Janine Abbring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Janine Abbring
Afbeelding gewenst
Geboren Groningen, 5 februari 1976
Origine Nederland
Beroep Presentatrice en zangeres
Jaren actief 2001-heden
Bekend van De Wereld Draait Door, RTV Noord, Vroege Vogels
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Janine Abbring (Groningen, 5 februari 1976) is een Nederlands journalist, presentatrice en zangeres die onder meer bekend is omdat ze van 1 april 2009 tot begin maart 2011 een van de Jakhalzen bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door was.

Op 21 maart 2011 maakte de VARA bekend dat Abbring overstapt naar het programma Vroege Vogels, waar zij naast Menno Bentveld het vaste gezicht wordt. Vanaf april 2011 presenteert Abbring zowel een televisie- als radioprogramma onder die naam.

Daarnaast runt ze het productiebedrijf "Nine Lives". Abbring was tot augustus 2007 verslaggeefster en presentatrice bij de regionale zender RTV Noord, waar ze zowel radio als televisie maakte. In 2007 maakte ze een tiendelige televisieserie voor RTV Noord over Delfzijl.

Op 13 juni 2012 werd bekendgemaakt dat zij mee zal doen aan Wie is de Mol? 2013. Deze onthulling kwam in het nieuws door het bericht dat zij tijdens de opnames van het programma gewond was geraakt. Op 8 juni bij een sprong in het water kwam zij verkeerd terecht waardoor een ruggenwervel verbrijzelde.[1] Op 15 juni 2012 werd bekend dat de operatie aan haar rugwervel succesvol verlopen was. De behandelend arts verwacht op termijn een volledig herstel. Later meldde Janine zelf[2] dat "ze van een rib een nieuwe wervel hadden geknutseld".

Muziek[bewerken]

In 2001 scoorde Abbring samen met Arjen Lubach een nummer 3 hit onder het pseudoniem Slimme Schemer ft. Tido met Jelle. Dit nummer is als grap ontstaan rond het Noorderslagfestival en is een parodie op Stan van de Amerikaanse rapper Eminem en de Britse zangeres Dido.

Bronnen, noten en/of referenties