Montserrat (chocolade)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Montserrat
Rechtsvorm Bvba
Oprichting 1986
Oprichter(s) Willy en Gilberte Desmet
Sleutelfiguren Willy Desmet en Martine Declercq
Hoofdkantoor Ledegem Vlag van België België
Werknemers 8
Producten Chocolade
Sector Voeding
Website www.montserrat.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Montserrat is een Belgisch chocoladebedrijf, gevestigd in het West-Vlaamse Ledegem.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd in 1986 begonnen door broer en zus Willy en Gilberte Desmet in de garage van het ouderlijk huis. Martine Declercq, de vrouw van Willy Desmet, stapte in 1996 bij in het bedrijf. Montserrat richt zich op de ambachtelijke productie van chocolade. Oorspronkelijk maakte Montserrat alleen gewone chocolade, later ging het zich meer richten op biologische en suikervrije producten.[1] Sinds de jaren 2010 vormt biologische chocolade het belangrijkste product. De cacaobonen voor de chocolade worden aangekocht bij Zuid-Amerikaanse coöperaties. In 2018 verhuisde het bedrijf van Ingooigem naar Ledegem.

Merken[bewerken | brontekst bewerken]

  • Biochoc was de eerste merknaam waaronder de biologische chocolade verkocht werd.
  • In 2014 werd een tweede merk gelanceerd: Wiloco. Deze chocolade wordt gemaakt met rijstmelkpoeder en kokosbloesemsuiker. Deze chocolade is lactosevrij en veganistisch. Met dit product won Montserrat in 2015 een innovatieprijs. Wiloco's chocolade is een vast item in het aanbod chocolade van de winkelketen Bio-Planet.
  • Onder de naam Willy Desmet worden ook pralines verkocht.[2]

Als streekproduct maakt Montserrat "Streuvelspralines", genoemd naar de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels, die in Ingooigem woonde.[3]

Erkenning[bewerken | brontekst bewerken]