Mussel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door RobotMichiel1972 (overleg | bijdragen) op 31 mrt 2011 om 01:40. (zoom-parameter vervangen door in GeoHack gebruikte scale-par)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Mussel
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
Mussel (Groningen)
Mussel
Situering
Provincie Groningen
Gemeente Stadskanaal
Coördinaten 52° 57′ NB, 7° 2′ OL
Algemeen
Inwoners
(2007)
1.020 [1]
Foto's

Mussel (komproject - beelden van Nico Parlevliet)
Portaal  Portaalicoon   Nederland
Oorlogsmonument in Mussel


Mussel (Gronings: De Muzzel) is een dorp in de gemeente Stadskanaal in de provincie Groningen (Nederland). Het dorp heeft ongeveer 1.000 inwoners.

Mussel is een betrekkelijk jong dorp. Het is ontstaan in de negentiende eeuw op een zandrug in het veengebied langs de Mussel-Aa. Het oudste deel van het dorp ligt aan de weg van Musselkanaal naar Onstwedde. Later groeide het dorp ook langs de weg richting Vledderveen en de weg naar Jipsingboertange.

Het dorp beschikt in 2008 over drie verschillende kerken, een Nederlands-hervormde, een Gereformeerd-vrijgemaakte en een Christelijke Gereformeerde kerk. Even buiten het dorp, in de buurtschap Kopstukken bevinden zich een rooms-katholieke kerk en een rooms-katholieke basisschool.

Daarnaast zijn er twee basisscholen in Mussel, de christelijk-nationale basisschool Op de Zandtange en de vrijgemaakte basisschool De Basis.

Sport en recreatie

  • Sportvereniging Mussel met afdelingen voetbal en gymnastiek
  • Volleybalvereniging

[bron?]

  1. CBS Statline