DJ Sandstorm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DJ Sandstorm
DJ Sandstorm tijdens Concert At Sea.
DJ Sandstorm tijdens Concert At Sea.
Algemene informatie
Volledige naam Sander Verhaar
Geboren 1976
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1993 - heden
Genre(s) dance
rock
jazz
Beroep DJ
producer
Officiële website
(en) Last.fm-profiel
Portaal:  Rock

DJ Sandstorm, pseudoniem van Sander Verhaar (Middelburg, 1976) is een Nederlandse DJ en muziekproducer, gespecialiseerd in eclectische, funky dance muziek, van classics tot hedendaagse muziek.

Stijl[bewerken]

DJ Sandstorms muzieksmaak en draaistijl is eclectisch. Een muzikale kameleon, beïnvloed door hiphop, soul, funk, jazz en wereldmuziek. In de jaren negentig draait DJ Sandstorm op drum-and-bass- en breakbeatfeesten. Het nog steeds jaarlijks terugkerende evenement 'Beats op je Fiets' in podium 't Beest in Goes is 1 van de langstlopende drum & bass events van Nederland. De funky beats van hiphop, breakbeat en drum & bass is door de jaren heen een herkenbaar onderdeel van DJ Sandstorms sound.

In 1997 wint hij een DJ contest van VPRO radio en draait hij op Lowlands. In 1998 wint Sandstorm als eerste live dance act De Zeeuwse Belofte, de regionale voorronde voor de Grote Prijs Van Nederland.

DJ Sandstorm creëert eigen funky mashupstijlen die hij als live-concepten vertegenwoordigd: 'Jazz Mash', 'Global Flavour', 'Dance Rocks' en 'Classic Lounge'. Sandstorm draait zijn eclectisch muziek op festivals, evenementen en parties. Hij draaide sets met dance en rock op Lowlands, Concert At Sea, Vest Rock, TT Festival Assen en meer. Zijn Jazz Mash sets draait hij op vele festivals, waaronder North Sea Jazz, Jazzfestival Breda, Zeeland Jazz, Jazz in Duketown, Extrema Outdoor en Festival Mundial in Tilburg. In 2014-2015 organiseert Sandstorm samen met Podium 't Beest in Goes 'Jazz Mash', maandelijkse live concerten van soul, funk en jazz artiesten op zondagmiddag en zaterdagavond.

Radio[bewerken]

Tussen 2000 en 2016 is Sandstorm als DJ en remixer regelmatig te horen op Radio 3FM. Hij heeft voor 3FM honderden remixen gemaakt en hij produceert sinds 2000 de 3FM Jaarmix. Vanaf 2006 was hij verantwoordelijk voor de wekelijkse Mix in the Weekend-mixen op vrijdagavond, sinds september 2006 omgedoopt tot Operation DJ Sandstorm. Deze mix was tot eind 2013 te horen in het programma Ekstra Weekend om '2 platen over 9', het tijdstip waarop in de jaren 80 en 90 de Minimix van Ben Liebrand te horen was. 'Operation DJ Sandstorm' is een wekelijkse mashup van pop, rock- en funky dancemuziek. Tussen mei 2015 en maart 2017 was 'Operation DJ Sandstorm' terug op de radio, in het vrijdagavond programma 'Het Platenpaleis' van BNN-VARA op NPO Radio 2. Van 2008 tot 2010 mixte Sandstorm soul, funk, jazz en wereldmuziek voor Radio 6. In 2008 en 2009 voor de programma's Plaatjesdraaien en Shuffle. In 2010 mixte Sandstorm Het beste uit de Zwarte Lijst, met de beste 'zwarte' soul en jazz-muziek.

Van 2011 tot en met 2013 maakte Sandstorm het wekelijkse programma 'Jazz Mash' op Arrow Jazz FM, waarin hij soul, funk, jazz en funky dance mixt. Arrow Jazz FM verandert in oktober 2012 in Sublime FM. Van januari 2013 tot augustus 2014 maakt Sandstorm op Sublime FM zijn wekelijkse mix-programma 'Global Flavour' met 'global beats'.

In 2016 start Sandstorm met muziek-mixen voor sporters: hij produceert maandelijkse hardloopmixen voor het Sky Radio kanaal 'Runnig Hits'.

Mash-ups[bewerken]

Sandstorm produceert regelmatig mash-up mixen (twee verschillende platen die samen weer één geheel vormen). In 2004 deed hij dat voor het tv-programma MTV Mash, waarbij muziek en clips van twee nummers gemixt worden. De mash-upmixstijl hoor je ook in zijn 3FM Jaarmixen, en zijn wekelijkse 'Operation DJ Sandstorm' mixen.


Workshops[bewerken]

Sinds 2016 werkt Sandstorm samen met Roland Musical Instruments en demonstreert tijdens demo's en workshops nieuwe DJ en producer apparatuur. Tevens is Sandstorm in 2018 met Podium 't Beest in Goes gestart met een DJ school.

Inspiratie[bewerken]

Sandstorm wordt voor zijn DJ sets, remixen en mashups geïnspireerd door de eerder genoemde muziekstijlen. Belangrijke invloeden in zijn muzieksmaak zijn bovendien artiesten als The Prodigy, Chemical Brothers, Orbital, Jan Hammer en DJ/Grandmixer Ben Liebrand.

Externe links[bewerken]