Mercedes-Benz A-Klasse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Mercedes-Benz A-Klasse is een personenautomodel van het automerk Mercedes-Benz.

Het idee[bewerken]

Mercedes-Benz was begin jaren 90 een automerk dat bekendstond om zijn degelijke en vaak luxueuze sedan- en coupé-modellen. Het kleinste model was tot dan toe de Mercedes 190, een middenklasse model en later opgevolgd door de C-Klasse. Toch begon Mercedes de hete adem van Volkswagen in de nek te voelen en vond men dat er ook een compacter model moest komen.

De introductie[bewerken]

In september 1997 presenteerde Mercedes de A-Klasse. Een monovolume met een lengte van 3 meter 60. Dit was tevens de eerste Mercedes-Benz met voorwielaandrijving en een dwarsgeplaatste motor. Ondanks de kleine afmetingen bleek de auto van binnen genoeg ruimte te bieden voor 4 volwassenen. Opvallend was ook dat de auto een dubbele bodem had. Oorspronkelijk was er namelijk het idee om de auto ook te gaan leveren met een elektromotor of zelfs met waterstofaandrijving. Helaas is dat gebleven bij enkele prototypen. Maar de dubbele bodem had wel 2 grote voordelen. De instap was hoog waardoor oudere mensen makkelijker konden instappen. Bij een frontale aanrijding schoof de motor onder de dubbele bodem waardoor de inzittenden beter beschermd bleven.

De Mercedes-Benz A-Klasse wordt gebouwd in Rastatt (Duitsland).

Veiligheid[bewerken]

Veiligheid stond hoog aangeschreven bij de A-Klasse. Zo was de auto standaard voorzien van 4 airbags, standaard ABS, een stevige kooiconstructie en beschermbalken in de portieren. Zaken die men tot dan toe alleen op auto's in de duurdere klasse aantrof.

Elandproef[bewerken]

In oktober 1997 waren de journalisten aan de beurt om een oordeel over de auto te geven. Aanvankelijk werd de auto als zeer positief beoordeeld, maar dat veranderde toen in Zweden de auto werd beoordeeld aan de hand van de Elandtest. Met een hoge snelheid wordt bij deze proef het stuur omgegooid om te oordelen of de auto nog in het spoor blijft. De A-Klasse sloeg echter om. In een keer was Mercedes-Benz zijn goede naam qua veiligheid kwijt. Dat betekende grote paniek in Stuttgart waar het hoofdkantoor van Daimler-Benz is gevestigd. Alle inmiddels verkochte A-Klasses werden teruggeroepen naar de fabriek. Na een uitgebreide research kwam men met een aantal modificaties waardoor de auto niet meer kon omslaan. De belangrijkste daarvan was het standaard monteren van ESP. Ook bredere banden en een aangepaste afstelling van het onderstel waren noodzakelijk. Door deze maatregelen was de A-Klasse bijna foolproof geworden. Maar het betekende ook dat er flink was ingeboet op comfort: de auto voelde stroef aan.

De W168[bewerken]

Ondanks de voorgeschiedenis en de voor zijn klasse hoge aanschafprijs waren de verkoopaantallen van de A-Klasse goed te noemen. In eerste instantie was de auto leverbaar als A140 en A160 benzine, maar in 1998 kwamen daar de A160 CDI en de A170 CDI diesel bij. Vooral de twee laatste waren echte zuinigheidswonderen, mede door de direct ingespoten dieselmotoren. De motorinhoud was dezelfde, maar door gebruik te maken van een intercooler en een aangepast motormanagement had de A170 zelfs 90 pk t.o.v. de A160 CDI die er maar 75 had. Later kwam er ook een 125 pk sterke A190 benzine op de markt en is er zelfs geëxperimenteerd met een tweemotorige uitvoering. Men kon ook kiezen uit drie verschillende uitrustingsniveaus: de standaard Classic, de luxe Elegance en de sportieve Avantgarde. De A190 was alleen leverbaar als Elegance of als Evolution.

De modificaties[bewerken]

Jammer genoeg bleek de A-Klasse nog vol kinderziektes te zitten. Zo kwamen er meer dan regelmatig storingen voor aan het onderstel en was de kwaliteit van het interieur volgens sommigen beneden de maat. Daarom kwam Mercedes in maart 2001 met een gemodificeerd model op de markt. Op tal van punten was de auto aangepast en men had zelfs uit de magazijnen van de Mercedes-Benz S-klasseonderdelen gebruikt. Hierdoor voelde de auto ook beter aan en was de kwaliteit sterk verbeterd. Met deze facelift kwam er ook een 17 cm langere versie uit.

De Vaneo[bewerken]

Naast de A-Klasse bracht Mercedes-Benz ook de Vaneo uit, in 2001. Dit type was oorspronkelijk bedoeld als ruime familie-auto, een MPV, maar werd ook verkocht als bedrijfsauto. De Vaneo was echter niet zo’n succes; zo zou de prijs te hoog zijn in vergelijking met zijn directe concurrenten, zoals de Renault Scenic, de Opel Zafira en de Volkswagen Touran, waardoor Mercedes het model al in 2005 verving door een geheel nieuwe lijn, de Mercedes-Benz B-Klasse.

De nieuwe A en B-klasse[bewerken]

In september 2004 werd de A-Klasse geheel vernieuwd. De auto werd groter en kreeg meer een familiegezicht. Het vrolijke dashboard werd vervangen door een wat conservatiever exemplaar. Slechts een paar maanden later kwam ook de B-Klasse, een op de A-Klasse geïnspireerde MPV. In 2005 kregen zowel de A- als de B-Klasse een 193 pk sterke 2 liter turbomotor.