Ro Burms

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ro Burms (26 september 1942) is een voormalig Vlaamse televisie- radiopresentator. Burms was jarenlang een van de boegbeelden van de West-Vlaamse tak van Radio 2.

Burms studeerde vier jaar aan het RITCS en begon aansluitend zijn radiocarrière in 1966 voor Radio 2 in het BRT-gebouw op het Flageyplein in Elsene en later bij Radio 2 in Kortrijk. Enkel de laatste jaren van zijn carrière presenteerde hij terug vanuit Brussel. Burms ging in september 2002 op pensioen.

Samen met Els Van Herzeele presenteerde hij tot 1992 op maandagochtend het programma Kwistig met muziek. Samen met Johan Verstreken presenteerde hij dan weer verschillende jaren het populaire radioprogramma Fiestag, nadien opgevolgd door het eveneens door hem gepresenteerde De Zondagsclub op zondagnamiddag. Op 1 september 2002 presenteerde hij de laatste editie van dat programma als zijn afscheid.

Op televisie werd hij op vraag van Jan Van Rompaey een van de presentators en reporters van het humaninterestprogramma Echo. Hij had ook een eenmalige gastrol in een programma van de jeugdserie Merlina.

Burms was ook in de eerste jaren van de Baccarabeker de presentator van het liedjesconcours en werd nadien lid van de jury. Hij zetelde ook in de jury voor Eurosong.