Alain Grootaers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alain Grootaers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Naam Alain Nadine Felix Grootaers
Geboren Lommel, 22 juli 1964
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Beroep Redacteur
Journalist
Auteur
Functies
1997 - 2001 Hoofdredacteur P-Magazine
Portaal  Portaalicoon   Media
Economie

Alain Nadine Felix Grootaers (Lommel, 22 juli 1964) is een Belgisch journalist.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Hij is een jongere broer van (voormalig) zanger-presentator Walter Grootaers. Hij studeerde in 1987 af aan de Vrije Universiteit Brussel als Licentiaat in de Politieke Wetenschappen, richting Internationale betrekkingen.

Van 1984 tot 1992 werkte Grootaers als freelance journalist voor het weekblad Panorama. Daarna ging hij drie jaar aan de slag als manager voor verschillende muziekbands en personaliteiten, waaronder De Kreuners. In 1995 werd hij redactiecoördinator van De Nieuwe Panorama, de opvolger van Panorama. Toen het blad in 1997 werd opgedoekt, startte hij via de uitgeverij De Vrije Pers met het weekblad P-Magazine. Hij bedacht voor De Vrije Pers ook het maandblad Ché en het vrouwenblad Lola, en nam Teek over. De laatste twee titels waren echter een kort leven beschoren.

Sinds 2001 werkt hij uitsluitend via de bvba No Pasaran!.

Hij schreef onder meer de handleiding Doe het voor je dertigste en de factionthriller De Tekstmaniak (2002). De Tekstmaniak is een fictief verhaal over geld en macht. Verschillende echt bestaande journalisten, ondernemers en politiekers krijgen in het boek een andere naam. Zo heet Humo-journalist Serge Simonart, Seger Tramonsi en Zillion-baas Frank Verstraeten heet in het boek Mark Vandeweghe.

Ook was hij te zien op Vitaya in het kookprogramma 1000 Seconden, waar hij chef-kok Wout Bru bijstond.

In 2003 won Grootaers het eerste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Hij speelde 10 afleveringen mee en haalde het in de laatste aflevering van Ben Crabbé. In 2010/2011 speelde hij nogmaals mee voor de Allerslimste Mens ter Wereld. Toen moest hij na 1 deelname de quiz verlaten.

Alain Grootaers is getrouwd met de Nederlandse journaliste Jakobien Huisman. Samen hebben ze sinds 1998 een dochter. Grootaers woont tegenwoordig in Spanje.

Bij het grote publiek is hij best gekend door zijn deelname aan humoristische programma's als De rechtvaardige rechters op Canvas en De raadkamer op Radio 2.

Hoofdredacteur van P-Magazine
1997 - 2001
Opvolger:
?
Hoofdredacteur van Ché
2000 - 2001
Opvolger:
Martin Huisman
Voorganger:
-
Winnaar van de De Slimste Mens ter Wereld
Alain Grootaers
2003
Opvolger:
Stany Crets
2004