Overleg gebruiker:Datheen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen en is daarom geblokkeerd conform de richtlijnen en kan niet meer bijdragen.

Sokpop

I.v.m. misbruik van sokpoppen voor het met verscheidene accounts en IP-adressen doorgaan met diverse ongewenste handelingen zoals betwiste wijzigingen in de encyclopedie blijven plaatsen en het doen voorkomen dat dit verschillende gebruikers zijn maar ook bronmanipulatie, selectief brongebruik, plaatsen van onjuiste informatie, plagiaat, auteursrechtenschendingen, het opvoeren van niet bestaande publicaties alsmede plaatsen van auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen en zaken terugplaatsen met diverse accounts ondanks de ongewenstheid ervan of het ontbreken van consensus zijn onderstaande hiervoor gebruikte accounts en IP-adressen geblokkeerd op 10 mei 2013 en is het oningelogd bewerken onmogelijk gemaakt. Dit is vastgesteld via een uitgebreid bewerkingenonderzoek met daaraan gekoppeld een uitgevoerde checkuser. Deze zaken zijn hier te vinden:

Gebruiker kon indien gewenst eenmalig gebruikmaken van de ontsnappingsclausule, dus enkel werken met het hoofdaccount en beloven af te zien van de vastgestelde ongewenste activiteiten die een goede opbouw van de encyclopedie verstoren en zich beperken tot neutraal inhoudelijk constructief bijdragen aan de encyclopedie. De hoofdaccount, Ouddorp had daartoe een niet meegeblokkeerde email- en overlegpaginafunctie. Na moderatorafhandeling hiervan werd een blokkade van een jaar opgelegd. Bij doorgaan met de genoemde detrimentale activiteiten zou de de ontsnappingsclausule komen te vervallen. Op 14 mei 2014 werd gebruik gemaakt van de ontsnappingsclausule via Ouddorp en werd daarbij een blokkade van een jaar tot 14 mei 2015 opgelegd.

Vanaf 2 juni 2014 t/m 12 augustus 2014 vond echter een door checkuser vastgestelde blokontduiking plaats via

Gebruiker werd opnieuw voor onbepaalde tijd geblokkeerd conform de reglementen en kan zich desgewenst wenden tot de Arbitragecommissie

Op 19 augustus 2014 werd doorgegaan met de ongewenste activiteiten (herplaatsen van eerder verwijderde auteursrechtenschendende artikelen alsmede plaatsen van nieuwe met auteursrechtenschending). Dit werd later zelftoegeven door betrokkene waarbij geen enkel inzicht bleek in de ernst van de zaken en is geblokkeerd op basis van een duck test:

Van 13 t/m 21 november 2014 werd wederom de blokkade ontdoken via een met uitgebreide bewerkingsvergelijking vastgestelde sokpop wederom op basis van de duck test:

Van 26 november 2014 t/m 17 februari 2015 werd wederom de blokkade ontdoken via volgend werk-IP en daaraan via checkuser vastgesteld bijbehorend account:

Het kunnen bewerken vanaf de werkplek is nu beëindigd en de nieuwe account geblokkeerd.

Bevindelijk gereformeerden[brontekst bewerken]

Beste Datheen, allereerst welkom op Wikipedia.

Je hebt in het artikel over bevindelijk gereformeerden de geschatte omvang van de achterban van de Gereformeerde Bond uit de tabel met aantallen bevindelijk gereformeerden verwijderd, met de opmerking dat Wikipedia suggereert dat er 527.000 bevindelijk gereformeerden zijn en dat dit onjuist is. Ik begrijp dit eerlijk gezegd niet.

Volgens mij is in het artikel duidelijk aangegeven dat er groepen binnen de Gereformeerde Bond en de Hersteld Hervormde Kerk zijn die niet bevindelijk maar eerder orthodox zijn. Dit is ook als voetnoot onderaan de tabel aangegeven. Daarmee is ook duidelijk dat het totaal aantal bevindelijk gereformeerden vermoedelijk lager ligt dan de in de tabel genoemde 527.000. Zoals in het artikel letterlijk staat: "het precieze aantal bevindelijk gereformeerden [is] moeilijk te bepalen." Dat lijkt me echter geen reden de achterban van de GB volledig buiten beschouwing te laten. De meerderheid van de GB is wel bevindelijk gereformeerd en aangezien dit het grootste kerkgenootschap is, suggereert het artikel door de GB volledig weg te laten onterecht dat de GB niet tot de bevindelijk gereformeerden behoort.

Ook het totale aantal dat in de tabel genoemd wordt, 237.000, is als gevolg van het weglaten van de GB onrealistisch laag. De SGP behaalde bij de laatste verkiezingen al bijna 200.000 stemmen. Rekening houdend met het feit dat er nauwelijks anderen dan bevindelijk gereformeerden op de SGP stemmen (behalve een zeer kleine minderheid orthodox-gereformeerden), dat er ook heel wat bevindelijk gereformeerden zijn die op andere partijen of niet stemmen, en dat bevindelijk gereformeerde gezinnen relatief kinderrijk zijn en de achterban dus voor een aanzienlijk deel uit kinderen bestaat die nog niet mogen stemmen (van de totale bevolking is 20-25% tussen 0 en 18 jaar, onder bevindelijken is dat wellicht 40%, zie bijv. de bevolkingspiramide van Urk), moet het daadwerkelijke aantal bevindelijken ver boven de 237.000 liggen. Nogmaals, het precieze aantal is moeilijk te bepalen, maar ik vermoed dat dat aantal dichter bij de 527.000 ligt dan bij de 237.000.

Ik ben benieuwd wat de redenering achter je bewerking is en waarom je bijv. de opmerking over de HHK hebt verwijderd. Er zijn bij mijn weten wel degelijk orthodox-gereformeerde hersteld-hervormden. Je actie lijkt zo ingegeven door je persoonlijke visie op bevindelijkheid en wie daar toe gerekend mag worden, meer dan door een streven naar een zo goed en volledig mogelijk artikel. Dimitri (overleg) 30 nov 2013 21:53 (CET)[reageer]

Beste Dimitri, ik zag inderdaad dat je duidelijk aan gaf dat er groepen zijn binnen de Gereformeerde Bond en de HHK die niet tot de bevindelijke stromingen kunnen worden gerekend. Maar de lezer ziet allereerst het getal wat wordt getoond en niet in alle gevallen de onderbouwing. Dat bedoel ik met het woord 'suggereert'. Wat betreft de HHK is er inderdaad verschil in ligging tussen de verschillende gemeenten, maar ik vind het een beetje kunstmatig om daar een scheiding in aan te brengen. Welke gemeenten van de HHK zou jij dan als orthodox kenmerken? Kent de GG dan ook orthodoxe gemeeenten? Zeker als jij stelt dat de Gereformeerde Bond voor de meerderheid bevindelijk is, zijn de Hersteld Hervormden te kenschetsen als een geheel bevindelijk kerkverband. Slechts een klein aantal gemeenten binnen de Gereformeerde Bond zou ik als bevindelijk kenschetsen aan de hand van de kenmerken die in het artikel worden genoemd. Wat betreft de aantallen, die 200.000 stemmen op de SGP bij de laastste kamerverkiezingen zijn een uitschieter naar boven. Doorgaans haalt de SGP circa 160.000 stemmen. Wanneer je daar minderjarigen bij optelt kom je optelt komt je op circa 225.000 personen. Datheen (overleg) 3 dec 2013 14:31 (CET)[reageer]
Om met je opmerking over de SGP te beginnen: waar komt in jouw ogen de winst van de SGP vergeleken met voorgaande verkiezingen vandaan? Van niet-bevindelijke kiezers die ineens met tienduizenden tegelijk de beginselen en het programma van de SGP onderschrijven? Nee toch?! Als je de geografische spreiding van de SGP-kiezers van 2012 en 2010 vergelijkt, zijn er weinig verschillen te zien. Er is een zeer kleine aanwas van orthodox-gereformeerde kiezers, dat klopt. Maar het zijn toch vooral mensen uit de traditionele achterban van de SGP die nu niet op een andere partij hebben gestemd. Uit kiezersonderzoeken is bekend dat een aanzienlijke groep twijfelt tussen SGP en CDA. Voorheen stemde deze groep vaak CDA om het CDA zo groot mogelijk te maken, omdat het een regeringspartij was, uit traditie (ouderen met name), etc. Nu het CDA in de peilingen al sterk teruggevallen was, hebben veel van deze kiezers eindelijk SGP gekozen. Een ander argument kan zijn geweest dat het vrouwenstandpunt voor een deel van de achterban in het verleden een bezwaar vormde en nu niet meer. Maar hoe het ook zij, de opkomst onder bevindelijken zal nooit 100% zijn en van de bevindelijk gereformeerde stemmen zal ook nooit 100% naar de SGP gaan. Waaruit volgt dat de omvang van de bevindelijk gereformeerde bevolking zeker aanzienlijk groter moet zijn dan de 230.000 die het artikel nu vermeldt.
Wat de GB betreft: als maar een klein aantal gemeenten binnen de GB volgens jou bevindelijk is, is het toch opmerkelijk te noemen dat er zoveel Bonders binnen de SGP actief zijn. Ik denk maar aan prominenten als het enige Eerste Kamerlid, Gerrit Holdijk, en het enige Europees Parlementslid, Bas Belder. Ook oud-voorzitter Budding is lid van de PKN. Voor andere bevindelijk gereformeerde organisaties geldt hetzelfde. Om dan in de tabel met een overzicht van bevindelijk gereformeerde kerkgenootschappen de GB niet op te nemen en slechts in de tekst van het artikel terloops te vermelden dat er ook nog een GB is, met een achterban die de omvang van elk ander bevindelijk kerkgenootschap overtreft, doet m.i. geen recht aan het belang van de GB onder bevindelijk gereformeerden. Om toch ook te erkennen dat er niet-bevindelijke leden zijn binnen de GB, is dit als voetnoot in de tabel en als opmerking in de tekst opgenomen. Zo wordt voor iedereen duidelijk dat het daadwerkelijke aantal bevindelijken wellicht lager is. Maar zoals de tekst vermeldt, het precieze aantal is niet te bepalen, omdat veel cijfers nu eenmaal schattingen zijn.
Wat de HHK en GG betreft: ik wil liever geen persoonlijk oordeel vellen over welke gemeente of dominee bevindelijk is en welke niet. Ik ben voor de opmerking over de HHK afgegaan op wat anderen vinden, zie een discussie hierover op het refoforum. Ik lees daar van verschillende mensen, (ook) hersteld-hervormden, dat zij binnen de HHK een niet-bevindelijke minderheid zien. Dat deze minderheid klein is en kleiner is dan binnen de GB, heb ik ook aangegeven in de tabel en de tekst van het artikel.
Kortom: mijn doel, en het doel van Wikipedia, is zo volledig en neutraal mogelijk informatie verschaffen. Ik meen daar met de opmerkingen in tekst en tabel in geslaagd te zijn. Als jij andere bronnen hebt die het tegendeel beweren, hou ik mij aanbevolen. Zolang het maar niet gaat om een persoonlijke mening, die een evenwichtige beschrijving in de weg staat. Dimitri (overleg) 4 dec 2013 14:12 (CET)[reageer]
Beste Dimitri, het actief zijn van Gereformeerde Bonders binnen de SGP zegt niet direct iets over de mate van bevindelijkheid van een plaatselijke gemeente, maar ik begrijp je redenering. Ik ben het met je eens dat het belang van de GB binnen de bevindelijk gereformeerde zuil groot is. De grens tussen bevindelijke gemeenten en niet bevindelijke gemeenten is niet scherp te trekken, maar is juist heel diffuus. Daarom verbaasd het me dat je de GB juist verdedigd als grotendeels bevindelijk en de HHK juist deels als niet bevindelijk beschouwd, terwijl de gemeenten binnen de HHK waar het dan over zou gaan in zeer zeer grote lijnen overeenkomen met de door jou als bevindelijk geschetste gemeenten binnen de GB. Daarin ga ik niet met je redenering mee. De discussie op refoforum.nl vind ik ook niet overtuigend. Juist doordat de grens heel moeilijk is te trekken (er is geen waterdichte definitie van een bevindelijke gemeente) vind ik het niet terecht om een deel van de Hersteld Hervormde Kerk daar niet onder te scharen. Waarom beschouwen de GG wel geheel als bevindelijk en de HHK niet? Wanneer we de HHK als deels niet bevindelijk beschouwen valt de gehele Gereformeerde Bond af als behorend tot het bevindelijk gereformeerde volksdeel. Wanneer we de Gereformeerde Bond als deels bevindelijk beschouwen (je schrijft zelf dat een 'minderheid binnen de GB niet bevindelijk is'), is het gevolg van die redenering dat de gehele HHK binnen de bevindelijk gereformeerde zuil valt. Datheen (overleg) 20 dec 2013 07:52 (CET)[reageer]
Beste Datheen, het is inderdaad waar dat er geen scherpe grens is aan te geven tussen wie bevindelijk is en wie niet. Tussen de leden van de verschillende kerkgenootschappen bestaan daar ook meningsverschillen over. Dat maakt ook het risico groter op een subjectieve (gekleurde) invulling van het artikel over bevindelijk gereformeerden. Vandaar mijn poging de beschrijving zo objectief mogelijk te maken.
In het geval van de HHK is er een gemeente in Katwijk aan Zee (Benjamin) die zichzélf niet gereformeerd, maar confessioneel noemt; verwant met de Confessionele Vereniging en niet met de Gereformeerde Bond. Dit is ook wat anderen over de gemeente zeggen; alles wijst erop dat het hier gaat om een orthodoxe en niet om een bevindelijke gemeente. Ik vraag me dan ook af wat er onjuist is aan de stelling dat een kleine minderheid binnen de HHK niet bevindelijk is. Dimitri (overleg) 20 dec 2013 15:18 (CET)[reageer]

hallo Datheen, in het artikel over Boko Haram laat je in de verwijzingen de url-code staan. Dat is niet de bedoeling. ChristiaanPR (overleg) 7 jul 2014 16:43 (CEST)[reageer]

Ter informatie[brontekst bewerken]

Hallo,

Omdat ik vermoed dat jij Gebruiker:Ouddorp bent heb ik hier een verzoek tot controle gedaan. MrBlueSky (overleg) 12 aug 2014 23:18 (CEST)[reageer]

En omdat je inderdaad dezelfde blijkt te zijn, wordt je nu voor onbepaalde tijd geblokkeerd.  Wikiklaas  overleg  13 aug 2014 02:11 (CEST)[reageer]