Naar inhoud springen

Christophe Lambrecht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Christophe Lambrecht
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Bijnaam Lambi Bambi, Nonkel Tof[1]
Geboren 25 augustus 1970
Geboorteplaats Herentals
Overleden 5 mei 2019
Land Vlag van België België
Beroep presentator
Jaren actief 1997 - 2019
Bekend van VTM Nieuws
Studio Brussel
Portaal  Portaalicoon   Media

Christophe Lambrecht (Herentals, 25 augustus 19705 mei 2019) was een Belgisch presentator, bekend van Studio Brussel.

Christoph werd geboren in Herentals plaats gelegen in de Kempen (streek). In zijn jonge jaren draaide hij al plaatjes in café De Max aldaar. Als puber werkte hij al voor vrije radiozenders, lokale zenders en als feestdeejay. Na de studies toegepaste communicatie en filmregisseur die hij beide niet af maakte, kreeg hij door toedoen van vriend en regisseur Jan Eelen die toendertijd werkzaam was bij Filmnet een baan aldaar. Eelen had hem gevraagd de samenvattingen van de buitenlandse voetbalwedstrijden te maken. Lambrecht stapte in 1992 over naar VTM waar hij begon als regie-assistent en stapte in 1994 over naar de regionale zender RTV. Na twee jaar als journalist te hebben gewerkt bij RTV, kwam hij als journalist terug bij VTM. In 1997 begon Lambrecht als reporter bij Woestijnvis. Vanaf 1999 was hij actief als presentator bij Studio Brussel. Zijn laatste programma was het dagelijkse Music@Work in de voormiddag op weekdagen.

Hij was een van de drie presentatoren bij de eerste Music For Life in 2006. Tijdens de derde Music For Life coördineerde hij Run for Life in Antwerpen. Lambrecht was de presentator van Feest in het Park en werkte regelmatig samen met Peter Van de Veire als DJ of MC op evenementen en fuiven.

Christophe Lambrecht overleed op 5 mei 2019 op 48-jarige leeftijd ten gevolge van hartfalen.[2]

Om de herinnering aan Christophe levendig te houden wordt nog altijd om 10u 's ochtends een nummer van Prince - Christophe was een heel grote fan - gedraaid op Studio Brussel.