Nuva27

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nuva27
Nuva27
Algemene informatie
Volledige naam Jochem Nuva Macaré
Alias Nuva27
Geboren 27 oktober 1997
Geboorteplaats Vlaardingen
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2015–heden
Genre(s) Rock, punk, bluesrock
Beroep Sessiemuzikant, pianist
Instrument(en) Piano, keyboard, keytar, zang
Zangstem Tenor
Invloed(en) Janis Joplin, Robert Johnson
Act(s) Hillsphere, End Of The Dream
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Nuva27, pseudoniem van Jochem Nuva Macare (Vlaardingen, 27 oktober 1997), is een Nederlands pianist/toetsenist en zanger die vooral werkzaam is als (live)sessiemuzikant bij verscheidene Nederlandse rock-, punk- en bluesacts.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Macare werd in 1997 geboren in Vlaardingen. Kort na de geboorte van zijn jongere broer Wouter Macare in 1999 verhuisde het gezin naar de Gelderse plaats Bemmel. Aldaar groeide hij op en volgde het basisonderwijs aan het Bemmelse IKC Pius X. Daarna volgde hij de havo aan Notre Dame des Anges. Na het halen van zijn diploma ging hij aan het werk als sessiemuzikant.

Muzikale kenmerken[bewerken | brontekst bewerken]

Kenmerkend voor de stijl van Nuva27 is doorgaans zijn raspende zangstem alsmede zijn pianospel met vaak snelle solo's van zijn rechterhand en relatief harde begeleidingspartij van zijn linkerhand. Zijn speelstijl heeft dikwijls een vrij improvisatorisch karakter.

Esthetiek[bewerken | brontekst bewerken]

Macare heeft op de onderzijde van zijn polsen een tatoeage van een muzieksleutel. Op zijn linkerpols is dit de bassleutel en op zijn rechterpols de vioolsleutel. Het betreft een verwijzing naar de twee sleutels in de twee notenbalken van de bladmuziek voor piano, waarbij de notenbalk van de bassleutel vaak het bereik van linkerhand aangeeft en de notenbalk van de vioolsleutel vaak het bereik van de rechterhand.

Pseudoniem[bewerken | brontekst bewerken]

Macare's pseudoniem 'Nuva27' verwijst naar verscheidene elementen. 'Nuva' betreft zijn tweede voornaam en betekent 'sneeuw' in het Hopi; het is een verwijzing naar zijn 'sneeuwwitte' huidskleur.[1] '27' zou verwijzen naar het feit dat hij op 27 oktober is geboren en doordat verscheidene artiesten die hem inspireerden – waaronder Janis Joplin, Jimi Hendrix en Robert Johnson – op 27-jarige leeftijd stierven.[1] In de media worden deze artiesten veelal gerekend tot de zogeheten 27 club.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Nuva27 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.