Music For Life 2008

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Music For Life (2008))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Music For Life is een jaarlijkse inzamelactie van Studio Brussel en het Rode Kruis-Vlaanderen.

Op 22 oktober 2008 werd er door Sofie Lemaire op Studio Brussel bekendgemaakt dat er een 3de editie van Music For Life zou komen, van 19 tot 24 december 2008. De opbrengst van deze actie zou opnieuw naar het Rode Kruis-Vlaanderen gaan, dit keer om iets te doen voor Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld.

Het concept bleef hetzelfde: drie DJ's sluiten zich zes dagen lang op in het Glazen Huis, van waaruit ze 24 uur op 24 uur radio maakten met enkel de verzoekplaten van de luisteraars. In tegenstelling tot de vorige 2 jaren stond het Glazen Huis niet opnieuw in Leuven op het Martelarenplein, maar wel in Gent op De Zuid, op het Woodrow Wilsonplein. Ook nieuw was dat niet enkel de radiozender Studio Brussel maar ook de digitale televisiezender Eén+ van de VRT de uitzending permanent heeft verzorgd. Op 1 december werd op Studio Brussel bekendgemaakt dat Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sofie Lemaire de 3 DJ's zijn die het Glazen Huis zullen bewonen.

Niet alleen de 3 radiopresentatoren maar ook Sam De Bruyn en Linde Merckpoel hebben geld ingezameld door samen met een opgemaakt bed te liften van het Zweedse glazen huis in Malmö, langs het Nederlandse glazen huis in Breda, naar het glazen huis in Gent. Nokia sponsorde hen en deze actie alleen bracht 15.000 euro op.

Ambassadrice was dit jaar Ayco Duyster. Ze heeft vooral in de aanloop naar 19 december het evenement bekendgemaakt. Zo is Duyster o.a. naar Oeganda gegaan om een reportage in een vluchtelingenkamp voor Koppen te maken alsook een aantal filmpjes voor de slotshow. Peter van de actie was de Gentse burgemeester Daniël Termont die Gent wilde stimuleren een sterke inspanning te leveren om veel geld in te zamelen. De start en het slotevent werd gepresenteerd door Marcel Vanthilt.

Dit jaar werd ook de oudste van dergelijke acties, Serious Request in Nederland, terug georganiseerd. In Zweden heeft de radiozender P3 van Sveriges Radio in Malmö een soortgelijke actie georganiseerd onder de naam Musikhjälpen. De Zwitserse Franstalige zender Couleur 3 deed dit jaar niet meer mee met Couleur Terre. Er was wel interesse in Ierland (bij RTE) en Finland (bij YLE).

Tussenstand en eindstand[bewerken | brontekst bewerken]

Ter vergelijking : In 2006 werd 2.705.156 euro ingezameld, in 2007 werd 3.353.568 euro ingezameld.

dag tussenstand
Tussenstand 22 december € 843.535,-
Eindstand 24 december € 3.503.245,-

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]