P-Magazine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
P-Magazine
Doelgroep(en) Mannen
Frequentie Wekelijks
Oplage 59.038 (2013)[1]
Eerste editie 1998
Land(en) Vlag van België België
Regio(s) Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Hoofdredacteur Jeroen Denaeghel[2] (2013)
Uitgeverij(en) Think Media
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

P-Magazine is een Belgisch tijdschrift vooral gericht op een heteroseksueel mannelijk publiek. Het ontstond in 1998 als opvolger van het ter ziele gegane weekblad De Nieuwe Panorama. De eerste hoofdredacteur van het blad was Alain Grootaers, vanaf mei 2012 was Patrick De Witte hoofdredacteur. De Witte overleed echter geheel onverwacht op 19 februari 2013. Jeroen Denaeghel zou zijn opvolger worden.

Format[bewerken]

Het weekblad werd uitgegeven door nv De Vrije Pers. Deze laatste ging later op in de overkoepelende mediaholding Think Media.

Het tijdschrift is een Nederlandstalig, algemeen weekblad met als onderwerpskeuze auto's, film, vrouwen en games maar ook politiek, sociologie, wetenschap, muziek en literatuur. De huidige verantwoordelijke uitgever is Maurice De Velder. Het blad is vooral bekend vanwege zijn jaarlijkse, 8 weken durende, badpakkenspecial, waarvoor bekende Vlaamse vrouwen op exotische locaties poseren. In 2010 was de badpakkenspecial uitzonderlijk aan de Belgische kust. Ook staan er standaard wekelijks min of meer bekende vrouwelijke modellen of personen op de omslag.

In 2013 bedroeg de oplage 59.038. Deze verloopt al jaren in dalende lijn, in 2012 bedroeg de oplage nog 67.688 en in 2011 73.735.[1]

Externe link[bewerken]