomen mogen worden wat mij betreft. Richard 21 nov 2014 14:10 (CET)

ik heb jaren geleden al eens voorgesteld dit te standaardiseren, maar toen mocht het niet. Ik vind het vooral slordig als 1e en 1ste door elkaar worden gebruikt.Handige Harrie (overleg) 21 nov 2014 15:43 (CET)
Dat laatste is inderdaad slordig, vandaar mijn 'zou gelijk meegenomen mogen worden'. Het eerste is volgens het taaladvies gewoon fout, dus dat zou verbeterd mogen worden (BTNI gaat in dit geval niet op). Richard 21 nov 2014 16:15 (CET)

Onjuist spatiegebruik sjabloon[bewerken]

Deze 4 sjablonen worden doorverwezen naar de hiernaaststaande sjablonen.
Kan iemand deze systematisch vervangen met een bot?

Sjabloon:Episode lijst > Sjabloon:Episodelijst
Sjabloon:Episode lijst Titel > Sjabloon:Episodelijsttitel
Sjabloon:Episode lijst overzicht > Sjabloon:Episodelijstoverzicht
Sjabloon:Episode lijst overzicht Titel > Sjabloon:Episodelijstoverzichttitel

Deze artikels moeten langsgelopen worden:
Verwijzingen naar: Episodelijst
Verwijzingen naar: Episodelijsttitel
Verwijzingen naar: Episodelijstoverzicht
Verwijzingen naar: Episodelijstoverzichttitel

Robin0van0der0vliet (overlegpagina) (bijdragen) 30 okt 2014 00:11 (CET)

De redirects/doorverwijzingen doen goed hun werk, dus is er geen noodzakelijke reden dit middels een bot-actie te wijzigen. ed0verleg 30 okt 2014 09:49 (CET)

er van uit > ervan uit[bewerken]

Zie dit taaladvies. Het zal misschien een paar foute schrijfwijzen opleveren op plekken waar niet "ervan uitgaan" maar "er vanuit" (een plaatsbepaling) is bedoeld, maar die moeten dan maar handmatig gecorrigeerd worden. De Wikischim (overleg) 22 okt 2014 11:04 (CEST)

Ik wist niet van dit verzoek af, maar heb "ervan uitgaan" gecorrigeerd. Als nu gezocht wordt op "er van uit" (met aanhalingstekens) levert dat bij mij vier resultaten op, allemaal citaten. Woodcutterty|(?) 27 apr 2015 12:26 (CEST)
Uitstekend, dank je wel! Daarom is dit verzoek nu dus als afgehandeld te beschouwen. De Wikischim (overleg) 27 apr 2015 15:55 (CEST)

Activiteit mods[bewerken]

Ik denk dat ik dit al eerder gevraagd heb, maar doe het dan nog een keer. Het is een hele klus om regelmatig de modactiviteit te checken en te updaten. Vroeger deed Lolsimon dit dan ook met een bot, totdat hij stopte op Wikipedia. Ik heb totaal geen verstand van bots, maar is er iemand die dit karweitje over zou willen nemen met een bot? De check hoeft nmm maar 1x per maand of zo, maar het is mij teveel werk om hier mee door te gaan (desondanks is het wel belangrijk dat dit periodiek gecontroleerd wordt aangezien de activiteit officieel beschreven staat in de RvM). Elke hulp zou ik zeer op prijs stellen! Trijnsteloverleg 17 sep 2014 15:49 (CEST)

Kunnen we hier niks mee doen, Trijnstel? - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 13 okt 2014 18:44 (CEST)
Die laat het aantal edits niet zien, en daar gaat het juist om. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 13 okt 2014 23:23 (CEST)

vlakbij > vlak bij[bewerken]

Misschien is dichtbij–dicht bij al eens botmatig nagelopen maar vlakbij nog niet. Het zijn twee woorden indien er iets op volgt ("Het dorp ligt vlak bij de grens.") en anders niet ("Het dorp ligt vlakbij."). De zoekresultaten laten veel fouten zien. ErikvanB (overleg) 2 jun 2014 02:17 (CEST)

Ruim 2700 maal keer vlakbij. Ik zal er zo nu en dan 100 doen. Het duurt dus wel even. Japiot (overleg) 22 jun 2014 20:02 (CEST)
Ook dichtbij komt teveel voor. Ik bedoel te veel. Handige Harrie (overleg) 22 jun 2014 20:59 (CEST)
Japiot en ik hebben inmiddels tot en met C verwerkt. Handige Harrie (overleg) 23 jun 2014 12:28 (CEST)
Ik heb de afgelopen dagen de 1400+ bewerkingen (blijkbaar is ongeveer de helft al gedaan!) door JurgenNL, Japiot en Handige Harrie nagelopen, en zoals Japiot al was opgevallen een aantal teruggedraaid of aangepast (in totaal een negentigtal). Ter verduidelijking het volgende:
Zoals het door ErikvanB gelinkte advies van OnzeTaal aangeeft, zijn vlak bij en dicht bij twee losse woorden als het voorzetsel bij bij een erop volgende woordgroep hoort – in alle andere gevallen wordt het als één woord geschreven. Deze woordgroep kan o.a. een zelfstandignaamwoordgroep, een eigennaam of een voornaamwoord zijn, en vormt met vlak/dicht bij een plaatsbepaling (soms figuurlijk): "vlak bij hun huis", "vlak bij een van de bekendste skiregio's van Europa", "vlak bij Amsterdam", "vlak bij haar", "dicht bij henzelf", "vlak bij elkaar", "dicht bij het behalen van de titel".
Zulke woordgroepen kunnen overigens ook prima voorafgegaan worden door vlakbij of dichtbij als één woord – het vormt dan samen geen plaatsbepaling, maar het bijwoord vlakbij of dichtbij is dan op zichzelf de plaatsbepaling, en de eropvolgende woordgroep kan bijvoorbeeld het onderwerp of lijdend voorwerp van de zin zijn. Vergelijk:
  • Het dorp ligt (in een bosrijke omgeving en) vlak bij een van de bekendste skiregio's van Europa. (plaatsbepaling)
  • Het dorp heeft (een bosrijke omgeving en) vlakbij een van de bekendste skiregio's van Europa. (bijwoord – lijdend voorwerp)
  • Begin jaren negentig werd vlakbij een van de bekendste skiregio's van Europa ontwikkeld. (bijwoord – onderwerp)
Lees dus vanaf het begin van de zin om zeker te zijn van de functies van de woorden en woordgroepen.
In combinatie met gelegen kan het bijvoeglijk naamwoord vlakbijgelegen of dichtbijgelegen bedoeld worden, als het aan een zelfstandig naamwoord (of woordgroep) voorafgaat, bijvoorbeeld "het vlakbijgelegen oord" (zie ook dit taaladvies). De combinatie wordt niet altijd aan elkaar geschreven, bijvoorbeeld "... die vlakbij gelegen is" en "... is (er) vlakbij gelegen". Ook wordt in er vlakbij gelegen de woorden vlakbij en gelegen niet aan elkaar geschreven, als het geheel bijvoeglijk gebruikt wordt: "het er vlakbij gelegen oord".
Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 18 okt 2014 22:01 (CEST)
Dank Mar(c), duidelijk, ik (we) gaan door. Is best lastig, je moet goed de zin lezen; Na 25 stuks moet je stoppen, anders krijg je vierkante ogen en ga je fouten maken. Japiot (overleg) 18 okt 2014 23:35 (CEST)

Om precies te zijn: dichtbij, vlakbij enz. worden als één woord geschreven als het bijwoorden zijn. Er kan op zich daarna nog wel iets volgen, maar dat is dan niet hetzelfde zinsdeel. De Wikischim (overleg) 27 apr 2015 16:00 (CEST)

Overzeese Chinezen[bewerken]

In het Sjabloon:Navigatie overzeese Chinezen staan verwijzingen naar pagina's met overzeese chinezen. Nu heb ik over de juistheid van de titels van al deze pagina's nogal m'n twijfels. Bijvoorbeeld Chinese Malagassiërs lijkt mij onjuist: iemand is óf Chinees, óf Malagassisch. Chinezen in Madagaskar lijkt mij in dit geval juister, maar om dit voor alle pagina's door te voeren is monnikenwerk.

Om een al veel te lang verhaal kort te maken: zou een bot hier uitkomst in kunnen brengen en al deze pagina's om noemen naar Chinezen in -landnaam-? heinGlas z3.pngnlein'' 16 apr 2014 14:20 (CEST)

In het kader van consequent doorvoeren, zie het Sjabloon:Navigatie migrantengroepen in Nederland... heinGlas z3.pngnlein'' 16 apr 2014 15:38 (CEST)

Voortgang[bewerken]

Mijn bovenstaande vraag staat nu anderhalve maand open, wachten we nog op antwoord van Gebruiker:Helanhuaren? heinGlas z3.pngnlein'' 2 jun 2014 08:49 (CEST)

Het lijkt mij dat dit er een is die net zo goed met de hand kan worden gedaan. Volk -> land (Malagassiërs -> Madagaskar) is geen 'simpele' vervanging, dat zul je toch met de hand moeten invoeren, en als je toch voor elke pagina met de hand iets moet invoeren, is elke pagina met de hand verplaatsen ook weer niet zoveel méér werk. - André Engels (overleg) 7 aug 2014 14:56 (CEST)
Het lijkt veel: [1], maar als je het sjabloon [2] gewijzigd hebt valt het heel erg mee. --VanBuren (overleg) 7 aug 2014 16:44 (CEST)

Commonscat[bewerken]

Zou het mogelijk zijn om pagina's waar er in andere talen al een link is naar commons, deze link ook de Nederlandstalige versie te plaatsen? Dus als dit sjabloon al op de Engelstalige pagina staat, dit ook doen op de nederlandstalige doen: sjabloon:Commonscat. --PJ Geest (overleg) 12 mrt 2014 14:55 (CET)

Het kan, maar dat zou zonde zijn van de tijd. Als we ervoor zorgen dat alle incorrecte commons gefixt zijn en de commonscat die nog niet op Wikidata staan aan Wikidata toevoegen, kunnen we over naar Wikidata voor dit sjabloon. Dat bespaart werk, want dit verzoek zou anders erg intensief zijn. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 mrt 2014 15:13 (CET)
Heel veel artikelen hebben inderdaad op WikiData al aangegeven of/waar een commonscat te vinden is. ed0verleg 12 mrt 2014 15:49 (CET)
Sorry, maar wat PJ Geest zegt is toch zinnig. Waar het om gaat is om artikelen waarop geen Commonscat is toegevoegd, maar er wel een mogelijk is en reeds gekoppeld staat. Dat lost Wikidata en een overschakeling naar Wikidata niet op. Er zal daarvoor nog steeds een bot nodig blijven. Voor het overschakelen op Wikidata is trouwens nog geen discussie geweest, terwijl dat wel een grote wijziging is waarvoor denk ik voorafgaand overleg benodigd is. Het wordt lekker rooskleurig voorgesteld, maar er kleven ook nadelen aan en we dienen daar ook bewust van te zijn. Romaine 21 apr 2014 08:07 (CEST)

Niet-uitgevoerde verzoeken[bewerken]

Sjabloon {{largethumb}}[bewerken]

Het sjabloon largethumb veroorzaakt onduidelijkheden bij bewerken met de Visual editor. Is er een botoperator in de zaal die een botrun kan dien die de sjabloon sjabloon invoeging aanpast zodat het gewenste effect van largethumb blijft en de VE er goed mee overweg kan? Stratoprutser, 11 juli. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Stratoprutser (overleg · bijdragen)

Tegen Tegen - we hoeven onze gehele wiki niet aan te passen omdat de software niet met een van de meest eenvoudige sjablonen overweg kan. Dat is het paard achter de wagen spannen. Romaine 11 jul 2014 00:57 (CEST)
Tegen Tegen - (na bwc) Als er een probleem is met lang bestaande sjablonen dient de VE aangepast te worden. Natuur12 (overleg) 11 jul 2014 00:58 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - per bovenstaanden. JurgenNL (overleg) 13 aug 2014 15:08 (CEST)

Kwartierstaten gestandaardiseerd[bewerken]

Zie mijn eerste test: [3] Dit is iets om pagina voor pagina te doen, en als de bot klaar is met de pagina, moet je nog wel iets handmatig bijwerken. Maar als je het helemaal handmatig doet, ben je bij elke pagina een uur bezig. Handige Harrie (overleg) 26 sep 2014 23:28 (CEST)

Persoonlijk vond ik de vorige versie op dat artikel overzichtelijker. Sjoerd de Bruin (overleg) 26 sep 2014 23:30 (CEST)
Dit gaat om een vorm van opmaak en, dat blijkt al uit de reactie van Sjoerd, is een persoonlijke keuze. Dit lijkt mij typisch iets dat onder BTNI valt, en zou zonder breed gedragen consensus niet door een bot gedaan moeten worden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 sep 2014 00:31 (CEST)
De consensus ben ik met je eens. Of het handmatig of met een bot gedaan wordt, maakt voor het resultaat niet uit.
Op heel veel lemma's wordt een genealogie met Sjabloon:Stamboom gemaakt, en uniformiteit acht ik gewenst. Let ook op het verschil tussen de oude versie van George_V_van_het_Verenigd_Koninkrijk en Victoria van het Verenigd Koninkrijk: geen uniforme opmaak. Handige Harrie (overleg) 27 sep 2014 23:08 (CEST)
Het voorbeeld overtuigt mij allerminst. Ik zou een dergelijke ingrijpende wijziging eerst overleggen voordat ik er een bot op zou loslaten - Warhoofd (overleg) 27 sep 2014 23:23 (CEST)
Dat is precies wat ik hier doe. Handige Harrie (overleg) 27 sep 2014 23:44 (CEST)
Blijkbaar is hier geen consensus over, verplaatst naar niet afgehandeld.

Uitgevoerde verzoeken[bewerken]

Bevolkingsgegevens van de Hongaarse nederzettingen[bewerken]

Welkom!

Demografische gegevens van de Hongaarse gemeenschappen tonen in de telling van 2001. Sindsdien verscheen hij in de data 2014.

Gelieve te upgraden naar de bevolkingscijfers van de Hongaarse nederzettingen. Inderdaad, de versheid van de beroemde Wikipedia, die de Hongaarse nederzettingen bevolkingsgegevens weerlegt zijn verouderd natuur.

2014 bevolkingsgegevens: [4] นายกเทศมนตรี (overleg) 24 jan 2015 23:35 (CET)

Wablief? EvilFreD (overleg) 24 jan 2015 23:56 (CET)

Animatie[bewerken]

Onlangs heeft DimiTalen de pagina Animatie hernoemd en er een dp van gemaakt. Maar dat heeft tot gevolg dat er 500+ links naar een doorverwijspagina zijn nu. Kan iemand met een bot helpen om die te fixen? (Ik kwam ze op het spoor door het fixen van de links op Joseph Barbera en William Hanna.) Trijnsteloverleg 6 feb 2015 00:30 (CET)

Deze is uitgevoerd, heb dit ook gedaan met de links op animator (welke ook de 2 betekenissen kan hebben), en die doorverwijst naar animatie. - Warddr (overleg) 6 feb 2015 05:41 (CET)
Bedankt voor jullie ingreep! Flag of California.svg DimiTalen 6 feb 2015 09:04 (CET)

Officiele[bewerken]

Onlangs heb ik een aantal puntjes op de e van 'materiele' en 'financiele' gezet, maar de term 'officiele' spant toch wel de kroon wat betreft aantal hits; zo tegen de 400. Kan een botje dat makkelijk(er) aan? Groet, Apdency (overleg) 26 jan 2015 21:54 (CET)

Volgens mij komt dat omdat in ieder geval mijn besturingssysteem (OS X) het niet goed corrigeert. Hij probeert het altijd aan te passen naar officieel... Verrast Sjoerd de Bruin (overleg) 26 jan 2015 22:04 (CET)
OK, dat is een goede verklaring. Maar kan een bot er iets aan doen? Apdency (overleg) 27 jan 2015 19:12 (CET)
Ik heb gekeken gisteren, maar AWB heeft moeite om "officiële" en "officiele" uit elkaar te houden. Ik kwam 950 voetbal-lijsten tegen, en daar zaten heel geen vormen zonder puntjes tussen, terwijl die er bij andere artikelen wel waren. Dit maakt het lastig om het met AWB op te lossen vrees ik. ed0verleg 27 jan 2015 19:58 (CET)
OK, dan is dat gewoon een geval van jammer. Ter info: zo kwam ik aan mijn kleine 400 (d.w.z. 416 min een aantal doorverwijzingen). Groet, Apdency (overleg) 27 jan 2015 21:00 (CET)
pywikipedia gaat er beter mee om, ik ben bezig. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 jan 2015 21:18 (CET)
Het is een geduldig klusje, pywikipedia lijkt hetzelfde probleem te hebben met een search op 'officiele' maar hij slaat de pagina's waar niets te vervangen is wel over. Echter zijn er ook een hoop hits op url's, dus het blijft opletten, en een manueel klusje. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 jan 2015 22:50 (CET)
Ah, dan zal ik ook weer wat bijpunten. Dank. Apdency (overleg) 28 jan 2015 11:56 (CET)
De bot is er doorheen, wat er nu nog rondhangt is voor de hand. Hoop url's met officiele erin, twee keer een defaultsot, en een infobox met een parameter 'officiele website', dus er zullen er nog wel wat zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 1 feb 2015 00:39 (CET)
Dank, en van het overgeblevene heb ik hier en daar al wat aangepast. Apdency (overleg) 1 feb 2015 10:40 (CET)

Links naar ODIS[bewerken]

Sinds enkele dagen is de ODIS-databank waarnaar hier her en der wordt verwezen aangepast. Links die vroeger werden aangebracht werken daardoor niet meer, maar zijn relatief makkelijk om te zetten denk ik. De oude structuur is van de vorm http://www.odis.be/pls/odis/opacuvw.toon_uvw?CHK=PS_6698&p_modus=O&P_DOC_TYPE_ID=HTM&refresh=undefined, waarbij - voor wie wat van URL's en zo weet - de parameters niet altijd allemaal werden opgenomen in de URL. De enige parameter die er trouwens toe doet is in dit voorbeeld "CHK=PS_6698". De nieuwe URL is van de vorm http://www.odis.be/lnk/PS_6698. Dus de waarde van de CHK-parameter is nu hetgeen als laatste in de URL staat, lijkt het. Zou een bot die links kunnen aanpassen a.u.b.? Concreet zal dat wellicht alles worden met een URL dat begint met http://www.odis.be/pls/odis/opacuvw.toon_uvw?CHK=PS_6698 en waarbij de andere parameters genegeerd kunnen worden. M.v.g., --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 13 feb 2015 23:18 (CET)

De oude link doet het niet meer. Ik heb de operatie voorbereid en het staat klaar, maar blijkbaar is de database nu in onderhoud. zie Edmond Ronse. Later nog eens kijken. Nog een vraagje, wat betekent Fiche dat aan de werkelijke tekst vooraf gaat? Japiot (overleg) 14 feb 2015 12:28 (CET)
Ik neem aan: kaartje of blaadje van kaartsysteem. Zie [5] . Het verwijst volgens mij naar de ouderwetse kaartenbak. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 14 feb 2015 15:29 (CET)
Fiche is volgens mij ook record uit een database. Wat tamelijk analoog is aan een kaart uit een kaartenbak. ed0verleg 14 feb 2015 16:31 (CET)
Volgens mij wordt deze betekenis bedoeld: "(Belgisch-Nederlands, spreektaal) geheel van de gegevens die i.v.m. iets of iem. in een registratie- of documentatiesysteem zijn opgenomen - synoniem: dossier" (bron: Dikke Van Dale). Een belgicisme dus, inderdaad voor iets als "record". --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 14 feb 2015 23:35 (CET)
Bot loopt, ik zie al dat er een paar niet goed zijn gegaan, maar als de bot klaar knip en plak ik het in Excel en repareer de mislukte. Japiot (overleg) 15 feb 2015 14:11 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Ongeveer 1100. Japiot (overleg) 15 feb 2015 16:39 (CET)

Hartelijk bedankt! --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 15 feb 2015 17:19 (CET)

Tevens ook[bewerken]

"Tevens ook" is een tautologie. De woordcombinatie komt 260 keer voor op Wp, zag ik. Volgens mij kan daar in alle gevallen "tevens" van worden gemaakt. Mee eens en zin in? Voel je vrij... Apdency (overleg) 20 feb 2015 21:22 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd 256 stuks. Japiot (overleg) 21 feb 2015 01:16 (CET)
Dankjewel! Ik heb nog twee restgevalletjes gedaan. Apdency (overleg) 21 feb 2015 10:59 (CET)

Categorie:Wikipedia:Sjablonen op datum[bewerken]

De nieuwe wist je dat-sjablonen op de hoofdpagina zijn (voor zover ik zie) niet gecategoriseerd onder Categorie:Wikipedia:Sjablonen op datum. Kan een bot rondgaan en elk sjabloon categoriseren op datum? Bijvoorbeeld: Sjabloon:Uitgelicht 10 februari in Categorie:Wikipedia:Sjablonen 10 februari steken. Dinosaur918 (overleg) 10 feb 2015 22:28 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Lymantria nephrographa without scalebar.jpg Lymantria overleg 10 mrt 2015 19:56 (CET)


Carl Zeiss[bewerken]

Ik zou graag Carl Zeiss Jena, nu een redirect naar FC Carl Zeiss Jena, willen vervangen door een doorverwijspagina waar ook Carl Zeiss AG op staat. Kan iemand de enkele tientallen verwijzingen naar Carl Zeiss Jena vervangen door verwijzingen naar FC Carl Zeiss Jena? Richard 12 mrt 2015 10:37 (CET)

ping Richardw, ze zijn allemaal omgezet, je kunt je dp-tje maken! ed0verleg 12 mrt 2015 11:07 (CET)
Perfect! Dank je wel voor de snelle service! Richard 12 mrt 2015 11:08 (CET)

Svetlana Sacharova[bewerken]

In verband met een titelwijziging verwijzen er nu heel wat artikelen naar een doorverwijspagina's. Vrijwel alle zullen doorverwezen moeten worden naar Svetlana Zacharova (atleet). Zie ook Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Svetlana_Zacharova. Ik krijg AWB hier helaas niet geïnstalleerd, anders had ik het zelf botmatig opgelost. Bovendien is de tijd beperkt, dus handmatig is geen optie op dit moment. Velocitas(↑) 14 mrt 2015 20:30 (CET)

Er zijn nog een paar overblijfselen, maar dat zijn alternatieve schrijfwijzen, die kunnen dan beter naar de doorverwijspagina doorgaan. ed0verleg 14 mrt 2015 22:06 (CET)
Nog bedankt, Edo. Dan kan het kopje naar afgehandeld. Velocitas(↑) 16 mrt 2015 20:57 (CET)

Top Gear[bewerken]

Recentelijk heeft S078 van Top Gear een doorverwijspagina gemaakt, waardoor er veel dp-links ontstonden. Die zijn echter niet opgelost. Ik heb er twee handmatig gefixt[6][7], maar er moeten er nog veel meer opgelost worden (zie hier). Zou iemand met een botje even willen helpen ajb? Trijnstel (overleg) 5 mrt 2015 17:56 (CET)

Probleem van de opsplitsing lijkt mij, dat het bij veel links niet meer duidelijk is of het naar de oude of de nieuwe versie linkt. Soms kun je dat aan de datum zien, maar bij heel veel personen moet je het maar net weten. Ik heb er één gedaan, en ben gelijk ook weer gestopt, want de kans dat je fout gokt is minstens 50%. ed0verleg 5 mrt 2015 19:53 (CET)
Ik ga er zsm mee aan de slag. Σ078(?) 5 mrt 2015 22:48 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Σ078(?) 9 mrt 2015 23:27 (CET)

Jaren '30[bewerken]

Vaak (meer dan 1000 keer volgens AWB) wordt jaren '30 met apostrof geschreven. Dat is onjuist: zie: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/jaren-70-jaren-70 en http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/439/jaren_30_jaren_30_jaren_dertig/. Kan dat veranderd worden? en dan natuurlijk ook voor jaren '10 enzovoort. Met halfautomatische AWB is het mij te veel. Kehpp (overleg) 18 mrt 2015 16:29 (CET)

Jaren 10, is dat "het jaar tien", 1910, 2010, en als de lezer over honderd jaar kijkt, wat is het dan? ed0verleg 18 mrt 2015 20:31 (CET)
Dan zou je de jaren 10 kunnen vervangen door de jaren 1910. Kehpp (overleg) 19 mrt 2015 08:05 (CET)
Juist niet. Wellicht staat er 'jaren 10' en wordt 'jaren 2010' bedoeld. Die zijn tenslotte ook al eventjes bezig.
Niettemin: het kan niet fouter worden als 'jaren '10' vervangen wordt door 'jaren 10'. Als het dubbelzinnig is, blijft het dat, maar door het verwijderen van de apostrof ontstaat geen dubbelzinnigheid. De apostrofs kunnen dus zonder problemen te veroorzaken geschrapt worden. Richard 19 mrt 2015 11:39 (CET)
En juist ook van de jaren 20 en jaren 30 enzovoort. Ik vermoed dat het meer dan 5000 bewerkingen zijn. Ik zie het niet zitten om dat met één bewerking per minuut halfautomatisch uit te voeren. Kehpp (overleg) 19 mrt 2015 13:23 (CET)
Klopt. Ik pas ze aan waar ik ze tegen kom, maar ga niet actief 'op jacht'. Net als bij het nog openstaande verzoek #Rangtelwoorden in cijfers, eigenlijk. Daar komt nog bij dat ik de AWB niet gebruik ;) Het voordeel van 'met de hand' is wellicht dat je iets meer overzicht houdt en daardoor beter kunt inschatten of 'jaren twintig' (wat de voorkeur heeft boven 'jaren 20') ook een optie is (soms kan dat namelijk lay-outverstorend uitpakken) en dat je er soms 'jaren dertig van de twintigste eeuw' van kunt maken. Richard 19 mrt 2015 13:27 (CET)
Ik zoek eigenlijk iemand met een bot die dat 'even' aan kan passen. Kehpp (overleg) 19 mrt 2015 13:44 (CET)
Weet ik. Daarom staat dit verzoek ook op deze pagina, vermoed ik ;) Mijn eerste reactie was om aan te geven dat het m.i. zonder meer uitgevoerd kan worden. Daar ik geen bot heb echter niet door mij. Richard 19 mrt 2015 13:53 (CET)
OK. Kehpp (overleg) 19 mrt 2015 13:58 (CET)

Eerst semi handmatig de combinaties waar het woord "en" een rol speelt. Bijvoorbeeld "jaren '50 en '60" wordt vervangen door "jaren '50 en 60". Later maakt de bot er "jaren 50 en 60" van. Daarnaast kijk ik later nog apart naar de jaren 00 en jaren 10. Japiot (overleg) 21 mrt 2015 12:50 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Bijna 10.000 edits gedaan. Pas na de volgende database dump eens kijken of er nog wat overgebleven zijn. Japiot (overleg) 22 mrt 2015 00:12 (CET)

Het zal best wel kloppen, maar waarom is deze kwestie niet in het Taalcafé aan de orde gesteld?, desnoods als doorverwijzing naar alhier? – Maiella (overleg) 22 mrt 2015 05:11 (CET)

Omdat de regels naar mijn mening duidelijk zijn. Kehpp (overleg) 23 mrt 2015 08:58 (CET)

Aasgarnalen[bewerken]

Naar aanleiding van Wikipedia:Wikiproject/Lemmata met haakjes zonder redirect of doorverwijspagina heb ik de titel van Aasgarnalen veranderd in Aasgarnalen (orde), en op [[Aasgarnalen een doorverwijspagina gemaakt. Er bestaat ook namelijk ook Aasgarnalen (familie). Er linken echter meer dan 1000 pagina's naar Aasgarnalen, die dus naar de orde linkten. Wie heeft er een bot om deze om te zetten? Mijn dank is groot. Wikiwerner (overleg) 6 apr 2015 21:49 (CEST)

Bot loopt. Pompidom (overleg) 6 apr 2015 22:00 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - nog 13 die handmatig nagelopen moeten worden. Pompidom (overleg) 6 apr 2015 22:41 (CEST)
Bedankt! Die laatste 13 heb ik nu ook gedaan. Dan krijgen we woensdag die troep niet. Glimlach Eén lemma verwees naar de titel zonder haakjes, dus naar de orde voordat ik de titel veranderde, waar de familie bedoeld werd. Wikiwerner (overleg) 6 apr 2015 23:14 (CEST)

Far from the Madding Crowd[bewerken]

Deze pagina is nu een "dp" geworden. Zou het mogelijk zijn de verwijzigingen naar Far from the Madding Crowd te wijzigen in Far from the Madding Crowd (boek). KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 apr 2015 14:54 (CEST)

Niet meer nodig, was iets gecompliceerder en minder werk dan aanvankelijk gedacht. Handmatig opgelost. KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 apr 2015 20:08 (CEST)