Revelation (1999)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Revelation: The book has been opened
Regie André van Heerden
Scenario Paul Lalonde
Peter Lalonde
Hoofdrollen Jeff Fahey
Nick Mancuso
Carol Alt
Distributie Cloud Ten Pictures
Première 31 augustus 2000 (Nederland), 7 mei 1999 (VS)
Speelduur 90 minuten
Taal Engels
Voorloper Apocalypse
Vervolg Tribulation
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Revelation (ook bekend onder de naam Apocalypse II: Revelation) is een Amerikaanse christelijke actie- en sciencefictionfilm uit 1999, uitgebracht door Cloud Ten Pictures. De titel Revelation is het Engelse woord voor Openbaring van Johannes. De film speelt zich af in de eindtijd.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Aan het begin van de speelfilm zie je Thorold Stone naar een videoband kijken van zijn verdwenen vrouw en dochtertje: ze zijn verdwenen door de opname van de gemeente. Nadat er vele mensen zijn verdwenen, vertrouwen ze bijna allemaal op Macalousso: de nieuwe wereldleider, maar een groepje achtergebleven christenen die als Haters vals worden beschuldigd van terroristische bomaanslagen op onder andere schoolbussen, proberen anderen ervan te overtuigen dat Macalousso de antichrist is. Toch wordt een kleine achtergebleven christelijke gemeente in een loods opgepakt en opgesloten in een gevangenis, waar ze gruwelijk worden gemarteld.

Macalousso en zijn helper Parker proberen ondertussen de wereld klaar te stomen voor de grote "Wonderdag": dit blijkt een groot virtual reality-gebeuren te zijn, waarbij mensen een helm op krijgen en zo in een nepwereld terechtkomen, waarin Macalousso hen probeert te verleiden het merkteken Getal van het Beest (666) te dragen op hun voorhoofd of rechterhand zoals het ook staat beschreven in Openbaringen van Johannes. Wanneer ze dit weigeren worden ze gedood onder de guillotine.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Jeff Fahey Therald Stone
Nick Mancuso Franco Macalousso
Carol Alt Cindy Bolton
Tony Nappo Willie Spino
Leigh Lewis Helen Hannah
David Roddis Len Parker
Patrick Gallagher Jake Goss