Sappi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo van Sappi

Sappi (South African Pulp & Paper Industry) is een internationaal opererend bedrijf met een twaalftal papier- en pulpfabrieken in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en West-Europa waaronder de papierfabrieken in Maastricht, Nijmegen en Lanaken.

De Nederlandse tak van Sappi bestaat uit het in 1997 aangekochte KNP-Leykam (de papierproductieactiviteiten van KNP-BT).

Sluiting Nijmegen[bewerken]

Nijmegen, de Sappi papierfabriek aan de Ambachtsweg

Eind september 2013 maakte Sappi bekend de papierfabriek in Nijmegen te willen sluiten. Deze vestiging telt momenteel 192 medewerkers.[1] Door de slechte economische omstandigheden, de aanhoudend krimpende vraag naar drukwerk en stijgende grondstofkosten draaien de Europese activiteiten van Sappi met verlies.[2] Het bedrijf heeft alle acht fabrieken geevalueerd en besloten de productie uit Nijmegen over te hevelen naar andere fabrieken in Europa. Het bedrijf in Nijmegen werd opgericht in 1908. Er wordt op jaarbasis zo’n 240.000 ton hoogwaardig houtvrij, tweezijdig, gestreken papier geproduceerd. Het papier wordt gebruikt voor het bedrukken van magazines, catalogi, brochures en dergelijke.[3]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De Gelderlander: Papierfabriek Sappi bedreigd met sluiting, 30 september 2013, geraadpleegd op 26 oktober 2013
  2. De Telegraaf: Sluiting dreigt voor Nijmeegse papaierfabriek, 30 september 2013, geraadpleegd op 26 oktober 2013
  3. VNP Sappi Nijmegen, geraadpleegd op 26 oktober 2013