Clickx

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Clickx is een Vlaams tijdschrift over computers en internet. Het verschijnt maandelijks. Clickx is een van de publicaties die wordt uitgegeven door Blue Pixl Media en is daarmee een zusteruitgave van onder andere TechPulse, en Shoot. Elke uitgave wordt aangevuld met een Clickx Xtra, die volledig in het thema staat van één onderwerp.

Clickx verscheen op 10 oktober 1996 voor het eerst als Clickx Magazine. Het blad werd destijds aangestuurd door Lodewijk Deleu en had een ietwat rebels karakter en een opvallend groot formaat.

In 2001 volgde een fusie met Computer Idee, een ander Vlaams computertijdschrift. Deleu werd als hoofdredacteur opgevolgd door Marian Kin. Na deze overname werd met de nummering van het tijdschrift weer bij 1 begonnen.

In 2006 vierde Clickx zijn tiende verjaardag. Het redactieteam bestond toen uit een vijftal vaste leden (hoofdredacteur Bart Bettens, Jo Verluyten, Andy Stevens, Bart Stoffels, Frederik Meuris), een aantal freelancers (Toon Van Daele, Dirk Schoofs, Catherine Nuyttens, Frederick Gordts) en huiscartoonist Tom Goovaerts.

In de zomer van 2010 onderging Clickx een doorgedreven herstilering, zowel inhoudelijk als uiterlijk. Het vernieuwde team bestond uit hoofdredacteur David Vanlaer, adjunct-hoofdredacteur Bart Bettens, redacteuren Els Bellens en Frederik Meuris en eindredactrice Sandy Hendrickx. In de zomer van 2011 volgde Frederik Meuris David Vanlaer op als hoofdredacteur.

In 2014 volgde een grondige herstructurering van Minoc Media Services en startte Clickx verder door met hoofdredacteur Cédric Van Loon aan het roer.

2016 was het jaar dat Clickx een grondige opfrissing kreeg, samen met de vernieuwde website.

Na het faillissement van de technologie-uitgever Minoc Media Services in het begin van 2018 kreeg de uitgever Minoc Data Services de rechten van het magazine Clickx in handen. Na het vertrek van het voormalige redactieteam werd Pieter-Jan Claes in het voorjaar van 2018 benoemd tot hoofdredacteur van het magazine Clickx. Op 1 januari 2020 ging Minoc Data Services op in het bedrijf Blue Pixl Media, dat sindsdien het magazine uitgeeft.

Het vaste redactieteam in 2020 bestaat uit hoofdredacteur Thibault Seynaeve en vaste redactieleden Bram Lodewijks, Sven Van Herck, Jens Jonkers, Wouter Scholier en Jarno Stinissen en eindredactie Marijn Ceulemans.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]