Charles Tucker III (Star Trek)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charles Tucker III
Personage uit Star Trek: Enterprise
Charles Tucker III
Thuiswereld Aarde
Soort Mens
Geslacht Man
Lengte 180 cm
Organisatie Starfleet
Rang Commander
Haarkleur Bruin
Oogkleur Blauw
Acteur Connor Trinneer

Commander Charles Tucker III is een personage uit de sciencefictionserie Star Trek: Enterprise. De rol wordt gespeeld door de acteur Connor Trinneer.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De bijnaam van dit personage is Trip. Dit komt van triple omdat hij de derde persoon in zijn familie is die de naam Charles Tucker draagt; zowel zijn vader als zijn grootvader dragen deze naam.

De begaafde boordtechnicus (engineer) met gevoel voor humor is altijd op zoek naar een uitdaging, zoals diepzeeduiken, het construeren van sterrenschepen of het aanknopen van relaties met andere rassen.

Hij heeft een hechte vriendschap met Kapitein Jonathan Archer. Deze vriendschap is begonnen op het moment dat de Vulcans het project van Enterprise NX-01 stop wilden zetten. Om het ongelijk van deze beslissing te bewijzen heeft hij toen Archer en Robertson geholpen met een illegale vlucht om te bewijzen dat de mensen wel in staat waren om te reizen in Warp.

Ook met de Vulcan sub-commander T'pol heeft Trip een hechte vriendschap, hoewel deze relatie aanvankelijk stroef verliep. Sinds zijn studietijd heeft hij een hekel aan Vulcans waardoor hij T'Pol erg wantrouwde. Hij was bang dat zij beslissingen nam die Captain Archer nooit zou nemen. Toch kwam er na verloop van tijd wederzijds begrip dat uiteindelijk uitmondde in vriendschap.

Trip had regelmatig botsingen met Luitenant Malcolm Reed. Hij is namelijk totaal de tegenpool van Tucker. Nadat beiden een bijna-doodervaring hadden in een shuttle beseften ze dat ze meer gemeen hadden dan ze dachten.

Tucker is een echte rokkenjager. Hij komt weleens in moeilijkheden als hij zijn charmes in de strijd gooit. Dan komt hij er ook achter dat voor andere rassen andere regels gelden. Hij heeft voor hij vertrok met de Enterprise drie serieuze relaties gehad. Een leuk detail is dat een van die drie ook de vriendin is geweest van Malcolm Reed.

Tucker is trouw aan Captain Archer en bewijst keer op keer zijn diensten. Hij is letterlijk onmisbaar op USS Enterprise NX-01.

Het personage komt om in de laatste aflevering van Enterprise, tien jaar na de eerste vlucht (ongeveer op 2161). Deze laatste episode speelt zich volledig af in het Holodeck van de Enterprise D, waar Riker zich klaarmaakt om de geschiedenis van de Phoenix te onthullen aan Picard (zie aflevering van TNG "The Phoenix").

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]