STS-51-F

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
STS-51-F
Sts-51-f-patch.png
Shuttle Challenger
Aantal bemanningsleden 7
Lanceerdatum 29 juli 1985 5:00:00 p.m. EDT (21:00:00 UTC)
Lanceerplatform LC-39A, Kennedy Space Center, Florida
Landingsdatum 6 augusuts 1985 12:45:26 p.m. PDT (19:45:26 UTC)
Landingsbaan Edwards Air Force Base
Missieduur 7 dagen,22:45:26
Hoogte van de baan 320 km
Hellingshoek van de baan 49,5°
Aantal rondjes rond de aarde /
Reisafstand 5.284.350 km
Vorige missie STS-51-G
Volgende missie STS-51-I
Foto bemanning
Foto bemanning
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart

STS-51-F, voluit Space Transportation System-F, was een Spaceshuttlemissie van de NASA waarbij de Space Shuttle Challenger gebruikt werd. De Challenger werd gelanceerd op 29 juli 1985. Dit was de negentiende Space Shuttlemissie en de achtste vlucht voor de Challenger. Dit was ook de tweede missie voor de Challenger met het Spacelab.

Bemanning[bewerken]

tussen haakjes staat de aantal vluchten die de astronaut gevlogen zou hebben na STS-51-F

Missieparameters[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]