Philippe Geubels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Philippe Geubels

Philippe Geubels (Dendermonde, 15 april 1981) is een Vlaamse stand-upcomedian. Bij het grote publiek werd hij bekend toen hij in 2007 deelnam aan de Comedy Casino Cup, een programma van de Vlaamse televisiezender Canvas. In de finale van deze wedstrijd verloor hij nipt van Xander De Rycke. Kenmerkend voor zijn presentatie is zijn nasale en langzame manier van spreken.

Biografie[bewerken]

Geubels studeerde aanvankelijk aan het atheneum, maar stapte toen over naar de hotelschool. Hij werkte achtereenvolgens bij een bakker, bij een slager en als verkoper. Nadat hij zijn diploma haalde, ging hij werken als rekkenvuller bij de supermarktketen Colruyt in Kontich. Geubels kon zijn pleinvrees overwinnen door als verkoper veel met klanten om te gaan.

Zijn interesse voor stand-upcomedy werd gewekt nadat een collega hem een dvd van Hans Teeuwen liet zien. Enthousiast besloot Geubels een workshop "123 Comedy Club" te volgen, waar hij naar eigen zeggen vooral leerde wat hij niét moest doen. In 2006 nam Geubels deel aan de Lunatic Comedy Award, een wedstrijd voor beginnende komieken, georganiseerd door The Lunatic Comedy Club. In de finale op 1 december versloeg hij Xander De Rycke en Joost Van Hyfte, waardoor hij de vijfde winnaar werd van deze tweejaarlijkse wedstrijd. Bert Kruismans (1998), Gunter Lamoot (2000), Lieven Scheire (2002) en Sven Eeckman (2004) gingen hem voor.

Programma's[bewerken]

Geubels deed mee aan De Slimste Mens ter Wereld en hij was ook te gast in De Pappenheimers, Mag ik u kussen? en De laatste show.

In februari 2009 presenteerde hij samen met Guy Mortier Humo's Pop Poll. In maart 2009 kwam hij samen met Jan Van Looveren op de proppen met een televisieprogramma Man! Liberation Front (M!LF), waar zij het samen opnemen tegen de nieuwe man. Ondertussen is zijn eerste avondvullende programma Droog! (waaraan hij samen met Sven Eeckman werkte) over heel Vlaanderen uitverkocht. Op 19 november 2009 stelde Geubels de dvd van de voorstelling Droog! voor in zijn oude werkplaats: de Colruyt in Kontich.

In oktober 2009 werd Geubels lid van de negenkoppige jury in De Slimste Mens ter Wereld. Een jaar later werd hij samen met Guy Mortier vast jurylid voor de speciale editie van het programma, De Allerslimste Mens ter Wereld.

In september 2010 trad hij op als dj op Laundry Day (het bekende electrofestival op het Zuid in Antwerpen) als "Philippe Geubels & De Foute Ronny's". Zijn tweede avondvullende programma Hoe Moet Het Nu Verder? ging in première op 5 januari 2011.

In het najaar van 2012 werd hij een van de gezichten van VIER. Hij is ook één van de protagonisten in Dr. Livingstone, een roadmovie met Martin Heylen die in het najaar van 2012 werd uitgezonden. Hij was ook te gast bij afleveringen van Scheire en de schepping op VIER. In Nederland verscheen hij als bewaker in de videoclip van 'Ze lijkt net niet op jou', een nummer uit het album 'Sterker' van Nick & Simon.

In de herfst van 2013 kreeg Geubels zijn eigen programma op VIER met de naam Geubels en de Belgen.

In maart 2014 sloot Geubels zijn tournee door Nederland, Made in Belgium genaamd, af met drie voorstellingen in Carré.

Vanaf 14 februari 2014 was hij te zien in de film K3 Dierenhotel, waarin hij de rol van Danny vertolkt. Dat is teven ook zijn film- en acteerdebuut.

Trivia[bewerken]

Geubels woont in Boechout, waar hij samen met zijn vrouw een kattenhotel openhoudt.

Externe link[bewerken]

Bron[bewerken]

  • DE JONGE, Stefanie, "Philippe Geubels: Ik wil aandacht, ja. Wat anders?", Humo, nr. 3569, 27 januari 2009, blz. 34-39.
Voorganger:
An Lemmens
Vlaamse Televisie Ster voor Rijzende Ster
2009
Opvolger:
Clara Cleymans